Téma: Wayward Pines

AKG87 2015 jún. 27. - 11:17:54
(23/43)
Én nem így hallottam. Jelenleg a 3. könyve jelent meg a szerzõnek és ha van rá érdeklõdés, akkor szerintem némi szünet után rendelnek több évadot. Tudtommal úgy zárják le a 10. részt, hogy abban benne lesz a folytatás lehetõsége és szerintem kár is lenne itt abbahagyni. A sorozat egyébként nem teljesen a könyv alapján íródott, inkább azzal párhuzamosan. Egyébként még mindig sehol szinkronos 6. :(
AKG87 2015 jún. 26. - 17:27:43
(22/43)
Okés, köszi!
Mindig ez van: mire rákattanok egy sorozatra vagy nyári szünet van, vagy elhúzzák, vagy félbeszakítják, vagy nem rendelnek be több évadot. :D
Amúgy nincs fox-om (upc), szóval ezért nézem khm más forrásból.
AKG87 2015 jún. 26. - 15:54:39
(21/43)
Most akkor mi lesz ezzel a 6. résszel? A fox saját mûsorújságában már múlthét kedden is szerepelt (meg szerdán és csütörtökön), ma péntek van és sehol semmi, csak az angol verzió, ami már rég kijött.
arcansas 2015 jún. 22. - 00:03:50
(20/43)
SPOILER
Persze,nem adnak választ pontosan, hisz egy nagyon pöpecül elõre megtervezett dolog lehet ez. A Sheriff-es dolgot nem értettem, mindenkinek meg volt írva(gondolom), hogy mikor kell bekerülnie Wayward-ba. Sheriff az elsõk között kapott lehetõséget. Szerintem túlzásba vitték az abby-k tenyésztését, és rájöttek, hogy kell a hibernálás, hogy lassítsanak a dolgokon.(???) Bár ki tudja mi lehetett :D Én még agyalok, hogy elhiszem-e, amit látok.
offtopic
_Freddy_ 2015 jún. 21. - 20:52:04
(19/43)
Azóta láttam már a 6. részt is, és már világos minden. Kegyetlen milyen nyomasztó hangulata van az 5. rész után a sorozatnak.
_Freddy_ 2015 jún. 20. - 20:40:50
(18/43)
Ezek nagyon okos kérdések. Nekem is az az egyik teóriám, hogy a sheriff még 2015-ben találkozott Burke feleségével is, és akkor õket talán pár nappal késõbb hibernálták (ha egyáltalán ezt tették velük). Ugye mindenki elõre eltervezett idõpontban jelenik meg a jövõ városában. A többire meg remélhetõleg választ kapunk, mert ha nem akkor sok helyen sántít majd a dolog.
offtopic
_Freddy_ 2015 jún. 20. - 20:36:46
(17/43)
SPOILER

Láttam az 5. részt természetesen, de abban nem adnak rá választ, hogy hogyan/milyen módon ugrottak 2 ezer évet az idõben úgy, hogy az embereknek mintha csak egyik nap lett volna a másik után.
sanderson 2015 jún. 20. - 19:33:38
(16/43)
SPOILER

Bennem több kérdés is felmerült. Egy kérdésre magam próbálok válaszolni. A sheriff szerintem nem utazott vissza az idõben, hanem a találkozása Burke feleségével és fiával még 2015-ben történik, és a rend derék õre miután begyûjtötte a begyûjtendõ embereket, velük együtt kerül 2000 évre hibernált állapotba.
A többi kérdés, amire nem tudom a választ:
dr Jenkins honnan tudta 2015-ben, hogy az emberiség ilyen szörnyû genetikai változáson megy majd keresztül?
Mikor indult el ez a borzalom, és mennyi ideig tartott a lefolyása?
Egy kisváros karbantartása és védelme, a hibernáltak ellenõrzése és felébresztése, mindez 2000 év alatt, folyamatos emberi jelenlétet igényel. Kik voltak azok, akik ezt végrehajtották? Vagy abban az esetben, ha a várost csak nem sokkal a hibernáltak felébresztése elõtt építették, szintén sok ember jelenlétére lenne szükség, akiknek az építés során még a veszélyes mutánsokat is távol kell tartani.
Ez a kisváros, abban a környezetben, ahol található, nem tûnik egy önellátásra tökéletesen alkalmas helynek. Honnan van az élelmiszer, benzin és sok minden más dolog folyamatos utánpótlása?
Ha ezekre a kérdésekre egyáltalán választ kapunk, engem nem tenne boldoggá, ha mindent valamiféle idõutazgatásokkal magyaráznának meg. Ez a történet már így is elég valószerûtlen. Ezt még idõutazással is megtoldani, számomra már túl nagy marhaság lenne.
Elõfordulhat, hogy néha lankadt a figyelmem, és olyan kérdést is feltettem, amire már az ötödik részben választ kaptunk.
_Freddy_ 2015 jún. 20. - 17:02:19
(15/43)
SPOILER

