Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2010 márc. 19. - 13:04:05 10/10
(2425/3565)
A 4x11-be lesz, ma a 4x06 volt, tehát elvileg jövõ hét pénteken láthatod.
Brigi* 2010 márc. 19. - 10:48:18
(2424/3565)
Nem tudja valaki hogy melyik rész volt, mikor Clark összeházasodik egy szõke csajjal és a csajnak is különleges képességei vannak?!
Elõre is köszi.
10/10
Sheila85 2010 márc. 18. - 18:31:33 10/10
(2423/3565)
******Spoiler******

Checkmate Official Description:

PAM GRIER (“JACKIE BROWN,” “THE L WORD”) GUEST STARS AND PHIL MORRIS RETURNS AS MARTIAN MANHUNTER — Tess (Cassidy Freeman) creates an elaborate hoax in order to kidnap Green Arrow (Justin Hartley) and delivers him to Amanda Waller (guest star Pam Grier), who tells him that that the government is recruiting him to serve his country. However, Green Arrow escapes before they can reveal his identity. After Oliver brings Clark (Tom Welling) and Chloe (Allison Mack) up to speed, the three investigate and Clark is surprised to find John Jones (guest star Phil Morris.) investigating Oliver’s kidnapping too. Clark senses that John is keeping information from him. Oliver and Clark are shocked when Tess reveals that Amanda is after something called “Watchtower.” Waller threatens to kill Chloe unless Clark gives her the names and locations of the rest of the Justice League. Tim Scanlan directed the episode written by John Chisholm.
10/10
Sheila85 2010 márc. 18. - 10:51:41 10/10
(2422/3565)
******Spoiler******

Question: After giving up on the show years ago, Smallville has been unexpectedly awesome lately! Any scoop? — Michael C.
Ausiello: **** is going to sleep with *** in episode **.

http://ausiellofiles.ew.com/2010/03/17/ask-ausiello-spoilers-true-blood-lost/

"Checkmate" synopsis excerpts: "Waller threatens to kill Chloe unless Clark..."
"Checkmate" synopsis excerpts: "Tess creates an elaborate hoax in order to kidnap..."
"Checkmate" synopsis excerpt: "Oliver and Clark are shocked when Tess reveals..."

http://twitter.com/mattmtvguy
offtopic
könnycseppek 2010 márc. 16. - 22:10:41
(2421/3565)
Noigen, továbbra sem értünk egyet a SPOILER értelmezésében.
Szerintem a SPOILER idõtlen, nincs elévülése. A filmeknél is van (lenne) értelme, függetlenül attól, hogy mikor készült/vetítik és tévében, vagy moziban.
Akkor a sorozatoknál miért nem lehet tekintettel lenni azokra, akik késõbb kapcsolódnak be?

Nem várhatom el? De, bevallom, elvárom -és nyilván nem csak Tõletek, hanem mindenkitõl-, hogy a lényeges infóknál mindenki/bárki is legyen tekintettel a többiekre, akik nem szeretik lelõni a poént. Nyilván én is igyekszem erre odafigyelni és akkor sem elfelejteni, ha mondjuk belefeledkezem az írásba.
Persze, hogy kinek mi esik rosszul, az már emberfüggõ, mert én pl. Metallo-t sem szívesen láttam volna a rész elõtt, de ez mégsem zavar annyira mint, ha mondjuk bármely szereplõ haláláról, vagy másokkal való kapcsolatáról olvasok idõ elõtt. És itt nem is feltétlenül a spoilerre gondolok (bár nyilván nem magával a szóval van baj), hanem mondjuk a évad/rész jelölésre (és akkor még az sem kérdés, hogy az most spoiler vagy nem, csak jelzés annak, aki még nem látta, illetve könnyítés a beazonosításra annak, aki már látta).

