Téma: Smallville

10/10
Sheila85 2010 szept. 28. - 20:21:47 10/10
(3165/3565)
******SPOILER******

Shield Episode Preview with Brian Peterson

http://www.youtube.com/watch?v=cJopyiw3QJ0
10/10
Sheila85 2010 szept. 28. - 09:41:14 10/10
(3164/3565)
A BoR-t állítólag Darkseid vette magához.

Al Septien írta a Twitter-en:

"The BOR was removed from the console by the arriving darkness (i.e. Darkseid"

Mondjuk szerintem sem volt egyértelmû, hogy tulajdonképpen mi történt vele.
10/10
Sheila85 2010 szept. 27. - 20:33:54 10/10
(3163/3565)
******SPOILER******

10x02 Shield Webclip

http://www.youtube.com/watch?v=_UmVzwU1Mo4
10/10
Sheila85 2010 szept. 25. - 22:54:39 10/10
(3162/3565)
Ez nagyon jó nézettség. A Lazarus ezzel gyakorlatilag megelõzte a 9. évad legnézettebb epizódját (Absolute Justice - 2.8 millió). Remélem ez a szám jövõ héten emelkedni fog, és végre sikerül elérni a 3 milliót.
10/10
g413qi2 2010 szept. 25. - 21:48:09 10/10
(3161/3565)
Egész jó nézettséget produkált, az adatokhoz fûzött kommentek szerint nagyon jót. Mindenesetre biztató évadkezdet.
9/10
nikomin 2010 szept. 25. - 18:00:40 9/10
(3160/3565)
Lazarus elõzetes nézettség:2.9

***Lazarus***
Tetszett. :)))
10/10
Sheila85 2010 szept. 25. - 13:57:24 10/10
(3159/3565)
*****SPOILER******

10x01 Lazarus

Nekem is tetszett a rész. Legalább olyan jó az évadkezdés, mint tavaly. Az új fõcím azonban nemigazán jön be, szerintem túl sok benne a régi jelenet.

Pozitívumok:
- végig Clark volt a középpontban
- Clark/Jonathan jelenet (mellesleg az nem világos számomra, hogy Jonathan most akkor mi is volt tulajdonképpen, szellem vagy valamiféle illúzió?)
- Clark/Jor-El párbeszéd;
- Lois-ban nem csalódtam, hozta a szokásos formáját, a DP-beli jelenet különösen bejött, bírtam a tollal kapcsolatos bénázását
- jól megoldották Darkseid ábrázolását, és a zuhanó földgömb elkapását
- a színész, aki az idõs Lex-klónt alakította, jól hozta Lex szerepét
- hála az égnek Chloeból nem lett Dr. Fate
- Tess aranyos volt a rész végén a kis Lexszel; mindazonáltal szerintem a gyerekkel valami nincs rendben, ha már most játékfigurákat éget, vajon miket csinál majd késõbb. Lehet, hogy hamarosan elkezdi gyilkolni az embereket? Tess kapcsán egyre valószínûbbnek tartom, hogy a végén kiderül róla, hogy valójában egy klón, esetleg Lex testvére vagy anyja.

Negatívumok:
- Oliver jelenetei unalmasak voltak, és feleslegesnek éreztem (mellesleg mikor volt ideje elmenni egy plasztikai sebészhez, és rendbehozatni a mellkasát)
- Chloe távozását elég bugyután oldották meg, hiszen elég lett volna, ha szól a JL tagoknak, Clarknak vagy akár MM-nek (akinek ugyebár ismét vannak képességei), simán megmenthették volna Olivert, és nem lett volna szükség az egész túszcserére, ehelyett inkább újra önállóan ügyködött. De ugyebár akkor nem játszhatta volna a mártír szerepét… és így a távozásának kevésbé lett volna drámai hatása. Mindenesetre nem fog hiányozni.
10/10
g413qi2 2010 szept. 25. - 11:09:42 10/10
(3158/3565)
Összességében nekem is tetszett, a következõ heti részrõl az jutott eszembe, hogy Lois találkozik Carter Hall-lal, vele elvileg még nem ismerik egymást, pedig elõször úgy gondoltam rájuk, hogy Hawkman tanácsokat ad, hogyan kell egy szuperhõssel együtt élni. Visszatérve az eheti részre, Lois látta már a lelõtt, leszúrt Clark-ot/Blur-t, most már ideje, hogy Clark Lois elõtt kapjon el golyókat, emeljen kocsikat, szóval valamit virítson. Aminek kifejezetten örülök, nem az évad/sorozatzáróra válik egy csapással Superman-né, úgy tûnik szép fokozatosan azzá válik az évad során.
10/10
g413qi2 2010 szept. 25. - 07:57:03 10/10
(3157/3565)
10x01 Lazarus

