9/10
-greghouse- 2013 okt. 07. - 10:20:28 9/10
(29/129)
Igaz. Nagyon megtanult édi kissrácból most "perkinsesen" nézni a kamerába, árnyalatnyi mosollyal... Mindekettõ olyan szerep, hogy nem tudod igazán fekete-fehéren elbírálni. A legjobb horror sorozatokhoz hasonlítják a kritikák, bár szerintem ez nem horror. Minden esetre félelmetes család. Rám azért az anya van nagyobb hatással, mert egyrész nyilván az eredeti film alapkoncepciója benne van, másrészt szinte pillanatról pillanatra tud változni szexi nõbõl félelmetes boszorkánnyá. Az anya-fiú kapcsolat is nagyon furcsa, nem egyszerûen ott lebeg egy ödipuszi szexualitás árnya, az anya részérõl is ellentmondásos a viszony.
...Azért (is) jó ez a film, mert a karakterek magukban hordozzák az izgalmat. (És nem autók összetörése és kungfu rugdosódások, szerencsére.) Nagyon drukkolok, hogy az ötletek sora kitartson (eredetileg így is "mini-series" volt a terv, 10 rész készült, de már a második évfolyam lajstromon van, de nem írhatnak róla semmit - érthetõen - míg az ottani Art and Entertainment bemutatói meg nem lesznek.) Muszáj nekik folytatni, hiszen a tetszési index odaát az elsõ 7.7/10-rõl már 8.9 - nél tart (az évadzáró volt ennyi, és rögtön utána a nálunk tegnap látott 6. rész volt a második legjobb indexû). Sajnálom azokat, akik nem elejétõl látták, ezt tényleg végig látni kell, ha felvették, idõrendben ajánlatos nézni, nem nagyon lehet "csak úgy" bekapcsolódni, hiába magyarázza el valaki a történteket, nem ugyanaz, mint végig izgulni.
9/10
-greghouse- 2013 okt. 06. - 23:42:18 9/10
(28/129)
Vera Farmiga (ukrán-amerikai, idén volt 40 éves, talán átmegy a kép:)
9/10
-greghouse- 2013 okt. 06. - 23:24:51 9/10
(27/129)
Az egyik írója (valamint exec. producer) az a Carlton Cuse, aki a "Lost" író-producere is volt. Én a Lost-ból semmit nem láttam, de sokan dicsérik itthon és külföldön. (Azért nem láttam, mert úgy tudom, az is "serial" és nem "series", tehát összefüggenek az epizódok, egymásra épülnek, és a huszadik rész körül már nem láttam értelmét belépni és kapkodni a fejem, hogy ki kicsoda és mit akar. Ez a folytatásosság itt is megvan, és áldom a szerencsémet, hogy belevágtam az elsõbe, és most megesz a fene, hogy mi történik. És nem, nem vagyok hajlandó letölteni és elõre megnézni, szeretem sorjában kivárni...bár nagy a kísértés, de nem... Nem is vagyok biztos benne, hogy lehet, még vadi új, és Amerikában is az ott is fizetõs Art & Entertainment csatornának csinálták, ami a HBO jobb változata, tehát nem lehet olcsó mulatság.)
...Még annyit, hogy a csajt (tanuljuk meg a nevét, Vera Farmiga) már az elsõ évben jelölték Emmyre (meg még valamire). Jól húz a sorozat.
9/10
-greghouse- 2013 okt. 06. - 23:01:22 9/10
(26/129)
Az 1. és 2. rész (pilot) nagyon magasan kezdte, a tegnapi 3. és 4. picit halványabb volt (persze még mindig messze az átlag fölött), ma megint a szék szélén ültem néha... nagyon jó.
....Azért én azt a (forgatókönyvi) poént nem hagytam volna ki, hogy a 6. részt úgy zárjam, hogy a nõ ül a kocsiban Normannal, villanások és lövések a házból, és csend, és várják, ki fog kijönni... arcok közelrõl, rémülten, snitt, fõcím. (El lehetett volna húzni eddig, és a nõ múltmesélésével kezdeni. Kár hogy nem én írom a forgatókönyvet... :-) )
....Egyébként csak nekem tûnik úgy, hogy a nõ megfelelõ szögben, megvilágításban tiszta Patricia Arquette (Médium)? (Csak a lábai szebbek....:-)
Kilenc és fél.
atticusworld 2013 okt. 06. - 21:37:32
(25/129)
Nem hittem volna, hogy tetszeni fog. És tévedtem, tetszik.
olahmiki1959 2013 okt. 06. - 21:11:47
(24/129)
"Csak kicsit tudod furán jött ki, hogy az elején ócsárolod a sorozatot, utána meg isteníted. Ezt hívják pálfordulásnak."

