offtopic
linga 2010 febr. 05. - 20:25:39
(162/462)
És ehhez neked mi közöd? Mert nekem van, de neked? Te okítasz??? :DDDDDD
ondok 2010 febr. 05. - 20:25:07
(161/462)
Te honnan tudod ilyen jól megítélni ,hogy ki tarthatja magát zsidónak ?Ez olyan lenne ,mintha én azt mondanám ,hogy nevetséges ,hogy egy Petõfi(petrovics) magyar.Ha egyszer annak vallja magát ,akkor az is nem beszélve arról ,hogy aszülei is azok voltalk pl.Hogy vallását gyakorolja e az magánügye ,hiszen épp abban állapodtunk meg ,hogy azsidó fogalom nemcsak vallást jelent.
offtopic
linga 2010 febr. 05. - 20:24:04
(160/462)
Egyiküknek sincs egy mákszemnyi bizonyítéka sem arra, amivel képes volna igazolni egy kétezer évvel ezelõtt jórészt kiirtott néppel való kontinuus leszámazását. A magyar identitást nem kell bizonyítani, hiszen itt él, magyar az anyanyelve, mint neked is. De ha te mondjuk azt mondanád: filippínó vagy sumér identitásod van, akkor megkérdeznék tõled, hgy ezt mire alapozod, mivel bizonyítod??
Mi az, hogy szûcs Judit zsidó? Mi az, hogy Presser Gábor zsidó? Mivel bizonítják? Õk magyarok, és ezt osszák be maguknak.
Ne légy már disznó, akivel minden moslékot meg lehet etetni....
2008 2010 febr. 05. - 20:23:11
(159/462)
valaki szerint meg magyar.. nem lehet tudni biztosan..
offtopic
fredi60 2010 febr. 05. - 20:20:09
(158/462)
Amúgy pedig szeretném újra leszögezni: Jézus zsidó volt.
Ugyanúgy, mint az apostolok.
offtopic
fredi60 2010 febr. 05. - 20:17:23
(157/462)
A probléma szerintem ott van, hogy olyanokról állapítják meg, hogy zsidó, akik maguk ezt talán nem tartják (tartották) fontosnak vagy akár kikeresztelkedtek.
Mint pl. Vámbéry Ármin, Kabos Gyula, Rejtõ Jenõ, Radnóti Miklós stb.

