ChM 2009 febr. 19. - 16:58:29
(7449/30469)
CHRISTIAN MEIER en LA TORMENTA

...............
FELIPE - VALENTINA BARÁTJA és megmentõje, aki orvos a fõvárosban és õrülten beleszeret:)
ChM 2009 febr. 19. - 16:57:15
(7448/30469)

.................

GISELA, ALICIO HÚGA - JESUS NIÑO felesége és gyermekének anyja lesz
ChM 2009 febr. 19. - 16:55:55
(7447/30469)

........
Az egyetlen orvos Porto Bravoban - Santos barátja - késõbb Trinidad võlegénye
ChM 2009 febr. 19. - 16:54:56
(7446/30469)

...........
NO NAME
Az õrültek háza igazgatónõje - ahová Valentina-t bezáratja Isabela Montilla, María Teresa Montilla unokahúga, de a felelõsséget MT-ra hárítja
ChM 2009 febr. 19. - 16:49:43
(7445/30469)

................
SOLITA - Alírio (Santos legjobb barátja) barátnõje
ChM 2009 febr. 19. - 16:48:24
(7444/30469)
CHRISTIAN MEIER en LA TORMENTA (A VIHAR)

................
SANTOS TORREALBA alteregoja
- arra fogadják fel, hogy María Teresa-val elhitessék, Santos él, és ezáltal Mt-t õrültnek nyilváníthassák.
ChM 2009 febr. 19. - 16:47:14
(7443/30469)

...............
SR. JUEZ - a korrupt bíró, akit Edelmira Guerrero lefizetett, hogy 20 évre bezárassa Santiago Guanipa-t (Santos Torrealba nagybátyját) azért a gyilkosságért, amit saját maga követett el.
ChM 2009 febr. 19. - 16:45:10
(7442/30469)

.............
VIRGÍNIA - DALILA lánya,
aki Simon Geuerro szeretõje
ChM 2009 febr. 19. - 16:42:50
(7441/30469)
LA TORMENTA (A VIHAR)
(ez esetben egy birtok neve)

SANTOS TORREALBA és SANTIAGO GUANIPA szerepében CHRISTIAN MEIER

Prod. Hugo León / Dir. Mauricio Cruz / Telemundo - RTI, Colombia / 2005

Elõre bocsátom, nem SPOILER, mivel nálunk nem vetítették és nem vetítik jelenleg sem!!
Közkívánatra fordítom a részeket, ezért, aki nem szeretné elõre elolvasni, ne tegye!

A szereplõk bemutatása után következnek a tartalmak, a részek számának jelölésével, tehát aki még nem tartana ott, olvassa el késõbb! :)

Jó szórakozást kívánok a vetítéshez, remélem, örömötöket lelitek ebben is, mint a Zorro-ban vagy a DB-ban :)

Fogadjátok olyan szeretettel, ahogy én készítem nektek :)

(Kedvenc képem a fõszereplõkrõl)
ChM 2009 febr. 19. - 16:37:59
(7440/30469)
LA TORMENTA (A VIHAR)
(ez esetben egy birtok neve)

SANTOS TORREALBA és SANTIAGO GUANIPA szerepében CHRISTIAN MEIER

Prod. Hugo León / Dir. Mauricio Cruz / Telemundo - RTI, Colombia / 2005

FÕSZEREPBEN:
• Christian Meier - Santos Torrealba / Santiago Guanipa

és

• Natalia Streignard - Maria Teresa Montilla

• Natasha Klauss - Isabela Montilla
• Kristina Lilley - Edelmira Guerrero
• Marcelo Buquet - Simon Guerrero
• Aura Cristina Geithner - Bernarda Ayala
• Eileen Abad - Valentina Ayala
• Juan Pablo Shuk - Padre Damián
• Didier Van Der Hove - Enrique Montalvo
• Danilo Santos - Argimiro Guanipa
• Gabriela Vergara - Dra. Ariana Castel
• Carmen Marina Torres - Nani-Natividad Esparragosa
• María Cristina Gálvez - Remedios de Camacho
• Iván Rodríguez - Sipriano Camacho
• Alejandro Buenaventura - Ernesto Montilla
• Rosemary Bohórquez - Dalilah Gema
• Vibiana Navas - Solita Cruz
• Carmen Villalobos - Trinidad Ayala
• Manuel Balbi - Jesús Niño Camacho
• Constanza Gutiérrez - Tatacoa
• Agmeth Escaf - Alirio
• Luis Gerónimo Abreu - Miguelón Camacho
• Sandra Pérez - Michelle Cardona
• Margarita Durán - Genoveva
• Vilma Vera - Doña Chepa
• Laila Vieira - Amapola
• Patricia Castañeda - Magdalena Camacho
• Mauro Mercado - Alesio
• Manuel Busquets - Dr. Ricardo Padilla
• Pedro Roda - Comandante Pedraza
• Juan Andrés – orvos Porto Bravo-ban
offtopic
Belle 2009 febr. 19. - 16:35:38
(7439/30469)
Rendben!:-))

A Zorro tartalom és a képek szerintem elég késõn lesznek, mert most tudok nekikezdeni sajnos a szöveg fordításának.:-((
offtopic
ChM 2009 febr. 19. - 16:29:49
(7438/30469)
lehet, de csak priviben :)
ChM 2009 febr. 19. - 16:29:16
(7437/30469)
Megszavaztam mégis, hogy ide teszem fel a La tormenta-t - ha már mindenki megszavazta... - ma neki is látok.

Ha megérkezik a Zorro vagy a DB-képsorozat, esetleg Szasza, akkor szünet és folyt köv... :)
offtopic
Belle 2009 febr. 19. - 16:24:19
(7436/30469)
Szia, drága Dzsanna!:-)

Közben megnéztem a La tormenta topic-ot, köszönet a tartalom fordításokért!:-)))

Lehet tudni meddig maradsz?
ChM 2009 febr. 19. - 16:14:26
(7435/30469)
Szia Mindenkinek!
Még egy pár napig veletek :)

Mindent visszaolvastam, megnézegettem, lementettem...

A képek csodásak - a tartalmak érdekfeszítõek :) Köszi nektek :)

A kényszerpihenõben a La Tormenta-soknak feltöltöm a fórumát, látogassatok el oda (fõként aki nem tud spanyolul)

http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=8154
ChM 2009 febr. 19. - 16:12:26
(7434/30469)
Szia Mindenkinek!
Még egy pár napig veletek :)

Mindent visszaolvastam, megnézegettem, lementettem...

A képek csodásak - a tartalmak érdekfeszítõek :) Köszi nektek :)
offtopic
ChM 2009 febr. 19. - 16:10:01
(7433/30469)
hola, mi Bella :)

Muchas gracías, mi Bella por mi fotito favorito :)
Belle 2009 febr. 19. - 15:57:57
(7432/30469)
Szeretettel küldöm ezt a hátteret neked, Dzsanna, annak alkalmából, hogy ma a Te napod van!:-))) Természetesen a többieknek is ajánlom szeretettel.:-)

Szasza, sajnálom, hogy este elkerültük egymást, nagyon szépen köszönjük újra a gyönyörû képeket!

Tücsök, neked is köszönöm szépen a tartalmat, ügyes vagy nagyon!

