9/10
kaboca12 2017 ápr. 27. - 09:20:11 9/10
(875/1535)
Az, hogy a sorozat megbukott nem biztos, hogy a fõszereplõ hibája.
A cikk megint csak hatásvadász. Eleve hogy lehet olyan fõcímet adni, hogy Engin Akyüreket kirúgták? Szerintem sajnálatra méltóak azok az emberek, akik egy bulvárlap elsõ mondata alapján véleményt alkotnak. Fõleg úgy, hogy azt sem tudják, hogy mirõl szól tovább, mert nem olvasták, csak látták az újságosnál azt az egy mondatot, vagy hallották a 10 másodperces reklámban. Biztos én értelmezem másképp, de ha valakit kirúgnak, akkor ahonnan eltávolították az attól még folytatódhat tovább -csak egy példa, a Szulejmánban a Hürremet alakító színésznõ lelépett, úgy döntött, hogy nem megy a forgatásra többet, és láss csodát, a sorozat azóta is fut, nem hagyták abba emiatt, megoldották másképp. Nem egy filmet láthattunk már, ahol lecserélték a szereplõt. Ahhoz, hogy úgy döntsenek, abbahagynak egy sorozatot rengeteg összetevõ kell. De nem (csak) a fõszereplõ fog ebben dönteni, hanem gondolom elsõsorban a tévétársaság, aki nem profitál annyit belõle, mint amennyit várt, a rendezõ, a forg. könyv író(k), a színészek..... de nem csak egy embert lehet ezzel hibáztatni.
kisbalaton 2017 ápr. 27. - 09:05:45
(874/1535)
Szerintem az is baj a török sorozatokkal,hogy elkezdtek "nyugatosodni".Elõvesznek egy USA-ban,vagy másutt egyszer már leforgatott történetet,és azt törökösítik.Most állítólag a Fatmagül fõszereplõjével forgatják a "Bosszút",amit egyszer már láttunk amerikai sorozatként.És kriminalizálják a sorozatokat,Pedig hát krimikben az USA verhetetlen.
Nekem ezért tetszik a Fatmagül ,mert az erõszak bárhol megtörténhet ugyan,de az utána történések vagy reakciók mégis csak törökösek.Vagy ott van a Ha felhõ lennék,ami Törökország távoli keleti vidékein játszódik (ahová szerettem volna eljutni,csak pont akkor kelt életre az ISIS,ami megakadályozta ezt a családi projektet),olyan helyen, ahol egészen mások az emberek,a vidék,a szokások,a felfogás,mint itt Európában.És megismerni más életformákat,-az számomra érdekes.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 27. - 08:20:32 5/10
(873/1535)
Most ugyanazt csinálják a török sorozatokkal, mint korábban a mexikóiakkal. Ráömlesztik a nézõre, pusztán csak azért, mert valahol Dél-amerikában, valami ki tudja milyen fesztiválon ki tudja milyen díjat nyert. Leszinkronizálják és én meg nézés közben arra gondolok, hogy szegény színészek hogy voltak erre képesek??? Mert olyan bûn rossz! És nekem nem muszáj végignézni, na de nekik meg muszáj végig leszinkronizálni! Hogy mennyi szemetet látnak a szerencsétlenek és még nem is nagyon tiltakozhatnak, mert akkor nem hívják õket többet, pedig azért ez adja a megélhetést nekik....
Ugyanez van a törökökkel is. agyonsztárolt középszerû színészek, gyenge történetek, na felejtõs mind.