De errõl tovább már nem érdemes szót ejteni; kérésre/említésre méltónak éreztem ezt a dolgot, mert ráadásul továbbra is azt gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyedül (legfeljebb más nem teszi szóvá, csak simán nem jön ide), de úgy látszik hiába.
Sajnálom, mert érdekes dolgokról is szerzek itt tudomást (köszi a CM-infót), de majd legfeljebb akkor jövök, ha már túlvagyok CK-en (:-)), vagy máshol szedem össze a tudnivalókat.
Mielõtt még az jönne le ebbõl, hogy "na-és-kit-érdekel"; nem is 'kivagyiságból' mondtam ezt el (bár igazából szerintem nincs különbség a topiklátogatók között), csak amiatt, hogy megismerj más véleményt (és reakciót) is:-)
10/10
g413qi2 2010 márc. 16. - 21:38:04 10/10
(2420/3565)
Nem. Azzal érvelek, hogy most teljesen más helyzetben vagyunk, mint akkor. Akkor hétvégenként a tv2-n a Magyarországon addig be nem mutatott 7. évad ment, és a viasaton késõ délután nézhetõ idõpontban ment végig az elejétõl a sorozat, és voltunk néhányan, akik az amerikai megjelenést követtük. Ennek megfelelõen a fórum forgalma nagy volt, és három különbözõ témáról folyt a beszélgetés. Most valamikor délelõtt megy a viasaton, ki tudja hanyadszor elõröl a sorozat, ezzel kapcsolatban minimális visszajelzés érkezik, és itt vagyunk mi, akik még mindig követjük az amerikai megjelenést. Mivel jelenleg csak mi vagyunk aktívak a fórumon, ezért is tartom fölöslegesnek a sok SPOILER jelzést. Persze szombat reggelenként sûrûn használjuk, akkor az új rész miatt szükség is van rá. A legutóbbi spoiler Metalló-ra és vörös kriptonitra figyelmeztetett. Mégis kinek okozott volna törést az életében, ha ezt elolvassa úgy, hogy még csak a 7. évadig látta, vagy most nézi elõször a viasaton?
Másik aspektusból, lehetetlen meghatározni, hogy egy bizonyos témával, résszel kapcsolatban mennyi ideig kellene használni a SPOILER jelzést, mert mindig lesz olyan, aki még nem látta a sorozatot, és neki minden új lesz. Nem várhatod el tõlünk, hogy minden hozzászólást *spoiler*-rel kezdjünk, csak mert valaki még nem látta a sorozatot, és lehet, hogy a jövõben valamikor rátalál, aztán betéved erre a fórumra, aztán jól összezavarodik miattunk.

CM, vagy Checkmate: Egy titkos kormányügynökség (pl CIA), aminek tagjai a szervezeten belül elfoglalt helyüket/pozíciójukat sakkfigurák neveivel jelzik. Elõfordulhat a szervezetben szuperhõs is. Ez nem feltétlenül jelent szuperképességet, csak egyedi ruhát. A szervezet feladatai általában Amerika és az amerikaiak védelme, de lehet erõszakszervezeti funkciója is (a CIA-val hírszerzési funkcióra utaltam), akik alkalmasak a szuperképességekkel rendelkezõ bûnözõk elfogására, itt tekinthetnek bárkit bûnözõnek, akiknek nincs hivatalos kapcsolata az amerikai állammal.
Eddyy 2010 márc. 16. - 19:38:23
(2419/3565)
:)
Csak most néztem az Instinct címû részt újra, aztán amikor Maxima dobálja Lois-t az autóban, látszik a háttérben a színház. Én azt hittem a Disciple adásba kerülésekor, hogy "új" helyszín, és úgy rémlett, hogy itt is szóba került. :) Ezért kérdeztem...
könnycseppek 2010 márc. 16. - 19:37:56 Előzmény g413qi2
(2418/3565)
Hát..ööö...izé...
Azzal érvelsz, hogy szerinted más nem olvassa ezt a topikot, ezért felesleges a bármilyen jelzés?:-O Akkor énkérjekelnézést, amiért szerintem meg nem én vagyok az egyetlen?:-)

*** 8-9. évad ***
Noigen, Tess. Továbbra sem világos, mit akar igazából. Pontosabban -az egyik hsz szerint a Földet akarja megmenteni, de nekem ez azért sántít, emrt annyira nem lehet "egyszerû", hogy látva Zod törekvéseit és tetteit a vörös nap alatt, még mindig azt gondolja, hogy ez a Föld érdekeit szolgálja.
Aztán ott van a CM, melynek az ügynöke (de mijjjaz?:-O:-)).
Amikor visszahozták/felélesztették a 'szupercsapatot' az Absolut Justice-ban, azt pl. én nem 'rossznak' fogtam fel, vagyis akkor mégis mit akarnak? -De ez nyilván kiderül a hátralévõ részekben. Majd meglátom!;-)

