Téma: Smallville

artepp2 2010 jún. 18. - 19:54:15
(2965/3565)
Hát én eléggé le vagyok maradva a sorozatot illetõen...
Azt hiszem a 7. évad utolsó részéig láttam, aztán az RTL vagy A TV2 vagy melyik adó nem adta tovább én pedig nem törtem magam a további részekért...
Amúgy nagyon jó sorozat én imádtam, de szerintem az 5. évad után már kicsit túl van erõltetve.. na mind 1.
10/10
g413qi2 2010 jún. 16. - 20:46:01 10/10
(2964/3565)
Kevesek által ismert bibliai utalás az "el" is (mint Kal-El vagy Susiel86), ami egyébként isteni jelzõ.
9/10
nikomin 2010 jún. 16. - 15:05:21 9/10
(2963/3565)
********SPOILER*******

Episode #10-1: "Lazarus" (Season Premiere)

The term "Lazarus" has been used before on the series, in Season Three, where it was a serum that brought a deceased human back to life for 12 hours, as had happened with Adam Knight. It's also well-known in the DC Comics universe as the "Lazarus Pit" is a term used in Batman comics, usually associated with Ra's Al Ghul. The Pit has rejuvenating abilities that can render someone youthful and nearly immortal. The fourth season premiere of Supernatural was titled "Lazarus Rising" and was about Dean's return to the world of the living, and of course there is the Lazarus referred to in the Christian Bible, a man who was restored to life by Jesus in the Book of John. Perhaps one or all of these things are clues on how Clark will survive his fall.
9/10
nikomin 2010 jún. 16. - 00:28:17 9/10
(2962/3565)
LOL eszement de állati jó. Az Olis jött be a legjobban fõleg a pénzgyûjtési akcióval a végén hogy végre vehessen magának felsõt. :DDDD
10/10
g413qi2 2010 jún. 15. - 18:09:41 10/10
(2961/3565)
Ebbõl fõleg a jószerencsét hoz rész tetszett, Jason különösen, ahogy egy meteor agyonüti. Clark-ot kihagyta belõle, pedig egy gyorsított felvételen nagyon jól mutatott volna, ahogy lelövik, megütik, elütik, megütik, kriptonitozzák, megütik, felrobbantják, megütik és leütik.
10/10
g413qi2 2010 jún. 15. - 15:53:57 10/10
(2960/3565)
.
pathfinder 2010 jún. 14. - 21:56:39
(2959/3565)
köszi - én voltam figyelmetlen.
pathfinder 2010 jún. 14. - 21:56:18
(2958/3565)
Ja látom, hogy az évadoknál megadták a részek címeit is, így megvan.
10/10
g413qi2 2010 jún. 14. - 21:56:02 10/10
(2957/3565)
Hetedik évad, elsõ rész.
pathfinder 2010 jún. 14. - 21:53:41
(2956/3565)
Gyerekek, a mai rész hányadik évadban van? Nem vagyok egy nagy sorozat-junkie, de az utóbbi 1-1,5 hónapban elvoltam ezekkel a részekkel, végre valami akció is van, nem csak a szerelmes hülyeség, de a mai részt konkrétan elmosta a vihar, ráadásul most küzdött meg a 'fõ-fantommal'. Ismétlés nem lesz, jó lenne letölteni ( *megvenni dvd-n :P) , csak fingom nincs hányadik évad...
10/10
g413qi2 2010 jún. 14. - 21:19:35 10/10
(2955/3565)
Lehetne valami Preus (csak kinézet és erõszint) vagy Booster Gold szerûség, csak van egy ilyen karakter is abban az óriási DC univerzumban. A Guardian vagy Gangbuster szuperképességek híján nem jelentenek nagy konkurenciát.
10/10
g413qi2 2010 jún. 14. - 16:55:48 10/10
(2954/3565)
Oli nálam nem izmos, inkább sportos. Én valami téglaállkapcsú izompacsirtára gondoltam.
Szerintem viszont volt olyan idõszak az évadban, amikor Lois szerelmes volt a Blur-be. Ez számomra leginkább az Idol és a Charade részekbõl jött le (és az évadzárós csókból). A Charade-ban maga az elmeolvasás mestere, Maxwell Lord véli úgy, hogy Lois azért nem akarja vele megosztani az emlékeit a Blur-rõl, mert szerelmes belé.
Lehet, hogy Lois tudja, a Blur nem sérthetetlen, de mégis ez az elvárása vele szemben, Z-nek is azt mondta elõször, õ nem lehet a Blur, mert látta, ahogy lelõtték.
Szerintem a csókból jött rá, Clark elszólása úgy láttam, csak megzavarta, de amíg Z a vállára nem tette a kezét, hitte, hogy Z az igazi. Utána a teszttel végleg megbizonyosodott arról, hogy nem Z a Blur.
Nekem is Lois a kedvenc karakterem, és Clark legalább akkora r****c, mint Lana, és ha már van ilyen kategória, akkor Chloe a legkevésbé az. Akkor nem beleszeret másba, ha ez túl erõs, csak imponál neki más is. De akkor is ceterum censeo.
9/10
nikomin 2010 jún. 14. - 00:37:09 9/10
(2953/3565)
"Ezek után miért ne fordulhatna elõ, hogy ha az azonosító csókot törlik a memóriájából, akkor beleszerethet egy magas, szõke, csillogó fehér fogsorú, jóképû, izmos szuperhõsbe, aki megmenti õt néhány alkalommal? Végül is nem is muszáj szuperhõsnek lennie, elég ha magas, szõke, csillogó fehér fogsorú, jóképû és izmos." -- nem hinném hogy Chloe boldog lenne ha Oli megint Lois szoknyája körül legyeskedne :P

Amúgy meg én sem úgy vettem ki hogy Lois beleszeretett volna a Blur-be hanem ez inkább valamiféle erõs fangirl-ség keveredett mély tisztelettel és csodálattal nála. Meg ugye õ magát a Blur segédjének tartotta valahol/valamilyen szinten inkább.
10/10
Sheila85 2010 jún. 14. - 00:26:00 10/10
(2952/3565)
Én szintén nem akarom azt látni, ahogy Lois fûvel-fával összeszûri a levet, legyen az illetõ szuperhõs vagy sem, a r****c szerepét inkább hagyják meg Lananak. Szerintem az írók a 9. évadban elég egyértelmûvé tették, hogy Lois Clarkot szereti, többször is elmondta, hogy számára õ az igazi, ezért semmi értelmét nem látom annak, hogy most hirtelen a semmibõl beleszeressen valaki másba (Clana 2.0 lenne az egész: beállít egy új szépfiú, és Lois azonnal a karjaiba omlik). A Hostage-ban sem azért szakítottak, mert nem szeretik megymást, hanem mert úgy érezte, hogy Clark nem érti meg, valamint vágyott arra, hogy legyen egy életcélja. Szerintem elég felszínes dolog lenne a részérõl, ha azért esne bele valaki másba, mert az megmentette az életét. Semmi kifogásom az ellen, ha esetleg valaki érdeklõdik iránta addig, amíg a dolog nem kölcsönös. Amúgy szerintem Lois nem volt szerelmes a Blur-be, hanem inkább csodálta és tisztelte õt amiatt, hogy önzetlenül segít másoknak.
Lois a kedvenc karakterem, ezért nem szeretném azt látni, ahogy õ is az írói inkompetencia áldozatává válik, mint elõtte oly sokan. Gyakorlatilag õ az egyetlen a sorozatban, akit még nem fordítottak ki teljesen önmagából, és remélem ez a jövõben is így marad. Utálom a felesleges és ostoba szerelmi háromszögeket (dél-amerikai szappanoperákba valók), a Smallville-ben pedig sajnos már így is túl sok volt belõlük, ezért igazán megkímélhetnének egy újabbtól, bár fogadni mernék, hogy ebben az évadban is lesz legalább egy olyan epizód, amelyben valami nõci rámászik Clarkra miközben õ épp nem lesz önmaga.
10/10
g413qi2 2010 jún. 13. - 22:01:58 10/10
(2951/3565)
Lois beleszeretett az arctalan Blur-be, pusztán az alapján, hogy önzetlenül megmentette õt és másokat.
Amíg a Blur nem hívta, addig beleszeretett Clark-ba is.
Gondolkodás nélkül feláldozta saját és Clark állását, hogy megvédje a Blur személyazonosságát.
Szakított Clark-kal.
Láthatóan csalódott, amikor a Blur felfedte magát, de így is eleget tett a kérésének, és átkutatta Clark cuccait.
Amikor békülési ajánlatként Clark nem mondta el neki a titkát (ha valaki titkot emleget Clark már automatikusan tagad), ellopta tõle rao könyvét.
Ezek után miért ne fordulhatna elõ, hogy ha az azonosító csókot törlik a memóriájából, akkor beleszerethet egy magas, szõke, csillogó fehér fogsorú, jóképû, izmos szuperhõsbe, aki megmenti õt néhány alkalommal? Végül is nem is muszáj szuperhõsnek lennie, elég ha magas, szõke, csillogó fehér fogsorú, jóképû és izmos. Ha meghagyják az emlékeit, akkor simán elküldené ezt az illetõt melegebb égtájakra.