Na jó, akkor mostanában a török szxrok is hanyagolva...
kisbalaton 2017 ápr. 27. - 08:03:09
(872/1535)
Egyetértek veled.Most ugyanaz történik,mint pár éve a latin-Amerikai sorozatokkal,amiket ránk ömlesztettek szinte minden tv csatornán.Most elárasztanak török sorozatokkal bennünket,-amik tényleg jobbak,színvonalasabbak az elõzõeknél,de egy idõ után besokall tõlük az ember.Már csak azért is,mert ami tetszik a török közönségnek,azt elnyújtják,mint a rétestésztát.Pl a Végtelen szerelem már -szerintem - kezd egy végtelen történet lenni.Ahogy a Szulejmán is.
kisbalaton 2017 ápr. 27. - 07:48:52
(871/1535)
Az Ölene Kadar-Mindhalálig c.sorozatát ripsz-ropszra befejezték a 13.résszel.Állítólag egyidõben adták egy Kivanc Tatlitug(Gümüs,Kurt Seith,stb-) és egy Halit Ergenc(Seherezádé,Szulejmán,stb) sorozattal,amikkel nem tudott versenyre kelni.Hát,én nézem a Kivanc Tatlitug fõszereplésével készült Cezur ve Güzel (Bátor és gyönyörû) sorozat magyar feliratosát,és - bár idõs korom ellenére nagy rajongója vagyok Engin Akyüreknek - azt el kell ismernem,hogy az Ölene Kadar c.sorozata tényleg nem volt egy nagy dobás.A kezdeti feszültségek ellenére sem.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 27. - 07:46:30 5/10
(870/1535)
Nem tudom, mi lehetett az a sorozat és hogy vetettek neki véget. De.... Tudott ugye, hogy aki sokat markol, az keveset fog.
Valószínûleg itt megint egy favorizált színészt akartak szerepeltetni, de nem hozta az elvártakat.
Szerintem így volt ez Kivanc Tatlituggal is, nagyot alakított a Gümüsben (Igazgyöngy), de azóta sem tudta felülmúlni önmagát. Én amióta azóta láttam, mindben felejthetõ volt.
Talán a Fatmagül után Engint kapták föl és ugye õ sem tudta felülmúlni önmagát. Olvasok itt-ott olyan véleményeket, hogy igen halovány volt a késõbbi sorozataiban. És ha még el is szaladt vele a ló és a fejébe is szállt a dicsõség... Na, nem is vagyok kíváncsi rá.

Privát véleményem az, hogy nem is kéne annyi török sorozatot megvenni, illetve meg kéne várni, míg egy-egy végetér, és akkor lemérni a reakciókat. Menet közben még minden akárhová is fejlõdhet.
Lásd Megtört szívek, ami már szinte érdektelenségbe fullad. Nagy hiba pont most megritkítani a magyar Tv-ben a vetítését, amikor már alig valakit érdekel... Pont most kellene sûríteni és gyorsan befejezni!
Amúgy ez a Szulejmánra, meg a Szultánára is áll, már engem sem érdekel egyik sem. És lehet, hogy még évekig elnyûglõdnek vele, szinte éjszakába nyúlóan.
És ezen az érdektelenségen nem változtat az sem, ha most majd elkezdenek egy új sorozatot, ami 50 rész után újra érdektelenségbe fullad...
5/10
napraforgó 2017 ápr. 27. - 07:27:53 5/10
(869/1535)
No, ezt sehogyse értem.
9/10
Elhaym 2017 ápr. 26. - 20:41:40 9/10
(868/1535)
A legújabb sorozata megbukott, ezért 13 rész után nem folytatják. Nem volt jó ötlet két erõs sorozattal egy idõbe tenni.
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 26. - 20:39:53
(867/1535)
a kecske. elege lett
5/10
napraforgó 2017 ápr. 26. - 20:10:38 5/10
(866/1535)
A reklámblokkban mutatják az újságcikket, hogy Engin Akyüreket idõ elõtt kirúgták. Vajon melyik sorozatból és mi volt az ok?
5/10
napraforgó 2017 ápr. 26. - 20:08:38 5/10
(865/1535)
Münír azt mondta Musztafának, hogy akkor kapja meg a pisztolyt, ha már vallomást tett az ügyésznél. Na és persze "megfelelõ" vallomást. De sajnos nem láttuk, hogy elment volna az ügyészségre, ettõl függetlenül már nála volt a pisztoly, mikor Fatmagül után leselkedett. Kitartó leskelõdés után sikerült is elkapnia a lányt.