Plö Radnóti kikeresztelkedett, de mégis többször behívták munkaszolgálatra és a végén Abdánál agyonlõtték.
Vagy Rejtõ esete:
1942. október 9-én az Egyedül vagyunk címû nyilas lap cikket közölt Rejtõrõl, nehezményezve benne, hogy az író ugyan zsidó származású, mégis nyugodtan írogatja a regényeit a kávéházban, és nem kapott még munkaszolgálati behívót.
offtopic
linga 2010 febr. 05. - 20:05:45
(156/462)
Kedves ondok, aki ma azt állítja magáról, hogy zsidó, ezért vele is ószövetséget kötött az Isten, annak fogalma sincs arról, hogy ez mit jelent. 90%-ukat agyonkövezték volna abban az idõben, amikor még valóban létezett a zsidó nép és vallás és szövetség, a maradék 10% pedig kínkeservesen tanulta volna meg, hol lakik a zsidók istene. A "kiválasztott nép" NEM liberális politikai fogalom meg plurális-liberális szabadságjog, úgyhogy el a tisztátalan MANCSokkal tõle.
ondok 2010 febr. 05. - 19:18:38
(155/462)
Én csak azt nem értem ,hogy az én írásomat ,ahol a zsidó identitás védelmében szóltam ,és próbáltam lingának megmagyarázni ,abban mi volt a törlendõ.Talán az ,hogy szót emeltem az antiszemita megnyilvánulások ellen?
offtopic
linga 2010 febr. 05. - 18:08:59
(154/462)
"Ameddig nincs vele más kárára, addig nem igazán érdekel, minek tartja magát, milyen hagyományt ápol."
Ez blöff, ugyanúgy, mintha esszénus langobárdnak vagy mazdaznan vízigótnak vallanám magamat. Persze röhöghetnék is a sok retardálton, ha nem ölnének meg miatta nap mint nap embereket, és ha a legvilágpolitikaibb legnagyhatalmak és legpénzügyibb leggazdaságok nem használnák ki a vallást és a sok félrevezetett birkát a legundorítóbb módon, nem mocskolnák be a Bibliát pontosan ugyanolyan sátáni módon, mint amikor a keresztes háborúkra, az indiánok irtására, az inkvizícióra használták fel Isten nevét, úgy besározva és lejáratva azt, hogy még most is undorodva emlegetik sokan (mint te is). Ezek éppen abból húznak hasznot, azon élõsködnek, hogy Istent vérivó, tömeggyilkos szörnyetegnek tüntetik fel, a vallást pedig reménytelenül elnyomó, gonosz és elavult ideológiának. Az egész haszonlesõ érdekvezérelt mitológia antikrisztusi, ördögi és szentségtelen.
Mintha arra kérnél, fogadjam el plurális bibliaértelmezésként az inkvizíció máglyáit, a pogromokat, az indiánok kiirtását, a keresztes háborúkat és az összes efféle borzalmat. Nanne.
offtopic
fredi60 2010 febr. 05. - 09:13:42
(153/462)
Na, most megint gazdagodtam egy új infóval.
De továbbra is tetszenek a számai. :)
ondok 2010 febr. 04. - 21:28:10 Előzmény fredi60
(152/462)
Te csak gondolod ,hogy olyan egyszerû ,mert pl az az Omega,amelyikben még benne volt Presser pici ,aki ugyebár zsidó, az minek számít?.na ez a felháborító baromság ,hogy lassan újra kiközösítik anemzetbõl a zsidókat ,és származási bizonyítvány kell majd mint nyilasék idején.Akkor meg nem értem ,hogy mit finnyáskodnak?
offtopic
fredi60 2010 febr. 04. - 09:22:31
(151/462)
Hát, ez nem valami meggyõzõ érv. Együttesek.... :(
Ki nem tudja, hogy a Beatles angol, az ABBA svéd, a Trio meg német? Plö.
De az Omega meg magyar.
ondok 2010 febr. 03. - 23:54:01
(150/462)
Már nem emlékszem ,de valószínû ,hogy nem hajánál rángatva lett elõhozva a zsidó szó,mint jelen esetben.errõl beszélek ,hogy elraktározza magában ,hogy az illetõ zsidó és az elsõ alékalommal jólértesülten bedobja.Az hogy lehet ,hoghy én soha nem foglalkoztam azzal ,hogy Vámbéri zsidó ,és nem is jegyzem meg a híres emberekrõl ezt az információt?
ondok 2010 febr. 03. - 20:35:23 Előzmény 2008
(149/462)
Csakhogy téged nem magyaroznak le ,mert az nem megbélyegzés Max. ott ahol a magyar egy kirekesztõ fogalom,pl Ausztriában ,ahol a magyar =tolvaj.Amin azért nem hinném ,hogy nem sértõdsz meg.
ondok 2010 febr. 03. - 20:32:20
(148/462)
Ugye Te sem gondolod komolyan ,hogy azért említi a zsidóságot ,mert meg akarja gyõzni a keresztényeket ,hogy bár zsidó ,de hiteles.Mellesleg ha így van, az is probléma.
ondok 2010 febr. 03. - 20:29:59 Előzmény fredi60
(147/462)
Hiába vitázol velük ,mert álszentek ,és ugyanakkor úgy szeretnek antiszemiták lenni ,hogy közben ezt nem vállalják fel.Akinek az agyában számon van tartva ,hogy Vámbéry zsidó ,miközben ennek a téma szempontjából csak nála van jelentõsége ,annál elég nagy bajok vannak.
ondok 2010 febr. 03. - 20:26:15 Előzmény linga
(146/462)
Speciel tudok a Sion hegyrõl,Te viszont halvány képben sem vagy a cionizmus jelentésével ,ha olyan hülyeséget állítasz ,hogy a "keresztények alegnagyobb cionisták":DD
Akkor maradjunk abban ,hogy alfa buta antiszemita beütéssel.
offtopic
linga 2010 febr. 03. - 12:54:21
(145/462)
"újabban a zsidóságot sok barom kiemeli"
Nos, általában a liberálisok és a keresztények vannak elájulva attól, hogy valaki zsidó, tehát leginkább õk hangsúlyozzák (tapasztalatból beszélek, ld. lentebb aalfa hsz-át). Hogy õket, mármint a liberálisokat és a keresztényeket lebarmozod, ez...nos, találó jelzõ, szó mi szó :) (szintén saját tapasztalat:)) - mégis kötelességemnek érzem mélységesen megsértõdni és kikérni magamnak minden szemellenzõs keresztény nevében a barom jelzõt!
Egyébiránt eked is javaslom megtekintésre a christian zionist c. videót (youtube) - ez a fajta teologizálás jelenleg nagyon erõs trend minden felekezetben, ha nem is képzeled, még a református egyházon belül is (szintén tapasztalat). Mit ad Isten, ahogy a videón is látszik, ez éppen összevág az aktuális nagyhatalmi érdekekkel...hát ennyit az egyház és a politika szétválásáról. :(
fredi60 2010 febr. 03. - 11:17:47
(144/462)
Érdekes, de még sosem láttam leírva, hogy "a szlovák Petõfi Sándor", "a bajor Munkácsy Mihály" vagy "a horvát Zrínyi Miklós" stb. Csak újabban a zsidóságot sok barom kiemeli. Akkor is, ha teljesen lényegtelen a hozzászólását illetõen.
2008 2010 febr. 03. - 06:38:12
(143/462)
ez nem igaz :)

Ha én azt mondom, hogy a zsidó Vámbéry Ármin... akkor az oligárcsa azt mondaná, hogy a magyar Vámbéry Ármin.. szó sincs semmiféle nyilasozásról.

Ezek itt azt hiszik, hogy a "zsidó" szó vagy kifejezés valamilyen szitokszó lett. Nem. Õk a zsidók mi meg magyarok vagyunk. Ennyi. Ha azt mondom, hogy zsidó Shalom Cohen, akkor nem azért írom elé a zsidót mert ezzel szidni akarom, hanem azért mert zsidó és nem cigány. :D

Én sem sértõdök meg ha valaki le magyaroz.

A cigány pedig cigány. Így hívják a magyarok õket már elég rég óta, úgy 500 éve.