Az aktuális rész ismertetője: Ilhan Agçaabat Isztambul ázsiai oldalán él családjával, de minden reggel komppal átkel az európai oldalra. Ott van a műhelye, ezüstműves. A család későn ül le ebédelni. A sokféle előétel mellett hússal töltött paprika kerül az asztalra, de megismerjük a güvec receptjét is. Kenyér helyett gözleme készül, az egész Balkánon ismert burek lapos változata, amely inkább az indiai parathához hasonlít. A törököknél egyetlen étkezés sem képzelhető el édesség nélkül: a süteményeket általában cukorszirupba áztatják.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások