5/10
napraforgó 2017 ápr. 13. - 15:00:31 5/10
(835/1535)
Oké, tiéd a pont.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 13. - 14:11:44 9/10
(834/1535)
OFF
Nagyon szívesen segítek a visszaemlékezésben. Csak azért, mert nem jellemzõ rád! :)
Ma írtad, konkrétan 03:56-kor itt, a fórumon. 901-es hozzászólás. :)

Félreértettél, én átadom a helyem. Írtam is. Abban egyetértünk, hogy vannak szemtelenül pofátlan fiatalok. De csupán csak azért mert fiatal nem feltétlenül kell átadni a helyét. Az neki is éppúgy jár, mint az idõsnek. A jólneveltség már egy más kérdés. Igen, vannak gyerekeim, akiket arra tanítok, hogy adja át a helyét idõsnek, terhesnek. De az egy tévhit, hogy mert idõs vagy, jár neked. A szád maximum (megint nem rád értve, csak közhely). Az a büdös kölök is lehet beteg vagy fáradt azért, mert te nem látod. És ha már megemlítetted a szemtelen gyerekeket az iskolatáskával, akkor ne feledkezzünk meg azokról az agyonsminkelt idõsekrõl, akik ahogy leszállnak a buszról szaladnak, mint más a maratonon, a buszon meg éppen jajgat, mert fáj a lába. :) Szóval tudod, a kettõs mérce...
ON
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 13. - 13:49:25 5/10
(833/1535)
OFF
Uramisten, hogy te mi mindent megjegyzel! Egy hónapra visszamenõleg elolvastam minden hozzászólásomat és nem találtam azt a mondatot, amelyet állítólag én írtam. Megmondanád, hogy hányadik hsz, esetleg milyen dátummal írtam? Letagadni nem akarnám, ha a saját szememmel látom, de olyannyira hihetetlen és nem is jellemzõ rám.

Néha olyasmiket tulajdonítotok nekem, amit nem is mondtam. Pl. hogy kezdetben én állítólag kedveltem Musztafát. Hát nem. Egy nagy fxszként jellemeztem rögtön az elején. Mindössze a színész szép zöld szemét dícsértem meg, de ennek a világon semmi köze a szerepéhez.

Amúgy a buszon való üldögélésrõl is más a véleményünk, pusztán azért, mert egy fiatal is megvette a jegyét, még nem illik állni hagyni egy nála rozogábbat. Nem beszélve arról, hogy sokszor a fiatalok az iskolatáskájukkal is elfoglalnak egy külön ülést és nem sok hajlandóságot mutatnak arra, hogy elvegyék, ha jön valaki, aki leülne. Pedig a táska biztos nem fizetett egy külön jegyet, hogy az ülésen pihengessen. Nem tudom, van-e gyereked, terhesen biztos nem jó álldogálni egy zötyögõ buszon. És talán te is megöregszel és talán fájni fog a lábad, de akkor egy másik ügyes kölök fog terpeszkedni az ülésen, mert neki ugye van jegye, vagy bérlete. És jobb, ha már elõre tisztelni fogod az a büdös kölköt, aki elnézi, hogy 60-70 évesen ácsorogjál mellette.
Én akkor tudom tisztelni a fiatalokat, ha felpattannak és kedvesen felkínálják a helyüket. Merthogy a tiszteletet ki kell érdemelni, nem elég a kor. Ezt te mondád...
9/10
kaboca12 2017 ápr. 13. - 11:15:00 9/10
(832/1535)
OFF
Szerintem pedig pont ezért van a világgal a legnagyobb baj, mert az idõsebbek azt gondolják, hogy csupán azért tisztelni kell õket, mert idõs! Hagyni kéne, hogy leköpjön, megtaposson (hangsúlyozom, hogy ezt nem rád értem) csupán azért, mert idõs? Az, hogy elért egy bizonyos kort, nem érdem. Csak megtörtént.
Erre egy példa: mikor a tévében hallom, hogy az a szemtelen fiatal nem adta át a helyét az idõsebbnek meg a terhes nõnek! Miért is? Mielõtt elítélsz, én egyébként átadom. DE! Azért, mert nem látszik azon a fiatalon, hogy migrénje van, hogy éppen fáj a bokája, hogy agyilag le van terhelve, attól még õt is megilleti az ülõhely. Ugyanannyit fizet a jegyért, az ülõhelyért, mind bárki más. Nem illet meg senkit semmi, csupán a kora miatt. Ezeket ki kell érdemelni mind a fiatalnak, mind az idõsnek. Egyébként ha már a törököket és a kézcsókot, homlokérintést említjük, igen, a fiatalabb ezt mind tegye meg, ehhez képest itt a filmben például Resat a nõsülni készülõ fiának adott egy akkora pofont, hogy majd hanyatt vágódott. Egy másik sorozatban a nõs fiát úgy keltette az idõsebb apa, hogy a fülénél fogva húzta ki az ágyból a felesége szeme láttára. Kicsit sem alázta meg. A törökök a filmekben a fiatalabbtól elvárják-megkapják a tiszteletet, de hol is van ez viszonozva? Nézzük Musztafa szüleit. Úgy dirigálnak a felnõtt fiuknak, mint egy ötéves kölyöknek. Hol is a tisztelet az idõsebbtõl? Na nem, az nem jár csak úgy. Azt adom, amit kapok! :)

Honnan vettem, hogy mit gondolsz rólam? Abból amit írtál, idézem: "Na ez az, amit rólad véletlenül sem tudnék elképzelni, akármilyen nagy török-rajongó vagy. Hamarabb el tudom képzelni, hogylehülyézed az idõsebbet, akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel és esetleg még a pokolba is elküldöd." Ezek a saját szavaid. Ebbõl azért már lelehet szûrni azt, hogy mit gondolsz rólam, nemde? :) De gondolom te ezt is kitudod magyarázni és persze érdemben! :)
ON
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 13. - 09:10:15 5/10
(831/1535)
OFF
Húha. Ez nem semmi. A tisztelet a keleti kultúrákban pusztán az idõs kor miatt megilleti az embereket. Még a demenseket is, nem kell "kiérdemelni". Az európai találmány.
Az, hogy idõsek otthonában dolgozol és sok nehezen kezelhetõ idõs emberrel kell foglalkoznod, valóban tiszteletreméltó. Valóban.
A kézcsókos, homlokérintéses üdvözlésre meg nem tartok igényt, sem tõled, sem mástól. Még a régimódi férfiak kézcsókja is zavarólag hat rám.
Amúgy meg honnan tudod, hogy én miket gondolok rólad? Soha nem közöltem veled semmi erre vonatkozót.
És nem is akartam semmi mást, csak annyit, hogy ellenkezés és zokszó nélkül vedd tudomásul az én saját véleményem. Még akkor is, ha az nem egyezik a tiéddel. Csak ennyi.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 13. - 08:55:13 9/10
(830/1535)
OFF
A tiszteletet az idõsebbnek is ki kell érdemleni a fiatalabbtól. A megélt kor önmagában nem elég ahhoz. A kézcsókos, homlokérintés mint olyan egy nagyon szép gesztus, de te lennél itt az utolsó, akinél alkalmaznám. És csak, hogy lásd, mekkora tévedésben vagy elárulom, hogy iszonyatosan mellélõttél a velem kapcsolatos emberismereteddel, mert elárulom, hogy idõsek otthonában dolgozom. Tele kedves, jószívû, tiszteletreméltó emberek között, akiknek sok szeretetre és törõdésre van szüksége. Ott is vannak természetesen zsörtölõdõ nénik, bácsik, de sok-sok türelemmel, megértéssel, alázattal mindegyik kezelhetõ. Meglehet találni velük az arany középutat úgy, hogy az mindkét félnek megfeleljen. Nagyon fontos szó az alázat. Legfõképp nekem kell gyakorolnom, hogy úgy tudjam végezni a munkámat, ahogy. Ha nem ismerném ezt a szót, akkor már régen a híradóban nézhetném vissza magam, hogy hogy bánok az ott élõkkel. Ha én olyan ember lennék, amilyennek te gondolsz, akkor már rég semmi keresnivalóm nem lenne ott. :)
ON
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 13. - 05:00:25 5/10
(829/1535)
Köszönöm a véleményed.
Off
Lehet, hogy örök ellenzékinek tûnök, de én igazából mindig csak részletekbe kötök bele, soha nem az egész sorozatba. Ha egy egész sorozat an blokk nem tetszik, akkor nem is nézem egyáltalán. De ha tetszik és nézem, akkor a problémás részeken nem szeretek átsiklani, akkor azt mindig szóvá teszem. Amúgy meg tényleg, hát milyen az a fórum, ahol mindenki csak ömleng, hogy jajj de szép, meg jajj de jó? Annak a viágon semmi értelme. Mindig kell ellenpont. Gondolkodjon el mindenki, hogy is van ez? tényleg hihetõ ez? Lehetséges ez, vagy az úgy, és ahogy? Nem lehet, hogy talán mégse?
Szeretem, ha gondolkodnak az emberek, pláne, ha együtt gondolkodnak. Lehet érvelni. Érveket felhozni, hogy de mégis, vagy épp mégse. Tessék megindokolni, nem megsértõdni. De itt némelyeknek olyan érzékeny a lelke, hogy képtelen egy ellenvéleményt elfogadni, illetõleg csak tudomásul venni. Pedig vannak (vagy lehet alapítani) ún. rajongói oldalak, fan clubok, ott biztos nncs ellenvélemény, ott kell kiélni a rajongást. Itt meg szabad gondolkodni és fõleg érvelni! Okosan, logikusan, esetleg tapasztalatokra építve. És nem kell sértegetni senkit, mert más a véleménye egyes részleteket illetõen.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 13. - 04:02:07 5/10
(828/1535)
Ezt ismered?:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__baratok-baratsagok__6165438-mit-jelent-a-cuki-es-az-aranyos-szo-ha-egy-fiunak-mondjak
Ezek után is cuki Kerim? És ha igen, hogy értsem? kevéésé helyes, netán meleg?
5/10
napraforgó 2017 ápr. 13. - 03:56:39 5/10
(827/1535)
A 30 év (kerekítettem, mert igazából csak 29) nem érdem, csak tény. Majd te is megéred, ha szerencséd lesz. Amúgy nem szoktam sértegetni senkit, nagyon szomorú, ha egy ellenvéleményt sértésként fogsz fel. Tisztelet. Nekem semmi bajom a fiatalokkal, miért ne tisztelném õket. Te, aki annyira oda vagy a török sorozatokért, inkább te tanulhatnál tiszteletet tõlük. Hányszor láttuk már, hogy a fiatalok a rituális kézcsókkal, homlokérintéssel üdvözlik az idõsebbeket. Na ez az, amit rólad véletlenül sem tudnék elképzelni, akármilyen nagy török-rajongó vagy. Hamarabb el tudom képzelni, hogylehülyézed az idõsebbet, akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel és esetleg még a pokolba is elküldöd.
Amúgy meg kicsit sem érdekel, miért költöztetek át egy másik topicba, miattam, vagy a vég nélküli spoilerek miatt. Mindenesetre itt egy idõre megszûnt a személyeskedés.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 13. - 03:40:17 5/10
(826/1535)
Nem tudok mit kezdeni veled. Érdemi hozzászólásod nincs, csak kötekedsz, önmagadat tömjénezed, a másikat cikized, közben ki tudja miért, erre a fórumra koreai zenéket , miegymásokat küldözgetsz. Zavarodott vagy?
9/10
Elhaym 2017 ápr. 13. - 02:00:28 9/10
(825/1535)
Milyen kivágott jelenetek? nekem eddig csak erõszakos jelenteknél tûnt fel a vágás.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 12. - 22:57:09 9/10
(824/1535)
Hát én is így gondoltam valahogy. :)
Mostanában eléggé elvagyok maradva vele. A szinkronossal és a feliratossal is. Pótolnom kellene, de most nincs hozzá túl nagy hangulatom.
10/10
baba24 2017 ápr. 12. - 22:34:02 10/10
(823/1535)
Én is tudok több fele figyelni,és igazából nekem minden formában be jön a sorozat,még angol felirattal is :)
Igen arra emlékszem mikor írtad hogy butának van beállítva a Fatmagül.Nem vagy hülye és én se vagyok az egyszerûen másképpen látjuk a sorozatot,és nem azért van mert hogy elõrébb járunk a sorozatban,hanem azért mert más szempontok alapján nézzük a sorozatot!Az hogy Fatmagül a saját érzéseivel is foglalkozik mi közben a bátyánál gondok vannak szerintem teljesen normális reakció,ez a való életben se lenne másképpen!
9/10
kaboca12 2017 ápr. 12. - 21:44:43 9/10
(822/1535)
:) Nem ismeri a szót, sajnos!
9/10
kaboca12 2017 ápr. 12. - 21:43:34 9/10
(821/1535)
Tudod mindenki magából indul ki! Én például tudok egyszerre többfelé koncentrálni. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Különben meg mikor én írtam régebben, hogy szerintem Fatmagül karaktere butának van beállítva, erõteljesen ki lettem osztva, hogy de hát miért is?? Erre most mi van? Azért mert csak elemi iskolát végzett, még nem mondhat olyat, hogy szeretne meggyógyulni. :D Ilyet nem is gondolhat, mert a bátyja majdnem válik. :D Biztos én vagyok a hülye. Meg te is, ha egyetértesz, nem? :D
9/10
kaboca12 2017 ápr. 12. - 21:39:37 9/10
(820/1535)
OFF
Én a helyedben nem lennék annyira büszke arra a 30 évre a javadra. Lehet, hogy tapasztaltabb vagy, de a fiatalabb generáció felé egyáltalán nem mutatsz tiszteletet, pedig az elején én konkrétan tök normálisan próbáltam beszélgetni, de nem ment, és nem miattam. De mint mondtam, ha csak nekem szúrt volna szemet az, ahogy sértegeted a másikat, akkor mélyen magamba néznék. De sajnos nem! A másik, hogy ne tartsd magad többre, mint ami vagy, azért nem csak miattad költöztünk a másik topicba, hanem tiszteletben tartottuk azokat, akik nem akartak spoilereket olvasni. Ne becsüld túl magad! Számomra nem érsz annyit, hogy csak miattad "megfutamodjak" innen. És bátran kimerem jelenteni, hogy másnak sem.
A javaslataidat tartsd meg magadnak, én is tudnék neked ajánlgatni dolgokat, de mivel nem fogadnád meg, így falra hányt borsó. Hagyd, hogy kövessem a példádat! Egyébként pedig még örülök is, hogy az utamba fújt a szél, így legalább az élõ példa vagy arra, hogy nehogy ilyen idegesítõ, negatív ember legyek, ha megöregszem! :)
ON
lizbell 2017 ápr. 12. - 20:50:20
(819/1535)
Én sem nézem már, pedig nekem különösebb bajom nincs a szinkronnal, Illéssel elfogult vagyok, nekem illik Kerimhez, de elfogadom ha valaki nem szereti!
De már annyira benne vagyok a történetben (feliratosan) érzelmileg, agyilag, hogy nem akarok a régibe csöppenni! A reklám és a szétszabdalás valóban dühítõ!
Nem is tudom hogy képzelik ezt a fõokosok a csatornánál!
kisbalaton 2017 ápr. 12. - 20:18:26
(818/1535)
Kövezzetek meg,de én egyszerûen nem tudom nézni a TV2-n a szinkronos részeket.Ma újra megpróbáltam,de nekem ez nem megy! Elviselhetetlen számomra a két hosszú reklám,és az is,hogy teljesen jelentéktelen jeleneteknél fejezõdnek be az egyes részek.A szinkron,és a kivágások már csak hab a tortán.
Napraforgóról meg annyit,hogy alaposan felpezsdíti a fórumot.Örök ellenzékiségével vitára sarkallja a társaságot,ami néha jót is tesz a csapatnak.De azért nem szeretnék vele egy politikai vitába bonyolódni!
kriptonyt 2017 ápr. 12. - 20:14:18
(817/1535)
Köszönöm.
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 12. - 20:01:58
(816/1535)
Nem :-)
Aki itt ciki
az te vagy.

több alázatot :-)