6/10
napraforgó 2014 okt. 18. - 15:54:14 6/10
(258/378)
És minden ismétlõdik. Victor újra meg akarja szöktetni Nadiát, meg most már a lányát is, Monse és Ale is megint szökni készül a törvény elõl, aki most nem Pedro, hanem Joselu.
Graciela meg nagyon keveri a kakit, Maria megint Ale-ra hajt, kezd unalmassá válni ez a sok dejavu.
Alicante 2014 okt. 18. - 13:51:34 Előzmény napraforgó
(257/378)
Spoiler: Nem kell hozzá sok a jövõ héten már ki fog derülni JL számára, hogy Alejandro él, ráadásul itt van Agua Azulban. Szerintem is érvénytelen a házasság mivel az elõzõ férje elõkerült.
Más téma: Spoiler: Az a végrendelet hány kézen megy keresztül (Pedro, Ezekiel, Adolfo, Mária és Sandro) már csak Graciela és JL hiányzik, de még véletlenül sem kerül illetékes kezébe. Spoiler vége!
6/10
napraforgó 2014 okt. 17. - 14:29:50 6/10
(256/378)
A tegnapi részben, amikor Montse elrohant otthonról, letette az asztalra a jeggyûrûjét. A mai részben, amikor hazajött, újra lehúzta az ujjáról (az elvileg rajta sem lévõ gyûrût) és Jose Lu lába elé dobta. Vicces.

Amúgy meg nem kell JoseLu beleegyezése semmiféle váláshoz, egyszerûen a házasság érvénytelenítését kellene kérnie. Na persze, akkor rögvest kiderülne, hogy Ale él.
6/10
napraforgó 2014 okt. 03. - 13:06:43 6/10
(255/378)
Nadia már régen is kérhette volna a házasság felbontását, ha nem tartott volna attól, hogy akkor Pedro megöli Victort. Ettõl most is tarthat, + ott a lánya is, akivel zsarolhatják.
Alicante 2014 okt. 03. - 09:15:05
(254/378)
Köszi a linkeket. :)

Ha nem egy ilyen korrupt helyen tartaná Pedro elsõ feleségét és annak lányát fogva akkor fel lehetne jelenteni ezt a mocskot, ráadásul itt többen tudnak az erõszakról, akik tanuskodhatnának Nadia és Viktória mellett. Ráadásul egy DNS vizsgálat kideríthetné, hogy nem Pedro a kislány vér szerinti lánya! Nadia anno menekült egy másik országba brutál férje elõl...ezt is vizsgálhatná a Bíróság, az is törvénytelen, hogy Pedro illegális úton visszalopta a kislányt, holott semmi köze hozzá!
Összefoglalva Nadia is kérhetné a házasság felbontását. (Tudom félti a lányát és magát Pedro bosszújától.)
6/10
napraforgó 2014 okt. 03. - 08:44:41 6/10
(253/378)
Itt olvashatsz az érvénytelen házasság joghatásairól, és a házasság megszûnésérõl.
http://www.csaladesjog.hu/valas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Házasság
Az érvénytelenítési okoknál elég ezek meglétét igazolni, nem kel vizsgálni a bíróságnak, hogy miért is bomlott fel a házasság, meg kinek a hibája, stb.
A házasság érvénytelenítésénél a közös vagyon megosztásának szabályai ugyanolyanok, mint a válásnál.

