Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2010 ápr. 13. - 19:43:53 10/10 Előzmény Sheila85
(2505/3565)
Nem gondolnak szegény átlag Smallville-rajongók lelki világára, akik már mióta azt várják, hogy kedvencük ne szerencsétlenkedjen többet a földön, és folyamatosan röptetik Zod-ot, ezzel is lejáratva Clark-ot.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 13. - 17:49:28 10/10
(2504/3565)
10/10
Sheila85 2010 ápr. 13. - 16:19:35 10/10
(2503/3565)
*****SPOILER*****

There’s been a spoiler drought for ‘Smallville’ lately, especially concerning Lois. – Erica_For_22 via Twitter
Well we can’t have that, can we? On the heels of the Lois-less “Checkmate,’ Ms. Lane will have a big role in Friday’s “Upgrade,” which features the return of Brian Austin Green’s Metallo. What to expect: Not only will Lo’s peer-turned-terminator rescue her at one point, but she will return the favor. Twist! Also tune in for some juicy Tess/Chloe interplay, and of course the return of Red K. Bad Clark. Bad!

http://www.fancast.com/blogs/2010/tv-news/the-big-tease-scoop-on-minds-lost-glee-more/
9/10
nikomin 2010 ápr. 13. - 09:14:06 9/10
(2502/3565)
A Checkmate végsõ számai :1,99M nézõ (megint valami meccs volt állítólag.)
10/10
g413qi2 2010 ápr. 12. - 22:37:15 10/10 Előzmény Sheila85
(2501/3565)
Lassan hivatalos, a kriptoniak jobb fejek lesznek, ha megfertõzzük õket egy kis vörös kriptonittal. De ez a kettõ biztos. Ha Z-t ilyenre írták volna az egész évadra, akkor nem ágáltam volna annyit ellene.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 12. - 22:17:00 10/10
(2500/3565)
******SPOILER******

Upgrade Webclip

http://www.youtube.com/watch?v=R1V40w5ATlI
10/10
g413qi2 2010 ápr. 12. - 20:11:55 10/10
(2499/3565)
Egy kicsit OFF;
jelen pillanatban a legtöbb hozzászólás tekintetében a 36. helyen vagyunk. Hála az OVI és az OVB lófaxoskodásának, a sok mezítlábas politológus nem irkált sokat a Magyarország Választ 2010 egyik verziójához sem, rossz hír viszont, hogy ma újra a Gáspár családtól lesz hangos az rtl klub.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 11. - 12:38:22 10/10
(2498/3565)
******SPOILER******

9x18 Upgrade

Preview Clip Screencaps

http://www.kryptonsite.com/upgradeclip1.htm

9x22 Salvation

Several Justice League and Justice Society members will be returning - Alaina Huffman as Black Canary, Michael Shanks as Hawkman, Lee Thompson Young as Cyborg, and Britt Irvin as Stargirl.
- Clark will receive a gift from an unexpected source.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 10. - 20:34:48 10/10
(2497/3565)
A Checkmate nézettsége elõzetes számok alapján 2.13 millió nézõ, de ez még csökkeni fog, mivel Chicago-ban baseball meccset adtak helyette, és sajnos az elkövetkezendõ 2-3 hétben ugyanez lesz a helyzet :(
10/10
Sheila85 2010 ápr. 10. - 14:35:32 10/10
(2496/3565)
„Mellesleg mikor fogja megemlíteni Clarknak hogy a Jor-El a Kent házba nem véletlenül ment hanem valami ketyeréért(valószínûleg Rao könyvéért) majd az évadzáróban?Mert akkor megint õ fogja megmenteni a napot,még ha õ is csücsült a megoldáson egész végig.”

