Téma: Coco Chanel

Sátán_Követe 2009 nov. 08. - 13:16:21
(32/72)
Nekem hatalmas csalódás volt ez a film. Csatlakozva az elõttem hozzászólókhoz, tényleg nem errõl kellett volna a filmnek szólnia. Azért ültem le,hogy megnézzem,mert érdekelt, hogy hogyan jutott el idáig Coco, arra készültem,hogy majd megtudjuk hogyan küzdötte fel magát ilyen magasra ,erre nem is errõl szól, hanem tényleg egy unalmas nõ össze-vissza kavargó szerelmi életérõl.
Unalmas...
****SPOILER****
És közben néha egy két percre látjuk hogy már van kalapboltja(de azt nem,hogy hirtelen a semmibõl hogyan lett neki ilyen jólmenõ boltja) és az utolsó 10 percben meg jé,már ott mennek a modellek az általa tervezett ruhákban a kifutón...és persze elõtte még a kalapboltnál tartottunk...szóval nem arról szól,amirõl kéne,nem ezért ülnek be a nézõk erre a filmre. Nem erre voltam kíváncsi.
10/10
CoccoChannel 2009 nov. 07. - 00:57:17 10/10 Előzmény lilsom
(31/72)
Hát az amerikai Coco Chanel film sokkal jobban ábrázolja az eredeti Coco Chanelt! Ez sem volt rossz, de nem a lényegre összpontosít, hanem olyan jelenetek vannak kihangsúlyozva aminek nincs jelentõsége....
Amúgy mindezek mellet maradok egy igazi Fanatikus:D
lilsom 2009 nov. 03. - 11:24:58
(30/72)
...és a vége annyira, de annyira kiszámítható, amikor még utána szalad a kocsiba és a férfi bizonygatja, hogy este találkoznak.
lilsom 2009 nov. 03. - 11:23:57
(29/72)
Nekem nagyon nem tetszett a film.Semmi mást nem látunk benne, mint bálokat meg Coco szeretõit.Többet vártam ettõl a filmtõl.Azt hittem megmutatja, hogy hogyan jutott el a csúcsra, de ebbõl semmit nem kapunk.Nem arra koncentrál amire kéne, inkább belebonyolódik a szerelmi szálakba és onnan nem is jön ki.Unalmas.Engem Coco Chanel érdekelt nem egy unalmas nõ szerelmi élete.
4/10
savernake 2009 okt. 29. - 15:27:51 4/10
(28/72)
Ó bocsánat, úgy értettem ebben a filmben. Amúgy nagyon szeretem, ezért is sajnálom, hogy az Amelie óta nem nagyon volt emlékezetes alakítása. A mélypont szerintem a Da Vinci kód volt...az utolsó jelenetnél (annál a mondatnál, hogy õ lenne Jézus Krisztus utolsó leszármazottja) emlékszem hangos röhögés volt a moziban.
4/10
savernake 2009 okt. 29. - 11:41:13 4/10
(27/72)
Erõs hiányérzetem van, mert az elõzetes meg a nagy felhajtás alapján sokkal jobbra számítottam. Elszabott film. A szerelmi szál közhelyes, elõre lehet tudni a fordulatokat. A szakmai szál: felületes. Csak annyit látunk, hogy Coco összehúzott szemöldökkel és összeszorított szájjal ügyködik a szabásmintákon meg a kalapokon. Érdekes lett volna a "kitartott nõbõl hogyan válik anyagilag független nõ" szál. Ehhez olyan színésznõt kellett volna választani, aki ezt el is tudja játszani, akibõl pl. olcsó holmikban is süt az elegancia, a sikk. Audrey Tatou-nak 2-3 arckifejezése van, szürke, kopott és súlytalan.
Tanus 2009 okt. 24. - 15:21:10 Előzmény Obránszky Ármin
(26/72)
Szerintem mindenki egyet fog érteni azzal, hogy a 2008-as Coco film jobb volt. Ezt sem éreztem rosszank, tehát a ráfordított idõt megérte, de a másik film, sokkal kidolgozottabb, és ezereszer jobban beletudja magát élni az ember. Itt pedig mintha átfutottunk volna az életén, kinyújtva egy bizonyos fejezetet. Mindenkinek ajánlom a 2008-as Coco filmet! Kiválló alakítás, zene, és képi világ!
Obránszky Ármin 2009 szept. 25. - 12:46:33
(25/72)
Helyenként nagyon szellemes, Poelvoorde pazar, Audrey Tautout pedig az ember minden további nélkül el tudja nézni órákig is, de valahogy erõtlennek éreztem. Nem mondanám, h egyértelmûen csalódás, ahhoz magas elvárások kellettek volna, amik bennem nem voltak mielõtt nekikezdtem, de azért nem is valami eget verõ élmény.
tamaras 2009 szept. 04. - 11:50:08 Előzmény rapanui
(24/72)
Csalódás...fõleg olyan remek életrajzi (francia) film után, mint a Piaf.
