A világ konyhái / Mallorca

francia-német ismeretterjesztő filmsorozat, 11. rész, 26 perc

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A híres üdülőparadicsom konyhája természetesen mediterrán jellegű. A hozzávalók elsősorban a tengerből és a hegyekből kerülnek ki. És elmaradhatatlan még a desszertekből is az olívaolaj. A kis középkori városkában az egyszerű, szinte mindennapi reggeli a sós, olívás kenyér, amelyre persze bármit lehet tenni, leggyakrabban paradicsomot. A leggyakoribb halakat, az arany és borostyán makrélát, a vörös durbincsot, a nyelvhalat is bemutatják a vendéglátók. Népszerű a hegyekben gyűjtött csiga is, amelyet felhasználás előtt három napig fűvel és salátával etetnek. A bonyolult mallorcai fánkot édesburgonyából készítik és olívában sütik.

A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Hedvigah 2011 máj. 03. - 18:16:32
Mi a bánatot kezdjek a korai ismétléssel? Este xar a mûsor, napközben adnak 1-1 ismeretterjesztõ, vagy valamilyen szempontból érdekesebb anyagot amit a munkaidõ miatt nem nézhetek. Felvenni pedig nincs kedvem. Talán esténként nem a dumákat, meg a "hû de okos vagyok és csak az én véleményem a jó" c. önimádó mûsorokat (egymásnak) nyomatják, amit természetesen mi tv-nézõk nem nézünk.
8/10
monnicca 2011 febr. 09. - 14:45:48 8/10 Előzmény monnicca
nagyon köszönöm, hogy ismétlik a részeket, várom a régebbieket is,igyekszem mindet összegyûjteni!
igényes, érdekes mûsor, mindenkinek szívbõl ajánlom.
fekagabi 2010 máj. 12. - 20:23:33
Mi szedtünk éretlenül 2 fürt banánt(alig fért be a passat csomagtartójába)fürtönként 50kg.Most az erkélyen érik tovább nejlonnal letakarva.Csak kisebb fürtöket vagdosunk le róla,ha már besárgult.
De zölden viszont nagyon jól lehet sütni!
Imádom Tenerifét!!
gabroca 2010 máj. 12. - 09:26:55
gondolom a banánt nem éretlenül szedik le...
8/10
monnicca 2009 szept. 25. - 10:28:16 8/10
sajnos csak a végén kapcsolódtam be, pedig nagyon érdekes, színvonalas. ugye, lesz ismétlés?