Ez már nekem is eszembe jutott. Szerintem annak a tárgynak kulcs szerepe lesz Zodék legyõzésében, ezért Clarknak mindenképpen tudnia kellene róla.
Chloe pedig remélem az évad végén elmegy a pokolba, különben sem értem, hogy az írók miért tulajdonítanak ekkora jelentõséget egy olyan karakternek, aki elõbb vagy utóbb úgyis eltûnik a süllyesztõben, mivel nem lesz része Clark életének, amikor már Superman. Józan ésszel az ember azt gondolná, hogy emiatt inkább megpróbálják majd a háttérbe szorítani, és minimálisra csökkenteni a szerepét, éppen azért, hogy aztán ne lehessen megkérdõjelezni, hogy a késõbbiekben miért nem említi senki. Hiszen Chloe a Smallville kreálmánya, egyetlen másik Superman-adaptációban sem létezik, ezért szerintem idõszerû lenne, hogy végre megtegyék az ahhoz szükséges lépéseket, hogy e tekintetben is közelítsenek a képregények világához. Clark nem rohangálhat hozzá állandóan segítségért, mivel Superman sem teszi ezt. Mindenesetre remélem nem azt tervezik, hogy beleerõltetik egy már létezõ képregénykarakter bõrébe, ahelyett, hogy valami értelmes magyarázatot adnának arra, hogy miért nem tesz róla említést senki sem, mert azzal alaposan felhúznák az agyam.

Amúgy épp azt számolgattam, hogy CB 16 epizód helyett max. csak 14-ben fog szerepelni abban az esetben, ha a még hátralévõ részek mindegyikében benne lesz. Nem tudom, hogy ez, hogy mûködik, de ez esetleg jelentheti azt, hogy a maradék 2 epizódot a 10. évadban kell ledolgoznia, anno mint KK-nak a 8. évadban azt az 5 részt?
9/10
nikomin 2010 ápr. 10. - 13:22:54 9/10
(2495/3565)
Teljesen egyetértek az egésszel amit írtál. Ezért szoktam azt mondani hogy a végén még Chloe lesz Superman és nem Clark.
Amúgy én nem cseszegetném Chloe-t egyáltalán sõt egy szavam se lenne ha nem mindig õ lenne beállítva a nagy hõsnõnek/észnek blabla..., míg Clark jóformán egy izomagy BDA (Big Dumb Alien).Ja és ha néha elismerné a hibáit és néha mondjuk azt mondaná bocsi ezt most elbasztam,neked volt igazad.
Mellesleg mikor fogja megemlíteni Clarknak hogy a Jor-El a Kent házba nem véletlenül ment hanem valami ketyeréért(valószínûleg Rao könyvéért) majd az évadzáróban?Mert akkor megint õ fogja megmenteni a napot,még ha õ is csücsült a megoldáson egész végig.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 10. - 13:00:03 10/10
(2494/3565)
„Még ha a RedK elmúlta után Clark pitizni is fog Chloe-nak legalább Chloe tudni fogja hogy Clark mit is gondol róla,és azt a pár percet élvezni fogom,kár hogy szerintem Oliver nem lesz benne a részben azért õ is megérdemel pár keresetlen szót.Amúgy szerintem nem kell ahhoz RedK-s rész hogy Clarkot rossz színben tüntessék fel, megy nekik ez anélkül is sajnos.”

Sajnos igazad van, csak tudod engem az zavar, hogy az írók itt csupán arra használják a RedK-t, hogy Clark elkövessen valamilyen nagy hülyeséget (jelen esetben azt, hogy megbízik Zodban, és elviszi az erõdbe, mert úgy érzi, hogy Oliverék elárulták), ami aztán súlyos következményekkel jár, és emellett az, amit Chloe mûvelt mindjárt nem is tûnik olyan borzasztónak. A lényeg az, hogy inkább Clarkot hibáztassa mindenki, nehogy szent Chloe véletlenül is rossz színben tûnjön fel mások elõtt. És mivel mindenki tisztában van azzal, hogy Clark a RedK nélkül nem reagálna ilyen szélsõségesen, ezért az íróknak szükségük van a kriptonitra, hogy lejárassák õt, és így Chloe tette ne tûnjön olyan súlyosnak. Komolyan mondom, néha úgy érzem, mintha az írók elfelejtenék, hogy ki is valójában a történet fõszereplõje.

„Viszont az fárasztó, hogy már megint a saját nézõpontjára hivatkozik, mikor magyarázkodik. Jó, hogy végre nem Tesst püfföli Clark.”

Ezen én már meg sem lepõdöm, mivel folyton csak a saját nézõpontjából szemléli a dolgokat. Mások véleménye egyáltalán nem érdekli. Ha valami nem úgy alakul, ahogy azt õ szeretné, akkor mindjárt megjegyzéseket tesz, fejeket vág. Önteltség és arrogancia tekintetében versenybe szállhatna Zoddal annyira tévedhetetlennek hiszi magát. Már alig várom, hogy végre visszafelé süljön el mindaz, amit tett, és jól megszívja.
9/10
nikomin 2010 ápr. 10. - 11:30:00 9/10
(2493/3565)
"Remélem fogja és kihajítja Chloet az ablakon, aki igazán szörnyethalhatna."-- jaj de szép is lenne,és közben kihúzom a bilibõl a kisujjam :))

Ez a Chloe elkábítja hátulról Lois-t már a Samll-Talk-os trailerben is benne volt amúgy.

Még ha a RedK elmúlta után Clark pitizni is fog Chloe-nak legalább Chloe tudni fogja hogy Clark mit is gondol róla,és azt a pár percet élvezni fogom,kár hogy szerintem Oliver nem lesz benne a részben azért õ is megérdemel pár keresetlen szót.Amúgy szerintem nem kell ahhoz RedK-s rész hogy Clarkot rossz színben tüntessék fel, megy nekik ez anélkül is sajnos.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 10. - 10:56:14 10/10
(2492/3565)
*****SPOILER*****

Hûha, a promot elnézve Clark igencsak pipa lesz Oliverékre a fegyverek miatt. Remélem fogja és kihajítja Chloet az ablakon, aki igazán szörnyethalhatna. Ha másért nem is, de legalább azért érdemes megnézni az epizódot, hogy lássam, ahogy Clark beolvas neki. Utána úgyis Chloe bocsánatáért fog esdekelni, mivel biztos ezúttal is elkövet valami ostobaságot a Red K hatása alatt. Többek között épp amiatt nem szeretem ezeket a részeket, mert Clarkot mindig rossz színben tûntetik fel.
Amúgy Chloe mit csinál a trailerben? Elkábítja és elrabolja Loist? Ez nagyon durva.
10/10
g413qi2 2010 ápr. 10. - 10:27:53 10/10
(2491/3565)
Engem nem zavart, hogy Clark kevesebbet szerepelt, szerepel eleget a többi részben, ez most egy checkmate felhozó rész volt, hogy kicsit tisztábban lássák a nézõk, hogy mi is fenyegeti majd Clark-ot és a kandoriakat a maradék néhány részben. MM-rel kapcsolatban nekem a zseblámpakéz effekt nem igazán tetszett, de rendesen kihasználták a képességeit, szóval ezért nem reklamálok. Tess-t egy kicsit én is megsajnáltam, ha nagyon fenyegetve érzi magát majd megkéri Zod-ot, hogy üsse le a királynõt. A memóriatörlés most valahogy nem zavart, szerintem is szükséges volt. Az sem, ahogy Chloe és Clark kibékültek, már észre sem veszem, ha Clark bocsánatot kér, annyira megszoktam, szerintem jól megírt párbeszéd volt. A Tess bullet-time verekedéssel nem volt semmi bajom, egy átlagos smallville-es verekedés volt, Clark képekben bemutatott mentõakciója tetszett, de ne váljon gyakorlattá.
9/10
nikomin 2010 ápr. 10. - 10:22:17 9/10
(2490/3565)
************SPOILER*********
9/17 Checkmate

A vörös királynõrõl nekem is Martha jutott eszembe. :)

Nekem maga a rész viszont úgy elment,lehet hogy kezdek hozzászokni hogy a Clark Kent-rõl szóló sorozat már rég nem róla szól :((.Még a végén Chloe lesz Superman (rossz vicc,de néha így érzem)
-Tetszett hogy MM képességeit megmutatták.
-Túl sok volt a Mátrix beütés.
-és Chloe megmentése jelenet nekem se jött be egyáltalán.
-A Chloe és Oliver kapcsolat engem valahogy teljesen hidegen hagy,bár legalább most nem untatott annyira mint múlt héten.
-Tess igen csak a halál lista tetején csücsül sajnos.
-Oliverrel sem volt bajom alapjában,a harisnya nem harisnya dolgon meg jót is nevettem,pedig az csak azért is harisnya. :)
-Az hogy Clark már állandóan fenyegeti Tess-t ha úgy van egy kicsit zavaró és túlzás,egyszer-kétszer még elment.
-ja és már csak a 20. részben fog hiányozni Lois (állítólag)

-----------------------------------------

Sacrifice Official Description

CHLOE AND TESS ARE TRAPPED INSIDE WATCHTOWER — Tess (Cassidy Freeman) breaks into Watchtower, triggering an elaborate security system that Chloe (Allison Mack) installed, ultimately trapping the two women inside. Chloe realizes that The Kandorians are downloading information about from the Watchtower server, which prompts her to make a drastic move. Oliver (Justin Hartley) confronts Zod (Callum Blue) and winds up clinging to life with a “Z” scorched into his chest. Clark (Tom Welling) realizes Zod has given his soldiers super powers.... Kevin Fair directed the episode with story by Justin Hartley and Walter Wong and teleplay by Bryan Q Miller
10/10
Sheila85 2010 ápr. 10. - 09:12:49 10/10
(2489/3565)
******SPOILER*****

9x17 Checkmate

Nekem nem jött be ez a rész, pedig az alapsztori érdekesnek indult. Számomra MM, Tess és Amanda Waller mentették meg a totális csõdtõl. Clark és a többiek valahogy teljesen ellaposodtak a háttérben, arról már nem is beszélve, hogy Clark elég keveset szerepelt, míg Oliver szerintem túl sokat.

Ami tetszett:
- MM több képességét is használta, jól valósították meg a speciális effektekkel
- a Tess-Checkmate szál továbbra is érdekesnek tûnik, a végén még meg is sajnáltam szegényt, amiért Oliver olyan kemény volt vele; érdekelne vajon mi lesz a sorsa, mert ugyebár a szervezetbõl nem engedik kiszállni, mindenesetre azért remélem meg nem ölik
- hála az égnek MM kitörölte Amanda Waller fejébõl Clark és a többiek személyazonosságát, mert irtó gáz lett volna, ha mindenre rájön
- a vörös sakkfigurával kíváncsivá tettek, hogy vajon kinek dolgozik MM és vajon ki állhat a háttérben, a tippem Martha Kent lenne

Negatívumok:
- Röhögnöm kellett, amikor láttam, hogy Tess csúszdán távozik a Daily Planet-bõl, továbbá nem tetszett az sem, amikor Clark megfenyegette, hogy ledobja az épület tetejérõl, ha nem mond el neki mindent. Szerintem ez túlzás volt.
- Chloe és Oliver enyelgésétõl olyan érzésem van, mint amikor valaki a táblán végighúzza a körmét, kiráz tõlük a hideg.
- Clark szinte semmit nem csinált az egész epizódban, a szerepe kb. Chloe megmentésére korlátozódott. Tisztára úgy tûnt, mintha nem is õ lenne a fõszereplõ, hanem csupán egy vendégszereplõ a róla szóló sorozatban. Nálam ez már önmagában is elegendõ ahhoz, hogy abszolút tönkrevágja a részt.
- Szokás szerint ismét hallhattuk, hogy Chloe mennyire fantasztikus, ezúttal Amanda Waller szájából, továbbá a már szinte elmaradhatatlan Clark Kent-féle bocsánatkérést sem lehetett kihagyni. Természetesen az az arrogáns liba, most sem volt képes viszonozni, helyette inkább azon van kiakadva, hogy Clark miért nem bízik benne. Hát nem is tudom, talán egy kicsit elgondolkodhatna azon, hogy talán kiérdemelte a bizalmatlanságot. Nem értem miért mindig szerencsétlen Clarkot kell bûnbaknak beállítani, és miért neki kell állandóan bocsánatot kérni. Teljesen érthetõ, hogy a történtek után már nem bízik úgy benne, Clark helyében én se tenném.
- Nem tetszett továbbá, hogy a rész elején a verekedõs jeleneteket, valamint Chloe megmentését ennyire lelassították, ezzel totál élvezhetetlenné tették az egészet.
- Nem értem továbbá azt sem, hogy ugyebár a Checkmate tudatában volt GA és WT személyazonosságának, de arra már nem tudtak rájönni, hogy maga az épület (fõhadiszállás) hol található. Ez így fura, fõleg úgy, hogy elegendõ lett volna Chloet és Olivert követni ahhoz, hogy rájöjjenek.
10/10
g413qi2 2010 ápr. 10. - 08:47:10 10/10
(2488/3565)
9x17 Checkmate

****SPOILER****

Nekem ezzel a résszel voltak elõzetes aggályaim, a kormányos-összeesküvõs részek, mint pl a Jimmy Bond épp nem a sorozat erõssége. Ehhez képest nem volt olyan rossz. Ehhez képest. Talán a fõ ok, amiért elviselhetõ volt, az új kameramozgások, és mert elég lendületes, pörgõs volt a rész végig, fenn tudták tartani a feszültséget. És mert most legalább egy közepes forgatókönyvet össze tudtak hozni. Az up-to-date után hirtelen belassulás hiba volt, és még a pisztolyt is össze kellett rakni, ezzel végképp megtört a jelenet lendülete. Amit tovább rontottak a beépített csúszdával a DP vezérigazgatói szobájában!!! Amanda sakkmintás irodája nagyon túlzás, a fekete-fehér csempe bõven elég lenne, a paraván kicsit túlzás, a sakktábla piedesztán pedig nagyon. Tehették volna az íróasztalára is. GA kisebb csuklyát kapott, ami már nem takarja az arcát, ezt is zavarónak találtam. A nyomozás szempontjából talán fontos volt a kamerafelvétel az ügynökrõl és MM-rõl, de ez is zavaró volt. Clark vallatja Tess-t, hát ez se a legátgondoltabb jelenet volt, mégis ki hitte el, hogy tényleg ledobja? A képregényben a vörösen izzó szemekkel szokott vallatni, én itt azt csináltam volna, hogy Clark addig fut vele szupergyorsan, amíg nem bírja tovább és elhányja magát. Ha nem akar újra rókázni, akkor jobb, ha beszél. Aztán ott van még a találkozás a fehér királynõ és a Blur között. Ezt is elrontották persze. Itt azt csináltam volna, hogy Clark nem lép ki a fényre, hanem az árnyékban maradva szuperhallással próbálja bemérni Chloe szívverését, közben lemehetett volna Amanda motivációs beszéde. A végkifejlet az lehetett volna, hogy Clark és MM is végrehajtja a maga küldetését, és Amanda azt hinné, hogy a Watchtower megszervezett akciója volt, ami során az õ szupertitkos bázisára simán betörtek és simán megszereztek mindent, amiért jöttek. Ezért frusztrált lenne, és még elszántabban készülne a következõ találkozásra. De azért nem volt olyan rossz rész ez.
9/10
nikomin 2010 ápr. 10. - 03:19:27 9/10
(2487/3565)
***SPOILER***

*******Upgrade Promo*****
http://www.youtube.com/watch?v=t5X6BCK20z0&f
Eddyy 2010 ápr. 10. - 00:19:19
(2486/3565)
Csókolom.

Elsõ Charade kép (Clark-ot fekete fénnyel világították meg, azért a borzalom szín :S)