Visszatérve a Földmegmentése indokra: szerintem Lex is pusztán a hatalomért tett mindent csak nagyon jó volt a beszélõkéje és a meggyõzõ képessége, mindig tudta mit kell mondania.
Akárcsak az apja:-)
Lionelnél viszont a vége felé megbicsaklott ez a logikám és érvelésem, mert ugyanezt gondoltam róla (mint Lexnél), viszont annyira-és-tényleg védte Clark titkát, hogy igazából nem jöttem rá a valós indokra.
Vagy engem is simán megetetett...;-)
könnycseppek 2010 márc. 16. - 19:29:14 Előzmény könnycseppek
(2417/3565)
Ha a 8. évadra az írtam, hogy összességében tetszett, akkor a legújabbat egyenesen imádom;-) Egy dolgot kivéve. De azt nagyon (nem csípem).

*** 9. évad *** (1-15)
Nagyon szeretem az 'idõutazásokat', ha azok jól vannak megírva és ezt/itt/most nagyon bírom:-)
Jó ötlet, hogy fokozatosan adagolták a részleteket ~ 9 részen keresztül és a végén összeállnak a darabkák. [Mondjuk a bakik nem is tûntek fel (Alia (vagyhogyishívják-sorry) képességei a mindenféle nap alatt), a képi megoldásokban (bazi nagy a Hold...) meg éppenséggel nem a bakit látom, hanem egyszerûen csak tetszik:-)]
Az egészben talán azt bírom a legjobban, hogy nem "csak" idõugrásról van szó, hanem még egy csavar is van benne: Lois nem egyszerûen látja a jövõt, hanem a saját jelenével csöppen bele és éli meg azt. Vagyis ez egyrészt azt jelenti, hogy nála/vele már megtörténtek az események (és ezt szerencsére Clark részben látja), míg a többieknek az a jövõjük, másrészt azzal, hogy visszatért MÁR megváltoz(tat)ott -majdnem- minden(t).
Éppen azért pl. amit olvastam az Erica-interjúkban, miszerint érdekes látni, hogy hogyan lesz Cloisból az, amit látott, elég vicces, hiszen mindaz már nem történhet meg úgy:-) Viszont éppen emiatt fura is Lois 'nagy visszahúzódása', hisz a "jövõben" elég hirtelen megtörténtek az események...:-)
(Azért örülök, hogy megvolt a legjobb Clana pillanat: mikor Clark visszatette Lana fotóját az albumba:-P;-))

Callum Blue affektálása néha kifejezetten zavar, szerintem ilyenkor inkább nevetségessé válik a figura, mint félelmetessé.

Mondjuk én nem ismerem a sztori képregény-univerzumát, nem tudom pontosan ki-mennyit-mit szerepel benne, csak hallomásokból csipegetem a morzsákat, de õszintén szólva, nem érdekel annyira, hogy utánanézzek, viszont az -így elolvasva néhány korábbi hsz-t-, kicsit fura, hogy pl. a szemüveget nem akarjátok, a Lois-szal való esküvõt pedig igen. A szemüveg szerintem is "alap", de mintha Loist nem ismerné korábban Clark, csak akkor találkoznak amikor "felnõttként" kerül a DP-be, nem? (amiatt persze eleve fura lehet, hogy Loist behozták ebbe a sorozatba, de ez mondjuk engem nem zavar:-))
No mindegy -ízlések és pofonok:-)

Ami miatt viszont mérges vagyok, az az, (a)hogy Chloe karakterét -és Clarkkal való barátságát- elcsszték...:-S:-(
Egyszerûen érthetetlen számomra, hogy egy ennyi éve tartó barátságot így hazavágjanak, olyan béna sztorival, minthogy "nem bízok benned, mert itthagytál", meg az a hangsúly, ahogy az Oliver-visszarángatása-az-életbe hadmûveletnél Chloe nyilatkozott Clarkról (Allison óriási!:-))... Rendben van, hogy nem (mindenben) értenek egyet, de ez nem is kell a barátsághoz, nem is ez kell hozzá. Sõt.

Jahh, még egy dolog, ha már Olivert említettem. Az szintén jópofa, amikor egy filmes (vagy máshol) látott ötletet ültetnek át a sztoriba. Gondolok itt a Játsz/ma alapötletére, amit végülis egész jól megoldottak. Azt azért bírtam volna, ha Clarknak mégis van hozzá valamilyen köze, de úgy tûnik, ez a rész az elõbb említettek miatt (is) volt inkább érdekes...

Azt azért nehezen tudom elképzelni, hova lehet még ezt fokozni egy 10. évaddal, de nem is kell elképzelnem:-) remélem, meglepnek és nem húzzák el...
Eddyy 2010 márc. 16. - 19:06:47
(2416/3565)
A Disciple-ban a mozi/színház, ahonnan Lois és Clark kijöttek a jótékonysági rendezvényrõl, új helyszínnek számít?
10/10
Sheila85 2010 márc. 16. - 17:01:01 10/10
(2415/3565)
******Spoiler******

Can you give us ‘Smallville‘ fans any scoop on how the Red Kryptonite ties into Metallo’s return? – Mickey
You know how Clark usually makes a mistake when “on” Red K? Well, the April 16th episode, “Upgrade,” is no different – save for the ominous fact that this time around, his reckless gaffe on a grander level, involving the Fortress, Zod and Metallo.

In the ‘Smallville’ episode “Upgrade,” are both Zod and Clark infected with Red Kryptonite? – WendySue
Nope, Zod is spared infection. Speaking of ‘Upgrade,” I’m hearing that Brian Austin Green is extra-awesome in his encore… and that he has some moments with Erica Durance that will ruffle a certain fan base’s feathers.

http://www.fancast.com/blogs/2010/tv-news/the-big-tease-scoop-on-bones-csi-ny-and-lots-more/
10/10
Sheila85 2010 márc. 15. - 19:06:07 10/10
(2414/3565)
„én azt látnám szívesen, ha Lois a végén megtudná a titkot, és maga adná Clarkra a szemüveget.”

Én is ezt szeretném, mivel kizárt, hogy Lois ne ismerné fel Clarkot szemüvegben. Azt még bele lehet magyarázni, hogy azokat, akik nem ismerik közelebbrõl, hanem csupán futólag megtéveszti a szemüveg, de Lois esetében ez nem lehetséges, fõként nem úgy, hogy õ már látta szemüvegesen az Idolban. Az amnéziás/memóriatörléses megoldást pedig eleve elutasítom mint lehetõséget, úgyhogy remélem az eszükbe se jut a készítõknek.
Amúgy Lois lehetne az a személy, aki végül meggyõzi Clarkot a köpeny viselésérõl. Ha jól emlékszem az Absolute Justice-ban volt is egy köpennyel kapcsolatos megjegyzése.

A sorozat zárásaként én is örülnék egy Lois és Clark esküvõnek, bár nem tudom, ez mennyiben lehetséges. Ha úgy vesszük nemcsak Lananak, hanem Chloenak is megadatott ez a lehetõség, ezért Lois se maradjon már ki a sorból. Mindenesetre ha nagyon muszáj, én beérem egy eljegyzéssel is :)

Jimmyvel kapcsolatban: én valami olyasmit olvastam, hogy állítólag az életkorát kifogásolták (azt, hogy annyi idõs mint Clark és Lois). Nem tudom, hogy ez mennyiben igaz, de ilyen erõvel akkor akár Karat is kinyírhatják, hiszen eredetileg õ sem egyidõs Clarkkal. Szerintem ez csupán egy béna kifogás volt arra, hogy megszabaduljanak a karaktertõl.
Lillith Morgan 2010 márc. 15. - 12:30:39
(2413/3565)
Csak szerintem hiába ez az elvileg elõzménytörténet, már régen nem a klasszikus Superman vonalat erõsíti. Úgyis annyi aluniverzum volt már az eredeti történetek kapcsán is. Nyugodtan be lehetne úgy fejezni, hogy nem kötik össze szemüveggel és egyebekkel a késõbbi filmekkel. Úgyis tudja mindenki ki az a Clark Kent (mmint nézõk).