Évadnyitóra eszembe jutott, hogy lehetne egy olyan megoldás, mint a képregényes esküvõjük elõtt volt. Lois elvállalja a külföldi munkát, és még a csók éjszakáján elutazik, a bizonytalanságra, érzelmi vihar lecsillapítására legjobb módszer a távolság felkiáltással, és az évadnyitó-kor/ra tér vissza egy hónap külföldi munka után, mert aggódik Clark/Blur miatt, akirõl valamiért nem cikkeznek. Clark-ot senki nem kapja el zuhanás közben, kriptoni ereje maradékának megfeszítésével túléli a zuhanást, az orvosok eltávolítják a tõrt, Clark lassan felépül, de az ereje még nem tér vissza. Munkába áll, és ekkor érkezik vissza Lois. Lois szemtanúja lesz, amint Clark egy balesetben megsérül, ekkor eltöpreng azon, vajon nem csak álom volt a csók, vagy valami, nem tudom, csak eddig gondoltam ki.
9/10
nikomin 2010 jún. 13. - 14:07:08 9/10
(2950/3565)
Hát akkor velem van a gond,mert az ilyesmi nem igazán jön/jött be nõ létemre,sõt.Bár azt hogy Lois másvalaki után néz eltudom képzelni bár én pont az ellenkezõ irányba olyas valakit akinek nem nyomja a vállát a világ súlya ergo nem kosztümös világmegmentõ,hanem csak egy egyszerû halandó és azt is csak azért mert beijed.Oli meg oltsa és civakodjon inkább csak tovább Hawkman-el mert 1,az vicces 2,mi Clarkunk humorérzéke minimális vagy elvitte a cica,és félõ hogy Oli a végén egy falba préselve találja magát.

<-- ha berakja a képet.Helyesírási és nyelvtani hibákért nem vállalok felelõsséget!
Csak poénnak készült pár hete.:)
10/10
g413qi2 2010 jún. 13. - 08:07:54 10/10
(2949/3565)
Az Aqua kétsoros szinopszisa rendben van, csak a 42 perces változatot rontották el nagyon.
Minden mesében (had hívjam most mesének a Superman-történetet) akadályokat kell legyõznie a fõhõsnek, hogy elnyerje jutalmát. Most Lois a jutalom, állítsák csak próba elé a parasztfiút (Clark-ot).
Behoznak mondjuk egy jóképû szuperhõst, aki a nyilvánosság elõtt cselekszik jókat, miért ne dobogtathatná ez meg Lois szívét másik pár millió asszonyi szív mellett? Superman is ezt csinálta. Clark toporzékolhatna, hogy az igazi hõs nem a hírnévért csinálja, Oli pedig oltaná közben Clark-ot, hogy leköröztek nagyfiú. Aztán persze Lois megismerné jobban az új szuperhõs személyiségét, és rájönne, hogy Clark rendesebb, odafigyelõbb, érzékenyebb, aranyosabb, önfeláldozóbb, ami csak kell nektek lányok.
10/10
g413qi2 2010 jún. 13. - 07:53:33 10/10
(2948/3565)
-> Semmiféle memóriatörlés, emlékezetkiesés. Lois végre megtudta a titkot, ez maradjon is így.
-><- Reménykedjünk benne, hogy MM nem fog szerepelni az évadnyitóban, az elsõ percben Clark-ot mentené meg, a tizenötödik percben Lois emlékeit törölné.

-> Ne legyenek töltelékepizódok (pl. Warrior).
-><- Ne legyenek olyan töltelékepizódok, mint a Warrior, olyanok lehetnek, mint az Escape.

-> Lois és Clark eljegyzés. Nem akarom...Clana-cirkusz...idióta szerelmi háromszögek...állandó huzavona.
-><- Eljegyzés max az évad vége felé, most még messze nem tartanak ott. Cirkuszolást én sem akarok, de Clark számára még ne legyen természetes, hogy Lois szíve érte repes. Aztán nem elég megnyerni az asszonyt, meg is kell tartani. És egy kis féltékenykedés sem árt meg, mint Zatanna, vagy Maxima esetén. Imádtam, amikor Clark azt mondta "I know what a date is". Még egy kis ilyen hangulat nekem jöhet.

-> Clark tanuljon meg végre repülni, továbbá az írók egy kicsit jobban koncentrálhatnának az újságírói karrierjére, mivel azt eddig teljesen elhanyagolták.
-><- Jó lenne és ja.

-> Néhány rész erejéig behozhatnák az Intergang-et, Clark és Lois pedig együtt nyomozhatnának.
-><- Az interganget már egy évaddal ezelõtt én is írtam (ez az elõnye, ha valaki senior). A többiben is konszenzus van.

-> Szívesen látnám Mxyzptlk-et (nem a 4. évadbelit, mert annak köze nem volt az eredetihez). A képregényben mindig is bírtam a karaktert.
-><- A képregényes Mxy-t nagyon nem szeretem, nekem nagyon szürreális.

-> Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de én nem akarom Darkseidot a sorozatban látni.
-><- Nem vagy egyedül, pontosan ez az én véleményem is.

-> Elképzelhetõnek tartom, hogy CF egy teljesen új karaktert fog játszani.
-><- Nekem nem hiányozna, ha semmilyen karaktert sem játszana, szerintem nem kell õ már nekünk. Addig volt értelmes karakter, amíg Lex-pótlék volt, azóta annyi mindent csináltak vele, hogy két évad alatt teljesen elhasználódott.
10/10
Sheila85 2010 jún. 12. - 22:54:26 10/10
(2947/3565)
Oliverrõl teljesen el is felejtkeztem:) Fogalmam sincs az írók mit akarnak vele kezdeni, de akármi is a szándékuk, a lényeg az, hogy valami értelmeset találjanak ki. Számomra õ mindig is egyfajta Bruce Wayne-utánzat volt a Smallville-ben, mivel a készítõk talán vele akarták kompenzálni azt, hogy Batman nem szerepelhet a sorozatban.

„mondták hogy azt észre se fogjuk venni hogy õ már nem állandó szereplõ és csak vendég,azaz az én értelmezésemben az egész évadra számítanak a karakter felbukkanására itt-ott a sztoritól függõen.”

Ha jól emlékszem, ezt épp Ostroff mondta, ahogy azt is, hogy promózni fogják a sorozatot, épp ezért úgy vagyok vele, hogy hiszem, ha látom:) Mindazonáltal számomra elég árulkodó, hogy a 10. évad hivatalos ismertetõjében meg sem említik Chloe illetve AM nevét.
Az tény, hogy Chloe nem lesz állandó szereplõ, ami ha a korábbi évadokat vesszük alapul, azt jelenti, hogy kevesebb mint 12 epizódban fog feltûnni. Korábban ugyanis ahhoz, hogy valaki állandó szereplõ legyen, és benne legyen az Opening Credit-ben legalább 12 részben szerepelnie kellett. Ennek ellenére elképzelhetõnek tartom, hogy mivel Chloe a kezdetektõl jelen van a sorozatban AM-et továbbra is benne hagyják a fõcímben, de úgy vélem max. 5-8 epizódban lesz látható, elsõsorban az évad elsõ felében, majd távozik, és esetleg visszatér a fináléra. Ha Chloe epizódjait nagyon szétszórnák az évad során, az a színésznõ szempontjából sem biztos, hogy elõnyös lenne abban az esetben, ha esetleg a Smallville mellett más szerepeket is akar vállalni vagy színházi darabokban játszani.
9/10
nikomin 2010 jún. 12. - 18:53:34 9/10
(2946/3565)
"Kérnék még egy nagymenõ/népszerû szuperhõst, hogy Clark-nak kicsit iparkodnia kelljen Lois kegyeinek megnyeréséért."

