Az aktuális rész ismertetője: Ezúttal fincsi témát választott Kal Penn. Mit esznek a világ minden táján az ott élők: rothadó sajtot élő lárvákkal, állati bendőt bárányszívvel és tüdővel töltve, vagy forró zsírban sütött bikaherét. A reggelizőpehely-zóna az USA, Kanada és az Egyesült Királyság területét fedi, a péksütemény-zóna Európa kontinentális része, Ázsiában viszont levessel kezdik a napot, Ausztrália pedig a ?kenegetős? Vegemite-zóna. Népszerű a rizs, a gyorskaja, a pizza, de Mexikóban a szöcske, a lepkehernyó és a hangya is divatos a salsa elkészítéséhez. Az ételünk számos módon beszél rólunk és ki tudja, merre tart ez a történet, vagy mi kerül a tányérunkra az elkövetkezendő években.
A műsor ismertetése: A National Geographic népszerű dokumentumfilm-sorozatában Kal Penn olyan közérdeklődésre számot tartható témákra és összefüggésekre mutat rá, melyekre álmunkban se gondoltunk volna! Milyen hatással vannak a mindennapi életünkre az olyan hétköznapi dolgok, mint a bűnözés, a pénz, a szex, a táplálkozás, vagy épp az időjárás? Vagy az olyan meghökkentő és valószínűtlen tényező, mint pl. az állatok vándorlása? A sorozat sokféle felmerülő kérdésekre keres választ statisztikák és a belőlük nyert meglepő kimutatások segítségével. Tartson a "Dr. House"-ból és az "Így jártam anyátokkal"-ból ismert Kal Pennel, aki szokatlan egyszerűséggel olyan szálakat göngyölít fel, számok segítségével olyan eredményekre jut, amiből számunkra is kicsit érthetőbb, átláthatóbbnak tűnik a világ működése.
Hozzászólások