Chloe halálát sajnálnám. Lois és Clark esküvõt még szívesen látnék a sorozatban, mondjuk pont a vége elõtt.
Lillith Morgan 2010 márc. 15. - 10:57:02
(2412/3565)
Én meg épp hogy remélem, hogy nem jönnek elõ a szemüveges megoldással, mert ha igen, számomra borzalmasan le lesz rontva a sorozat vége. Rég lekéstek már róla, hogy némileg hihetõen beadagolhassák ezt az egészet, ha meg mégis megpróbálják, szimplán hülyének néznének mindenkit, az pedig nem az igazi.
10/10
Sheila85 2010 márc. 14. - 09:23:49 10/10
(2411/3565)
******Spoiler******

Geoff Johns on seeing the JSA outside the comic: "They do appear again at the end of season on 'Smallville.'

http://www.comicsalliance.com/2010/03/13/emerald-city-comic-con-the-dc-nation-panel/
10/10
g413qi2 2010 márc. 13. - 00:01:51 10/10
(2410/3565)
Még 3 hét az Escape-ig. Remélem romantikus komédia jellege lesz. Kihagyhatatlan lehetõség, hogy míg Clark a randi közepén kénytelen valami természeti katasztrófát elhárítani, addig Chloe és Oli falaznak neki. Kíváncsi leszek, hogy Chloe hogyan fogja viselni a Lois-Clark randit.

A képregényben úgy oldották meg a "Clark Kent vajon Superman-e, mert nagyon hasonlít" kérdést, hogy egy alakváltó felvette Superman alakját (vagy Clark-ét, a végeredmény szempontjából mindegy), és csináltak egy közös fényképet Clark-kal, ami megjelent a DP címlapján, így elejét vették a további alteregót firtató kérdéseknek. [ez egyébként a Doomsday utáni ideiglenes halált követõen történt]
10/10
Sheila85 2010 márc. 12. - 22:14:14 10/10
(2409/3565)
*****Spoiler****

Escape - Hivatalos tartalom:

DC COMICS’ CHARACTER SILVER BANSHEE INTERRUPTS A ROMANTIC GETAWAY FOR LOIS AND CLARK — Clark (Tom Welling) and Lois (Erica Durance) head out of town for a quiet romantic getaway, but their plans are thwarted when they run into Chloe (Allison Mack) and Oliver (Justin Hartley) at their Bed & Breakfast Inn. The couples’ awkward moment is interrupted by the arrival of the Silver Banshee (guest star Odessa Rae), who sets her sights on Clark and Oliver. Meanwhile, Tess (Cassidy Freeman) faces off with Zod (Callum Blue) with a surprising result. Kevin Fair directed the episode written by Genevieve Sparling
Lillith Morgan 2010 márc. 12. - 21:40:58
(2408/3565)
Azzal már eléggé elkéstek, hogy a szemüvegezéssel megoldják (nálam amúgy nem a szemüvegen és a frizurán múlik, hogy felismerek-e valakit, vagy sem, de mindegy. Ezt nem értettem és nyeltem le soha az eredeti filmekben). Attól, hogy felraknak rá egy szemüveget, senki sem fogja elfelejteni, hogy nézett ki nélküle. Logikusabb lenne ennél a Blurt sose lássa senki dolognál maradni, amit nem látnak, azt felismerni sem tudják.

Vagy kölcsönkérik a MIB II-bõl a világítós szabadságszobrot és törlik mindenki fejébõl, hogy hogyan is néz ki Clark Kent.
10/10
g413qi2 2010 márc. 12. - 21:37:49 10/10
(2407/3565)
Az egyik kezével majd mindig takarni fogja az arcát.
Komolyabban: adnak majd egy szemüveget Clark-nak és egy fésût Superman-nak, és szólnak a forgatókönyvíróknak, hogy ne írjanak olyan embert a történetbe, aki felismeri.
Thimeja 2010 márc. 12. - 19:25:30
(2406/3565)
Azt szeretném kérdezni:
Hogy oldják meg,azt hogy senki se ismerje fel supermant?