Mukaddes milyen egy dög, már megint bújtogatja Fatmát, meg Kerim ellen hangolja, holott eddig õ volt rajta legjobban, hogy összejöjjenek. Fél, hogy megvádolják, hogy hagyta magát megvesztegetni. Nem tudom, hogy a török jog ismeri-e az erkölcsi kárt, de ha õszinte lenne az ügyvéddel, akkor az talán kimagyarázhatná, hogy a Fatmagült és a családot ért erkölcsi kár megtérítéseként kapták a pénzt, õ is és Kerim is. Aki mellesleg valóban Fatmagülnek szánta, az õ nevére tette bankba (nem úgy, mint Mukaddes).
Azért azt díjazom, hogy Fatmagült nem hurcolják meg, nem viszi ki az ügyészség a helyszíni szemlére, meg nem szembesíti a vádlottakkal. Legalábbis egyelõre. Borzasztó lenne, ha hagynák, hogy az a két disznó pocskondiázza õt. De még a rabtársak sem állhatják õket, jól összeverték a két mocskot, fõleg Erdogánt.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 24. - 19:44:08 5/10
(864/1535)
Akármennyit hazudoztak Münír irányításával a Yasaran fiúk, végül csak letartóztatásban maradtak. De az Ilgaz - Ketendzsicsalád szépen összezárt, õk nem marják egymást, mindenki a Yasaranok megbüntetéséért szurkol. Meltem meg végre felébredt a kómából és pont Musztafát bíztatja a bosszúállásra.
Musztafa meg milyen durva Ászuval, õ is rögtön abortuszra küldené.
Na mondjuk azt én sem hiszem el feltétlen, hogy a lány "foglalkozása" mellett biztos õ lenne az apa.
10/10
baba24 2017 ápr. 21. - 20:58:04 10/10
(863/1535)
Nekem kezd a szinkronos a nézhetetlen kategóriába át menni!Nagyon idegesítõ ez a darabolás fõleg,hogy nagyon sok részre darabolják!Viszont az ügyvédek szinkronhangjai telitalálat :) Ezt viszont szerintem eltalálták :)
malvinkicska 2017 ápr. 21. - 16:37:57 Előzmény baba24
(862/1535)
Valóban így van , mert a 41-es Bölümöt láttam már , és valóban úgy egész és élvezhetõ a sorozat, mivel ezek szabdalnak.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 20. - 19:37:48 5/10
(861/1535)
Kíváncsi vagyok, most miket fog Szelim és Erdogán összehazudozni. És arra is, hogy Meryemet, aki megtalálta Fatmagült meggyalázva miért nem akarják meghallgatni. Sajnos orvosi szakvélemény nincs Fatmagülék kezében, mert azt meghamisították Resat pénze alapján, de akár a mentõsöket, akár a kórháziszemélyzetet (nõvéreket) is ki lehetne hallgatni. Azért mindenkit csak nem fizettek le Yasaranék.
10/10
baba24 2017 ápr. 20. - 14:11:05 10/10
(860/1535)
Csak azért ennyire lassú,mert a Tv2 szét darabolja és így egy bölüm szerintem minimum 3-re van szét vágva,ezért halad lassan a történet!A normál török részekben elég gyorsan történek a dolgok egymásután,fõleg ahol most tart a magyar szinkronos 29-30-31-32 bölüm ezek igazán tartalmas részek,csak sajna itthon kevésbé élvezhetõ a szétvagdosás miatt!
5/10
napraforgó 2017 ápr. 20. - 05:02:13 5/10
(859/1535)
Úgy látom, istem malmai, na meg az ügyészség is lassan mozdul, nem rohannak letartóztatni a Yasaran fiúkat. Akik elõbb elmennek megézni, hol is rohant a falnak Vurál és rájönnek, hogy a haverjuk öngyilkos akart lenni, hisz féknyom és kanyarodás nélkül futott a falba. Ezután elmennek leskelõdni Kerimék házához. Erdogán már jól tudja, hol is laknak, hisz korábban már betört oda... Már Szelim is félni kezd Erdogántól, érzi az nem akarja ennyiben hagyni a dolgokat, készül valamire.
