Mindennapi kenyerünk - Krisztus teste, a béke és vendégszeretet, a bőség jelképe. Van, ahol még mindig otthon sütik, és szinte ünnep, amikor hetente egyszer forrón, frissen kerül a kemencéből az asztalra. Alföldi és erdélyi kenyérdagasztók titkaiba kapunk betekintést. Mert közönséges kenyér nincs - a mindennapi betevő falatnak lelke, sütésének rítusa van. Megtudhatjuk, mitől mennyei eledel a tésztába gyúrt krumpli, és mit tesz a kenyérrel a szenes kéreggé sütött káposztalevél.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások