Téma: Smallville

robicsek2 2010 máj. 18. - 00:15:05
(2645/3565)
Né már itt is adják? :) Hihetetlen marha rég nem néztem egy részt sem ,de még így is elõrébb járok mint a magyar adók :)))
Azért örülnék ha nemsokára az újabb évadok is menének szinkronosban.
AM kedvenc sorozatom.:)

IMÁDOM!
10/10
g413qi2 2010 máj. 15. - 19:02:47 10/10
(2644/3565)
Néhány gondolat a 9. évadról, amolyan évadértékelés

A 8. évad után azt szerettük volna látni, hogy Clark és Lois összejönnek, mert hát nem volt pénz fergeteges akciójelenetekre, nagyon régen el volt döntve, hogy Clark nem válhat Superman-né (ezt azért újragondolhatnák), maradt nekünk a szerelmi vonal. És ezt meg is kaptuk. Ez volt a 9. évad egyik nagy erõssége. Lois 8. évadbeli typical response to intimacy (hogy Chloé-t idézzem) rendkívül idegesítõ volt, most talán csak kétszer játszották el, hogy ha valami fontosabb, intimebb dolog történt köztük, akkor Lois a következõ részben nem szerepelt. A 8. évadban egy majdnem csókot 4 rész jegelés követett.
A következõ észrevételem, hogy a sorozat sokkal viccesebbé vált. Amíg az elõzõ évadban fõleg Lois szállította a poénokat, most Lois mellett Chloe és Oliver is rengeteg vicceset mondott, és Clark önmagához képest jól teljesített.
Ami rendkívül hiányzik a sorozatból, az az akció. Minden részbe igyekeznek valamilyen harcot, verekedést berakni, de ezek mindössze néhány másodpercesek, ezért a sorozat nagyon megbillent a romantikus komédia irányába, szerintem így a fiatal fiúkat már nem vonzza annyira a sorozat. Ezért teljesen fölösleges bármilyen szuperellenséget (Darkseid) remélni a következõ évadra, igazi látványos showdown nem várható.

A sorozat leírása szerint (2001) a nézõk azt követhetik nyomon, ahogyan Clark-nak kiteljesedik az ereje, lassanként Superman lesz belõle. A 9. évadban ezt a leírást ki kellene egészíteni azzal, hogy "próbálja megszervezi a Justice League-t". Ebben az évadban a JL megalapítása legalább akkora hangsúlyt kapott, mint az erõ kiteljesedése. Azért, mert annyi ötletük nem lett volna, hogy pusztán Superman-re koncentráljanak, vagy így nem olyan feltûnõ a Superman-né válás további odázása, nem tudom. Apró hiba a koncepcióban, hogy hiányoznak a JL tagok, Green Arrow állandó, van egy protosuperman és egy idõnként feltûnõ Martian Manhunter, ez édeskevés, még akkor is, ha idõnként megemlítenek egyéb tagokat.
A Justice League csapatépítés 3 fõs bizalmi játékká silányult (Chloe, Oliver és Clark között), próbálhattak volna új tagokat meggyõzni a belépésrõl, vagy néhány eddig nem szereplõ JL tag feltûnhetett volna. A csapatépítés nem sikerült valami jól.
Az évad felénél megjelent egy ellenséges szervezet, a checkmate. Többnyire rendben voltak a dolgok vele, talán még egy rész egy legyõzendõ szuperbûnözõvel ráfért volna, mert így a 3/4-ben nagyobb fenyegetést jelentett, mint a 4/4-ben. Bár Zod szétzilálta a szervezetet, el tudtam volna képzelni, hogy néhány megmaradt ügynök az évadzáróban megpróbálja megállítani a megvadult grafitizõ kandoriakat (természetesen eredménytelenül).

