Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2010 máj. 07. - 14:46:45 10/10
(2605/3565)
A hat évad alatt, míg állandó volt, nem adott ennyi riportot összesen.
9/10
nikomin 2010 máj. 07. - 03:21:08 9/10 Előzmény nikomin
(2604/3565)
**********Spoiler*********

Tv Squad: Annette O'Toole and Michael McKean Return to 'Smallville'
http://www.tvsquad.com/2010/05/06/annette-otoole-and-michael-mckean-return-to-smallville/

IGN Tv: Smallville: Perry and Martha's Excellent Adventure
http://tv.ign.com/articles/108/1088165p1.html

LOL:"And those are my legs, by the way! I read some very derogatory things – "Those couldn't be her legs, because they're too young!" Well, they were my legs, a**holes!"

TV Guide: Smallville: Martha Kent and Perry White's Return Shake Up Lois and Clark's Relationship
http://www.tvguide.com/News/Smallville-Martha-Perry-1018220.aspx
9/10
nikomin 2010 máj. 07. - 00:18:24 9/10
(2603/3565)
*******Spoiler*******

Entertainment weekly scan Salvation.

http://devotedtosmallville.com/gallery/displayimage.php?pid=158318&fullsize=1
10/10
Sheila85 2010 máj. 06. - 23:00:24 10/10
(2602/3565)
WOW... Tess lesz az új Harvey Dent:)
9/10
nikomin 2010 máj. 06. - 22:53:25 9/10
(2601/3565)
************Spoiler*******

Salvation promó képek

http://www.kryptonsite.com/salvationgallery1.htm
10/10
Sheila85 2010 máj. 06. - 19:59:22 10/10
(2600/3565)
******SPOILER******

KryptonSite Interview: Annette O'Toole & Michael McKean Talk "Hostage" Part 2

http://www.kryptonsite.com/otoole-mckean-hostage2.htm
10/10
Sheila85 2010 máj. 06. - 15:32:43 10/10
(2599/3565)
Bízom benne, a végeredmény az lesz, hogy Lois megtudja az igazságot, és remélhetõleg ezúttal nem fogja elfelejteni, mert számomra már kezd kicsit zavaró lenni, hogy valahányszor zajlanak az események, õ folyton eszméletlen. Már annyiszor beverte a fejét, csoda, hogy nincs agykárosodása szegénynek:) Mindenesetre jó lenne, ha a 10. évadban már tudná a titkot, mert akkor segíthetne Clarknak a titkos személyazonossága kialakításában.
10/10
Sheila85 2010 máj. 06. - 14:33:39 10/10 Előzmény nikomin
(2598/3565)
Nagyon remélem a kép kapcsán nem az lesz a magyarázat, hogy mivel sötét van, Lois nem látta a Blur arcát, így nem ismerte fel, hogy valójában Clark az. Különben is, a csókból rá kellene jönnie, hiszen már kb. 8 hónapja együtt vannak. Emlékszem, a Crimson-ban (6. évad) is egy szimpla csókból kitalálta, hogy Clark volt beöltözve Green Arrow-nak (Hydro) a sikátorban, tehát eléggé furcsán jönne ki, ha most nem valami ehhez hasonló történne.
10/10
Sheila85 2010 máj. 06. - 07:36:11 10/10
(2597/3565)
******SPOILER******

Anette O'Toole & Michael McKean interjú

http://uk.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b179623_smallville_reunion_what_marthas_return.html

Továbbá Ausiello egy kicsit átfogalmazta az egyik kérdésre adott válaszát:

Question: Any good news for Clark/Lois fans on Smallville? —David
Ausiello: Not in this Friday’s episode, since, well, they kind of hit a major rough patch — an inevitable consequence of “the boiler pressure that both of them are under,” says exec producer Kelly Souders. “Lois is struggling — unbeknownst to her — between Clark and The Blur. And [we]… see what the lie that Clark’s had to protect has done to Lois.”

http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/05/ask-ausiello-spoilers-greys-true-blood-gossip-girl/
9/10
nikomin 2010 máj. 06. - 05:12:14 9/10
(2596/3565)
*******SPOILER*****

Ask Ausiello

Question: Okay, I’ll bite: What is the story behind the two Lois/Clark pictures (No. 1, No. 2) from the season finale of Smallville? —Robert
Ausiello: I only promised you a hint — and here it is: The second image is a little deceiving in that the smooch actually takes place in the dark. For further details, pick up the new issue of Entertainment Weekly, on sale now.

Question: Any good news for Clark/Lois fans on Smallville? —David
Ausiello: Not in this Friday’s episode, since, as The CW spoiled in its promo, they kind of break up. Executive producer Kelly Souders says the split is an inevitable consequence of “the boiler pressure that both of them are under. Lois is struggling — unbeknownst to her — between Clark and The Blur. And [the breakup] allows us to see what the lie that Clark’s had to protect has done to Lois.”