****SPOILER****

nézzük csak, hogy is kezdjem

Az Úr kétezer tizedik esztendejének kettõszázhatvannyolcadik napján szemünket vetjük

vagy

Egyik kezemben pizza, másikban hideg kóla, ülök a fotelben

vagy csak egyszerûen belevágok, hogy mi tetszett és mi nem, igen talán ezt csinálom, szóval megint kicsit túl sok minden préselõdött bele egy részbe, a 8x01-nél volt hasonló érzésem, de ez most nem volt annyira zsúfolt. Az elején mutatniuk kellett volna, ahogyan Clark a földnek csapódik, és azt is, hogy az odafutó Lois egy pillanatra megáll fölötte, és megnézi Clark-ot a Blur pólóban, és konstatálja, igen. igazam volt. Chloe és Oliver jelenetei jól el voltak készítve, de annyira a margón voltak, nem tudtak igazán hatásosan érvényesülni, Lois és Clark abszolút elhomályosította õket. Tess mami, meglepõ ez az új szerep, de számomra elfogadható, nem protestálok. Az idõs torz Lex-klón, végül is nem maradt bennem hiányérzet, a fa alatti beszélgetésükkor tényleg MR-szerûen volt Lex, nagyon emlékeztetett rá. Volt két képzelt jelenetünk is, az elsõ elég béna volt, a második nagyon jól sikerült, a kétségekkel gyötrõdõ Clark-nak szüksége volt az apja tanácsára. És ha már Clark-nál tartok, írtak neki érzelmeket, és kiabált is a részben! Az új motivációja jó, tetszik, még megtehették volna azt, hogy amikor futott a gömböt elkapni, akkor háromméteres ugrásokkal haladhatott volna (mintha kisebb lenne a gravitáció), az tényleg már-már repülés szerû lett volna. Lois, Lois, Lois, egyszerûen imádom, ahogyan megint megírták. Az a pillantás, amikor úgy dönt, hogy belekukkant a dobozba, na jó, azért a tollát elég sokáig kereste az asztal alatt. Mit lehet még hozzátenni, so much better in technicolor.
9/10
nikomin 2010 szept. 25. - 03:32:44 9/10
(3156/3565)
***Spoiler***

Shield Promo

http://www.youtube.com/watch?v=mlYla0tGRWg
10/10
Sheila85 2010 szept. 24. - 20:36:54 10/10
(3155/3565)
******SPOILER*******

We’ll also be seeing Lois’ sister and father again. How does that affect Lois’ life?

Peterson: You can imagine if your father shows up for dinner and doesn’t really love superheroes and you’re living with one, that could get a little complicated. We’re really excited to have both Peyton [List] and Michael [Ironside] back on the show.

Úgy tûnik, Lois nem kap saját lakást, hanem összeköltözik Clarkkal.