Az mondjuk még opció, hogy nem a körülményeknek köszönhetõen jött Burke felesége meg gyereke is, hanem ez is elõre eltervezett volt.
_Freddy_ 2015 jún. 20. - 17:00:12
(14/43)
SPOILER

Az az érdekes, hogy amikor Burke már a jövõben volt, azzal párhuzamosan mutatták a felesége 2015(?)-ös jeleneteit, ez ott sántít hogy akkor Terence Howard, aki Burke elött volt sheriff, õ visszautazott az idõben? Kíváncsi vagyok hogy magyarázzák meg ezt a dolgot, meg azt, hogy az emberekkel mit csináltak 2 ezer évig. Sok még itt a rejtély, amikre remélhetõleg a késõbbiekben választ kapunk. De nagyon szuper sorozat, Carla Guginot meg imádom. :D
arcansas 2015 jún. 20. - 14:06:03
(13/43)
Mea Culpa. Nem akartam beégetni magam :D Viszont legalább most úgy érzem kezd beindulni a sorozat!
pencroft 2015 jún. 19. - 00:45:11
(12/43)
Vááááá!!!! Tényleg tessék kibírni az ötödik részig ;) Nem is mondanék semmit... itt szerintem minden spoiler. Javaslom mindenkinek, aki hatalmas élményre vágyik, hogy kezdje el nézni, és (ez nagyon fontos!) mindenképpen jusson el az ötödik részig. (Persze elõtte szorgalmasan megnézni mindet sorban :) de utána szerintem nem lehet abbahagyni...) Ne olvass semmit, se ajánlót, se fórumot, se leírást. Még a könyv fülszövegét sem. Minél tudatlanabbul állsz neki, annál nagyobb élmény. Zárd be ezt az oldalt is, és kezdd el nézni a sorozatot :) Aztán majd gyere ide vissza :)

SPOILER (szerintem, mások szerint lehet, hogy nem)

.............

SPOILER (A 6. részig bezárólag.)

Arra gondoltam, hogy szerintem itt már az is spoiler, ha az ember tudja, hogy nem hülyeséget lát. Maga az a tény, hogy VAN logikus magyarázat az elsõ négy részben történtekre, már ronthatja az élményt. Én gyakorlatilag végig hülyeségnek tartottam, mondom biztos lesz majd valami sántító erõltetett félmagyarázat... hát az ötödik rész úgy fejbevágott, ahogy kevésszer még film vagy könyv. Pedig olyanok vannak a kedvenc filmjeim listáján, mint a Hatodik érzék, A tökéletes trükk, a Nyisd ki a szemed, A vád tanúja... De ekkora flashet, mint ennek a sorozatnak a felén, keveset éltem még meg.

A Twin Peakshez nem mérhetõ, legalábbis kivitelezésben és hangulatteremtésben semmiképp. A Twin Peaks valami megfoghatatlan módon zseniális, és mondhatjuk, hogy ott nem kapunk válaszokat (és tulajdonképpen igazunk is lesz), de a záró részek számomra mégis katartikusak voltak. A WP-ban nagyon gyermeteg a hangulatteremtés, és a színészek sem az igaziak... viszont kapunk válaszokat, teljesen logikus és kidolgozott válaszokat. Nem azt mondom, hogy nem lehet belekötni, de a maga teremtette világán belül koherens, következetes és hiteles. A történet pedig, az általa felvetett és diszkutált kérdések... az kemény 10 pontos.

Úgy játszik a nézõ ösztöneivel, hangulatával, személyiségével, igazságérzetével, mint macska az egérrel. 180 fokos nézõpont- és véleményváltásokat tud elérni a kontextus teljes lerombolásával és újjáépítésével. Ez valami egészen elképesztõen zseniális, erre csak a legnagyobb mûvek képesek. És közben olyan kérdéseket vesz elõ, hogy meddig terjed a jog és a szabadság, mitõl vagyunk emberek, jogunk van-e individualistának lenni a társadalomban, stb.