Most megyek, készítem tovább a képeket, este jövök!:-))
tücsök85 2009 febr. 19. - 12:32:16
(7431/30469)
Tartalom – Dona Bárbara – 127. rész
-----------------------------------------------------------
DB Marisela szállodai szobájában ocsmánykodik, gyilkosnak nevezi a lányt, próbálja Santos elõtt bemocskolni. Marisela sírva védekezik, hogy hazugság, amit Bárbara mond, nem is így történt, hogy csak baleset volt. Santos még most sem válaszol, már-már azt hihetné az ember, hogy hisz Bárbarának (*persze ezt csak az ostoba nézõknek találták ki így, mi tudjuk, hogy ez nem így van) Marisela keservesen sír, Santos csak Mariselát nézi… Bárbara próbálkozik még, hogy õ az igazat mondja, de Santosnak elege lesz belõle és kicipeli a szobából a boszorkát. Genoveva közben megérkezett, ott marad Mariselával.

Santos becipeli Bárbarát egy másik szobába (gondolom Bárbaráé) Santos azt mondja, hogy lépésrõl-lépésre akarja hallani, hogy történtek a dolgok. (*itt megint kicsit felmegy a pumpa a nézõben, hogy az Istenért, miért azt a dögöt kérdezi? Tudhatná, hogy hazudik!) DB továbbra is próbálkozik, gyilkosnak, sõt most már tolvajnak is nevezi Mariselát, mert el akar venni tõle mindent, Santost is. Azt mondja Marisela mindent elõre kitervelt, hogy elcsábítsa Santost stb stb. Santos közbevág, hogy: te megzsaroltad õt. DB magyarázkodna, de Santos nem igazán hagyja, azt mondja, hogy túl késõ már, többé nem tudja átverni. Santos menne ki a szobából, Bárbara megkérdezi még, hogy mit fog tenni. Santos válaszol: Azt fogom tenni, amit mindig is tettem az életemben, benyújtom az igazságot mindenek elõtt, ezt fogom tenni!

Kisebb kitöltõ jelenetek, mint
Bartolo - Altagraciával, Antonio - Lucia beszélgetnek a gyerekükrõl, Cecilia beszél a gyerekéhez, hogy az apucinak lesz még egy gyereke, akivel majd játszhatsz stb…

Santos visszamegy Mariselához, aki továbbra is sír, Geno nem tudja megnyugtatni. Marisela ül az ágyon, háttal Santosnak, nem mer ránézni, szégyelli magát. De Santos odamegy hozzá, és próbálja megnyugtatni, hogy amit tettél az önvédelem volt, megmentetted az anyád és a saját életedet egy gyilkostól, erõszakolótól. Marisela: De ha Bárbara azt mondja, hogy nem így volt, akkor elvesztem, legjobb, ha elfelejtem a Barquerenát. Santos még közelebb megy hozzá, törölgeti a lány könnyeit, azt mondja, hogy pont ezt akarja elérni Bárbara, hogy gyengének lásson, hogy meghátrálj.
Marisela továbbra is sír: szörnyû az érzés, hogy megöltél valakit, de most hogy már tudod és hiszel nekem… mert hiszel nekem, ugye?
Santos: (gondolkozás nélkül) behunyt szemmel mi Sol. Örülök, hogy felszabadultnak érzed magad és még szabadabbnak fogod magad érezni, ha hagyod, hogy ez napvilágra kerüljön.
M: Mit akarsz ezzel mondani?
S: Nézd, bízol bennem, ugye? Hiszel nekem?
M: Behunyt szemmel
S: Ez mindent, amit tudnom kell
Santos feláll, ad egy szájra puszit (nagyon finom, gyengéd) Mariselának, majd kimegy.

DB eközben örömittasan készül a gyõzelmére, persze Melquiades társaságában.

Marisela és Santos másnap beszélnek a bíróval, tisztázni akarják a tegnapi kivonulásást Mariselának a terembõl, Santos átad egy kérelmet a bírónak, majd Marisela elmondja, hogy Bárbara megzsarolja, mert tanúja volt, hogy megölt egy embert. Elmondja, hogy õ ölte meg Melendezt és válallja a következményeket. (nagyon magabiztosan immár) A bíró elhalasztja délutánra a tárgyalást, hogy tanulmányozza a dolgokat.