Itt nem említik külön a halottnak hitt, holttá nyilvánított házastárs felbukkanását. Ott az a szokásjog, hogy ha a másik házasfél ismét házasságot kötött, akkor az õ kívánsága szerint alakul a helyzet.
Ha a régi házasságához ragaszkodik, akkor az újat érvényteleníti a bíróság. (kérelemre) De ha az új házasságát akarja fenntartani, akkor az elsõ házastársától seperc alatt elválasztják. Az, hogy halottnak hitték, nem jelentkezett X ideig és a másik fél új életet kezdett bõven elég ok a bontásra. (itt gyakorlatilag mindegy, hogy miért nem jelentkezett, nem akart, vagy nem tudott... ez a másik félre nézve mindegy)
Alicante 2014 okt. 03. - 08:19:30
(252/378)
"Kiderült, hogy csak, azért ment hozzá Amelia Pedrohoz, hogy lebuktassa."
Csakhogy Pedro az elmúlt 7 év alatt "jó fiú" volt annyira, hogy ellenségei ellenére kinevezték kormányzónak holott egy elmebeteg. Amelia áldozata felesleges volt. Ezzel az emberrel a látszat ellenére nagyon nehéz lehetett együtt élni!
Pedro nagyon szemét módon rakta ki a szûrét, õ meg megalázkodva fogadta. Ebben az esetben nincs vagyonmegosztás, hivatalos válás?
Milibindi 2014 okt. 02. - 23:38:32
(251/378)
Lehet, hogy igazad, hogy csak a telenovellákhoz képest nagy a hasa! A Macskának normális idõben csináltak hasat , aztán szülés elõtt se volt ekkora a hasa ,mint itt Esmeraldának! (Tényleg mindkettõt Esmneraldának hívják :D) Bár igaz, hogy ott a Macskánál még logikus lehet , mert nyilván nem evett rendesen.
Milibindi 2014 okt. 02. - 23:32:08
(250/378)
Kiderült, hogy csak, azért ment hozzá Amelia Pedrohoz, hogy lebuktassa. Gondolom nem okozott problémát neki játszani a megértõ feleséget , aki megelégszik azzal, hogy csak papíron házasok.
lizbell 2014 okt. 02. - 13:00:54
(249/378)
Nyilván nem akadt ki, mert el is mondta JoséLuisnak, hogy hálistennek soha nem közelített hozzá úgy!

Valahol egyébként érthetõ, hogy azok után hogy mindenki kómában volt, mért pont most éledeznek! Fabiolának nem volt oka visszatérni csak akkor ha JoséLuis szabadul, el is mondta hogy csak miatta jött, Finita se jött volna ha nincs Nadja koncertje és nem tudja meg Alejandroról az infót, érthetõ hogy felgyorsulnak az események! Az hogy Ale pont akkor ébred mikor Joséluis szabadul, hát az igen, dramaturgiai fogás, de különben meg mit néznénk!? :)
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 12:38:57 6/10
(248/378)
És Amelia egyszer sem akadt ki azon, hogy a férje miért is nem akar lefeküdni vele? Vagy õ tudott Pedro "problémájáról"?

