Téma: Smallville

10/10
Sheila85 2010 ápr. 09. - 22:19:45 10/10
(2485/3565)
*****SPOILER******

Kelly Souders interjú

Oh, my Smallville. Look what you have in store for us as the ninth season launches the last few episodes of this super series! It's "Checkmate" for Tess, Metallo gets resurrected, Tess and Chloe deal with sacrifice, Zod has a secret, and love is in the air!

On tonight's episode, "Checkmate," Tess Mercer's life is about to get a lot more challenging. In fact, we'll find out more about Agent Mercer of Checkmate. "That will be the next step in that chapter, and then that will play out in through the rest of the season as well," said executive producer Kelly Souder. "Tess' life is going to get very complicated. Now she's in between superheroes, Kandorians and Checkmate."

Pam Grier returns as the head of Checkmate, Amanda Waller. According to Souders, we'll get to see more of what's going on behind the scenes when it comes to the organization. And look for Phil Morris to reprise his role as John Jones.

But Tess (Cassidy Freeman) isn't the only character who will face some challenges in the final episodes. In next week's "Upgrade," Brian Austin Green will return as John Corben, aka Metallo, said Souders. "He gets resurrected. We'll get to see some of the relationship he had with Lois pick up again. So you will get to see the two of them together and how that evolves." We're thinking ... probably not so good.

In "Charade," Lois tangles with ex-District Attorney Raymond Sacks (Dylan Neal) when he's released early from prison and is saved by the Blur. Unfortunately, his rescue is captured on film. Meanwhile, Chloe learns Zod's (Callum Blue) secret.

And coming up in "Sacrifice," "we will see Tess and Chloe go head to head," she said. "What is interesting when we were working on that episode is we sat down and really started thinking about these two women and started drawing so many parallels between them. They're really similar, because they've sacrificed so much for their belief systems. They've made a lot of personal sacrifices, and we're not really sure whose sacrifices are going to pay off in the end."

One element that will pay off for Chloe (Allison Mack), at least for a while, is her relationship with Oliver Queen (Justin Hartley). "They have a very nice chemistry on screen, and that was noticed. You definitely get to see the two of them have a nice arc at the end of this run. Chloe is hopefully going to end on the winning team in love for the first time," said Souders with a laugh. "I won't make any promises that it won't be complicated, but ... they're really fun to watch on screen, and they have a connection that neither of them have with anyone else, even like with Lois or Clark, who are the other two main characters in their lives. The two of them have a lot more to bond over."

And speaking of Lois (Erica Durance) and Clark (Tom Welling), Souders will only say that "their relationship will keep evolving up until the very last second of the season finale."

As for this year's May 14 season finale, "Salvation," what else could you expect except cliffhangers, especially since the series has been picked up by The CW for a 10th season? This year's finale "is going to bring all of our characters on a new playing field as far as relationships go or their position in the mythology," said Souders. "Clark takes on the bigger hero mantle in it. That's definitely an evolution in his journey to being the Superman that we love."

One other thing: According to EW.com, Justice League and Justice Society members will pop up in the finale, including the Black Canary (Stargate Universe's Alaina Huffman), Cyborg (Lee Thompson Young), Hawkman (Stargate SG-1's Michael Shanks) and Stargirl (Britt Irvin).

http://scifiwire.com/2010/04/returning-heroes-big-surp.php?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
10/10
Sheila85 2010 ápr. 08. - 20:36:41 10/10
(2484/3565)
*****SPOILER******

AOL's Sacrifice Synopsis

Tess and Chloe end up trapped inside Watchtower; Oliver decides to confront Zod; Clark learns that Zod's soldiers have superpowers.
9/10
nikomin 2010 ápr. 08. - 05:27:11 9/10
(2483/3565)
*************Spoiler ***********************
Ausiello

Question: I just read that Alaina Huffman will be returning to Smallville in the show’s May 14 season finale, “Salvation,” as Dinah Lance/The Black Canary. Will any other members of the Justice Society or Justice League appear? —Aled
Ausiello: Yes indeedly do. The finale will also feature comebacks by Hawkman, Cyborg, and Stargirl.

Question: Can you maybe try to narrow down who’s getting a visit from the Grim Reaper on Smallville? –Alex
Ausiello: It’s not Lex. Or Clark. Or *****a. (Martha szerintem)

http://ausiellofiles.ew.com/2010/04/07/ask-ausiello-lost-glee-house/
Eddyy 2010 ápr. 06. - 18:47:14
(2482/3565)
Olvasgatnivaló:

http://durancemagazine.org/
9/10
nikomin 2010 ápr. 06. - 16:45:28 9/10
(2481/3565)
Hát õszintén én kinézem a készítõkbõl hogy Dinah-t vagy Olivert is képesek lennének megölni akárkit igazából Clark és Lois talán a kivétel,bár azt hogy magyaráznák meg megint.

Én egyre jobban taksálok Tess halálára a hölgyemény egyre nagyobb és nagyobb kátyúba ássa magát,elõbb utóbb az egyik fél megunja és abba bele törik a nyaka,bár ki tudja lehet hogy az egyik oldalról a másikra menti meg az életét.

Én örülök Dinah újbóli felbukkanásának meg ha jól rémlik neki az anyja révén köze is van a JSA-hoz lehet hogy velük tér vissza.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 06. - 08:27:48 10/10
(2480/3565)
******SPOILER******

KryptonSite has received studio confirmation that Alaina Huffman will be returning to Smallville in the show's May 14 season finale, "Salvation," as Dinah Lance/The Black Canary.

No official word yet on other Justice Society or Justice League characters who will be making appearances.

http://www.kryptonsite.com/blackcanaryreturns.htm
9/10
nikomin 2010 ápr. 06. - 00:02:31 9/10
(2479/3565)
Escape nézettség végleges eredmény:
Smallville
- 2.127 million viewers
legalább egy kicsit nõtt.

http://pifeedback.com/eve/forums/a/tpc/f/63310451/m/627109582/p/4
bebimano 2010 ápr. 05. - 11:11:42
(2478/3565)
szió!
4.évad,ha minden igaz
xJokeRx 2010 ápr. 05. - 11:09:31
(2477/3565)
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy most hanyadik évadot adják a Viasat-on? Köszi!
10/10
g413qi2 2010 ápr. 05. - 09:26:18 10/10
(2476/3565)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Sok, vagy éppen kevés locsolót, mindenkinek igény szerint.
10/10
g413qi2 2010 ápr. 04. - 15:41:17 10/10
(2475/3565)
Csak sajnos nem elsõsorban a Dél-amerikai piacra gyártják, különben Carlos Kent lenne. Örvendetes azért a nagy latin-amerikai nézõszám.
A webklipp sar, és Pam Grier nagy terpesze a jelenet elején elég komikus.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 04. - 12:22:27 10/10
(2474/3565)
9/10
nikomin 2010 ápr. 04. - 09:14:31 9/10
(2473/3565)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket. :))))))))))

Nézettség: Meg nem csak ünnep miatt lett szerintem kevesebb hiszen valamilyen meccset adtak a New York-i körzetben.+Akik elfelejtették hogy visszatért a sorozat. :(

<-meg leszek lehet kiabálva érte de én szakadtam rajta.nyúlnak nyúl formája van a húsvét jegyében bár a Hello Kitty-s jobb.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 03. - 20:42:05 10/10
(2472/3565)
A nézettségcsökkenésben az is szerepet játszhat, hogy ezen a hétvégén ünnep van. Továbbá érdemes megnézni a csütörtöki nézettségi adatokat, mert megfigyelhetõ, hogy aznap az összes sorozat nézettsége drasztikusan visszaesett. Mindazonáltal bízzunk benne, hogy a jövõ héten emelkedni fognak a számok.
10/10
g413qi2 2010 ápr. 03. - 20:24:38 10/10 Előzmény Sheila85
(2471/3565)
Ez elég sovány, a sorozatot rendszeresen nézõk 80%-a. Minden ötödik nézõ hiányzik. Reméljük, hogy csak a legendás amerikai IQ, és nem tudták, hogy folytatódik a sorozat.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 03. - 18:07:20 10/10
(2470/3565)
Az Escape nézettsége az elõzetes számok alapján 2 millió.
10/10
Sheila85 2010 ápr. 03. - 15:00:13 10/10
(2469/3565)
******SPOILER******

9x16 Escape

Hát azt kell, hogy mondjam nem volt valami nagy szám ez a rész. Mondjuk már eleve nem vártam sokat tõle, amikor megláttam, hogy ki is az írója. Szokás szerint a remek Clois jelenetek és a Zod-Tess páros önmagában is elvitte a hátán az epizódot. Nekem ez a Silver Banshee-sztori nem igazán jött be, mert valahogy nagyon emlékeztetett ez a testrõl-testre vándorlás arra az idióta szõke szellemcsajra a 4. évadban. Azt azonban elismerem, hogy a SB-t egész jól megvalósították, mivel a promo képek alapján sokkal rosszabbra számítottam. Nyilván a megvilágítás az oka, hogy sokkal jobban nézett ki, mint a képeken. A Tess-Zod páros érdekesen alakul, ki tudja, mit hoznak ki még ebbõl a készítõk, bár szerintem azért az elég durva, hogy Clark távollétében bárki simán besétálhat a farmra. Mindenesetre nem értem, hogy miért éppen a pajtában találkoztak, amikor annyi más hely van. Továbbá én is örülök, hogy végre megoldották Clark szexproblémáját. Ráadásul az adott magyarázat szerintem alátámasztja azon feltevésemet, mely szerint a Clana szex esetében a DC Comics szabott bizonyos feltételeket.

