5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 14. - 17:49:20 5/10
(855/1535)
Racionális vagyok, nem pesszimista. Percig sem vitatom, hogy egy fiatal is lehet fáradt, pl. éjszakai mûszakban volt, vagy egyébként nehéz fizikai munkát végzett stb. Csakhát... egy idõs embernek nem kell semmiféle elõzetes fizikai megeröltetés ahhoz, hogy fáradt legyen, fájjon a lába, a dereka, gerince, stb. Azért egy egészséges átlagos fiatalnak általában nincs ilyen baja alapból. És az esetek 98 %-ában egy fiatal és egy idõs utas közül az idõs az, aki inkább rászorul az ülõhelyre. A jó modor meg nem jegyfüggõ.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 14. - 17:25:20 9/10
(854/1535)
OFF
Bocsi, csak azt veszem magamra, amivel rám utalsz. Nem volt nehéz, mivel ketten beszélgettünk errõl, ráadásul az én szavaimat használtad az iróniádhoz (mondjuk a fáradtság szót, mert be nem látod, hogy egy fiatal is lehet az). Szóval ha csak ketten dumálunk ilyenrõl, akkor nehéz elmenni mellette. Egyébként nagyot tévedsz ha azt hiszed, hogy te engem megtudsz sérteni. :D Kevés vagy hozzá! :) Inkább sajnálatot érzek ha olvasom a hozzászólásaid. Sajnállak, hogy ilyen pesszimista élet jutott, nem lehet könnyû ezzel együtt élni. Bár te ezt is támadásnak fogod majd fel, pedig ezt most nem bántásként írtam. Ha kicsit pozitívabb lennél, megértõbb másokkal, akkor könnyebb és szebb lenne az élet! :)
ON
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 14. - 17:17:22 5/10
(853/1535)
Nem, nem fáj a fejem. A szemellenzõtõl sem és a glóriától sem.
És te ismered az a szólást, hogy akinek nem inge, ne vegye magára? Mert te a világon mindent magadra veszel, mindenen megsértõdsz, amikor semmi bántó szándékom nem volt, inkább csak a pofátlan, udvariatlan utasokon akadtam ki.
De én persze ne sértõdjek meg a te bántó megjegyzéseiden, ugye? Nem tudnál már leszállni rólam?
9/10
kaboca12 2017 ápr. 14. - 16:52:42 9/10
(852/1535)
OFF
Nem fáj a fejed attól, hogy ilyen szorosan két szemellenzõ közé van szorítva? Egy szóval sem mondtam, hogy a szemtelen, pofátlan egyedeknek van igazuk! Ne forgasd ki a szavaimat!!!!
ON
9/10
kaboca12 2017 ápr. 14. - 16:50:20 9/10
(851/1535)
Szerinted elfogadná valaha is Fatmagül Vurál segítségét? Mert egyébként ezen már én is agyaltam. De már attól kiakadt, hogy együtt látta Kerimmel, az okát pedig még meghallgatni sem volt hajlandó. Kerimnek is nehezen bocsájt meg pedig tudja, hogy nem tett vele semmit, Vurállal szemben nem volna képes erre. Meg is értem.
reay 2017 ápr. 14. - 16:25:56
(850/1535)
Vuralon gondolkoztam.Csinálhatott volna hasznosabbat is az öngyilkosság helyett (azt sem tudta elég jól véghezvinni). Mondjuk tovább próbálkozni, és segíteni valahogy Keriméknek a pszichopata Erdogannal szemben.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 14. - 08:58:09 5/10
(849/1535)
Ja, és amúgy ennek a fiatalembernek semmi se volt a kezében, õ tehát nem cipelt szatyrokat az anyukájának, nagyijának, "üresen" utazott, ülve, a legjobb helyen.
Boldogult ifjúkoromban a buszvezetõ beleszólt a mikrofonba, ha látta, hogy kismama, vagy rozoga öregember száll fel, miszerint "kérek egy ülõhelyet az elsõ ajtó közelében a kismamának/az idõs hölgynek". De gondolom, a buszvezetõknek már annyi dolguk van, hogy hiába elsõ ajtó, a buszvezetõ hiába látja, hogy ki száll föl, tuti nem fog szólni az utazóközönségnek, mert a végén még megverik. Mert ugye erre is volt már nem egy példa.

Hát itt tartunk. Nem hogy illem, meg jó modor, örülj, ha nem vernek meg.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 14. - 08:44:42 5/10
(848/1535)
Off
No igen. Épp tegnap bevásároltam a kiskocsimmal (banyatank) a piacon húsvétra és aztán vártam a megállóban a buszt. A busz elsõ ajtós, tehát nem nyitja ki a középsõ és a hátsó ajtót, a sok öreg néninek ott kell végigmenni a szûk kis folyosón a sok bevásárló kocsival (Merthogy a legtöbben azzal vannak). Egyszóval várakozunk szépen a busz megérkezésére az elsõ ajtó körüli helyhez tömörülve, és amikor megjön a busz, egy kb. 30 éves férfi mindenki elé bevágódik és elsõnek száll föl. Le is ült rögvest a legelsõ jó helyre. És a sok anyukája, nagymamája korú néni, meg az a pár idõs férfi mind csak utána jöhetett. Na ez lenne a cél, hogy ilyen modortalanságokkal, udvariatlanságokkal ne találkozzon az ember az életben. Na de persze, annak a férfinak is biztos volt jegye, vagy bérlete, és ugye milyen ügyes is volt, hogy hirtelen odatolakodott a sok várakozó nyanya elé. Szuper! tapsoljuk meg, milyen ügyes volt! Biztos fáradt volt szegényke. Na mondjuk a tolakodáshoz nem....
khajni87 2017 ápr. 14. - 08:30:56
(847/1535)
na ebben látod 1000 % ig egyetértünk, ez valóban nem kiváltság hogy jól nevelt legyél, annyit látok ebbõl a mai világban hogy sok szülõ nem foglalkozik annyit ezzel ( vagy semennyit ) , így a gyerek sem lesz jól nevelt, udvarias........illemtudó meg aztán pláne nem :( Mi biztos megfogjuk tanítani minden ilyen dologra, az én lányom vagy gyerekeim ne legyenek bunkók azokkal akik velük sem azok, jó lenne azt látnom hogy amit átadtam neki / k annak foganatja is van a mindennapokban......
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 14. - 05:18:29 5/10
(846/1535)
Én most jó egy hete töltöttem be a 65. évemet. És símán szólok a táskás illetõnek, hogy tegye szabaddá az ülést. "Megengedi? Szeretnék leülni." kb. ennyi és még mindig elvették a táskát. Ugyanígy bekéredzkedek a belsõ ülésre, az ablak mellé is, mert ugye mindenki a külsõn szeret ülni és nem ül beljebb, mert õ mindjárt leszáll (sokszor csak jóval énutánam). Ha pedig kismamát látok, körülnézek és szólok egy fiatalabb férfinak, hogy legyen szíves adja át a helyét a kismamának. És lehet, hogy neki is fáj a lába, vagy fáradt, de azért rögvest fölállnak. Normális ember nem hagyja állni maga mellett a rászorulókat, még akkor sem, ha neki ugyanúgy "jár a hely". Szerintem mi utazóközönség is tehetünk ezért, mert lehet, hogy a bottal járó idõs ember, vagy a kismama restell szólni, de valaki megtehetné helyettük, ha már az ülõ utasoknak nincs szemük.

Valamikor régen, az omnibuszok korában a jármûvön nem ülhetett férfi, amíg egy nõ állt. Nem volt ilyen szabály, csak az udvariasság így diktálta.