A teljes interjú itt olvasható: http://stayinginwithvlada.com/2010/09/24/smallville-brian-peterson-kelly-souders-final-season/
10/10
Sheila85 2010 szept. 24. - 20:27:06 10/10
(3154/3565)
*****SPOILER*****

10x02 Shield - képek az epizódból

http://osck.wordpress.com/2010/09/24/smallville-10x2-shield-episode-stills/
9/10
nikomin 2010 szept. 24. - 11:15:14 9/10
(3153/3565)
Én szoktam lenni olyan okos hogy élõben nézem,bár élõben követésnek van egy negatív tulajdonsága(a korán "felkelést" leszámítva),az hogy minimum 6 reklám is van,és a rész végére már tudod milyen kocsit kéne venni, melyik ügyvéd iroda a legjobb,ja és hogy hol dobálnak meg ingyen telefonnal,na meg farkas éhes leszel hajnali 2 és 3 közt a kaja reklámok miatt. :)

***Spoiler***
Rövid tartalom Homecoming
Lois talks Clark into attending his five-year high school reunion... Brainiac 5.0 uses a Legion ring to take Clark into the past and into the future.

Lois rábeszéli Clarkot hogy elmenjenek Clark 5 éves osztálytalálkozójára ... Brainiac 5 a légió gyûrût használva elviszi Clarkot a múltba és a jövõbe.
10/10
g413qi2 2010 szept. 23. - 08:22:58 10/10
(3152/3565)
A taxitetõ összetörésénél néhány fps hiányzott, de a póz a tetõn tetszett, lehetne még néhány ilyen jó értelemben hatásvadász pózolás.
9/10
nikomin 2010 szept. 23. - 02:10:53 9/10
(3151/3565)
*********SPOILER*********

********Lazarus Preview Clip 2 *********
http://www.youtube.com/watch?v=3JZ0HrUvIbg
10/10
g413qi2 2010 szept. 22. - 13:00:59 10/10
(3150/3565)
Igen, mint a Savior vonatelkapós jelenete, ezért írtam lezuhanó metrót. De milyen visszhangja lett? Semmilyen. A 9x03/Rabid városnyi zombinak milyen visszhangja lett? Semmilyen. A kandoriak tombolásának milyen visszhangja lesz? Lehet tippelni. És még azért írtam lezuhanó repülõt, mert a képregényben így debütált és a Superman Returns-ben is, a helikoptert pedig a Christopher Reeve-féle Superman filmben kapta el bemutatkozásként.
10/10
g413qi2 2010 szept. 21. - 23:32:08 10/10
(3149/3565)
Na, 4-1, eldõlt a meccs, kezdem az írást. Valahogy Chloe és Oliver egyáltalán nem érdekel; Tess-t legszívesebben nem is látnám - Ó, majdnem gólt kaptunk!-, a 8. évadban jó volt a karakter, a 9.-ben nem tudtak vele mit kezdeni, szerintem most se fognak tudni. MR Lex jó lenne, ha visszatérne, de pillanatnyilag most õt sem hiányolom. Legyen a fókuszban Clark és Lois.
Lois-szal többnyire minden rendben, Clark-on kellene sokat változni. Sokkal többet és okosabban kellene használnia a képességeit, tûnjön teljesen természetesnek, hogy fog egy konzervet, letépi a tetejét, egy kis hõlátás, aztán elkezdi kanalazni a gõzölgõ papit. Miért dúrja fel a pajtát, ha keres vmit, miért nem áll meg az ajtóban és röntgenlátás, vagy már a pajta felé menet átnézhetné, vagy még a házból. Vagy hallgathatná az alvó Lois szívverését, amikor aggódik érte, mert Lois egy cikkben egy gengsztert leleplezett. Nem igazán hangsúlyozták, hogy a napsugarakból nyeri az erejét. Aztán miért tekintenének rá úgy a JL és JS tagok, mint vezetõre? Hawkman miért ne mondhatná, hogy õ már 15 éve ment meg embereket (ebben az életében), õ akar a fõnök lenni. Potenciálisan Clark a legerõsebb, de csak potenciálisan. Többnyire csak civileket ment meg rablóktól, ettõl még nem emelkedik ki a többi hõs közül. Az évad elején el kellene hárítania vmi nagy természeti katasztrófát (vagy a szokásos lezuhanó repülõt elkapni, vagy helikoptert, vagy metrót), amire a többiek nem lennének képesek, ezzel bekerülne a hírekbe, híres lenne, késõbb már elég lenne csak újságcikkekben taglalni az újabb nagy hõstetteit. Ekkor már lenne értelme vezetõként tekinteni rá. A "Lois látja az ereje nélkül sérülten" jelenetnek az az értelme, hogy Lois rájön, Clark az ereje nélkül is ugyanolyan önfeláldozó, másokért cselekvõ ember. Nem a szuperereje teszi azzá, aki. Abból egész jó jelenetet lehetne kihozni, amikor Lois rájön a kriptonit ártó hatására, és megpróbálja tõle megvédeni Clark-ot. Közben vége lett a meccsnek is. Azért megnéznék egy kicsit újfajta Blur ruhát. Ideje lenne lassan elkeresztelni Superman-né.
10/10
Sheila85 2010 szept. 21. - 15:39:44 10/10
(3148/3565)
10. évaddal kapcsolatos kívánságlistám:

- Clark: repülés, Superman ruha, szemüveg. Õ legyen a középpontban, és mellõzzék a mellékszereplõkre koncentráló töltelékepizódokat. Képes legyen önállóan gondolkodni, dönteni, ne más mondja meg neki, hogy mit kell tennie. Superman sem szorul folyton mások segítségére. Legyen határozott, álljon ki a saját véleménye mellett. Az írók ne az õ rovására próbáljanak meg jó színben feltüntetni más karaktereket. Nem ártana, ha egy kicsit többet koncentrálnának az újságírói karrierjére és végre elõléptetnék az alagsorból Loisszal együtt. Szívesen látnák végre egy általa írt címlapsztorit.

- Lois: fejlõdjön az újságírói karrierje, kerüljön ki az alagsorból, Clois-eljegyzés. Térjen vissza Perry White, és ismét dolgozzanak együtt. Önálló sztoriként, esetleg nyomozhatna Lex és a klónjai után. Ne legyen belõle Lana 2.0 és Chloe 2.0, azaz ne erõltessék bele a történetbe ott, ahol nincs helye. (Továbbá nem akarom a szájából azt a mondatot hallani, hogy „mindent azért tettem, hogy téged védjelek Clark.”)

- Oliver: ne azzal töltse a fél évadot, hogy Chloet keresi és szenved. Ne legyen depressziós, ne kezdjen el újra inni. Mielõbb legyen vége az erõltetett és nevetséges Chlollie románcnak. Legyen ismét olyan, mint amilyennek megismertük. Jó lenne látni, hogy Clark és õ képesek csapatként dolgozni. Az évad végén küldjék haza Star City-be, esetleg tegyenek utalást a közös jövõjére Black Canary-val.

- Tess: az elõzõ évadban eléggé mellõzték a karaktert, de idén a vele kapcsolatos spoilerek kíváncsivá tettek. Tessrõl soha nem tudni, hogy mik az igazi szándékai, ez maradjon is így az évad végéig. Csak nehogy végül kiderüljön róla, hogy valójában Lex régen elfeledett testvére :) Lex visszatérése esetén legyen közös jelenetük, és ha meghal, akkor lehetõleg Lex végezzen vele.

- Lex: az utolsó néhány részre mindenképp térjen vissza, hozza létre a LexCorpot és derüljön ki, mi történt vele az erõd ráomlása után. Ha lehetséges, akkor ezúttal ne egy nõ miatt gyûlölje Clarkot. A klónozásos sztori elég érdekesnek ígérkezik, lévén, hogy így gyakorlatilag bárki visszatérhet. Esetleg ily módon visszahozhatnák Bizarrot is. Továbbá Metallo visszatérésének is örülnék.

- Chloe: mielõbb tûnjön el Smallville-bõl lehetõleg normális befejezéssel. Ne azon az áron próbálják meg jó színben feltüntetni, hõsnek beállítani, hogy Clarkból BDA-t csinálnak.

- Az évad végén Perry White legyen a DP fõszerkesztõje.

- Legyen legalább egy Igazság Ligás-epizód az évadban, ahol Clark tölti be a csapatvezetõ szerepét.

Amit nem akarok:

- minden egyes szereplõ szájából Chloeról szóló dicshimnuszokat hallgatni
- de Frász kisasszonyt viszontlátni (max. említsék, hogy elveszette a képességeit)
- Mary Sue szuperképességeket kapjon, ill. belebújjon Dr. Fate vagy más DC karakter bõrébe
- ostoba szerelmi háromszögeket, szerelmi szálat Darkseid kapcsán
- Lexet viszontlátni, ha nem MR alakítja
- túl sokáig húzzák a „Lois tudja Clark titkát, de nem mondja el neki, hogy tudja” dolgot
- Clark mindig mindenért önmagát okolja
- durva történethamisítást
- olyan töltelékepizódokat mint pl. Warrior, Roulette
- a készítõk minden szereplõt megpróbáljanak hõsnek beállítani
9/10
nikomin 2010 szept. 21. - 11:58:55 9/10
(3147/3565)
Az én elvárásaim a 10. évadra:

1,a,Semmilyen kicseszett szerelmi háromszög szál Lois/Clark/... Szerintem így is elég dolguk lesz a saját kapcsolatukban és külön külön is minthogy egy idióta 3.fél elkezdjen kavargatni.
b,Clarkon legyen a fõ hangsúly és ne negatív fényben tûnjön fel mint nem egyszer az elmúlt évadokban.(ez lehet hogy bukik már az elsõ pár részben)
c,Új hõs behozatala esetén nem szeretnék pisilõ versenyt látni illetve egy ilyen sztoriszálban nem szeretném ha Clark karaktere szinte a semmibe süllyedjen mert inkább az új hõst akarják fényezni az írók.

2,Clark ne menjen át Szellemekkel Suttogóba (Jonathan,Lionel stb akik még felbukkannak a sírból).Melinda Gordon-ból 1 is elég volt.

3,Lois fejlõdjön mint újságíró.Elõléptetés és új lakás is járna már neki.Önálló sztori szál (nyomoz egy sztoriban saját maga stb.)

4,Lex(MR)visszatérése bár ez alap a repüléssel és a ruha hordásával együtt.

5,Oliver hamar lépjen túl a már-már bizonyos rajongók által kierõszakolt szerelme Chloe elvesztésén.Ez az utolsó évad,nem vagyok kíváncsi Oliver nyûgjére mint amennyire feltétlenül szükséges.

6,Tess maradjon az utolsó pillanatig az a karakter akirõl néha nem lehet eldönteni hogy jó vagy rossz-e abban pillanatban.

7,Chloe történetének valamelyest normális lezárása.

8,Granny Goodness-nek ne legyen férfi hangja :))
10/10
g413qi2 2010 szept. 20. - 23:19:51 10/10
(3146/3565)
Én nagyon bírtam, amikor Lois és Clark civakodtak, mostanában Clark már nem szólogat vissza. Clark szemszögébõl tényleg nagyon idegesítõ volt, de szép idõk is voltak azok; pl mikor a 4x14/Krypto-ban bemásztak a kutyatelepre, Lois belelépett a kutyagumiba, Clark pedig mosolyogva sétált ki a képbõl; az ilyeneket nagyon bírtam.

Az évadnyitót természetesen én is várom, és a Homecoming-ot is. Nem szeretném, hogy Lois egy résznél többet töltsön külföldön. Aztán azt látnám szívesen, hogy Clark elveszti az erejét egy idõre, Lois annak tudatában megy el, hogy Clark az aki, aztán amikor visszajön Clark épp kórházban lenne mittudomén égett sebekkel, mert szupererõ nélül is kimenetett vkit egy égõ épületbõl. Érdekelne Lois reakciója. A 10x06 talán vmi ebbe a témába vágó rész lesz. A következõ, Clark motivációja már megvan, hogy szuperhõs legyen, váljon profi szuperhõssé, aki nem szorul rá mindig mindenkire. Ez olyan fontos lenne, hogy le kell írnom még egyszer. Clark váljon profi szuperhõssé, aki nem szorul rá mindig mindenkire. És legyen egy rivális szuperhõs, akinél jobb lehet Lois elõtt.

Így elõzetesen, a spoilerek alapján nem igazán villanyoz fel a 10x02, a 10x03 és a 10x05 sem.