Na és akkor most jöjjön, ami nem tetszett:
- Chlollie: teljesen hidegen hagy, a közös jeleneteiket végigásítoztam, annyira nem érdekel
- Clarkot ismét Chloenak kellett megmenteni, már nem is tudom hányadszorra. Komolyan mondom ez már nagyon idegesítõ. Nem hiszem, hogy Clark számára annyira megerõltetõ lett volna, ha egymaga jön rá a festménnyel kapcsolatos dologra, és õ intézi el azt.
- ismét elõásták a romantikus Chlark-kapcsolatot. Nem értem, miért van minden évadban legalább egy olyan rész, ahol a nézõkkel tudatják, hogy Chloe túljutott Clark iránt érzelmein. Szerintem ez elsõ alkalommal is elég világos volt, így sokadszorra pedig már eléggé unalmas.
- Az utolsó Chloe-Oliver párbeszéd szerintem egy az egyben felesleges volt, helyette inkább mutatták volna azt, Clark miként magyarázza ki a zuhanyozós jelenetet Loisnak, ami egyébként is csupán arra szolgált, hogy az írók vessenek néhány morzsát a Chlark rajongók elé.

Mindent összevetve szerintem ez egy átlagos epizód volt. Mivel a résszel kapcsolatos elvárásaim nem voltak túl magasak, ezért kb. azt kaptam, amire számítottam.
10/10
g413qi2 2010 ápr. 03. - 10:17:25 10/10
(2468/3565)
A képregényben nem ilyen szokott lenni Silver Banshee, nem így szokott viselkedni. Ott nem szokott testek között utazgatni, hanem férfiasan kiáll. Felbukkan a fekete-fehér cuccában, valakit halálra üvölt, azt megtalálják a hatóságok, majd a következõ áldozat környékén már felbukkan Szupi. SB ilyenkor ráüvölt, Szupi összegörnyed, aztán egy idõ után felkel és behúz SB-nek. Nem szokott bújócskázni az erdõben.
9/10
nikomin 2010 ápr. 03. - 08:35:53 9/10
(2467/3565)
*****SPOILER****
9/16 Escape

Talán az hogy nem vártam sokat segített abban hogy azt mondjam jó rész volt.Volt egy szerelmes párunk,egy csak jól érezzük magunkat egymással pár na és egy igazán beteg párocskánk a részben :)
Nálam negatívum hogy elég szemfülesnek kellett lenni hogy kiszúrja az ember hogy nem Lois alakul át teljesen Banshee-vá hanem egyszerûen szétválnak és Lois -megint- eszméletlenül zuhan a földre.
-Lois-nak mennyi jelmeze van még? Kíváncsi lennék milyen jelmezek lettek pakolva a többi bõröndbe :)
-Tetszett hogy megoldották végre Clark "szexproblémáját"
-Chloe kapott egy kanalat Olivertõl,talán majd késõbb hasznát veszi a terveihez.:P
-Clark távollétében meg Zod és Tess elfoglalta a pajtát mi a fene?
-Chloe néhány megnyilvánulását figyelmen kívül hagyva jót nevettem neki köszönhetõen.
10/10
g413qi2 2010 ápr. 03. - 08:15:48 10/10
(2466/3565)
9x16 Escape
(Átváltok a hivatalos számozásra, ezért aki a 9x15 leírást hiányolna, hát emiatt ne tegye.)

****SPOILER****

Néhány apróbb hibától eltekintve, mint pl a festményfelszakító jelenet; Chloe valahonnan tudta, hogy Lois szakította el a festményt (szerintem egy kivágott jelenetben került szóba); a tulaj minden háttérinfót tudott; és a Banshee elégetése; (jé, a rész összes hibáját felsoroltam,) nagyszerû rész volt. Volt elég bátorságuk egy téma köré építeni a részt, és végre a lovak közé dobták a gyeplõt, kötöttségektõl mentes volt, olyan jellegû rész, mint egy igazi romantikus komédia a Smallville szereplõivel. Hopp, eszembe jutott még két hiba, mutatniuk kellett volna, ahogyan Clark szupersebességgel elkezd rendet rakni a szobában, és a másik dolog, hogy a spanyolfalas átöltözés nem volt elég erotikus, bár nem is kellett volna feltétlenül annak lennie. Tess és Zod pajtabeli (hol máshol találkozhattak volna?) jelenete valami zseniális volt, a két õrült szerelmes (?) egyik legjobb ábrázolása. A szellem nem túlzó szerepeltetése, a szerelmesek kezdeti idegessége, a két pár feszengése, a jelenetek, a párbeszédek a rengeteg egyértelmû Superman-es utalás ellenére is, és Clark törülközõs trükkje külön kiemelve, minden nagyon jó volt. Ja, még egy hiba, az ajándék. Miért kanál? Szóval tökéletes rész volt, majdnem tökéletes, de az apróbb hibákra két hét múlva már úgysem fogunk emlékezni. Mertem volna fogadni, hogy SB sikolya olyan effektet kap, mint Black Canary sikolya, és lám, nyertem volna.