Mindez elsõsorban az író, Blake Crouch érdeme. A könyvet most nyûvöm... igazából nem is tudom, mi a jobb stratégia, a könyvvel vagy a sorozattal kezdeni. Az ötödik rész után annyira átlátszónak tûnik már minden a könyvben... de azt hiszem, a sorozatban is annak tûnne. És a könyv jól is van megírva, legalábbis ameddig jutottam benne. (Míg a film rendezésérõl meg színészi játékáról legfeljebb annyit mernék kijelenteni, hogy nem (nagyon) rossz.)

Szóval... hajrá. Nekem már eddig megérte.
arcansas 2015 jún. 16. - 17:20:13
(11/43)
SPOILER

Na pont azért nem hiszem el, mert az elsõ részekben, mikor Burke már Wayward Pines-ban volt, és már az ottani kórházi álpszichiáter beszélt vele, az álpszichiáter beszélt Burke eredeti FBI-os csapatával stb. Tehát vagy 2 világ van különbözõ idõsíkban és a pszichiáter visszament az idõben beszélni a fedekkel, vagy pedig van az igazi világ és van a megrendezett.
arcansas 2015 jún. 14. - 15:04:24
(10/43)
SPOILER

Megnéztem az 5. részt. A 3. rész végén döntöttem el, hogy na végre történt valami jó is. Persze kíváncsi vagyok, hogy fognak leleplezõdni a dolgok, de még mindig túl megrendezett a kamuvilág, amit próbálnak beetetni Burke-el.
Waikato 2015 jún. 14. - 11:32:40
(9/43)
SZPOJLER

A Faluban végig azt hitte a nézõ hogy valami XIX.század végi sztorit lát, aztán jött a filmvégi WTF. Itt ugyanaz pepitában, egy kis hibernálással felturbózva.
Waikato 2015 jún. 12. - 21:45:49
(8/43)
Na ja, ha valaki 1-2 rész után õrlõdik hogy "mi ez a marhaság", az mindenképpen tartson ki az 5.részig.
SZPOJLER !!!

Egy kicsit vicces hogy Shyamalan egy korábbi filmjében, a "Falu"-ban is "megvezették" a nézõt a megvariált idõdimenzióval, persze itt legalább ez nem egy csattanó, hanem félszezon-záró.
Waikato 2015 jún. 02. - 18:36:17
(7/43)
Örülök hogy nem terveznek folytatást (valószínûleg), mert így van rá esély hogy valami kerek történet alakuljon ki, ha már úgyis könyv alapján csinálták. A 3. rész közepén már arra az álláspontra jutottam hogy unom az ilyen összeesküvéses marhaságokat, de aztán jött a bizarr zárójelenet, úgyhogy nézem tovább :)
1/10
DrAgy 2015 jún. 01. - 23:43:33 1/10
(6/43)
bullshit
10/10
mojo68 2015 máj. 29. - 18:42:15 10/10
(5/43)
Én meg pont azt akartam írni hogy, ebben a részben (3.) már eléggé eltértek a könyvtõl. Így sem rossz de kíváncsi vagyok mit hoznak így ki belõle. Tudom hogy egy könyvben mindig könnyebb kibontani egy cselekményt mint egy filmben vagy sorozatban, de szerintem a történet szerint pont egy fontos részt hagytak ki.
feketevipera 2015 máj. 16. - 21:07:19
(4/43)
Nem volt rossz az elsõ rész, de nem is mondanám kiemelkedõ mestermûnek. Úgy tûnik, valamiféle "összeesküvés" állhat a háttérben, persze ez csak az én agymenésem. Amúgy azt véleményezem, hogy az utolsó rész végén semmi nem fog megoldódni, és majd kétségben hagynak bennünket, hogy mi is volt ez valójában, jó párszor megesett már, hogy elkezdtem nézni egy hasonló jellegû filmet/sorozatot, aztán a végén se lett egyértelmûbb semmi. Mindegy, azért kíváncsi lettem a folytatásra, még akkor is, ha elég kevés újdonságot láttam is a filmben eddig, szerintem elég nehéz lehet valami nagy ötlettel feldobni a hasonló témájú alkotásokat, amit még nem lõttek el eddig. Amúgy meglepõdtem, hogy Matt Dillon ismét elõkerült, én legalábbis az utóbbi években elég keveset hallottam róla, mondjuk nem is nagyon követtem nyomon a történéseket, és nem vagyok otthon a filmvilágban.