Néha látom egyik-másik amerikai filmen, ahol még megõrizték ezeket az udvariassági formulákat, hogy pl. egy étteremben, ha egy párhoz, vagy egy társasághoz odalép egy ismerõs pár, akkor a társaság férfi tagjai mind felállnak az asztaltól és úgy üdvözlik õket (mert a pár nõi tagja áll), ha a saját társaságában lévõ hölgy hagyja el az asztalt, pl. távozik, akkor is feláll a férfi és állva búcsúzik. Régen erre még súlyt helyeztek, hogy egy férfi nem beszél ülve egy álló nõvel. Ma már csak a felsõ tízezerre jellemzõ, ahol még tanítanak illemet, etikettet a fiataloknak. Pedig ennek nem kéne ilyen "kiváltságnak" lenni! Mármint az illemtudásnak.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 13. - 22:33:20 9/10
(845/1535)
:D Na így igen, mégis egyetértünk. Egyébként én nem vagyok szívbajos ilyen téren. Simán megfogom a táskát és odébb teszem. Ezt ajánlom sok mindenkinek. Nemrég egy idõs néni bottal alig bírt felszállni. Tele volt fiatal suhancokkal a busz eleje. Mindjárt elõl egy kis csaj dekkolt a táskája mellett. A sofõr felállt és jó hangosan rászólt a kis hölgyre, hogy ne haragudj segítenél abban, hogy megfogod ezt a táskát? Irult-pirult a lányka. :) Szóval vannak szemtelenek az biztos. De ugye mindig van kivétel. :)
khajni87 2017 ápr. 13. - 21:46:38
(844/1535)
ezért írtam hogy nem lehet tudni kiben mi van éppen....nemrég olvastam talán facen hogy az amputált lábú lányra rászólt egy tanárnõ vagy ki hogy miért nem adja át a helyét a fáradt gyerekeknek.....nem veszekedett csak annyit mondott hogy azért mert hiányzik a lába......rögtön le is forrázta a tanárnõt......igen, sose tudni ki miért ül , én pl este 12 órás mûszakok után vagy miután 15-16 órát leügyeltem kb 100-200 beteg után bizony jólesett reggel leülni mert addigra tropa voltam agyilag-testileg és este mehettem vissza miközben otthon még várt a mosás-fõzés-takarítás-bevásárlás is........nem sírom vissza ezt az idõt nagyon nehéz volt.....Az biztos hogy aki ül valószínûleg nem viccbõl, azokat állítanám fel akik direktbe kinéznek az ablakon hogy ne kelljen valamit észrevenni és nem azért mert õk nem lehetnek fáradtak stb, de nyilván nem akarják észrevenni aki rászorul......sajnos sok ilyen fiatal van :(Mondta a 29 éves vénség............ :D
9/10
kaboca12 2017 ápr. 13. - 20:38:04 9/10
(843/1535)
Hát igen, ez megint egy megosztó téma. És az is lehet, hogy egyedül vagyok a véleménnyel, de pont nem érdekel. Én azt gondolom, hogy nem jár együtt a korral az ülõhely. Az más, hogy fogom magam és átadom. A gyerekemet is így nevelem. És én inkább arra próbáltam utalni -amin valamiért keresztülsiklotok-, hogy az a tini is lehet beteg, fáradt, fájhat úgy a lába, amit nem láttok. Az én lányomnak egyszer kificamodott úgy a bokája, hogy hónapokig jártunk kontrollra. A 4. hónap végén egy kívülálló nem mondta volna meg, hogy fájdalmai vannak. De attól még voltak és nem sokáig tudott egy helyben állni. És úgy nézett rá egy idõs bácsi, mint a véres rongyra. Valószínûleg ez a ritkább esetek közé tartozik, de attól még jelen van.
