Az aktuális rész ismertetője: A zsidó konyha Európa egyik legnépesebb városi zsidó közössége Budapesten élt a XIX. század második felében. De hogyan lehetett megtartani a kásrutut, a zsidóság szigorú étkezési szabályait egy polgárosodó, határokat feszegető világban? És mi minden titkot rejt egy zsidó szakácskönyv? Ez is kiderül a Magyar Krónikából.
A műsor ismertetése: A MAGYAR KRÓNIKA 26 perces, rendkívül magas színvonalú, hetente jelentkező kulturális magazinműsor. Kifejezetten azoknak szól, akik érdeklődnek mindazon tudományos és művészeti ismeretek iránt, melyek a magyarsággal valamilyen formában kapcsolatosak. A program a legváltozatosabb témákkal jelentkezik minden alkalommal: bemutat tehetséges alkotókat, művészeket, tudósokat, emléket állít az elmúlt időszakok magyar hírességeinek, figyelemre méltó történelmi eseményeket dolgoz fel, de a jelen problémáival is foglalkozik, pl. környezetvédelemmel, a tűzoltók mindennapjaival, a csokoládékészítés rejtelmeivel, a méhészettel, stb., hogy csak a legutóbbi epizódok témáit említsük.
Hozzászólások