Téma: Smallville

10/10
Sheila85 2010 márc. 12. - 14:15:59 10/10 Előzmény Lillith Morgan
(2405/3565)
A kék kriptonittal kapcsolatban én azt tudom elképzelni, hogy amikor Jor-El besugározta vele a gömböt, akkor ezzel felcserélte a vörös és sárga nap kriptoniakra kifejtett hatását. A kriptoniaknak mint például Clark vagy Kara a Kryptonon, a vörös nap hatása alatt nincsenek képességeik, míg a Földön a sárga nap mellett igen. A kandoriak esetében pedig lehet, hogy ez épp fordítva mûködik amiatt, amit Jor-El tett, azaz nekik a vörös nap hatása alatt vannak képességeik, a sárga alatt pedig nincsenek. A kriptonitnak pedig lehet, hogy csak akkor van hatása egy kriptonira, ha annak vannak képességei. Pl. valószínû, hogy a Kryptonon sem a zöld, sem a piros, sem a kék kõ semmiféle hatással nem lenne Clarkra.

Ami pedig Lanát illeti teljes mértékben egyetértek veled. Már a 4. évadra is totál felesleges volt visszahozni, inkább hagyták volna ott Párizsban. A boszorkányos marhaság nélkül is meg lehetett volna oldani a sztorit a kövekkel.

A következetlenséggekkel kapcsolatban: igen, engem is zavarnak, de hát mit tehetünk, ez Smallville. Egy idõ után hozzá lehet szokni; én a barlangrajzok teljes félremagyarázása után a 8. évadban már semmin nem lepõdök meg. A 7. évadban ilyen volt a semmibõl elõbukkanó Veritas, a 9.-ben pedig a kövek eredete.
Lillith Morgan 2010 márc. 12. - 11:30:14 Előzmény g413qi2
(2404/3565)
Nekem úgy rémlik, hogy Jor-El kék kriptonittal sugározta be a gömböt és ezért nem voltak képességeik, a kék kriptonitnak meg semmi hatása nem volt a kriptoniakra piros nap alatt. Ezért mondott Zor-El is valami olyat Clarknak, mikor rajta volt az apja gyûrûje, hogy az otthon jelképezhetett gyõzelmet, de itt a vereségét jelenti. Ezért nem értettem, miért adott a torony meg a pirossá lett nap erõt a kandoriaknak.

Amúgy az a Kripton utolsó fia, de mégis mindig bukkannak fel mások dolog nekem is piszkálta eleinte a csõrõm, de már megszoktam. Jelenleg csak az zavar, hogy ha a gonoszok/potenciális gonoszok akár egy évadon át is lébecolhatnak, a jókat miért kell rögtön hidegre tenni?
10/10
offtopic
g413qi2 2010 márc. 11. - 22:52:10 10/10 Előzmény Lillith Morgan
(2403/3565)
Erre eddig nem is nagyon figyeltem, lehet, hogy a Smallville sorozatban tényleg Zor-El a fõbûnös a Krypton pusztulásában.
http://smallville.wikia.com/wiki/Krypton
Callum Blue-t egyszerûen ki nem állhatom ebben a szerepben. Ez részint neki és a mókás szájmozgásának, részint a megformálandó karakternek, Zod-nak szól. Valamiért belémrögzült a last son mítosz, és ettõl nem tudok szabadulni. Ezért minden újabb és újabb túlélõt egyre rosszabb néven veszek, egyre nehezebben viselek. És most hirtelen nagyon sok lett survivor. A mi õrnagyunk még nem annyira õrült, mint a tábornok, és tényleg egész jó átmenetet írtak a normális és a komplett megalomán Z között, de én akkor sem szeretnék a következõ évadban találkozni Zod-dal.
Az évadok közötti következetlenség a többszöri koncepcióváltás eredménye, és annak, hogy a szereplõk túl sokáig beszorultak a szerepükbe, néhány évad tinilamúr vegyítve egy kriptonitfertõzött tinivel, néhány évad farmerfiú végzettel kontra vidéki milliárdos, és most a legújabb (és legjobb) koncepció a 8. évad óta. Clark viselkedése Laná-val szemben ugyan olyan volt az elsõ évadban, mint az ötödikben, és viszont.
A köves és boszorkányos ötlet szerintem oltári hülyeség volt.
A Lois-Clark szerelem nem volt éppen szerelem elsõ látásra, inkább szerelem ötödik évadra.
Zod tornya azért adott nekik erõt, mert Jor-El módosítva mentette el a dns-üket, hogy a Földön ne legyen szupererejük, a sárga Nap hatását felcserélte a piros Napéval.
Lex csak azért járt rosszabbul, mert nem volt szerzõdése a következõ évadra, és valahogy el kellett távolítani a képernyõrõl.
Azért nem tudsz a veritas logóra emlékezni korábbról, mert korábban nem volt ott. A sorozat alap következetlensége és a 7. évad fúziója ilyen furcsaságokat eredményez. Mi is háborogtunk ezen annak idején. Az a jó a 7. évaddal kapcsolatban, hogy bármilyen felmerülõ kérdésre van egy tökéletes válasz: Ne törõdj vele, ez a 7. évad.
Lillith Morgan 2010 márc. 11. - 22:19:54
(2402/3565)
1. "Krypton was considered by the universe as a peaceful and advanced planet until its destruction in 1986 by the scientist Zor-El after he used Brainiac to ignite Krypton's already unstable core."