Question: Any Smallville season finale spoilers that don’t involve the Grim Reaper? Plot details, perhaps? —Graham
Ausiello: EP Brian Peterson hints that the blue Kryptonite dagger “comes into play heavily in the last few seconds” of the finale.

http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/05/ask-ausiello-spoilers-greys-true-blood-gossip-girl/
9/10
nikomin 2010 máj. 05. - 22:46:50 9/10
(2595/3565)
**********SPOILER******

KryptonSite Interview: Annette O'Toole & Michael McKean Talk "Hostage"

http://www.kryptonsite.com/otoole-mckean-hostage1.htm
9/10
nikomin 2010 máj. 05. - 22:34:16 9/10
(2594/3565)
Én már megyek sorban azokon a lehetõségeken hogy hogyan fogja elfelejteni a végére. :(

-Memóriatörlés (Jor-El,Clark vagy akárki által)
-Beveri a fejét és amnéziás lesz (jó szappanoperás húzás)
-Clark vagy Chloe meggyõzi hogy,az ám nem úgy van ahogy hiszi,vagy meggyõzik hogy hallucinálta az egészet.
-Idõ visszaforgatás
-ezek kominálása
Van még? Ja amihez nem fûlik a fogam még leírni se: Lois meghal

Pedig szerintem maradhatna hiszen szerelmi dráma vonalon-ha annyira muszáj elõszedhetik,hogy a "párom kettõs identitással bír és egy szuperhõs,soha sincs ideje vagy én csak a 2. vagyok a világ az elsõ stb..." + egy nagy elõny hogy ne felejtse el: Lois jól tud jelmezt varrni még ha nem is a klasszikus Superman szerkóról beszélünk.:)
10/10
g413qi2 2010 máj. 05. - 22:10:36 10/10
(2593/3565)
Miért van az az érzésem, hogy a X. évad emlékezettörléssel fog kezdõdni?
9/10
nikomin 2010 máj. 05. - 21:55:39 9/10
(2592/3565)
***********SPOILER*************

'Smallville' finale spoiler: Another provocative pic!

http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/05/smallville-finale-spoiler-lois-clark/
10/10
Sheila85 2010 máj. 05. - 19:25:27 10/10
(2591/3565)
Bízom benne, hogy Lois ezúttal nagyobb szerepet kap a fináléban mint tavaly a Doomsday-ban, ahol gyakorlatilag az elsõ tíz perc után eltûnt. Bírnám, ha az lenne az egyik cliffhanger, hogy rájön, valójában Clark a Blur.
9/10
nikomin 2010 máj. 05. - 18:34:59 9/10
(2590/3565)
**********SPOILER**********

'Smallville' season finale exclusive: What's the story behind this photo?

http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/05/smallville-season-finale-spoiler/
krisz-1990 2010 máj. 05. - 10:36:57 Előzmény g413qi2
(2589/3565)
Köszönöm a rövid Superman összefoglalót. Ez sok mindent megmagyaráz. Az ólom ruha pedig csak azért jutott eszembe, mert szinte mindig a kryptonnal gyõzik le, sõt többször majdnem meghalt ez miatt. És természetesen nem valami több száz kilós szarkofágra gondoltam, csupán egy néhány mikron nagyságú bélésre, vagy ruhába szõtt ólom fonalra. Az arcát meg befújhatná valami átlátszó ólomtartalmú anyaggal. A modern vegyipar sok mindenre képes :) Ezzel viszont tényleg elég unalmas lenne a sorozat, egy sebezhetetlen Clarkal. És amikor gonosszá válik, sem tudnák megfékezni. Úgyhogy én ezt az ólomruhás hülyeségemet be is fejezem.
10/10
Sheila85 2010 máj. 04. - 21:08:46 10/10
(2588/3565)
Ez már nekem is eszembe jutott, de remélem az írók nem olyan idióták, hogy megteszik, mivel az azt jelentené, hogy az elmúlt néhány évnek semmi értelme nem lenne, gyakorlatilag teljesen felesleges volt minden, hiszen a valóságban úgysem történt meg. Úgyhogy bízom benne, a készítõknek nem áll szándékukban idõutazással vagy globális méretû memóriatörléssel/módosítással megmagyarázni azt, hogy miért nem ismeri fel senki Clarkot Supermanként.

Chloera visszatérve még annyit, hogyha bekövetkezik a legrosszabb, és visszahozzák a következõ évadra, akkor bízom benne, jóval kisebb szerepe lesz mint eddig, és max. 10-12 epizódban lesz benne. 22 részre visszahozni szerintem tök felesleges és pénzkidobás is, mivel így sem tudnak mit kezdeni vele. AM gázsiját inkább költsék olyan visszatérõ vendégszereplõkre, mint AW, Perry, Martha, Metallo, MM, Sam Lane stb., kültéri felvételekre, speciális effektekre. Szerintem ennek több értelme lenne, mint annak, hogy egy már totálisan elhasznált karaktert beleerõszakoljanak a történetbe, csupán azért mert a fõszereplõn kívül õ az egyetlen, aki a kezdetektõl jelen van a sorozatban.
10/10
Sheila85 2010 máj. 04. - 18:06:20 10/10
(2587/3565)
Mellesleg az ehhez hasonló marhaságokat, mint hogy Chloe a következõ Dr. Fate, Fekete Kanári stb. általában azok a Chloe fanok találják ki, akik nem tudják elviselni, hogy kedvencük nem része az eredeti Superman történetnek, ezért aztán valamilyen módon mindenáron integrálni akarják a képregénybe. Szerintem mind közül az a legeszementebb ötlet, miszerint Chloe az igazi Lois, ezért a sorozatbeli Lois majd meg fog halni, és Chloe az iránta való tiszteletbõl felveszi a Lois Lane nevet, és így összejön Clarkkal. Komolyan mondom, amikor elõször olvastam ezt a hülyeséget, azt hittem falnak megyek. Nevetséges, hogy egyesek miket ki nem találnak.
10/10
g413qi2 2010 máj. 04. - 17:14:56 10/10
(2586/3565)
Csak ezekhez szólnék hozzá:
"Meg azt sem értettem soha, hogyha az ólom leárnyékolja a cryptonit sugárzását, miért nem hord Clark ólommal bélelt ruhát?
Végül egy kritika, ami nem csak ennek a sorozatnak , hanem az összes, ezt a témát feldolgozó filmnek szól. Superman nem tud repülni, csak hatalmasakat ugrani."

Az elsõre gyorsan tudok válaszolni, az ólomruha nem takarja az arcát, ezért semmit nem ér, ha pedig az egész testét beborító ólomszarkofágot hordana, abból nem látna ki, és nekirepülne mindennek.

A másik, kicsit részletesebb kifejtve, de nem hûderészletesen, mert most annyira nincs kedvem pl a pontos nevek után kutatni. Maga a téma, Superman több, mint 70 éves. Ez alatt az idõ alatt annyit változott a világ, hogy kénytelenek voltak a szereplõt is többször megváltoztatni, megnyomni a reset buttont, és elõrõl kezdeni a történetet, ilyenkor kicsit újraértelmezték Superman szerepét, és változtattak a képességein is. Superman elsõ tíz évét szokták aranykor-nak nevezni, ekkor volt a leggyengébb (vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy a legemberibb), ebben az idõben, a 30-as években még nem tudott repülni, csak nagyot ugrani. A következõ két korszak, az ezüst és a bronz a 40-es évektõl a 80-as évek közepéig tartott (pontosan 1986-ig), erre a korra az a jellemzõ, hogy Superman szinte isteni erõvel rendelkezik, nem csak repülni tud, de olyan gyorsan képes repülni, hogy visszamehet az idõben, olyan erõs, hogy bolygókat tud arrébtolni, és egy egész sereg egyéb képessége is volt. Ebben a "korban" készültek a Christopher Reeve-féle Superman filmek. A mostani kor, a modern kor jellemzõje, hogy megváltak az elõzõ korok több képességétõl, hogy kicsit emberibb (az ellenfelei számára kicsit sebezhetõbb) legyen Superman, és bizonyos képességei nem annyira extrémek (pl erõ, sebesség). Magyarországon egy kicsi fáziskéséssel a modern kor superman-képregénye került bemutatásra a Man of Steel minisorozattal kezdve, míg a film az elõzõ korszak superman-értelmezés terméke, azért van egy kis súrlódás köztük. A korszakváltások személyfüggõek, tehát nem azért váltanak korszakot, mert pl véget ért a világháború, vagy mert az ember meghódította a világûrt, vagy mert feltalálták az internetet. Ezeket az eseményeket a képregény gond nélkül asszimilálta. A korszakváltások oka a vezérigazgatói asztal mögött ülõ ember döntése, aki úgy gondolta, hogy változtatni kell, mert pl
- az eltelt évtizedek alatt nagyon eltávolodott a karakter a kezdõponttól
- az íróknak annyi új ötlete van, vagy olyan kevés régi
- a közönség számára unalmassá vált
- vagy mert nõbõl van, a 90-es évek közepén egy nõ kezébe került az irányítás, aki új szemléletet behozva Superman és Lois szerelmi életére is nagy figyelmet fordított.
És a lezárás elõtt visszatérnék a mondataidhoz: "Végül egy kritika, ami nem csak ennek a sorozatnak , hanem az összes, ezt a témát feldolgozó filmnek szól. Superman nem tud repülni, csak hatalmasakat ugrani." Ilyen szempontból a kritikád erre a sorozatra teljesen alaptalan, mert a Smallville-ben is csak nagyokat ugrál, és nem repül. Megjegyzem, szinte mindenki azt szeretné, ha végre tudna repülni.
Az, hogy nem szereted a repülõ Superman-t szerintem annak az eredménye, hogy az ugrálós verzióval találkoztál elõször, és így szeretted meg. Nekem ugyanez a problémám a földi kriptoni-tenyészettel. Én úgy találkoztam Superman-nel, hogy õ volt az egyetlen kriptoni, és így szerettem meg a történetet, erre a Smallville-ben is csak úgy tobzódik a sok kriptoni és a képregényben is.