Csülkös csokipuding, kapros dinnyeleves vagy mentás májpüré? A február 19-én a mozikba kerülő Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátékban ilyen finomságokkal kápráztatja el a szerelmét kereső főhősnő egyik kiszemeltjét.
Liza nem fél szabadjára engedni a benne lakozó kreativitást a konyhában sem. A csinos, de roppant szerény ápolónő élete azonban egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, így a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot, és megtalálni az igazit. Hogy mivel? Például hajmeresztően bizarr ételkölteményekkel, mint a mentás májpüré. A Liza, a rókatündér című film ihlette recepteket az 57 Restaurant séfje, Áldási Péter és a NoSalty főszerkesztője, Kárai Dávid is elkészítette. Ha vérszemet kaptál, hogy művészei kísérletezésbe fogj az alapanyagokkal és az ételekkel, itt az ideje, hogy most te is finomat főzz ki össze nem illő alapanyagokból! 2015. február 5 - március 4. között készítsd el életed legizgalmasabb receptjét, fotózd le, majd töltsd fel a NoSalty.hu saját oldalán a „Beküldés" menüpontban, majd kattints a „Benevezek” gombra, és nevezd be a Liza, a rókatündér receptversenyre az értékes nyereményekért!