A tízrészes sorozat ismert vagy kevésbé ismert szemelvények segítségével idéz meg egy művet, egy alkotót, egy korszakot, egy várost, és nem utolsósorban egy étket, amely az adott irodalmi műben kiemelten fontos szerepet kapott. Sándor Erzsi újságíró és Magos Zoltán szakács segédletével elkészítik és meg is kóstolják az ételeket, melyek segítségével elevenné varázsolnak egy letűnt világot, hiszen az asztal körül helyet foglaló vendégek minden esetben történészek, művészettörténészek, gasztronómiai szakértők, irodalomtörténészek.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
kiskivancsi
2006 nov. 02. - 18:49:11
Érdekes sorozat. Történelmi-azaz irodalmi- ételeket készítenek, ahogy azokat az írók mûveibõl megismerhettük. Személy szerint érdekesnek találom azt, hogy gasztronómiailag is megismerhetek bizonyos korszakokat! Igaz, van néhány nem teljesen korhû eleme a mûsornak-turmixgép, meg ilyenek. Na de kérem, elkényelmesedtünk... Mindegy. Én szeretek fõzni is, meg az irodalom is érdekel. Ez pont jó kombináció!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások