"Köztudott, hogy a 19. században egyetlen író vagy tudós sem hagyhatta ki a nagy európai körutat. Az igazi szakács számára pedig legalább ugyanilyen fontos, hogy ellátogasson Olaszországba" - indítja sorozatát Keith Floyd, aki útját az "Öt föld" vidékén, északnyugaton kezdi. Menet közben aztán főz pestós halat, Piemonte szívében, Barolóban pedig, amely az olaszok egyik legnagyobb bortermelő vidéke, egy igazi, munkásoknak való pikáns előételt, a szardellából, fokhagymából, vajból és olívaolajból álló mártogatós bagna caudát. A Lago Maggiore tónál frissen fogott sügért tálal mandulás mártással, majd sort kerít egy klasszikus ételre, a bollitóra, ami egy többféle húsból (kakas, marhaoldalas és -lábszár, ökörnyelv, disznófejhús, házikolbász) álló, pörköltszerű étel. Végül bemutatóját egy helyi fogással, a fehér szarvasgomba-forgácsokkal ízesített fondutával koronázza meg.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
No ná, hogy igen! Én is nemsokára veszem ki a csõbe-tolt Rakottkel elvársat, majd kis hûlése után jön a vértelen vérfartõ (vérfagyasztás): kés, villa, kaszabolás, zabizás!
Köszi -ha szabad ezt mondanom-! Megdöbbentem a szomorú híren! Õrizzük emlékét, szeressük,miként Õ is mindenben az élvezni valót, a jót, és az Élet vidám oldalait mutatta, ajánlotta! Szerintem örök példa a mai elkeseredett, savanyú mindennapok legyõzéséhez! Lehet, hogy egy kicsit dagályosnak tûntem, de az ilyen életszemlélet a helyes-szerintem-. Repül a tésztafõzõ-fazék teteje: "Ez egy fõzõmûsor"! "Akik ismernek, tudják, hogy körülöttem nem nagyon találni ledugaszolt üveget".
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások