Az aktuális rész ismertetője: A délnyugat-németországi földeken búzát, rozst, tönkölyt és fekete tönkebúzát termesztenek. A Ländlében _ amely a Stuttgart és a Bodeni-tó közötti régió sváb elnevezése _ ezekből a gabonákból sokféle kenyér készül. A régió olyan ételekről híres, mint a Spätzle és a Käsfüssle _ a "sajtos láb".
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások