Milibindi 2014 szept. 26. - 23:23:39
(238/378)
Itt azért a protekció is képben van. Dimitrio apja admirális volt!
Milibindi 2014 szept. 26. - 23:21:52
(237/378)
Mutatták, hogy Dimitrio tanul, egyszer õ tartott valami kiselõadást a többieknek. Most ez a tiszti képzés volt-e azt nem tudom.
Igen , az eredeti történet Oroszországban játszódik. Innen a Dimitrio név is.
6/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 07:58:32 6/10
(236/378)
Amúgy kicsit elgondolkodtató, hogy Dimitrió úgy 30 évesen belépett a hadseregbe, közlegény lett, és lám 7 év elteltével már hadnagy! Igaz, hogy én nem nézem folyamatosan a sorozatot, de szerintem tiszt csak akkor lehet valaki, ha elvégzi a tiszti iskolát! Vagyis ez egyfajta fõiskolai képzés, a kikerülõ hallgatók zászlósok, alhadnagyok, max. hadnagyok lehetnek a végén, illetve az ezeknek megfelelõ helyi megnevezésû rangokat viselhetik. Azt, hogy ki milyen rangban végez, a tanulmányi elõmenetele határozza meg.
Késõbb pedig van egy ranglétra, X idõnként (na, talán 3 év?) léphetnek elõre egy-egy fokozatot. Soron kívüli elõléptetés valami nagy "haditett" esetén lehetséges, egészen különleges és kívételes esetben (!) egyszerre két fokozatot is léphet elõre az egyén.

Nos, volt róla szó, hogy a léha és semmirekellõ Dimitrio elvégezte a tiszti iskolát és ráadásul kivételes eredménnyel, hogy rögvest hadnagy lett?
Jose Luis a kezdetekkor kadét volt, ami a tisztiiskolások megnevezése. Valamikor rég, fõleg a cári Oroszországban (eredetileg ott játszódott ez a történet) 15-16 évesen beadták a fiúkat, fõleg a kezelhetetleneket ide a nemesi családok, hogy itt majd rendet és fegyelmet tanulnak.
Manapság a középiskola után lehet jelentkezni a katonaiskolába, vagyis legalább gyerekeket nem vesznek be.

És fura nekem, hogy egy olyan országban, amelyet nyugatról a Csendes-óceán, keletrõl a Mexikói öböl vesz körül, a tengerészek soha, de soha nem hajóznak ki! Soha nem hallottuk, hogy Jose Luis, Dimitrio, vagy Refugio, vagy bárki más, X hadihajón szolgált volna, akármennyi ideig. Pláne, hogy hajóztak is valahol, valamennyi ideig.... Fura egy tengerészet ez... Többet törõdnek a szárazföldi drogmaffiával, ami inkább a helyi rendõrség feladata lenne (!), mint a tengerrel....

És most kineveznek egy börtönviselt férfit rendõrfõnöknek! Még akkor is, ha a nézõ tudja, hogy nem is õ a bûnös... Priusza van! Ez bõven elég ahhoz, hogy felelõs tisztséget ne tölthessen be! Majd, ha rehabilitálják!

Szóval ennek a sorozatnak is számtalan hibája van...
6/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 07:24:35 6/10
(235/378)
A rangokkal minden sorozatban baj van. Mindig, mindehol. Szerintem a fordítók nincsenek tisztában az adott ország katonai rangjaival.
Meg a szinkronrendezõ sem, így nem bírálja felül a hibákat, a szamárságokat.
Milibindi 2014 szept. 25. - 21:41:17
(234/378)
Ma meg egy kis szinkron /fordítási baki! Graciela hadnagynak nevezte Monicát! Hadnagy a fia Dimitrio és Refugio, Monika pedig kapitány!
Milibindi 2014 szept. 25. - 12:24:57
(233/378)
Tegnapi Jose Luis és Gaciela mély egyetértésben megegyeztek , hogy Montse nem tudhatja meg, hogy Alejandro és kómában van (ez már nem igaz) a "saját érdekében" persze. Erre J. L. elõbbre hozza az esküvõt. Majd Montse beszél errõl, mintha az esküvõjére, hanem temetésre készülõdne. Még Carlota is biztatja, hogy menjen férjhez, ahelyett, hogy lebeszélné várjon még, hogy bele tud-e szeretni újra Jose Luisba.
J.L elõtte meg próbálkozott Montse-nál, aki visszautasította, hogy ez neki nem megy. Egyértelmû volt, hogy nem az a problémája még nem házasok. Ezek még sürgeti is esküvõt! Persze,nyilván fél, hogy Alejandro magához tér, ami ugye már meg is történt, de akkor is! Az esküvõ után "csak" a felesége lesz nem a tulajdona!
Milibindi 2014 szept. 25. - 12:10:38
(232/378)
Igen Ezequiel lõtt a repülõbe. Mutatták, hogy valami folyik , így szálltak fel. Alejandro, mikor már jó ideje repültek felhívta Victor telefonjáról a sajátját, aminek Jose Luisnál kellett volna lennie. Graciela vette fel és azt hazudta Montse meghalt. Ekkor szólt a pilóta, hogy veszítenek a magasságukból, majd le is zuhannak. A pilóta meghalt, Alejandro pedig a baleset következtében eszméletlen lett. Nadia késõbb megvakult, Vctornak meg csúnya sebhelye van,amit gyakran nézeget, ebbõl tudjuk.
Honnan tudtak hol és mivel indulnak?
Ezequiel elment a birtokra,hogy letartóztassa Alejandrot. Minden alkalmazott azt állította fogalmuk nincs hol van, de Ezequiel gyanította, hogy nem mondanak igazat, ezért az egyiküket elvitte és kényszerítette, hogy mondja meg az igazat.
6/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 10:57:47 6/10
(231/378)
Szóval Pedro parancsára Ezekiel belelõtt a repülõgépbe. A gép még elrepült jó messzire, mire eszébe jutott lezuhanni. Argentina jó messze van Mexikótól. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Csendes-óceán fölött repültek-e, vagy át a Mexikói öböl fölött, keresztül a dél-amerikai földrész fölött? De ezek biztos olyan részletek, amit nem fontos a nézõkkel közölni....
Mizsitimi 2014 szept. 25. - 10:43:37
(230/378)
Nagyon szivesen! :) Azt nem tudom, hogy Ale mitõl lett kómás, de a pénz az övé volt, mielõtt elindultak, bepakolta az összes zsét a széfbõl a bõröndbe!
6/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 10:37:34 6/10
(229/378)
Köszönöm szépen! Na és Alejandro mitõl lett eszméletlen? A gép lezuhanásától? Elég egy kis zuhanás a kómához? A bõrönd pénz melyiküké volt?
Mizsitimi 2014 szept. 25. - 10:35:01
(228/378)
Én azon röhögök itt magam csendességében, amikor látom, hogy Fabiola állandóan vedel. Mindig az jut eszembe, hogy szegény szinésznõvel vajon hány liter málna és/vagy meggyszörpöt itathattak meg???!!! Szerintem megcsömörlött tõle! :D
Mizsitimi 2014 szept. 25. - 10:32:23
(227/378)
Szia!

A gépet nem Pedro lõtte le, hanem a rendõrfõnök még lent a földön, felszállás közben eltalált valamit rajta, ami késõbb okozta a technikai problémát, és lezuhant. Volt egy rész, amikor Viktor elmesélte Alejandronak a megmenekülésük részleteit, gondolom az maradt ki neked!
Lezuhantak, Alejandro már ott eszméletlen volt, Viktor húzta ki, Nadja egyedül úszott a partra. A pilóta nem élte túl, de volt egy pénzzel teli mûanyag bõrönd, ami fent lebegett a víz felszínén,velük együtt kisodródott a partra, abból jutottak el Buenos Airesbe, odaszállítatták Alejandrot, és fizették a kezelését.
6/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 07:05:20 6/10
(226/378)
Nem láttam minden részt, így nem tudom, hogy Nadia, Victor és Alejandro hogy is került Argentinába?
Addig tiszta a kép, hogy el akartak menekülni kisrepülõvel Mexikóból. A gép fel is szállt, de Pedro lelõtte, vagy lelövette.
1. Mivel lõtte le Pedro? Mert pisztollyal biztos nem, puskával se nagyon lehet. Habár nem tudom, hogy melyik puskával milyen lõtávolra lehet lõni biztonságosan, hogy el is találják a célpontot. Aztán azt sem, hogy tud-e egy puska olyan kárt tenni egy repülõben, hogy az lezuhanjon.
2. Ha Pedro ennél komolyabb fegyverrel lõtt, azt vajon honnan szerezte? Egy vidéki ("falusi") polgármester alapfelszereléséhez ez nem tartozik hozzá.... Meg Pedro nem is igen tudhatta, hogy mivel, mikor és hogyan akarnak szökni, hogy ezt a fegyvert beszerezze. Vagy mégis??,
3. Ha nem is õ lõtt, hanem a megbízásából valaki, akkor az ki volt és hová lett?

És akkor még ott van a lelövést követõ pár probléma:
- A Mexikói partok közelében, rögtön a felszállást követõen történt a repülõ lelövése, lezuhanása. Mint kiderült, mindhárom utas megmenekült (vajon mi történt a pilótával, személyzettel?). Ha sikerült kiúszniuk, nyilván szintén a Mexikói partra tudtak kiúszni. Azt ugye senki nem gondolja, hogy leúsztak az óceánon Argentináig, ahol késõbb éltek 7 évig??? Akkor meg hogyan is jutottak el odáig?
- Azt már hallottam, hogy Nadia a szülést követõen fokozatosan vakult meg. Mivel a szökéskor még csak a terhessége elején volt, ezért több mint fél éve volt a szülésig, meg aztán is még csak fokozatosan, na szóval minimum egy év eltelt a vakságáig.
- De mi történt Alejandroval? Õ vajon mikor és hogyan esett kómába és fõleg mitõl??? Mert ha a tengerbezuhanástól, hát akkor nem tudott volna kiúszni. Azt a 190 cm-es, 100 kg-os pasit tuti nem húzta volna ki Victor vagy Nadja, ha eszméletlen....

Valaki meg tudja nekem ezeket válaszolni?

Tehát:
Kiúsztak Mexikóban, és Pedro NEM várta õket a parton....
Nem kértek segítséget senki ismerûsüktõl, hanem kerestek valakit,nyilván egy idegent, aki kijuttatta õket az országból.
Elmentek Argentinába, ott szültek, megvakultak, kómába estek, stb.
7 évig vártak, nyilván arra, hogy Jose Luis is kiszabaduljon a börtönbõl.
Akkor aztán mindenki összegyûlt, visszamentek Kékvízbe, hogy tovább küzdjenek egymással mindenféle módokon.
Menyhért Ivett 2014 szept. 23. - 11:24:29 Előzmény napraforgó
(225/378)
Sziasztok!

Még új vagyok itt, de már egy ideje követem a hozzászólásokat. :)

Hát, igen...talán még nem is történ ennyire irreális dolog a sorozatban, hogy egy 7 éve kómában fekvõ beteg hopp! kipattan az ágyból, kis torna után máris talpra áll, felöltözik és rohangál az utcán. Ilyen hosszú idõ után ez egyenlõ kb. a lehetetlennel, elég csak szegény Schumi esetére gondolni, aki pár hónap kóma után se beszélni, sem járni, sem semmit nem tud még önállóan. Hiába ez csak egy telenovella, de ezt beadni a nézõknek azért kicsit sok. "Normál esetben " Alejandrónak szinte mindent újra kellene tanulnia egy hosszú gyógyterápia után. Sokkal reálisabb lett volna, ha Alejandro jó pár hónappal elõbb, vagy akár egy évvel elõbb ébred fel, az emlékei is csak szépen lassan térnek vissza, kezelik stb. Nyilván nem 500 részen keresztül néznénk ezt, de pár részt rászántam volna, hogy hitelesebb legyen. Nem vagyok kómaszakértõ (habár érdekel a téma), de ez így nagyon távol áll a valóságtól, na meg igen, az a szép kisportolt test, amivel kizuhan...hiába tornáztatták, ennyi idõ alatt bõven le kellett volna épülnie az izmainak, de úgy látszik Alejandro valami szupergyors regenerálódási képességgel rendelkezik. :D

Ezt leszámítva szeretem ezt a sorozatot, már várom, amikor Montserrat szembesül azzal, hogy életben van élete szerelme, na meg a többiek arcára is már kíváncsi vagyok. ;)
mary0114 2014 szept. 23. - 08:27:04
(224/378)
Sebastian megerõsítette, hogy együtt vannak Angelique-el. :)

https://twitter.com/sebastianrulli/status/514285420432359424
6/10
napraforgó 2014 szept. 23. - 07:30:44 6/10 Előzmény Milibindi
(223/378)
Valószínûleg Jose Luis abban reménykedik, hogy ha már feleségül ment hozzá Monserrat, úgy el tudja varázsolni, magához kötni, a gyerekével is annyira megszeretteti magát, hogy Montse nem akar majd elválni tõle, még akkor sem, ha Alejandro elõkerül. Azért 7 év távolság csak 7 év, és az idõ megteszi a maga hatását. Meg aztán egy válás mindig problámásabb, mint egy esküvõ lemondása....

------
Nekem kicsit furcsa, hogy 7 év alatt senki nem változott semmit. Csak Josefina szedette ki a szemöldökét és fésülte konytyba a korábban lógó haját. Pedro még most is ugyanolyan bajuszt hord, meg az összes férfi frizurája változatlan. Senki nem õaszült, vagy kopaszodott az idõ múlásával. A nõk frizurája sem változott, legfeljebb Carlotta hízott pár kilót....
Tilda36 2014 szept. 22. - 20:39:58 Előzmény napraforgó
(222/378)
Azért az elképesztõ, hogy egy meglett korú nõ akinek felnõtt lányai vannak ugyanakkor vonzó beletörõdik, hogy egy impotens férfihez - aki ráadásul sorozatgyilkos - rögtön feleségül megy! Ennyire hülye nem lehet, ráadásul most a kislányt is megalázkodásra készteti holott tudja, hogy Viktória nem Pedrótól van. Én a színész durva arcát - Sergio Sendelt - játékát sem bírom, nem véletlen, hogy õt állandóan negatív szerepekre osztják be.

Ha meg sem szólalna akkor is ordítana az a sunyi feje...
6/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 04:27:19 6/10 Előzmény Bözsemama
(221/378)
Ezt én most láttam a hétfõ hajnali ismétlésnél. Alejandro magához tér, szép, kisportolt testével kizuhan az ágyból. Rugózik 2x az ágy végénél, és hatalmas izmaiba, amelyek ugye nem sorvadtak el 7 év alatt (!) rögvest visszatér az élet. Így hát fel is öltözik az odakészített rucijába (de lehet, hogy csak 7 éve nem értek rá eltenni), cipõit is rögvest megtalálja (ezek vajon azok, amikben megúszta a tengert?), és kifut a kórházból.
Victorunk meg eközben elment kávézni. Igaz, hogy 7 éve járkál ebbe a kórházba, de nyilván most elõször kívánt meg egy kávét, mert megkérdi a nõvért, hol talál kávéautomatát a kórházban? (Az én anyukám csak 10 napig volt kórházban, de én már a második napon tudtam ezeket a helyeket. És nem azért, mert baromi sokat kávéznék...)
------
Graciela is elég különös. A lánya, a kis hercegnõje, ahogy hívja, szerelmes volt Jose Luisba, de õt nem érdekli, eladja a lányát Alejandronak. Aztán a lánya beleszeret Alejandroba, de anyuska ennek kicsit sem örül. Aztán Alejandrot baleset éri, halottnak hiszik, 7 év után a lánya újra közel kerül az elsõ szerelméhez. Graciela most Jose Luisszal üzletel, most neki kínálja föl a lányát pénzért. És amikor megtudja, hogy Alejandro él, még gyorsabban tuszkolja az idõközben gazdag özveggyé vált JL karjaiba a lányát.

Tudom, hogy Graciela itt az egyik fõgonosz - megpróbálta megölni az elsõ csecsemõjét, aki benjamintól született, 30 éven át csalta a férjét, aztán még szép módszeresen mérgezte is benjamint az örökség reményében. Többször is megpróbálta tönkretenni a lánya boldogságát, a fiát mérhetetlenül elkényeztette, kihasznál, kizsebel mindenkit, semmiféle disznóságtól nem riad vissza, és mindezeket állítólag a gyermekei érdekében teszi....
6/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 04:08:59 6/10 Előzmény Tilda36
(220/378)
Ezen én is elmeditáltam. Améliának nem tûnt fel, hogy a férje 7 évig nem akart vele lefeküdni egyszer sem??? És nem úgy néz ki, hogy a nõ tudna a herehiányról, mert teljesen természetes neki, hogy a férjének gyereke van az elsõ feleségétõl.
6/10
napraforgó 2014 szept. 20. - 05:42:47 6/10
(219/378)
Nyilván nem vihetné. Hamis papírokkal viszi ki. A gyerek meg elkábítva, vagy altatóval elaltatva. És ha olyankor lépi át a határt - pl. éjszaka - akkor senki nem vizsgálja, hogy miért is alszik a vele lévõ gyerek.