Téma: Wicked

10/10
Jazzmind dec. 19. 23:02:07 10/10
(16/16)
Nekem nagyon tetszett a film. A keresztfiammal néztük meg, ő választotta ki a filmet. Tetszett neki is. Várjuk a következő részt. Számomra jó volt a zene magyarul is. Ezidáig nem ismertem az énekesnő két a filmből. Angolul is megnézem a filmet, hogy hallják az eredeti hangjukat.
6/10
gshh dec. 15. 06:36:46 6/10 Előzmény gshh
(15/16)
Bocsánat, annyival kiegészítem, hogy Ariana Grande pedig egy kétszeres Grammy- díjas énekesnő.
6/10
gshh dec. 15. 05:57:07 6/10
(14/16)
Ariana Grande egy híres énekesnő. Erivo egy Grammy-díjas énekesnő. Erre valaki odafent úgy dönt, hogy "nosza, akkor fordítsuk le a dalszöveget magyarra és énekeljék el magyar énekesek".
6/10
gshh dec. 14. 19:58:21 6/10
(13/16)
Én nem tudok annyira pozitívan nyilatkozni, mint ahogy a többi kommentelő. Számomra unalmas volt. Nem szólt semmiről, bár az is lehet, hogy én vagyok túl primitív ehhez a szintű kulturális élményhez. Alapvetően nincs bajom a musicallel, akkor viszont már igen, ha lefordítják magyarra és magyar énekesek éneklik el...fülsértően. Néha azt hittem, hogy lesz témája a filmnek, aztán ez a téma szépen elfelejtődött, ugyanez történt olyan karakterekkel is, amelyeket főkarakternek gondoltunk. Örömmel láttam, hogy a filmben a lehető legtöbb társadalmi csoportnak igyekeztek teret engedni, kezdve a kerekesszékesektől a feketéken át a melegekig. Sajnos a buta szőke nő sztereotípiát viszont a film végéig sikerült életben tartani. Volt egyébként olyan pár perc a filmben, mondjuk összesen 10 perc, amely jól szemléltette, hogy milyennek feltételeztem a filmet - sötétebbnek - korábban, de sajnos...erre már nem mentünk el. Abszolút felejthető, csapongó, történetnélküliség, amelyben a karakterek jók lettek volna, ha kihasználják őket, de nem így lett. 6/10
8/10
Kovács B. dec. 12. 15:31:15 8/10
(12/16)
A film óriási látványban, lehet ezt így is csinálni! Kicsit hosszúnak éreztem én is, de a látvány, zeneiség, jó dalok azért kompenzálnak érte. Bár meseszerű, de semmiképp sem gyerekfilm! A mozi hossza és a témája miatt sokkal inkább felnőtteknek való tanmese, esélyegyenlőségről, társadalmi igazságtalanságokról, kiközösítésről, emberi jogokról és értékekről... Mindkét női főszereplő szuper a szerepében, de a többiek is hozzák a magas nívót. Összességében kiváló alkotás, a magyar dalszövegek fordításán talán lehet lamentálni és valóban jobb, ha a két kiváló főszereplő eredeti énekhangját hallja a néző - és persze érti is azt, mert a dalszövegek fontos üzenetet hordoznak. Az ünnepek előtt igazi csemege. Még 1x: nem gyerekfilm. (8/10)
10/10
stormtrooper88 dec. 12. 12:12:39 10/10
(11/16)
A sztori azért a két felvonással együtt kerek, ezért lehet egyesekben hiányérzet. Én ismerem a darabot, nagyon bejött a film is, kivéve a fordítást. Könyörgök, ha valaha eszébe jut valakinek színpadon is bemutatni, fordítsák le újra, normálisan a dalokat, mert ez így rettenet.
7/10
New-man dec. 12. 04:55:18 7/10
(10/16)
Nagyon hosszú, látványos, furcsa (fél) film…
5/10
Mirjam61 dec. 11. 19:08:55 5/10 Előzmény Xxy92
(9/16)
Bár nem láttad a filmet, de a megérzésed 10*-osra sikerült. Gyerekekkel végig nézni szenvedés a szülőknek, de a gyerekeknek is. Indokolatlanul hosszú a történethez, cselekményhez képest a közel 3 óra. Gyakorlatilag egy mjúúúzikel, amit a gyerekek 99%-a nem tud értékelni, de mi, szülők se nagyon, mert egy dal nem volt benne, ami megfogott, megragadt volna. Ment rendesen a WC-re járás, de nem csak a gyermekek részéről. Volt aki közben a büfét is meglátogatta. Ment a csörgés-zörgés, szürcsölés a pocornnal, a poharakkal. Brrrr.......... nah, felejthető alkotás, viszont ami kiválóan sikerült, az a látvány, a díszletek, a ruhák. Ezekbe beletoltak mindent, ami a történetből hiányzik.
5/10
Mirjam61 dec. 11. 19:02:01 5/10
(8/16)
Nagyon nagy pénzeket tolhattak bele a látványba, a kosztümökbe, amik igazán pompásan sikerültek. Ezért 10/10 * jár mindenképp. A történet viszont nagyon lagymatag, szappanoperás, kb. 1 órába el lehetne mesélni és gyakorlatilag itt egy túltolt zenés darabbal szembesül az ember, aminek a filmvásznon semmi értelme nincs. A felnőtteknek túl gejl, a gyerekek nem tudják értékelni ezt a rengeteg mennyiségű zenét. Mert még ha egy slágerekkel teletűzdelt film lenne, ami nyomot hagy az emberben, de erről itt nincs szó.