Andrés, Santos és Marisela reggeliznek, Marisela kérdezi, hogy most le fognak csukni? De Santos mondja, hogy nem, hisz nincs holttest, nincs bizonyíték, nincs semmi. Majd Andrés is megállapítja mennyire zavaros ez az egész.

Közben altamirai srácok befejezték a kerítésépítést, sörözgetnek, de tartanak tõle, hogy DB nem fogja ennyiben hagyni a kerítés dolgát.

DB megtudja ügyvédjétõl, hogy halasztják a tárgyalást, egybõl gyanússá válik, nem tetszik neki ez.

A bíró elmegy Sapohoz, azt mondja Saponak, közbejött valami váratlan, amit nem tudja, hogy oldjon meg. Sapo azt mondja a bírónak, hogy kérjen hivatalos vizsgálatot a Melendez ügyben, de folytassa a korábbi utasítását, nem érdekli semmi más.

Marisela Genoveváról beszélgetnek El Miedoról. Marisela nem tudja, hogy akarja-e egyáltalán azt a házat vagy nem, hisz teli van Bárbara aljasságával. És persze sajnálja kicsit, hogy DB az utcára kerül. De Geno gyõzködi, azt mondja alapos tisztítást kell végezni ott, kifestünk, új bútorok stb. Geno beszél neki Santosról, tanácsolja Mariselának, hogy vigyázzon mit tesz, ne játsszon vele, nehogy úgy járjon, mint Cecilia, és elveszti õt. Majd érkezik egy rózsa, ismét a szokásos szöveggel: Ma is szeretlek téged.

DB eldönti, hogy le kell fizetniük a bírót, elküldi ügyvédjét, hogy cselekedjen, de az nem ér el semmit, a bíró nemet mond, de hozzáteszi, hogy az ára mostanra nagyon drága lett.
Megy vissza az ügyvéd Bárbarához, elmondja hogy nem sikerült a terv. DB dühös.

Andrés ideges a tárgyalás elõtt, hisz ez az elsõ ügye, majd kérdi Santost: és ha nem nyerünk? S: legalább harcoltunk

Folytatódik a tárgyalás, nincs több tanú. DB gyanúsan nézeget Mariseláékra, nagyon nem tetszik neki, hogy ennyire nyugodtak.

Antonio megérkezik Ceciliához, vinné el a gyereket sétálni. Hívja Cecit is, de õ nem akar menni. Majd Ceci elmondja, hogy tud Lucia születendõ gyerekérõl, gratulál Antonionak. (*azért ennyit az orvosi titoktartásról, nem? Az orvos igencsak pletykás) Antonio felveszi a szomorú arcot és azt mondja: szerettem volna ha ez a gyerek tõled születik. Majd betoppan Lucia (nem hallotta ezt a mondatot, de gyanúsnak véli a helyzetet, ahogy találta Cecivel) Ceci gratulál Luciának, majd magukra hagyja õket.

Az ügyvédek megtartják a záróbeszédeket, DB ügyvédjének beszéde után a közönség felmorajlik, Andrést viszont megtapsolják. DB egyre idegesebb.

A lányok próbálják Altagraciát lebeszélni arról, hogy elfogadja Bartolo házassági ajánlatát. Hisz akármilyen szépen beszél a srác, az ágyban a dolgok másképp mûködnek hehe :) Carmelito hallgatózik. Végül kiböki Altagracia, hogy csak féltékennyé akarja tenni Maria Nievest!

Szünet a tárgyaláson, már csak a végsõ ítélet van hátra. Összetalálkoznak Santosék a folyosón Bárbarával, aki az ügyvédjével vitázik éppen. DB azt mondja Mariselának, hogy bevádolja a gyilkossággal, Marisela magabiztosan válaszol (háta mögött ott áll Santos és Andrés), hogy csak tegye, de nem ér el vele semmit, mert a birtok akkor is az enyém lesz.
DB: a szeretõd azt mondta, ne mutass elõttem félelmet, ugye?
M: Nem szükséges, hogy Santos megvédjen, õ nem a szeretõm és a bírónál már ott az írásos vallomásom arról, hogy halt meg Melendez, csinálj amit akarsz, már nem tudsz többé zsarolni. (Santos eközben mosolyog Marisela mögött és büszkén nézi) otthagyják Bárbarát.