Az biztos, hogy itt 7 évre megállt az idõ, gyakorlatilag semmi sem történt. Mintha nemcsak Alejandro lett volna kómában, hanem mindenki más is.
Josefina eltûnt 7 évre, ahogy Fabiola is. Most mindkettõ visszajött, a bánat tudja miért. Graciela még mindig a Benjamin Almonte örökségért veszkõdik, ki tudja ezidáig mibõl is élt olyan nagystílûen?
Ezekiel, aki le akarta leplezni Pedrot, tán még nála is zsiványabb bûnözõ lett, Adolfó, aki meg nyávogott az erõszak láttán már gond nélkül lõdözi le azokat, akik az útjába állnak. Szerencsétlen Mariából drogos kurvát csináltak, Refugio meg épp megúnta a terhes rúdtáncos feleségét. Dimitrio végre lediplomázott és a hadseregnél próbál elõrejutni.
Montserrat és Rosario nem sok mindent csinálnak, csak gyászolják Alejandrot és nevelgetik a fiát.
Ha belegondolunk, a történet nem haladt egy tapodtat sem, amíg Jose Luis börtönben volt. Most épp csak elvette Montserratot és máris jönnek a bonyodalmak! Valahogy olyan deja vu érzésem van, épp csak megfordítva. Most JLu vette el a nõt és Ale veszkõdik érte...
lizbell 2014 okt. 02. - 11:52:55
(247/378)
Dehogynem, várta, hogy Joséluis kiszabaduljon, miközben Pedro bizalmába férkõzött azzal hogy "szerette" kedves volt, törõdött vele! Nadja visszatérése bele köpött úgymond a levesükbe!
Egy impotens férfinak pedig nagyon fontos a látszat, a példás kapcsolatban élés, pláne ha kormányzó(és elmebeteg)!
Alicante 2014 okt. 02. - 11:43:16
(246/378)
Én azt se értem egy impotens férfi miért nõsül meg másodszor is?...és mi az, hogy ok nélkül kidobja a nejét?
Amelia az egyik részben elmondja Jose Luisnak, hogy azért ment hozzá, hogy leleplezhesse a gonoszságait, ennek ellenére a 7 év alatt semmit nem tett!
Mizsitimi 2014 okt. 02. - 10:52:45
(245/378)
OFF
Én nemrég szültem :) Nekem már 20 hetesen akkora hasam volt, hogy azt hitték, pár hét választ el a szüléstõl. Mindkét gyerekemmel hatalmas voltam, nem tudtam sokáig titkolni a terhességemet! Élek a gyanúperrel, hogy Esmeralda lehet, hogy ikreket vár? :)
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:58:39 6/10
(244/378)
Bocsánat, úgy látom, kétszer ment el...
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:57:54 6/10
(243/378)
Ez a Pedro ugye elmebeteg? Mert aki ragaszkodik egy nõhöz, aki nem szereti, 7 éve elhagyta, mástól szült gyereket, stb. és ennek ellenére mégis magához akarja kényszeríteni...
Ha ez a Pedro a 7 év alatt kormányzó lett (???!!!), meg újra nõsült, miért nem jó neki az új felesége, Amélia, akivel még ki is jött?
Azt elhiszem, hogy gyereket akart, és mivel neki nem lehetett, szerezni akart egyet. De nevelt lányaként bánhatott volta Virginiával, Amélia lányával. Vagy örökbe is fogadhattak volna egy gyereket. Miért pont Nadia lánya kellett, azé a nõé, aki el sem birta viselni õt??? Számomra rejtély.
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:21:02 6/10
(242/378)
Ez a Pedro ugye elmebeteg? Mert aki ragaszkodik egy nõhöz, aki nem szereti, 7 éve elhagyta, mástól szült gyereket, stb. és enek ellenére mégis magához akarja kényszeríteni...
Ha ez a Pedro a 7 év alatt kormányzó lett (???!!!), meg újra nõsült, miért nem jó neki az új felesége, Amélia, akivel még ki is jött?
Azt elhiszem, hogy gyereket akart, és mivel neki nem lehetett, szerezni akart egyet. De nevelt lányaként bánhatott volta Virginiával, Amélia lányával. Vagy örökbe is fogadhattak volna egy gyereket. Miért pont nadia lánya kellett, azé a nõé, aki el sem birta viselni õt??? Számomra rejtély.
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:14:54 6/10
(241/378)
Á, már 6 hónapos terhesnek mondták, akkor már rég mozog a gyerek. Illetve a gyerek mozog már kezdettõl, csak olyan kicsi, hogy az anya eleinte nem érzi, nem veszi észre. Ha a gyerek "lusta", szerintem ez lehet akár a 6. hónapban is.
Amúgy meg én nem is látom olyan nagynak a hasát! Csak a szappanoperákhoz képest nagy, ahol csak szülés elõtt 3 nappal lehet észrevenni a terhességet. (lásd pl. a Maricruzt, ahol a csaj végig el tudta titkolni a terhességét!).
Nekem volt olyan ismerõsöm, akinek már félidõben legalább akkora hasa volt, mint itt a 6 hónapos terhes nõnek. Meg ismertem olyat is, aki 30 kg-t hízott a terjhessége alatt! (50 kg-ról 80-ra!). Na annak is hatalmas hasa volt, már 6 hónapos terhesen úgy nézett ki, mint aki mindjárt szül.
Szóval van ilyen, meg van olyan is....
Milibindi 2014 okt. 01. - 22:39:57
(240/378)
A sorozatokban a terhes nõknek max a szülés elõtt van hasa. Itt Esmeraldának akkora a hasa,mint egy hordó és csak most mozdult meg a gyerek elõször???? Azt hittem meg fog születni.
6/10
napraforgó 2014 szept. 27. - 05:50:52 6/10
(239/378)
Akkor az valószínûleg tényleg a tisztiiskola volt. 7 év alatt el is végezhette és elõ is léphetett, akkor ez rendben is van.
A sorozat elejébõl kevesebbet láttam, a közepe táján kezdtem inkább odafigyelni rá. Érdekes, hogy a legtöbb telenovella a közepe táján kezd ellaposodni, ez meg inkább akkor kezdett el érdekelni.