A karakterek közül a nyolcadik évadhoz viszonyítva Clark ment át a legnagyobb fejlõdésen, a nézõk nagy örömére volt mersze randira hívni Lois-t. Két igényünk volt Clark-kal kapcsolatban, jöjjön össze Lois-szal, és teljesedjenek ki a képességei. Az elõbbi megtörtént, az utóbbi még várat magára. Bár az évad elején még volt szó kiképzésrõl, ezt hamar elfelejtették az írók, a 9x6 után már nemigen került szóba. A nézõk számára legfontosabb viszont teljesült, szerelmes Lois-ba, és nem is titkolja.
Lois-szal szemben két elvárás volt, maradjon olyan, amilyen, és persze szeressen bele Clark-ba és a Blur-be. Pipa és pipa. Lois az évad elején még a Blur-be volt szerelmes, a 9x3 és a 9x6 Clark-nak hoztak szerencsét, majd az évad végére újra a Blur lett a fontosabb. Az évadzáróban rájött, hogy a két szerelme egy és ugyanaz, remélhetõleg ez lesz számára a 10. évadban a kiindulópont.
Chloe számára érdekesen indult az évad, az elsõ néhány részben nagyon tetszett, ahogyan féltékeny volt mindenkire, akivel Clark kicsit hasonló viszonyba került, mint vele. Aztán a lágy, féltõ gondoskodásból hideg, kemény felügyelõvé vált, hasonlóvá, mint Lionel a 7. évadban. Ez a fordulat nem nyerte el a tetszésemet. Most valahol az önálló support és a rebellis sidekick határán ingadozik ide-oda, nem igazán lehet tudni, hogy mihez fognak kezdeni vele. A kapcsolata Oliver-rel még nagyon friss, de ha a 200. részben netalán távozna a sorozatból Oliver biztosan nem lenne boldog.
Tess hasonló cipõben jár, mint Chloe, nincs kialakult szerepe. Bár erõsnek, önállónak próbálja mutatni magát, minden jelentõsebb szereplõhöz megpróbál odacsapódni, próbálja hozzákötni, valami ellen bebiztosítani magát. Így volt Lex, a gömb, Oliver, a kandoriak és a checkmate esetében is. A 10. évadra megint kapni fog egy új szövetségest, ha nincs új, jobb ötletük Tess-re vonatkozóan, akkor nem kellene szerepelnie a sorozatban. Még egy dolog, ami Tess-re és Chlé-ra jellemzõ: a trash-talk. Sajnos csak az évad végén találkoztak és csak néhány alkalommal, hozzájuk hasonlóan csak Green Arrow és Hawkman osztják egymást, de õk is nagyon keveset szerepeltek együtt és most Oliver-re külön nem térek ki.
Az utolsó karakter, akit még megemlítek, az Alia. Zod után az évad 2. leggonoszabb szereplõje, ehhez képest méltatlanul keveset, szinte alig szerepelt. Szánni kellett volna neki egy részt, ahol többet szerepel, akkor nagyobb elégtétel lett volna a halála. Aki ennyi rosszat követett el, azt legalább egy rövid idõre az elõtérbe kellett volna tolni.

Kitûzött cél volt, hogy a sorozat cselekményvonala egy ponton teljesen rákapcsolható legyen a hivatalos DC vonalra. Ebbõl a szempontból vizsgálva ez az évad sikeres volt, ha Blur-t behelyettesítjük Superman-nel, akkor szinte már ott is vagyunk.
Az évadban több dc-s karakter is megjelent, minimális volt a saját kútfõbõl származó epizódszereplõ és epizódellenség. A speciális elõkészületet igénylõ szereplõk szinte mind, kivétel nélkül nagyon jól mutattak a képernyõn, és ez a maszkmester (azt hiszem ez a hivatalos titulusa) munkáját dicséri. A legrosszabb munkát Roulette karakterével végezték, pedig nála lett volna a legkönnyebb dolguk, a jól sikerült munkákra nem térek ki külön, mert rengeteg volt, a zombiktól elkezdve Hawkman-en át Metalló-ig, a maszkmester munkáját a zseniálisnál enyhébb jelzõvel nem lehet illetni.
Megemlítem még, hogy néhány részben egészen egyedi képi megoldást, operatõri munkát láthattunk, két kivétellel mind tetszettek, ezek közül az egyik sajnos az évadzáró nagy leszámolása volt.

Következzék néhány miért:
Clark 'S' betûket hagy szerte s széjjel a városban, miért hívják még mindig Blur-nek?
Miért csak emlékolvasó berendezést fejleszt mindenki, miért nem például fegyvert?
Az utolsó kérdésnél más a kérdõszó, mi van azzal a több száz kriptonival, akit nem szippantott be a sárga fény? Erõ nélkül élnek tovább inkognitóban a Földön? Feledkezzünk meg róluk?

Az évadzáró betöltötte funkcióját, lezárta az évadot, és a következõ évadnyitó megtekintésére ösztönöz minket. Csak éppen a fõ cselekmény belefért volna 15 percbe is, minden azon kívül történt esemény fölösleges volt és némelyik nem eléggé kidolgozott.
Zod távozott, ennek nagyon örülök, bár a karakter elég kidolgozott és viszonylag jó volt (egy idõ után a színész is belejött), maga a helyzet, hogy más kriptoniak is vannak Clark-on kívül, számomra rendkívül zavaró volt.
Valamiért Lois megúszta az évadzárót, érte nem kell izgulnunk a nyáron. Legalább egy érzelmi sebet kaphatott volna, de miután rájött, hogy Clark a Blur, a szakításuk sem vehetõ komolyan. A külföldi munka is megfelelõ lett volna, de csak elméleti szinten merült fel, a képregényben Lois többször is külföldi munkába menekült, ha valami nem volt rendben a kapcsolatukban Clark-kal.
Nemcsak az évadzáró, de az egész évad egyik legnagyobb hiányossága, hogy nem válaszolta meg, mitõl más Clark, mint bármelyik másik kriptoni? Mit számít az emberi nevelés, mit nyert azáltal, hogy emberek voltak a szülei? Mit veszített azáltal, hogy nem ismeri a kriptoni kultúrát? Talán csak a kriptoni temetési szertartást dolgozták ki, és mutatták be a nézõknek, ez rendkívül kevés. A fináléról korábban megjelent képen láthattuk, hogy Clark és Zod kék kriptonit hatása alatt harcolnak egymással. Clark, mint ember küzd a kriptoni Zod-dal. Miben különbözik a két mentalitás, a két jellem? Milyen tulajdonságok jellemzõek rájuk, és mi az, ami gyõzelemre segíti az embert a kriptoni felett? Akkor, elõzetesen legalábbis azt hittem, hogy az ember fog gyõzni.

A kilencedik az egyik legjobb évad volt, jobb, mint a nyolcadik, a negyedik és a hatodik mellé állítanám a dobogó elsõ helyére holtversenyben, de azokat már régen láttam, és megszépítette õket az idõ. Ha csak közepes mennyiségû akciójelenet lett volna, akkor ez lenne az eddigi legjobb évad.
10/10
Sheila85 2010 máj. 15. - 18:17:22 10/10
(2643/3565)
Salvation nézettsége az elõzetes számok alapján 2.45 millió nézõ.
10/10
Sheila85 2010 máj. 15. - 13:17:04 10/10
(2642/3565)
*****SPOILER*******

9x22 Salvation

Nekem nagyon bejött a rész. Évek óta ez az elsõ évadzáró, ami igazán tetszett. Lényegében én is már csak az elhangzottakat tudom ismételni.
- Kezdõ jelenet: jó volt látni az olyan apró elejtett utalásokat, mint pl. Clark szemüvege, Lois jegygyûrûje, Lex képe az újság címlapján, Jimmy említése, Perry mint a DP fõszerkesztõje stb.
- Clark/Zod harc: magával a harccal és a kék kriptonittal nem volt problémám, sõt kifejezetten örültem, hogy látványosabbra és hosszabbra sikeredett, mint tavaly a Doomsday/Clark összecsapás, de ezek az állandó belassítások és olykor a hanghatások is elég zavaróak voltak
- Clois: végig nagyon jó volt, annak pedig külön örültem, hogy Lois végre megtudta a titkot, csak maradjon ez így a következõ évadban is
- JL: szerintem épp annyit szerepeltek, amennyit kellett. Legalább nem vonták el a figyelmet Clarkról, aki így végig a középpontban maradt, hisz végülis a sorozat elsõsorban róla szól. Egyébként is MM-ön kívül a többieknek semmi esélyük nem lett volna a kandoriak ellen, max. ropogósra sütötték volna õket, mint Tess-t.
- jól sikerült a Clark-cliffhanger is, kíváncsi vagyok vajon, hogy menekül majd meg. Talán kihúzza a hasából a tõrt és repülni fog, vagy MM elkapja zuhanás közben?
- Oliver és Chloe szerintem is teljesen felesleges volt, szinte semmit sem csináltak, hiszen Clark egyedül is képes volt intézkedni a kandoriak ügyében
- sajnáltam, hogy Tess meghalt, de minden bizonnyal a folyosón kötögetõ öreglány nem véletlenül ment be a szobájába, úgyhogy valószínüleg a 10. évadban még viszontlátjuk.

Mindazonáltal nagyon úgy tûnik, hogy a következõ évadra behozzák ellenfélnek Darkside-ot. Nem tudom, hogy akarják õt ábrázolni, de nagyon remélem, hogy nem kap õ is emberi külsõt mint Davis, mert az Doomsday 2.0 lenne:(

-----------------------------------
Mellesleg örülök, hogy Beeman blogját nem olvastam el tegnap, hanem csak ma, mert tényleg eléggé spoileres volt. Egyébként ha igaz az, amit az eredeti verzióban írt, akkor annak nagyon örülnék:) Eredetileg ugyanis ezt írta Chloeval kapcsolatban:

„Also, Alison Mack. It was amazing to see her again. She was just a girl of 18 or 19 when the show began. Now she is a woman, so mature and together. She was going through some changes on this episode, because she was choosing to move on from the show. It looks like she’ll be back for a couple of episodes but not full time. She and I got to talk about the experience of leaving behind something that you’ve grown so attached to.”
10/10
g413qi2 2010 máj. 15. - 12:48:13 10/10
(2641/3565)
Én azért pontoznám le, mert sokkal jobbat vártam, és ahhoz képest nagy csalódás. Ezen szubjektív mérce szerint azért nem az évad legrosszabb része, mert a vége rendben volt, és a Clark-cliffhangert rendesen megcsinálták. Így nem az évad legrosszabb része, de ott van az öt legrosszabb rész között.
A ruhával kapcsolatban teljesen egyetértek veled, azt nézzük 9 év óta, hogyan válik lépésrõl lépésre Clark Kent Superman-né, és erre egy ilyen fontos lépés, mint a ruha elkészítése nem elõttünk zajlik, teljesen kizártak minket ebbõl a folyamatból, ez felháborító, ez esztelenség, ez õrültség.
Ami még eszembe jutott, Zod miért próbálta Lois-szal megkerestetni rao könyvét, egyszerûen csak túszul kellett volna ejtenie, és Lois életéért rao könyvét követelnie. Tisztában volt vele, hogy Clark mindent megtenne Lois épségéért.
10/10
g413qi2 2010 máj. 15. - 10:02:04 10/10
(2640/3565)
9x22 Salvation

****SPOILER****

Második felindulásban:
A nyitójelenet, a látomás a jövõrõl egyáltalán nem illett sem oda, sem sehova nem illene. Detto mami ajándéka. De ezzel eldõlt a kérdés, hogy kitõl kapja a ruhát.
A következõ jelenet, Lois és Zod a tetõn. Nehéz elképzelni Z-t, mint Blur-t, akibe Lois szerlmes, hirtelen Lois-nak sem ment. A jó értelemben vett bizarr jelenet volt.
A watchtower-beli következõ jelenet: Clark fel szokta magát áldozni, nem kifogásokat keresni. Itt oda kellett volna adnia rao könyvét Chloe-nak azzal, hogyha nem tudja megállítani Zod-ot, akkor Chloe használja a könyvet. És megint volt rengeteg „destiny”.
Zod és Tess, majd Clark is, az erõdben: a korábbi videóanyag kapcsán már elmondottakon túl, simán kihagyható jelenet a Tess+Zod és a Clark+Zod része is, ha Tess és Z mindenképpen le/el akarnak számolni egymással, csinálhatták volna jobban, a beteges-szerelmes évõdésük az egész évad során sokkal jobb volt.
A féltékeny Zod leszámolt a konkurenciával, õ akart az egyetlen Zod maradni a sorozatban (Jor-El smallville-i hangja Terence Stamp volt a Christopher Reeve féle Superman filmek Zod-ja).
Tess a kórházban: a kötögetõ néni a következõ évadra marad, a jelenet rossz volt, a kristálykonzol átcsempészése a legjobb 7. évados pillanatokat idézte :(
A világszerte feltûnõ Z jelek: bár kinézetre nem volt rossz, de mégis értelmetlen volt, valamiért szeretnek nagyban gondolkodni, és ilyenkor a következõ részekre egész országnyi embertömegek felejtik el simán a történteket. Ja, a lángoló kövek kicsit azért viccesek voltak.
Az online csapatgyûlés: ez volt a mélypont. Ez így teljesen értelmetlen volt.
A mûholdas ajándék: amikor Oli bejelentette, mondhatta volna, hogy boldog szülinapot, egyébként béna megoldás volt.
A pajtajelenet rendben volt.
Aztán, bár Tess meghalt, valószínûleg nem hagyják annyiban, különben a néni mit keresett ott. Ez legyen a következõ évad dilemmája. Oli sorsáról szintén a következõ évadban értesülünk, nem mintha ez bárkit is nagyon foglalkoztatna.
Az tetszett, amikor Clark futtában behúzott Zod-nak, Lois-nak ez volt az utolsó jelenet, érte nem kell aggódnunk, ha ez a csókos búcsúzós jelenet a reptérnél zajlott volna le, annak jobban örültem volna, akkor ott lenne a kétség, hogy vajon elmegye Kenyába, miután rájött, hogy ki Clark, és õ pont benne nem bízott.
Az utolsó helyszín: nagyjából rendben voltak a dolgok, Z és Clark verekedése nem tetszett, Z megoldása a kék kriptonittal zseniális volt, Clark halálugrása is, legalább érte izgulhatunk.
10/10
g413qi2 2010 máj. 15. - 07:49:28 10/10 Előzmény nikomin
(2639/3565)
9x22 Salvation