Nem, ezt mikifordulásnak hívják...:)))
olahmiki1959 2013 okt. 06. - 19:10:04
(23/129)
Örülök, hogy ennyire számon tartod az írásaimat, és figyelsz rám. Ez jól esik, szívet melengetõ dolog ebben a mai, rideg világban...:)))
Viszont akkor azt is észrevehetted volna, hogy amikor - a te szóhasználatoddal élve - "szidtam a sorozatot", AKKOR MÉG NEM LÁTTAM BELÕLE EGY PERCET SEM!
Sokaktól eltérõen, én nem szoktam látatlanban véleményt mondani dolgokról, filmekrõl, könyvekrõl, maximum a fenntartásaimat fogalmazom meg.
Tehát nem szidtam, nem is szidhattam, csak az alapszituációt kifogásoltam, hogy miért nem az ötvenes években játszódik a "nagy film", az 1960-ban forgatott Psycho elõzménye, - ahogyan az egyébként teljesen logikus lett volna...

"Persze, azért megnézem a sorozatot, de nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy megbocsássam a forgatókönyvíróknak ezt az õrületes baklövést..." - idézet saját magamtól.

Hát, a sorozat nagyon jó, úgyhogy ezennel ünnepélyesen bejelentem, hogy megbocsájtom a forgatókönyvíróknak ezt az õrületes baklövést...
balazs456 2013 okt. 06. - 13:58:40
(22/129)
Csak a valóságban a jó nõk nem a lúzerekkel jönnek össze...
adorjanir 2013 okt. 06. - 12:26:13
(21/129)
Igen jól sikerült TV-sorozat!Igényes!kár hogy nem ismétlik az egyes részeket:(
olahmiki1959 2013 okt. 06. - 02:01:08
(20/129)
Nagyon jó a sorozat, eddig gyakorlatilag hibátlan, - én legalábbis nem nagyon vettem benne észre durva hibát, dramaturgiai, vagy logikai ellentmondást, - a színészi játék, különösen az anyát játszó Vera Farmiga alakítása nagyon jó, de a többiek is jól hozzák a karaktereket.
Izgalmas, fordulatos, és eléggé tömör is így, hogy több részt adnak le egyszerre.
Szerintem 8-9 pontot simán megér.
balazs456 2013 okt. 05. - 11:50:47
(19/129)
Hûû ez a szinkron mekkora egy szar... 17 gyereknek mért adtak 30 éves hangot?!
9/10
-greghouse- 2013 okt. 05. - 11:28:52 9/10
(18/129)
Igen, lehetséges, én is olvastam, hogy a svéd tulajdonú (kisebb részben angol) MTG (viasat tulaj) terjeszkedni akar (tehát van elképzelése ÉS tõkéje), mivel "kinõtték" az eredeti skandináv-baltikum piacot, és most próbálnak közép-kelet európában erõsebbek lenni, a 3. helyet megszilárdítani. (Nekünk szerintem jó, mert valószínûleg kicsit más mint a két nagy, fõleg német és benelux tulajdonú társaság, de ki tudja, az oligopolista verseny a "benchmarking"-hoz vezet, tehát "csináld azt amit egy már sikeres csinál, csak hitesd el, hogy a tiéd picit más mint a többi" (cola, farmernadrágok,stb.))
...A tv2 szerintem árulja magát (pontosabban a német cég a magyarországi tv2-t), mert már a magyar MTVA-tól is kaptak ajánlatot (nyilván a skandinávok tõkeerõsebbek lesznek). Érdekesen alakul a piac.
9/10
d112 2013 okt. 05. - 10:53:55 9/10
(17/129)
Kicsit fura volt, az elején hogy áthelyezték a jelenbe a cselekményt, és a rendezés is össze hasonlíthatatlan az eredetihez képest.Tehát azt a következtetést kell le vonni hogy vettek egy jó öltetett és megvalósították a látható módon. A szereplõk közül nagyon erõs és jó színészi teljesítményt nyújt az "anyát" megformáló színésznõ. Különös csavar a város lakosaira vonatkozó szál. Összességében jó kis sorozat, jó színészekkel, jó történettel.
9/10
d112 2013 okt. 05. - 10:39:38 9/10
(16/129)
A sorozat jó nézettsége miatt, jövõre be rendelték a második évadadót, tehát nem hiszem hogy olcsó lett volna . (off)Megjegyezném hogy tudomásom szerint, a Viasatnak többek között azért van ilyen sorozatok megvásárlására pénze mivel egy elég nagy hálózattal rendelkezik, valamint a csatorna bevétele stabil. Egyébként a Viasat3-at üzemeltetõ MTG cég tervezi megvásárolni a TV2-t mivel eladó,csekély 20 milliárdért.(tehát van itt pénz, azaz csak a nézetettséghez igazodik a kiadások terén a Viasat,mint bármely kereskedelmi tv.)Az biztos hogy, jobban járnánk ha õk, vennék meg a csatornát.
olahmiki1959 2013 okt. 05. - 06:20:43
(15/129)
A lejjebb írott hsz.-emben kifogásoltam, hogy miért a jelenben játszódik a Psycho elõzménye, mert engem jobban érdekelt volna az 50-es évek háttere, zenékkel, ruhákkal, viselkedéssel, életérzéssel.
Hát, meg kell mondanom õszintén, nagyon kellemesen csalódtam, ez a sorozat teljesen jó, értelmes, izgalmas, fordulatos a sztori, nagyon jók a karakterek, kitûnõ a színészi játék, és az egészen töretlenül végighúzódik a feszültség, a rejtély, a sejtelem, úgyhogy eddig le a kalappal, ha ezt a színvonalat sikerül fenntartani, akkor ez a sorozat az egyik legjobb lesz, amit mostanában láttam. (Sorozatokat egyébként nem nagyon szoktam nézni, sok a közepes színvonalú köztük...)
Talán még az is jó, hogy nem kell egy hetet várni a következõ részre, mert az azért elég hosszú idõ ahhoz, hogy az ember kizökkenjen a történetbõl.
Úgyhogy érdeklõdve várom a folytatást.
9/10
-greghouse- 2013 okt. 04. - 23:44:56 9/10
(14/129)
...teljesen véletlenül említettem a (szerintem rosszabb) Bura alatt-ot, most látom, itt a sheriff helyettest az játsza, aki Barbit a Burában....
9/10
-greghouse- 2013 okt. 04. - 23:25:14 9/10
(13/129)
Kövezzen meg aki akar, nekem ez a nyitány NAGYON bejött.
Féltem tõle, hogy "hozzányúlni a klasszikushoz" stb., meg ott van a Hannibal - szerintem - rossz tapasztalata, de ez számomra is meglepõen jó.
...Tudom, a "pilot" epizód mindig magasan kezd, tehát várjuk ki.
Minden esetre engem végig lekötött, és - noha nagy sci-fi rajongó vagyok - sokkal jobban leköt, mint a nagyon reklámozott (így Stephen King meg úgy Spielberg stb.) Bura alatt.
...A hangulat is nagyon jól elkapta a hitchcock-i hangulatot, a barnás régies színek, ósdi bútorok, a kocsik és a ruhák is néha idõtlenek, a sötét fényképezés, és nagyon jó választás a srác, aki tényleg szinte fiatal Perkins.
...Sõt, az anya is, néha félelmetesebb, mint a fia. (Csak egy jelenet, mikor a CF-es beteg lánytól lazán megkérdezi ismerkedéskor : "És hány évet jósoltak neked?" Szerintem hátborzongató társaság.)
...És ez NEM egy Psycho remake (szerencsére), mert a megfiatalított fõszereplõn, az alap karakterén, és a ház/motel díszleten (ahol szintén idõtlen, 50es 60as évekbeli lemezjátszó, rádió, bútor van), ezeken kívül semmit nem vesz át, hanem köréjük építi a filmet.
...Szeretem azokat a filmeket, ahol fontos a forgatókönyv, a színészi játék, a párbeszéd. És nem szeretem azokat, melyeket az akciókkal, a látványossággal, a CGI trükkökkel akarnak eladni. Ez a film az elõzõ, jobbik tipus.
...Csak arra vagyok kíváncsi, meddig tudják ezt a (két karakterre épülõ) feszültséget fenntartani a forgatókönyvírók.
...Kicsit szarkasztikusan, ha minden epizódban meghal valaki, hamar megtelik az a kis tó..
De mondom, kellemes meglepetés volt, sokkal jobb mint a Bura alatt, és teljesen leköt. Drukkolok neki. (Még nem pontozok, de most adnék egy kilencest biztos a pilot-ra.)
9/10
-greghouse- 2013 okt. 04. - 21:23:18 9/10
(12/129)
Nagyon reménykedem, hogy jó lesz (bár bennem is motoszkál a kisördög, hogy vajon milyen sorozat lehet, amit az amerikaival egy idõben meg tudunk venni azonnal, mármint egy nem túl tõkeerõs csatorna is...). Remélem nem ráadásnak kaptuk egy másik mellé... oké, kivárom.
8/10
oncogito 2013 okt. 04. - 20:51:11 8/10
(11/129)
Azon ritka alkalmak közé tartozik ez a sorozat, amit nem rontottak el, nem sikkadt el.
Izgalmas, méltó folytatása (illetve elõzménye) a klasszikus Pszichó sorozatnak.
Érdemes megnézni, akik kedvelték az elõzõeket, illetve akik kedvelik a thrillert.
10/10
_Freddy_ 2013 okt. 04. - 20:43:33 10/10
(10/129)
Nem rontották el, sõt...
A tavalyi év egyik legjobb újonc sorozata, ez 1000%. :)