Aztán meg olyanról is lehetett hallani régen, hogy a diákjáraton rendszert csinált a nénike, hogy már csak azért is azzal a busszal ment, kötekedett és élvezte. :) Minden éremnek két oldala van. :)
khajni87 2017 ápr. 13. - 20:00:05
(842/1535)
Igen , tudom hogy nem betegség de azzal ha nem ülsz le és a busz nagyobbat ránt vagy elesel vagy valahova beütöd a hasad az már baj......ezért mondom hogy kismamának kell a hely( egyébként a buszon se véletlenül van a jel kitéve), nem maga miatt meg lustaságból, pusztán a kisbaba védelmére, én is mindig átadtam a helyem ha épp leültem és láttam egy nagyobb pocival szállt fel minél nagyobb annál nehezebb állni is........Ha nem is mindig de azért a vége felé a full duci bokámmal és az óriási nehéz hasammal azért nem lett volna rossz ülni.......Lehet azt kellett volna hogy szólok neki , bár jobb lenne ha lett volna annyi tisztelet hogy magától elveszi a szatyrát, végül is õt is anya szülte......a lányomnak is megtanítom hogy idõsebbnek és kismamának adja át a helyét mert nem tudja kiben mi van , amúgy én azt gondolom egy idõs ledolgozott már annyit hogy ,megillesse a hely( az azért érdekes hogy amikor átadták a helyet azt is idõsebb nénik tették, sokszor visszautasítottam a 6-7.-ik hónapig , a vége felé már nem, pláne mikor 1 órát utaztam oda vissza busszal )
9/10
kaboca12 2017 ápr. 13. - 19:47:17 9/10
(841/1535)
Rá kellett volna szólnod az úriemberre, hogy jól leszégyenítsd! Azért van a szánk! A táska, az más téma. Az tényleg neveletlenség. De a terhesség sem betegség, csak egy állapot, amit általában mi választunk. Ettõl függetlenül hangsúlyozom, hogy én átadom a helyem. Viszont itt a fiatalokról szól a vita. Az, hogy nem látod, hogy bármi baja van, attól még lehet beteg. Míg a terhesség nem betegség. Ezt felejtik el sokan. Ennyi volt a véleményem. :)
khajni87 2017 ápr. 13. - 19:19:15
(840/1535)
A táska akkor sem fizetett különjegyet amiikor a 9.hónapban egy ellenõrzésrõl hazajöve nekem végig állnom kellett mig a duplaülésen kivül egy szatyor igencsak jól érezte magát , qva jót pihent.......mikor ránéztem az emberre az rám, aztán rá a szatyrára és újra rám , kb mintha azt mondta volna a szemével hogy bocs, a szatyromnak ülnie kell.........vagy a másik aki kijelentette hogy bár nem fér át a hasam és az ülés között õ mégis itt fog leszállni én meg húzzam már be......kétszer kért , másodszorra elküldtük melegebb éghajlatra , pláne hogy a második ajtótól elõre jött az elsõ ajtóhoz......Szinte az egész terhességem alatt alig tudtam leülni a buszon pedig néha jólesett volna és nem azért mert lusta vagyok hanem hogy a babámnak ne essen baja, nagy mázlim volt hogy egyszer sem estem el.......
5/10
napraforgó 2017 ápr. 13. - 17:17:13 5/10
(839/1535)
Kösz a vígasztalást és a bíztató szavakat. nem búsulok, most aztán meg pláne nem fogok.
Koreaiban csak a történelmi sorozataikat szeretem, a mai témájú filmjeik nem érdekelnek. Meg a lányos képû fiúcskák sem. Esetleg beöltözve történelmi kosztümökbe....
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 13. - 16:59:55
(838/1535)
ez szomorú. de túl lehet élni. Kedves Napraforgó, ne búsulj.
A koreaiak úgy harmincéves korukig kicsit lányos képûek. de õk is túlélik.
Az ember nagy túlélõ.
Nem igaz? ;-)
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 13. - 16:51:57 5/10
(837/1535)
Sajnos nem értek virágnyelvül. Csak azt láttam, hogy néhány lányos képû fiú ugrál furcsa gatyában egy vetített háttér elõtt.
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 13. - 16:39:46
(836/1535)
Kedves Napraforgó. Végig önmagadról írtál.
végig.
A koreai zene csupán virágnyelven közvetített feléd vmit, amit nem látsz.
sem a konkrét témától, sem önmagadtól.
figyeld a hátteret, a gesztusokat és a színeket.
Sokféle tükör van ám :-)