****SPOILER****

Hát szeritnem ez sar rész volt, amiben volt néhány jó momentum. Talán csak a Lois-Clark-Blur szerelmes téma volt jó végig, azért ott is változtattam volna néhány dolgot, és a vége volt meglepõen jó, a többi >ide képzeljen mindenki két-három ízes káromkodást< volt. A slow motion verekedés nem tetszett, valamint az a megoldás sem, hogy a vendégszereplõk egy-egy monitort kaptak szerepelni (bár Hawkman-t ez sem akadályozta meg, hogy inzultálja Olivert), ezt oltári nagy átverésnek éltem meg. Legalább a cliffhanger (a Clark-ra vonatkozó, ami a lényeg lenne ugye) jó volt. Elsõ felindultságban ennyit.
9/10
nikomin 2010 máj. 15. - 05:11:45 9/10
(2638/3565)
*********SPOILER 9/22************
********SALVATION******

Hát nálam megbocsátást nyert a Doomsday az fix Zod vs Clark része is mivel 1,hosszabb volt 2,valamivel jobban lett kivitelezve bár néha ez a Slo-mo az agyamra tud menni.
-LOL 2013 Lois kapott egy gyûrût a megfelelõ ujjára illetve mindkettõ kapott szemüveget is,na és Perry a nagy fõnök.Lex is visszatért már a szabadságáról...

-Sokan be voltak ijedve hogy nem lesz idõ a JLA/JSA tagok feltûnése miatt,hát nekem ez a megoldás is piszokul tetszett fõleg Clark viselkedésével,erre vártam már egy ideje.

-Tudtam(!!) hogy Zod lesz olyan ostoba hogy kotyogjon és a Kandoriak-nak meg annyi esze hogy füleljenek. Szívtál Zodi pajtás,de könyörgöm ott olyan képet vágott mint egy nagy bébi aki mindjárt sírni kezd. :)

-Kíváncsi leszek ki fogja majd a Book of Rao-t eltávolítani,bár Clark addig "biztonságban" van míg "vele" van a kék kriptonitos tõr,legalábbis az új hazába szippantástól.Az is tetszett ahogy Clark a végén "megoldotta" hogy Zod elveszítse a tõrt és beszippantsák(igaz a felfelé menet egy kicsit gagyi lett Zodnak),bár ott jó lett volna ha Clark nem is tudom somolyog egyet Zodra hogy megszívtad pajtás.

- Ez csak spekuláció:Granny Goodness Tess szobája elõtt,és vélhetõleg a Parademons-ok meg akik Olivert elkapták,akkor Darkseid sincs messze.
10/10
Sheila85 2010 máj. 14. - 17:36:26 10/10
(2637/3565)
*****SPOILER******

Überspoileres, ezért mindenki csak saját felelõségére nézze meg:

Greg Beeman blogja: http://gregbeeman.blogspot.com/
10/10
g413qi2 2010 máj. 13. - 20:05:54 10/10
(2636/3565)
Az évadzáróig hátralévõ ideig már nem olvasok spoilereket. Most pillanatnyilag jó évadzárót várok (valamiért pozitív elõérzetem van), ki kell érdemelniük, hogy megbocsássuk nekik a Doomsday-t. Nagyon ki kell érdemelniük.
Kb 35 óra múlva elkezdem nézni az évadzárót, és olyan 36 óra múlva írok is újra, viszlát addig.
9/10
nikomin 2010 máj. 13. - 18:00:01 9/10
(2635/3565)
*******SPOILER***

Exclusive First Look: Who Is Leaving Smallville?
Lois és Clark videó.
http://www.tvguide.com/News/Smallville-Video-Exclusive-1018388.aspx
Szerintem ez az után van miután Lois megtalálta a naplót.
10/10
g413qi2 2010 máj. 12. - 20:21:51 10/10
(2634/3565)
Ebbõl úgy látszik, de nem biztos, hogy tényleg errõl van szó, **spoiler** Zod felfedi magát, mint Blur-t, Lois elõtt**spoiler vége**. Csak az a bibi, hogy Clark és Zod testalkata eltér egymástól, és Lois már látta Clark-Blur kontúrjait. Szóval ha **spoiler** Zod úgy veszi rá Lois-t Clark cuccainak átkutatására **spoiler vége** rao könyvének megtalálása végett, hogy **spoiler** leleplezi magát, mint Blur-t, Lois elõtt **spoiler vége**, akkor megint szemet kell hunynunk egy írói hiba fölött.
10/10
g413qi2 2010 máj. 11. - 21:02:37 10/10
(2633/3565)
Számomra az a zavaró, hogy ha Clark eddig a kriptonit közelébe került, akkor paff lett, nem volt elég távolabb kúszni, más kriptoniakra ez valamiért nem vonatkozik.
Ha veszek egy olyan jelenetet, ahol Tess kriptonittal támad Zod-ra, és Zod-ot akarom kihozni gyõztesen, akkor úgy kontráznék Tess-re, hogy Zod elõveszi az övébõl a kék kriptonitos tõrét, és kicsit kihúzza a hüvelybõl. Ezzel neutralizálja a zöld kriptonit hatását. Ezután a rendezõ döntése, hogy vagy végig lejátsszák, ahogyan Z kicsavarja Tess kezébõl a kriptonitot, és messzire hajítja; vagy csak annyit mutatnak, hogy Z gonoszul elvigyorodik és elsötétül a kép, jelenet vége.
10/10
Sheila85 2010 máj. 11. - 19:30:09 10/10
(2632/3565)
*****SPOILER******

Salvation Sneak Peek

http://www.youtube.com/watch?v=hByks9riXbY&feature=youtu.be
10/10
Sheila85 2010 máj. 11. - 14:59:35 10/10
(2631/3565)
Hostage nézettsége a végsõ számok alapján: 1.913 millió nézõ
9/10
nikomin 2010 máj. 10. - 23:41:44 9/10
(2630/3565)
;(
9/10
nikomin 2010 máj. 10. - 23:39:37 9/10
(2629/3565)
A múltkori Black Canary-s képrõl jutott eszembe ez a hülyeség.:)
9/10
nikomin 2010 máj. 10. - 23:10:16 9/10
(2628/3565)
Szerintem és inkább biztos vagyok benne hogy a naplóban nem szerepelt eredetileg a Rao könyve rajz,hanem azt már Faora rajzolta bele a Sacrifice-ban.
10/10
g413qi2 2010 máj. 10. - 22:25:04 10/10
(2627/3565)
Vagy gyanús lenne neki Clark, csak ezúttal nem mondaná el a gyanúját, hanem próbálná titokban nagyon furmányosan kinyomozni, vagy valamilyen csellel beismerésre bírni, vagy hallgatólagosan támogatná, mint Chloe a 4. évad második felében. Esetleg leges-legvégsõ esetben azt csinálná, amit a Superman filmben is, vagy a Smallville-ben Perry, direkt veszélybe sodorná magát.
9/10
nikomin 2010 máj. 10. - 21:51:11 9/10
(2626/3565)
Az igaz,de én az írókból kinézem hogy ezt a megoldást választják ,hiába egy ökörség mert igazából az lesz,ha így sem ismeri fel és rakja össze a képet Lois,figyelembe véve hogy a 6. évadban simán felismerte és akkor semmi se volt köztük.Amúgy még az jutott az eszembe,szerintem az se lenne gond ha Lois igen is rájönne,de megtartaná magának a felismerését legalábbis addig míg Clark nem vall vagy ameddig Lois nem bírja tovább és elszólja hogy tudja.Bár én jobban örülnék ha Clark önszántából mondaná el.Mert az kicsit vicces de egy idõ után idegesítõ lenne hogy Lois tudja,Clark tudja hogy Lois tudja és Lois tudja hogy Clark tudja hogy tudja. :)