Szóval nekem ebbõl az jön le, hogy ha Zor-El nem kezd ugrálni, megmaradt volna a bolygó, hiába lázongott olyan nagyon Zod tábornok is. Végül is õt még idejük is volt a góréknak vissza jegy nélkül nyaralni küldeni a Fantom Zónába. Lehetett akármilyen szemét Zod, mégis sokkal sárosabb nála Zor-El.

2. Ezt nem tudtam pontosan, majd visszakeresem az angol oldalt, de akkor valszeg csak elnéztem.

3. Igen, nekem pl pont ezért tetszik jobban ez, mintha megint a már látott tábornok énjét hozták volna elõ. Itt nyugodtan lehet sakkozni, hogy mit fog lépni legközelebb. Pár másik fórum olvastam, hogy néhányan pl jó ötletnek tartanák, ha a megint elõkerülõ General, a saját fiatal klóntestét szállná meg ezúttal, de nekem pl ez nem jönne be. DD-t mondjuk szó se róla, kiáshatná.

4. Igen, valószínûleg így volt, Zod mellett valószínûleg nem is volt nehéz megõrülnie. A klónja szimpi, a húga rajongása Clark iránt meg enyhén vicces.

5. Ez akkor is szúrja a szemem. Mondjuk nem is feltétlen az, hogy nem saját magát ölelgette TW, de egy CB korabeli színészt nyugodtan felvettek volna arra az egy részre (amire mellesleg halál felesleges volt behozni apucit). A másik, ha csak nem vagyok nagyon vak, a pasi nem simán õsz, hanem szõke. Lara nénit is láttuk már, õ is szõke volt. Lehet, hogy csak azért nem értem, mert biosz helyett kémia volt az érettségi tárgyam, de két szõke embernek hogy lehet fekete fia?

6. Persze, logikus, csak azért említettem, mert sehol nem rémlik, hogy említették volna. Bár lehet végig kéne néznem újra a Kandort, csak ezúttal felirattal.

7. Akkor is azt mondom, hogy Lanát nem kellett volna visszahozni a negyedik évadra, mire megjelent Lois. Lehet, hogy akkor is csak most kezdtek volna komolyabbra fordulni köztük a dolgok, de Lana felesleges karakter volt, már elég rég óta. Rakás töltelékrész, erõltetett szál...

Most az újak...

8. Amit El papa eldugott a Kent Farmon az az a Rao könyve, amit Zodék is keresnek?

9. Erõsen remélem, hogy akármi lesz is a sorozat vége, nem próbálják bedobni majd simán a szemüveg, mint álcázás cuccot, mert azzal enyhényszólva elkéstek. Nem hinném, hogy attól, hogy Clark szemüveget vesz, hirtelen mindenki elfelejtené, hogy nézett ki korábban, szemüveg nélkül.

10. Ez a sötét ruha sokkal jobban néz ki, mint a klasszikus Superman gönc. (Várom, hogy megkövezzenek, de sebaj)

11. Úgy tudom, hogy a Kriptonon pont a piros nap miatt nem volt szuper ereje egy kriptoninak sem. Akkor tulajdonképpen Zod tornya hogy is adott nekik erõt a Pandorában?

12. Mindennel együtt, kandoriak akkor sincsenek túl sokan, Zod meg eléggé pazarolja az embereit. (ez csak megjegyzés, bajom nincs vele)

13. Ha úgyis telerakják innen onnan szalajtott szupergonosz kriptoniakkal a Földet, akik nem halnak meg rögtön, akkor a véletlen néha elõkeveredõ jók miért halnak meg rögtön? Hogy a kis Kentnek legyen miért siránkoznia? Raya-t például nagyon sajnáltam. Értem én, hogy nem akarják leszerzõdtetni több részre, de Kara is el tudott húzni az ûrbe, és nem kellett megölni.

14. 7X20 végén ugye Clark ereje odalett, tehát lényegében sima ember volt õ is, mikor rájuk omlott az erõt. Akkor csak azért Lex járt rosszabbul, mert MR nem szerzõdött le több évadra?

15. Az a V (mint Veritas logo), mindig benne volt a Luthor kastély ablakán lévõ címerben, vagy csak miután Lex emlékezni kezdett? Egyszerûen nem tudok emlékezni rá korábbról.

16. Oliver züllését felesleges volt kétszer is elsütni, noha a 9-dik évadban mélyebbre süllyedt, mint a 8-ban.

Így egyelõre ennyi.
Eddyy 2010 márc. 11. - 21:29:18
(2401/3565)
Én három Superman doksifilm-rõl tudok, de egyikben sincs szó a Smallville-rõl... sajna
10/10
Sheila85 2010 márc. 11. - 08:04:39 10/10
(2400/3565)
******Spoiler******

Question: Any juicy tidbits for the rest of the season on Smallville? —David
Ausiello: Clark and Zod will have an inevitable (and rather spectacular) showdown before the end of the season. And look for Lois and Perry to team up on the Kandorians story.

http://ausiellofiles.ew.com/2010/03/10/ask-ausiello-spoilers-good-wife-glee/
10/10
g413qi2 2010 márc. 10. - 22:31:25 10/10
(2399/3565)
Lillith Morgan 2010 márc. 10. - 22:26:12
(2398/3565)
Valaki véletlenül nem tudja, hogy a 6X9 legvégén, mikor Lex sétál végig a 33.1-es folyosóján, mi az a zene, ami szól?

Más: Lehet én értettem félre valamit, de angol forrásokban is mindenhol úgy láttam, hogy Zor-El volt az, aki ténylegesen elpusztította végül a Kryptont (függetlenül a Zod polgárháborújától és a károktól, amiket az okozott). Sorozatban pedig eddig csak úgy hallottam, hogy Zod volt ebben is a fõbûnös, Zor-El pedig csak annyiban, hogy hidegre akarta tenni a testvérkéjét és lelépni a nõvel (nem Supermanes, hanem direkt Smallville-el kapcsolatos oldalakat néztem).

Callum Blue-t egyszerûen imádom ebben a szerepben. Õ akkor lesz jövõre is? Mintha azt olvastam volna, hogy 2 évre írt alá, de nem biztos. Zod õrnagy jó karakter, és látszik amúgy, hogy még nem az volt ekkor, akibõl a késõbbi tábornok lett, de jó úton halad felé. Amúgy sztem kinézem belõle, hogy egy darabig még a kandori haverjainak sem szól az erejérõl, csak magában tervezget. Faorát amúgy késõbb az eredeti Zod agymoshatta, vagy mi? (csak mert az ifjú klón elég normálisnak tûnik még) Vagy az meg az eredeti Vala halála után hülyülhetett meg az eredeti Faora? DD-t vajon megemlíti valaki Zodnak?

Jor-El és Clark között sok párhuzamot behúztak (L betûs nõk, elsõ L-betûsnek mindkettõnél rossz vége lett, korábbi haver a késõbbi fõellenség). Amúgy az évadok közötti következetlenség és káosz kezd kicsit zavarni, noha még mindig szeretem a sorozatot. Jor-El 61-ben volt a földön, amikor össze is futott Lana rokonával, a gömbös-klónos-vérvételezõs izé meg 66-ban volt. Lehet én vagyok naiv, de öt év alatt nem öregszik ennyit az ember. Jó, rendben, hogy most nem akarták ezt is TW-vel eljátszani, de akkor is. Lanát már a harmadik évad végén otthagytam volna Párizsban, kövezzen meg érte, aki szereti, de az a boszorkányos szál is csak töltelék volt, és lényegében végig csak szenvedett, önsajnált, majdnemmegölette magát, egyebek. Az meg a másik, hogy a legújabb évad szerint 66-ban készült el csak a három kõ. Akkor hogy kereste õket a több mint száz évvel korábban kivégzett Isobel? Persze én bármilyen idõutazós magyarázatot elfogadok, ha van, de így, hogy ki sem tértek a dologra, zavar. Lionel halálát sajnáltam a hetedik évadban. A hosszú évekig tartó Lana imádat után én túl gyorsnak tartom, ezt a Clark&Lois dolgot. A fekete hajó (Namek, Brainiac, egyebek utazási eszköze) hol a rossebben keringett évekig? Azt még értem, hogy az hívta, hogy vér került az egyik kõre, mikor Teauge néni elhalálozott, de honnan? Lehet, hogy a láz túl sok hülyeséget hozott fel bennem, de muszáj volt kiírnom.
10/10
g413qi2 2010 márc. 09. - 22:52:44 10/10
(2397/3565)
Akkor rendben van. Ha jónak tûnik úgy, hogy nincsenek konkrét igényeid elõzetes ismeretbõl kifolyólag, akkor talán a nézõk nagy részének is tetszeni fog. Csak azzal a hajjal kezdenének valamit. Lehet, hogy mire folytatni fogják már úgy ki leszünk éhezve egy kis Smallville-re, hogy minden jó lesz.
Eddyy 2010 márc. 09. - 21:16:55
(2396/3565)
Valóban a ruha+haj összhatás miatt olyan, mintha most szabadult volna az Oroszlánkirály vagy a Macskák musical-bõl... már csak a homlokára ragasztott mikrofon hiányzik LOL...

A sminkjét szerintem is eltalálták. Talán az reményt adhat, hogy a képernyõn/filmen kicsit máshogy fog festeni + ha az effekteket látom, biztos más lesz a véleményem. A sikoly effektre vagyok nagyon kíváncsi.
10/10
g413qi2 2010 márc. 09. - 19:44:19 10/10 Előzmény Eddyy
(2395/3565)
Nekem is, hogy is mondjam, különösnek tûnik az összhatás. Azért vegyük figyelembe, hogy furi ruhás bûnözõrõl van szó, akit nem egyszerû átültetni papírról élõbe. Az arca tökéletes, a ruha kicsit fura, talán még elfogadható, de inkább mégis fura, és azt hiszem, a haja az, ami teljesen tönkrevágja az egészet.
Aki nem látta képregényben korábban, annak mi a véleménye?
10/10
Sheila85 2010 márc. 09. - 17:19:30 10/10
(2394/3565)
******Spoiler*****

Can you give us a hint about Martian Manhunter’s role in the ‘Smallville’ episode “Checkmate”? – Tombstone25
I do love talking about he who shares my monogram. I’ve learned that MM is more enmeshed in the Checkmate mystery than any of us may have suspected, and that makes Clark suspicious as heck. I’m also hearing – and this part gives me gooseflesh – that Martian Manhunter and Amanda Waller have a face-off that potentially won’t end well for the spaceman. Hopefully, the big guy’s got a trick or two up his purple sleeve…?

http://www.fancast.com/blogs/2010/tv-news/the-big-tease-scoop-on-ncis-good-wife-and-more/
10/10
Sheila85 2010 márc. 09. - 05:00:47 10/10
(2393/3565)
******Spoiler******

James from Atlanta: Have you heard if we finally get Lois for all 22 episodes of Smallville season 10?
Details of Erica Durance's contact for next season are still up in the air, but I have it on good authority that we will "probably" see Lois "more than usual" on Smallville next year.

Hamilton in Brentwood, Tenn.: Is this Chloe's last season on Smallville?
All I can tell you is that there is no deal yet for Allison Mack to return to Smallville next year. That could change at any time, but nothing so far...

Ruth in Boise, Idaho: Is it true Gil Bellows is coming to Smallville? I loved him on Ally McBeal!
Yes, he is, and he is still evil (though not because of a brain tumor this time--sigh, remember those days?!). He's playing Maxwell Lord for two episodes this season, per my sources. Hey, maybe he can go replace Rob Lowe on Brothers & Sisters and be Calista's new squeeze?

http://uk.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b170749_spoiler_chat_vampire_diaries_stars_dish.html
Eddyy 2010 márc. 08. - 21:00:41
(2392/3565)
Képek alapján Silver Banshee számomra ultragáz....
9/10
nikomin 2010 márc. 08. - 20:30:59 9/10
(2391/3565)
10/10
Sheila85 2010 márc. 08. - 18:34:46 10/10 Előzmény nikomin
(2390/3565)
"Smallville 9. évad finálé Május 14.(ha nem változik megint)"

Akkor ha jól számolom már nem lesz több szünet az évad során. Ennek örülök, mert tavaly elég idegesítõ volt, hogy szinte minden harmadik rész után beiktattak egy hét szünetet. Szerintem idén sokkal jobban oldották meg.
9/10
nikomin 2010 márc. 08. - 17:19:15 9/10
(2389/3565)
***********Spoiler********
Smallville 9. évad finálé Május 14.(ha nem változik megint)
Nem új spoiler
Justin Hartley/Oliver Queen társírója lesz a 9/20 Sacrifice címû résznek,érdekes legalább õ nem a rendezõi székbe ül bele bár tényleg semmi bajom nincsen TW és AM rendezõi ténykedésével.Szerintem az jobb "poén" lenne mondjuk hogy írta:Justin Hartley rendezte:Allison Mack vagy Tom Welling

Sacrifice Written By: Bryan Q. Miller, Justin Hartley, & Walter Wong
10/10
Sheila85 2010 márc. 08. - 07:12:08 10/10
(2388/3565)
James Marsters (Brainiac) interjú:

QUESTION: I'm sure you're going to say yes but would you be interested in coming back to Smallville at any time?

Marsters: Oh yes I'd love to. They are just a really good group of people. And I...like only Tom (Welling) could play this character this long. That's just fabulous.

QUESTION: Oh yes, yes.

Marsters: Yes. Love it that they're getting another season.

QUESTION: Yes, for me he's superman. I mean, just simply because he's been doing it now for a decade, you know.

Marsters: Yes, without ever putting on the cape either.

QUESTION: That's right.

Marsters: Yes, and I think that he's going to have a career after Smallville because of that, yes.

http://www.newsarama.com/tv/James-Marsters-Caprica-100307.html

Jó tudni, hogy bármikor visszajönne a sorozatba, ha a készítõk úgy akarnák. Így Brainiac visszatérése már csak rajtuk múlik.
10/10
g413qi2 2010 márc. 07. - 18:09:11 10/10
(2387/3565)
Szerintem most kevesebb spoiler-figyelmeztetést használunk, mint 2000 hozzászólással ezelõtt, amikor megjegyezted a hiányukat. Azóta igazi exkluzív klub lettünk 3-5 taggal, és mind a 3-5-en ugyanott tartunk, ezért teljesen felesleges **vigyázz, spoiler** hirdetésekkel telerakni a hozzászólásokat. Én úgy emlékszem, hogy akkoriban is vigyáztunk, hogy aki még nem látta az akkor éppen futó 7. évadot, az miattunk ne kelljen fel pulzáló homlokkal a monitor elõl.

*** 8. évad ***

Jimmy karaktere szerintem senkinek nem hiányzik igazán.
Tess nekem azért fura, mert nagyon önálló, független nõnek tûnik néha, máskor pedig annyira aláveti magát másoknak (Lex, Zod), hogy nem tudom hova tenni a viselkedését.
könnycseppek 2010 márc. 07. - 14:30:27
(2386/3565)
Ehhh, nem bírtam kivárni, hogy a tv2 folytassa és 'felzárkóztam';-)
Ide nem nagyon szoktam benézni, mert általában elég spoileresek a hozzászólások mindenféle jelzés nélkül (most már 'bátrabb' voltam és látom, hogy az utóbbi idõben már kevésbé:-)), de most azért pár gondolat kikívánkozik belõlem (kisregény formájában;-P):-)

*** 8. évad ***

-> Jimmy karaktere számomra tök idegesítõ (valaki írta, hogy olyan mint Lana... - ez tetszett és abszolút egyetértek:-)) volt. Sajnálom és furán is intézték el, de bevallom, igazából nem hiányzik. És most nem is a féltékenységrõl beszélek, hanem az olyan érvelésekrõl, mint pl. mikor rájön/gyanítja, hogy Clark a titokzatos maszat és azzal bizonygatja megbízhatóságát, hogy ugyan megtartja a titkot, de ha mégsem árulják el, hogy igaza van, akkor addig nem nyugszik, amíg fel nem fedi az egész sztorit... ?!... Persze azt még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez ennyire felszínes karakterábrázolás, vagy tényleg vannak ennyire kifacsart 'logikájú' emberek...
Az viszont érdekes volt, ahogy a végén összehozták a 'valódi' Jimmy-karakterrel a sztorit:-S:-)

-> Tess azért fura, mert nem igazán lehet eldönteni, hogy jó, vagy rossz. Persze tudom, ez nem is cél, de Lex-et már valamennyire kiismertük és úgy tûnik az Õ helyére került be ez a karakter, de valahogy mintha még Õ sem tudná, hogy mit akar. Vagy csak én nem értem:-) (9. évadbeli 'halálánál' mondott szavai, számomra egy nagy rejtélyt jelentenek, de errõl majd késõbb)

-> Sosem voltam Clana-hívõ, sõt Lana kifejezetten zavart a megjelenései nagy részében (mintha errõl már írtam volna korábban), de azért ez a vég elég kegyetlenre sikeredett. Elég 'megrázó' volt az a jelenet, amikor elköszöntek egymástól...
Ha viszont bele akarnék magyarázni, akkor azt mondanám, hogy jól lett megírva az egész, mert az utóbbi idõben már épp azt 'hiányoltam', hogy ugyan Lana hangoztatta Clarknak, hogy "szeretlek", de Clark nem mondta ki. A végén is csak akkor, amikor Lana már elment...

-> A Clois-szál már sokkal jobban bejön;-) Igaz, hogy Lois néha kifejezetten idegesítõ stílust vesz fel, de valahogy mintha az egész kapcsolatukat másképp is ábrázolnák (persze ez fõleg a 9. évadban látszik) - és ezt bírom;-)
Azt azért furcsállom, hogy kissé 'leegyszerûsítik' a képletet a készítõk az érzelmi vonalon, mert amikor közelebb kerülnének egymáshoz, mindig történik valami (például az, hogy Lana FELtûnik), mire Lois ELtûnik a színrõl.

-> ...a vége pedig... :-O
(most már) tudom, hogy soványabb a költségvetés, de akkor is... ha majdhogynem az egész évad arról szól, hogy Doomsday és harc meg iszonyat veszélyes, mert gyakorlatilag Clark-ölésért van itt meg satöbbi, akkor azért elég fura az egészet két pofonnal és egy távoli robbanással elintézni/lezárni...

Ezt az évadot csak egyszer láttam (;-)), de összességében tetszett. Fõleg az, hogy már egyre kevésbé epizódikus (valszeg ezért is volt valahogy furcsa a 12. rész) és az, hogy korábbi/régebbi jelenetekre/eseményekre utalnak, mint pl. Chloe régi levele, vagy Clark 'földetérése'...;-)