Mukaddes csodák-csodája, de nem hívta fel Münírt, pedig baromira fél, hogy az õ szerepére is fény derül. Fõleg a pénzügyi machinációkra....
Fatmagülnek nem sok bizonyítéka van az erõszakról, hisz az orvosi jelentést meghamisították. Kíváncsi lennék, végül is mit írt az orvos a beteglapjára, mivel vették fel? Mert az erõszaknak papíron nyoma sem maradt. Mukaddes meg idõ elõtt elhurcolta a kórházból. Csak Nine mama vallomása állna mellette, aki megtalálta és kórházba vitette õt, na de õ meg nem orvos, hogy minden kétséget kizárólag megállapítsa, hogy nemi erõszak történt. Kerim, mint szemtanú nyilván szóba jöhet, de ha kitalálják, hogy õ csak bosszúból állít ilyeneket és hazugság minden... Meg a nevelõanyja is csak rá való tekintettel vall hamisan....
Nem tudom, hogyan is folytatódik majd....
5/10
napraforgó 2017 ápr. 19. - 04:45:59 5/10
(858/1535)
Vurál "balesete" miatt ott az egész család, meg a baráti kör. Nemcsak az apja, anyja, a Yasaran család apraja-nagyja is ott izgul, aggódik, ami szerintem jó dolog, azt mutatja, ezt a fiút azért sokan szeretik. Vurálnak van lelkiismerete, õ legalább rosszul érzi magát az elkövetett bûnéért, míg Szelim már rég átlépett rajta, számára ez csak egy múltbeli kellemetlenség, és Erdogán, amilyen gonosz, még tetézni akarja a bûncselekményeket. Õ meg akar szabadulni a "lelkiismeretétõl", Kerimtõl és a potenciális bosszúálló Musztafától is. Ahogy halljuk, van valami terve, hogy egymásnak ugrasztja õket, hogy öljék meg egymást, vagy egyik a másikat, de így-is, úgy is megszabadul mindkettõtõl.
Nem tudom, hogy Kerim följelentése most mit indít el, mennyire fog gyorsan haladni az ügy, alighanem rém lassan, mert még a fele hátra van a sorozatnak.
Nem tudom, most akkor majd errõl fog szólni az egész, hogy épp mikor, mit csinál a rendõrség, meg az ügyészség? Remélem nem.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 18. - 11:42:44 9/10 Előzmény reay
(857/1535)
Na ez az! Mi a képernyõn keresztül látjuk, hogy Vurál szenved, hogy nem tudja magában elfojtani a dolgokat. De a filmben ezt Fatmagül, Kerim és a többiek nem látják. Nem tudják, hogy mennyire magába van zuhanva. Gõzük sincs, hogy a történtek hatására akart öngyilkos lenni. Magyarán kifelé nem mutatja. Azt látják, hogy valami gond van vele, de csak úgymond a "közvetlen környezete". Egyébként bárki megkövezhet, de én õt is sajnálom valamennyire, mert ugye mint tudjuk, ez mind a drog és az ital együttes hatására történt. Persze ez egyáltalán nem mentség, sõt! Mert nem volt kötelezõ ezekkel élni. Viszont miután kitisztult a szervezete õ legalább megbánta, -attól függetlenül, hogy ez nem menti fel a tettei alól- ellentétben Szelimmel, akit hidegen hagy az egész, sõt elvárja, hogy õt tekintsék áldozatnak, míg Erdogán nem, hogy nem bánta meg, de szerintem simán megtenné újra.
reay 2017 ápr. 15. - 13:21:03 Előzmény kaboca12
(856/1535)
Egyértelmû, hogy a lány nem fogadná el a segítségét. Én Vural helyében azt csinálnám, hogy szimatolnék Erdogán körül, megtudnám, hogy mire készül. Aztán figyelmeztetném Kerimet, ha nem hallgatna meg, akkor levelet írnék, a lényeg, hogy nem adnám fel. Valahogy így kellene neki is próbálkozni szerintem, mert ez eddig édeskevés a bûnbocsánathoz, amit eddig csinált.