Audrey Tautou alakítása sem volt olyan lehengerlõ, mint azt már megszokhattuk Tõle. Számomra kifejezetten unalmas volt a film, teletömve egy csomó klisével...elõre kiszámítható fordulatokkal.
De a képek tényleg szépek és Benoît Poelvoorde alakítása is megüti a mércét.
Sajnos a nõi rendezés igen csak rányomta a bélyegét...
rapanui 2009 aug. 16. - 16:53:48 Előzmény nandyska
(23/72)
talán azért nem, mert nincsen hozzá még felirat:)
mezsge 2009 aug. 16. - 16:27:17
(22/72)
ennél a filmnél úgy gondolom, kifejezetten elõnyös, ha az ember kicsit utánaolvas, és többször is megnézi a trailert - mivel így tudni lehet, h igen: lassú folyású a film, és Chanel fiatalkoráról szól. éppen ezért nem is vártam többet tõle, és nekem tetszett :) Tautou-t Amelie óta nagyon szeretem (a francia nyelvet meg különösen :))
érzõdik a filmen, h nõi rendezõ keze munkája. csodálatos képek vannak benne :)
elgondolkodtató, szép film.
Bellavita 2009 aug. 14. - 14:16:47
(21/72)
A film csalódást okozott. A 20. század egyik legmeghatározóbb nõalakjának életére vágytam - és erre egy fiatal fruska hányattatott életét láttam- amely alapvetõen bárkirõl szólhatna. Valaki írta, hogy a fordítás a rossz-hiszen a film címe Coco, mielõtt Chanel lett- és ez a cím már érzékelteti is, hogy az ifjúságkori életérõl szól majd a film. Na, ez az, ami így önmagában nem érdekelt. Kicsit lassú, részletes, vontatott volt a film, amelyben a hányattatott sorsú árva Coco próbál rátalálni az életútjára, önmagára - a zsenire, az újítóra, amely ott rejlik benne- hiszen ott feszít benne a tehetség, a dinamizmus, a dac, az akarat- én ennek kibontakozására lettem volna kíváncsi, ahogy felszínre tör mindez és egy alkotó mûvész válik a suta kislányból. Nem értem, miért döntöttek úgy a filmesek, hogy a lánykori életét filmesítik meg.
nandyska 2009 júl. 30. - 16:03:47 Előzmény Tanus
(20/72)
én letöltöttem a filmet, de nem tudok hozzá feliratot szerezni, tud valaki segíteni nekem ebben?
Tanus 2009 júl. 22. - 21:05:53
(19/72)
én a 2008-as változatot láttam az nagyon jó volt, ezt még nem, de legalább már van egy mércém, amihez tudom mérni, és elég magasra tette!:)
7/10
tündemamusz 2009 júl. 07. - 11:03:13 7/10
(18/72)
Nekem Audrey Tautou túlságosan lágy volt Coco szerepéhez, de nem volt rossz film.
adeline.v.s. 2009 júl. 02. - 23:23:50
(17/72)
Szerintem szép film volt, biztosan meg kell szerezni! =)
10/10
Lucaaa 2009 júl. 02. - 20:06:15 10/10
(16/72)
Anyira a hatása alá kerültem, hogy még most is a filmen gondolkozom. Különleges hangulata van, és üzenete. Azokat is megértem, akik többet vártak tõle, de szerintem nem fért volna bele 2órába az egész élete, nekem így is nagyon tetszett.
Egy a sokból.. 2009 júl. 02. - 17:32:46 Előzmény ruszi
(15/72)
Olyan szempontból többet vártam a filmtõl, hogy még jobban bemutatja Coco felemelkedését, hogy milyen problémákkal kellett megküzdenie még elfogadták - megszerették és hordani kezdték a ruháit..A nagy áttörésérõl sem mutattak semmit, nekem ez hiányzott, hogy hogyan is bontakozott ki benne az új stilus, mert biztos voltak dilemmái, megmérettetései mind önmagával és a világgal szemben is. Ellenben a magánéleti szálban ez szépen tükrözõdik. Audrey Tautou renoméjának pedig ez a film egyáltalán nem ártott.
ruszi 2009 júl. 01. - 09:16:50
(14/72)
En is tobbet vartam, a Piaf nekem jobban tetszett. Audrey Tautou sem volt annyira meggyozo. A filmnek van egy erdekes, kicsit melankolikus hangulata, Coco jellemerol is inkabb csak benyomasaink lesznek, de atelni szertintem sem igazan lehet a tortenetet.
Tacita 2009 jún. 30. - 01:31:28
(13/72)
Szerintem csalódás megnézni a filmet. Másra számítottunk. Az eleje kicsit "Piafos". 10-bõl 3 pontot adnék rá.