DB átkozódik, hogy ezek tettek valamit, nagyon magabiztosak.

Pajarote Maria Nievesnek panaszkodik, hogy Genoveva már 2 hete San Fernandoban van és hogy hiányzik neki. MN szinte meg sem hallja, magába roskadva ül, hogy elvesztette Altagraciát. Jön Carmelito, hogy hallott egy pletykát. MN nem akarja hallani, mert õ nem pletykás. :) Carmelito menne el, de még kiböki, hogy Altagraciáról van szó… MN persze most már tudni akarja a dolgot. (*nem mutatják, de Carmelito ugye elmondja neki hogy Altagracia csak féltékennyé akarja tenni a fiút)

Eközben Bartolo, Altagracia Melezioval beszélnek, lánykérésnek tûnik a dolog. De Melezio dühbe gurul, nem tetszik neki a srác majd azt mondja, hogy a házasság komoly dolog, de csináljon amit akar a lány. Elmegy mérgesen. Jönnek az altamirai srácok, MN elõször teljes komolysággal Bartolonak: szóval megkérted a kezét… majd közelít, és kitör belõlük a röhögés, ölelgetik Bartolot, hogy gratulálunk!!! LOL :D (nagyon nagy jelenet) Altargacia meg csak néz hihi

Tárgyaláson ismét, bíró beszéde, mondja hogy majd’ egy hónapos tárgyalás után meghozta a döntést. Vázolja az esetet, de Barbara felugrik, közbeszól, hogy valamit mondania kell. A bíró nem engedi neki, azt mondja: a maga ideje lejárt, volt ideje hogy beszéljen, az ügy lezárult.
DB: de nem zárhatja így le, anélkül, hogy meghallgatna
Bíró: Maga nem érti, hogy ez egy bíróság, ahol a törvényeket és protokollt kell követni
DB: Magának pont ezért kell meghallgatnia, mert Barquero kisasszony…
Bíró: Maga elhallgat, leül és meghallgatja az ítéletem!
DBnak muszáj leülnie hehe

Az ítélet: A Barquerena birtok visszakerül a jogos tulajának, Marisela Barqueronak!

Mutatják reakciókat:
DB: ledöbben, el sem akarja hinni
Santos: csak mosolyog
Marisela: nagyon komoly, semmi mosoly, semmi
Andrés: mosoly, büszke (megnyerte elsõ ügyét)
Melquiades: szokásos arc, komoly, Donáját nézi
Majd ismét Santos, aki még mindig mosolyog, fülig érõ szájjal, és csak Mariselát nézi

---------------------------
Elõzetes: DB üvölt még a tárgyaló teremben, Santost vádolja, hogy lefizetted a bírót
Bíró: Tartóztassák le, vigyék el!
Látjuk, hogy két ember lefogja Bárbarát, aki tovább üvöltözik, hogy hozzám senki nem nyúl, de közben viszik el, DB átkozódik, Santos, ezért megfizetsz
Santos és Marisela csak nézik, de most már Santos is komolyabb arccal.

Szerintem a maiban lesz a lövés, ugyanabban a ruhákban vannak, Santos is ugyanabban az ingben.
offtopic
tücsök85 2009 febr. 19. - 03:02:37
(7430/30469)
hú, ez fárasztó rész volt, csak idõhúzás volt az egész... a vidámságot ismét Maria Nieves vitte bele, az õ jelenete ért a legtöbbet :D Mariselának ítélt a bíró, ezzel lett vége.