Ha behoznának egy nagymenõt és az után kezdene el Lois koslatni/csorgatni a nyálát akkor nekem kb.ez jönne le: Chloe Sullivan a szuperhõsök (néha igenis megkérdõjelezhetõ!!) segédje míg Lois Lane a szuperhõsök sz....ja,és nem az a nagy kérdés kinek volt meg,hanem az hogy kinek nem.Mai napig pl. ritka nagy baromságnak tartom az AC és Lois közti tiszavirág életû románc behozatalát.
Meg hogy Clark azért iparkodjon visszaszerezze/megtartsa Loist,szintén egy nagy óriási nem.Így is lesz elég gondjuk,szerintem Lois-nak inkább meg kéne ismernie az igazi Clark Kent-et végre nem csak azt az oldalát amit évek óta látott,még ha nem is szembesíti azzal az elején hogy tudja,hogy Clark a Blur.Illetve 100%-á tenni hogy Clarknak igenis Õ a nagy õ és nem a második választása Clarknak mert Lana közelébe nem mehet és ezt tettekkel bizonyítva,nem csak szavakkal kimondva,ezért se bánnám én Lana visszatérését 1 részre,persze dráma és a Prometheus öltözet mentesen egyszerûen tisztázni a dolgokat mint az értelmes felnõttek,mert ha Lois nem felejt(és reméljük nem) és megtudja hogy valójában miért is ért véget a Clana nem hinném hogy öröm táncot lejtene.
Meg jobban örülnék ha Loisnál inkább a riporteri elõmenetelén és "kalandjain" lenne a hangsúly és nem a Clark-hoz fûzõdõ kapcsolatán,és ez ugyanúgy igaz Clark-ra is,bár nála még plusz bejön a Hõs személyiség tovább fejlõdése,"tökélesedése" repülés stb. A szerelmi életük és gondjaik meg csak adjanak egy kis "jó/kellemes érzetet és egy kis fûszerességet,romantikus vígjátéki jelleget" a részeknek,mintegy ellensúlya a drámaiságnak ha úgy van,mert ha tényleg jön Darkseid akkor szerintem az évad nem egyszerûen sötét tónusú lesz miatta,hanem vaksötét.

Szeretném látni felbukkanni
-Bruce Wayne/Batman-t tudom hogy ez lehetetlen,de jó lenne (a napokban olvastam Superman Batman képregényeket és páron majdnem feküdtem a röhögéstõl)bár azt se bánnám ha csak egyszerûen valaki felbukkanna a BatFamily-bõl ezzel is nyilvánvalóvá tenni hogy Batman igenis része ennek az Univerzumnak(ha már Batman-hez nem nyúlhatnak)és csak egyszerûen nem akar Ligásat játszani...még ,ellentétben a filmes univerzummal ahol egyik se létezik a másikéban(jelenleg).
-Darkseid-ért én nem rágom le a 10 körmöm hogy láthassam ha õ jön és valószínû,akkor szerintem a szereplõk úgy fognak hullani mint a legyek.
-Perry szintén jöhetne 10-12 részre minimum!Õ innen már szinte nélkülözhetetlen a történet jelenlegi állásában,és hogy elfoglalja a helyét ebben az Univerzumban végre.
-Martha szintén,a képregényes verzióhoz képest már így is teljesen más irányt vett a karaktere,kíváncsi lennék mit lehetne ebbõl kihozni a RedQueen-en kívül,mert az 50-es évekbeli háziasszony stílus már rég elúszott és a visszatérés ahhoz nem lenne igazából értelmes megoldás,sõt.
-Chloe szerintem ugyanúgy marad az Opening Credit-ben csak a legvégére kerül és kapja a special guest star titulust a neve alá/fölé.(mondták hogy azt észre se fogjuk venni hogy õ már nem állandó szereplõ és csak vendég,azaz az én értelmezésemben az egész évadra számítanak a karakter felbukkanására itt-ott a sztoritól függõen.)
-Zod helyét vagy Darkseid megtestesítõje foglalja el vagy a Granny Goodness-é(nem tudom miért de nekem Betty White ugrik be a szerepre :)).
Bár az írók meg is gondolhatják magukat és Tess-t megmentheti egy XY karakter is,Olivert meg még a Pokémonok is elkaphatták/megtámadhatták ezen a ponton.:)