A mediterrán ízek / Egyéb gabonafélék

spanyol ismeretterjesztő filmsorozat, 18. rész, 26 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A gabonát a mediterrán étrendben a kenyérsütésen kívül számtalan módon fogyasztják. Egyik megjelenési formája a sör, amelynek az árpa az alapja, és amelyről kevesen tudják, hogy mediterrán ital. Európában Spanyolország területén készítettek először sört, Európa szinten pedig ma is harmadik helyen áll az ország az éves sörtermelésével. A sör egészséges, természetes, alacsony alkoholtartalmú ital, jótékony hatását már a sumérok is agyagtáblákra írták fel. A gabonából azonban számtalan más étel készül még: kása, lepény, és az egyre kedveltebb műzli és gabonapehely.

A műsor ismertetése: Élelmiszereinkből kiolvasható történelmünk, étkezési szokásaink pedig kultúránkat jellemzik. A szakértők szerint az egyetlen egészséges táplálkozási mód a mediterrán konyha. Az olívaolaj, bor és búza hármas egysége az egészség feltétele, a mediterrán étrendnek pedig kilenc jellemzője van.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Hozzászólások

Szerinted?