A vége lezáratlan, bár a folytatás lehetősége benne van, mert hogy így ér véget a film, csaknem 3 órával a kezdés után. Mi történik Galindával és szív szerelmével? Ki tudja........... A zöldre pacsmagolt lány elsuhan, mint rosszá vált boszorkány, de számunkra nem derült ki, max sejtelmesen, hogy ez miért is történt így? Ez egy se füle, se farka történet, legalább is nekünk a vége megkönnyebbülés volt, hogy felálhattunk megdermedt végtagjainkat kinyújtóztathatva. Ide írd a spoileres tartalmat

Összességében véleményünk szerint ez gyerekeknek max. tizenéves kor fölött lehet érdekes, ennél fiatalabbakat nem érdemes elvinni, mert nem fogja lekötni a figyelmüket. A teremben kb. a felétől izgő-mozgó, egymással röhögcsélő gyermekeket lehetett látni, hallani. Szülőknek kínszemvedés ezt végig nézni, ülni és várni, hogy na majd a vége elhozza az értelmet. Nálam/nálunk ez egy nagyon gyenge 10/5 *
7/10
vki69 dec. 10. 22:09:48 7/10
(7/16)
a film nem túl hosszú. nem volt unatkozós rész! már ha a feelinget felvetted.
7/10
vki69 dec. 10. 22:08:17 7/10
(6/16)
Hát nem vmi nagy film. látványában 10-es. szinkronosok nagyon pöpecül énekeltek, de ezt a fődalok alatt angol és magyar felirattal kell majd otthon nézni.
itt számít Ariana eredeti hangja. de még egyszer helyes h magyarul szólnak a dalok!
a történet mesének elmegy de a másik boszi csaj elég unszimpi volt arcra.
10/10
Bubblequeen dec. 07. 21:24:01 10/10
(5/16)
Gyönyörű film
klidi dec. 07. 10:58:53
(4/16)
Nagyon vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, lévén, hogy az egyik kedvenc könyvemből készült. Sok-sok évvel ezelőtt bukkantam rá Gregory Maguire: A boszorkány c. regényére, amibe azonnal beleszerettem, így amikor hónapokkal ezelőtt megláttam a filmelőzetest, majd kiugrottam a bőrömből, és úgy vártam a bemutatót, mint egy kisgyerek. Szeretem a jó musicaleket, de egyrészt ehhez a sztorihoz szerintem nem illik ez a műfaj, ráadásul túl hosszú volt, túl sok dalbetéttel. Ugyanakkor a színészek és a látványvilág egészen fantasztikusak. Nagy kár, hogy a mű eredeti mondanivalóját a sok rosszul egymáshoz illesztett elem súlytalanná, közhelyessé, kissé bárgyúvá teszi.
10/10
foxonthefield dec. 07. 02:20:09 10/10
(3/16)
A film zseni lett, kicsit hosszú, igen, de nagyon jól össze van rakva, méltó az eredeti darabhoz. Ami viszont folyamatosan kizökkentett az a dalszövegek magyar fordítása volt... Elképesztően gagyi, jellegtelen, köszönőviszonyban sincs az eredeti szöveg ötletességével, ami sokat hozzátesz a karakterekhez és a köztük lévő viszonyokhoz. Kapunk helyette unalmas "szállok az álmaim szárnyán" jellegű üres frázisokat. :( Szerencsére feliratosan néztem, így valamennyire el lehetett vonatkoztatni attól, hogy a magyar fordítás a dalokban külön életet él az angolhoz kepest, de azért szomorú, hogy ennyit tudtak kihozni ebből az egyébként nagyszerű alapanyagból. A "hogyan butítsuk le a valamilyet semmilyenre" tipikus esete.
Madnezz dec. 06. 11:01:03 Előzmény Xxy92
(2/16)
A kijárogatás már a Harry Potter második része alatt is gyilkos volt.
Xxy92 dec. 04. 00:12:49
(1/16)
Két megjegyzésem van így, látatlanban:

- nem értem, mi ez az új trend, hogy nem fordítják le a filmcímeket?!

- ha magát családi kalandfilmként aposztrofálja, mégis hogy gondolták a 160 perces játékidőt?! a sor közepén ülő gyerekek a literes kóla nyomán 3x végig fognak caklatni anyukával a soron, majd vissza...
Nem tervezem megnézni, de szerintem ez a vécébe járogatás totálisan el fogja rontani a filmélményt