Az aktuális rész ismertetője: A portugáliai Algarvéban természetes, hogy a konyha főszereplője a hal. A halászok minden mozdulata a tengerhez igazodik. Feleségeik gyakran főznek halat és sok-sok zöldséget. A párolt zölségágyon készült hal az egyik legnépszerűbb portugál egytálétel. Egészséges a krumpliból és tőkehalmájból készült, petrezselyemmel és hagymával ízesített pástétom is. A desszerteknek gyakran a mandula az alapanyaga, hiszen az is bőven terem errefelé.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások