Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2010 febr. 10. - 08:32:25 10/10
(2305/3565)
Nekem az tetszett, ahogy válogat a ruhák közt, mert mi férfiak tényleg ilyen bénák vagyunk, és mert régebbi jelmezek voltak (hatalmas piros pont). Vajon miért nem volt jó Lois-nak a rohamosztagos ruha? Nagyon tuti résznek ígérkezik.
10/10
Sheila85 2010 febr. 10. - 01:13:22 10/10
(2304/3565)
*******SPOILER*****

Warrior Clip

http://ausiellofiles.ew.com/2010/02/09/ausiello-spoilers-glee-smallville/

Bírtam, ahogy Clark fejbedobta azt a csávót a konzervdobozzal :)
10/10
Sheila85 2010 febr. 07. - 02:14:19 10/10
(2303/3565)
Egyetértek, egyáltalán nem dolgoznak csapatként, hacsaknem Chloe és Oliver úgy értelmezi a csapatmunkát, hogy elárulják és hátba támadják a csapattársukat (lásd Doomsday). A 8. évadban is azt láthattuk tõlük, hogy folyton kritizálják Clarkot amiért, nem teszi meg azt, ami szükséges, ha pedig épp cselekedne, akkor az nem tetszik nekik. Már belefáradtam abba, hogy állandóan mások mondják meg Clarknak, hogy mit kellene tennie. Hála az égnek, úgy tûnik, hogy Oliver tanult a Doomsday-el történtekbõl, és ezen a téren egy kicsit visszafogja magát, de sajnos nem mondható el ugyanez Chloeról. Szegénykém annyira el van szállva magától, hogy már azt hiszi, hogy csak neki lehet igaza. Nem azért, de igazán tanulhatott volna a Davis-szel történtekbõl, hiszen ott is õ tévedett, és ez a tévedés emberéletekbe került. Mindenesetre nem úgy tûnik, mint aki tanult a hibájából.

A kémkedésével kapcsolatban én még annyit mondanék, hogy amellett, hogy betegesnek és etikátlannak tartom, úgy vélem ezáltal visszaél azzal a hatalommal, amit ez az új WT pozíció jelent. Ugyanis egy dolog térfigyelõ kamerákon keresztül figyelni a várost, titkos adatbázisokat feltörni, és más dolog lehallgatni és bekamerázni a társait, valamint olvasni az e-mailjeiket. Míg az elõbbit meg tudom érteni, addig úgy vélem, hogy az utóbbihoz semmi joga sincs, mivel mindenkinek joga van a magánszférához. Az pedig, hogy Chloe ezt a barátaival teszi, és ráadásul a beleegyezésük nélkül, az egyenesen pofátlanság a részérõl. Megérteném, ha pusztán valamilyen nyomkövetõt szerelt volna rájuk, de ez így számomra sok.
10/10
g413qi2 2010 febr. 07. - 01:09:30 10/10
(2302/3565)
Ez talán egy kicsit félreérthetõ: "Két apró akciójelenet kellett volna, egy Csillaglány elõtt", értsd nem Csillaglány megjelenése, kórházban feltûnése elõtt, hanem Csillaglány jelenlétében, esetleg Csillaglány shoryuken-nel támadná Clark-ot, és lepattanna róla, hogy azért mégis tudja, nem egy kispályás hétvégi harcossal áll szemben.
A warrior kliprõl az jutott eszembe, hogy Chloe milyen régen volt az elámult rajongólány szerepében, és ha az újdonsült szuperhõs nagyon elszállna magától, Chloe simán leforrázhatja, csak megemlíti, hogy korábbi szerelme (Doomy) kvázi elpusztíthatatlan, megállíthatatlan, és nagyon féltékeny típus, ráadásul szívesen tép szét embereket.
A ki-be mászkálásnál a jelenettematika ismétlése a bajom, Clark és Hawkman beszélgetnek, GA egy vicces beszólással beköszön, GA és Hawkman ölik egymást, MM egy vicces beszólással beköszön, Clark és Hawkman beszélnek, Chloe nem viccesen beköszönt, Lois is elsütött egy viccet, amikor Fate megjelent a házban mögötte.
Tess szerintem ha ki akarná iktatni Chloé-t, akkor felbérelne egy nagy puskájú embert, aki messzirõl le tudná lõni. Én arra hajlok, hogy Amanda felkereste, hogy újra aktívan dolgozzon neki, vszínû, hogy Tess régebben sakkmatt ügynök volt. Biztos majd kibontják bõvebben is Tess motivációját.
A JL összetartást nem a színészek showba szervezésére értem, hanem a hõsökre. Egyébként a ksite-on a Johns interjúban olvasható, hogy Black Canary-t akarták szerepeltetni, csak máshol is szerepelt és szült, ezért nem szerepelhetett az absolute justice-ban. Visszatérve Clark-ra, GA-ra és Chloé-ra, nem dolgoznak csapatként, nem egyeztetik, hogy ki mit csinál, csak a bajban fordulnak a másikhoz, vagy még akkor sem. Semmilyen eljárásrendszert nem dolgoztak ki semmilyen esetre, inkább individuumok, mint csapat. Mibe kerülne Olivernek egy vészjelzõt tenni az övébe, amivel életveszély esetén tudathatja Chloé-val a helyzetét, aki rögtön küldhetné Clark-ot. Chloe felelõsségtudatból kémkedik Oli és Clark után, szükségét érzi, hogy legalább így vigyázzon rájuk. Nem mondom, hogy kicsit sem beteges, talán ezzel a közös vacsival egy kicsit oldódik.
Nem tudom, hogy a Smallville címet miért kellene kizárólagosan a városra érteni, jelenti a Metropolisz elõtti idõket, jelenti a Superman megjelenése elõtti idõket, a Superman-né válás elõzményeit, szimbolikusan a teljessé válás elõtti állapotot jelenti, Lois-nak köszönhetõen pedig a Clark becézését is jelenti.
10/10
g413qi2 2010 febr. 06. - 20:41:31 10/10
(2301/3565)
Én elégedett voltam Chloe szerepével, szélmalomharcot vív a többiekkel, akiknek nem nagyon számít a csapat. Mintha egyedül Chloe venné komolyan, hogy ez a Smallville, ezért minden részben fenyegetés les rájuk, amit csapatként simán megoldhatnának, de mindenki egyedül dolgozik, õ pedig a felelõsségérzetétõl hajtva próbál vigyázni mindenkire. A filmvetítés nekem sem nyerte el a tetszésemet. Össze-vissza vetítettek mindent, valamilyen szempontot kellett volna választani, pl a rendõrökét, és akkor szigorúan letartóztatásos jeleneteket kellett volna vetíteni, ez így összekeverve szerintem egy nem jól sikerült jelenet volt. Csináltathattak volna egy igazi fémbuzogányt is Hawkman-nek, a nem harcolós jelenetekhez, egy picit látszódhatott volna, hogy van súlya a buzogánynak. Amikor Csillaglány harcolt Jégcsappal, akkor Sólyom miért nem támadot, miért várt a csata végéig? Ez nem volt egy nyerõ taktikai húzás. Szerintem jó volt a Marsi Fejvadász zöld ingre piros fegyvertartó öv ruhakompozíciója, de mivel én fiú vagyok, Susiel86 pedig lány, ezért ruhák esetén az õ véleménye superior. Egy picit bénán jött ki, hogy a jsa fõhadiszállásra sorban mindenki besétált. Arra az esetre, ha Pam Grier nem sokat szerepelne, de mégis akarják futtatni a Sakk-Matt (de hülye név így magyarul) szervezetet, javasoltam, hogy legyen egy bögyös szõke összekötõ, erre ez lett Tess új szerepe :( Amit nem szeretnék, hogy Lois újságíró karrierje csak a sakk-matt szivárogtatott infói miatt szárnyaljon, megoldhatna néhány ügyet magától is. Végzet doki utalgatásai most egyáltalán nem zavartak, sõt, tetszettek, pedig az utalgatások a végzetre olyan dolog, amit nagyon nem tolerálok. A zenét illetõen nekem kicsit sok volt a fanfár. Ami elrontotta a részt, az Clark semmittevése volt. Két apró akciójelenet kellett volna, egy Csillaglány elõtt, egy másik pedig lehetett volna a tetõn elsõ közös õrködésük alkalmából összeverekedõ Hawkman és GA szétválasztása. Egy kis Clark-akció nagyon hiányzott a részbõl. Clark-kal folytatva, olyan utcai ruhát kapott, ami nagyon hasonlít a fekete Blur ruhához, ez hiba volt, szerintem sokan észre sem vették, hogy ruhát váltott valamikor. Szerencsére nem volt érezhetõ, hogy Lois nem szerepelt olyan sokat, külön tetszett, hogy Tess már Clark barátnõjének titulálta.
A végén, mielõtt Amanda meghúzta a ravaszt, volt még egy képregényes utalás, az apokalipszis, ami kicsit máshogyan betûzve (apocalypse helyett apokolips) egy dc-s fõgonosz, Darkseid (ami sötét oldal kicsit máshogyan betûzve) otthona. Nem tartom túl valószínûnek, hogy majd akár a 10. évadban õ lenne a fõellenség (mindenesetre nem tiltakoznék), csak tudjatok róla, hogy volt egy ilyen utalás is.
Az egy hónapos szünet pont az Escape rész elõtt lesz, AAAAA NA NE MÁR!!!
10/10
Sheila85 2010 febr. 06. - 19:25:13 10/10
(2300/3565)
Hát igen, én is többet vártam, bíztam benne, hogy eléri a 3 milliót, de azért nem olyan rosszak ezek a számok, fõként ha a CW többi sorozatának e heti nézettségéhez viszonyítjuk.

Nézettségi adatok részletesebben:
Smallville (CW)
8:00 p.m. – Viewers: 2.64 million
8:30 p.m. – Viewers: 2.56 million
9:00 p.m. – Viewers: 2.86 million
9:30 p.m. – Viewers: 3.02 million

Azért eléggé szembetûnõ, hogy mekkorát nõtt a nézettség a második órában.
10/10
Sheila85 2010 febr. 06. - 17:59:38 10/10
(2299/3565)
Absolute Justice nézettsége: 2,77 millió nézõ
Part 1 - 2,6 millió
Part 2 - 2,94 millió
10/10
Sheila85 2010 febr. 06. - 14:44:41 10/10
(2298/3565)
Upcoming Episode Dates

9.15 - Conspiracy - 26th Feb 2010
9.16 - Escape - 2nd April 2010
9.17 - Checkmate - 9th April 2010
9.18 - Upgrade - 16th April 2010

Forrás: http://www.spoilertv.com/2010/02/smallville-upcoming-episode-dates.html

Úgy tûnik, megint lesz egy 1 hónapos szünet.
10/10
Sheila85 2010 febr. 06. - 14:26:20 10/10
(2297/3565)
Ezt most találtam:

Apparently THE CW is deep in contracts negotiations and is finalizing the paperwork for renewing :
Gossip Girl ,90210 ,Smallville ,Supernatural , ANTM and The Vampire Diaries for next season.
Expect official renewal annoucements for the above shows later this month.
One Tree Hill: There are some messy contracts and negotations and it could go either way but even if renewed it will likely have budget cuts and maybe lose more cast members and producers. SOAPNET has the option of renewing it if the CW were to cancel it.
Life Unexpected: The CW is very happy with it's performance so far but is afraid to made a "Southland" decision so they're waiting for more data but it is leaning heavily on renewal. However it is likely to be back midseason.
Melrose Place: decision will be made in May but baring a miracle don't expect it back. Though the CW is pleased with it's recent rerun ratings' slight improvement and there is some international interest in the show.

Forrás: http://www.spoilertv.com/2010/02/exclusive-cw-early-renewal-statuses-for.html
10/10
Sheila85 2010 febr. 06. - 14:13:00 10/10
(2296/3565)
*************9.11/12 Absolute Justice*******************

Maga az epizód szerintem jól sikerült, néhány apró dologtól eltekintve. Nekem jobban tetszett, mint az elõzõ évadban a Legion, mert nem éreztem olyan összecsapottnak.

Pozitívumok:
- Martian Manhunter végre visszakapta az erejét
- jól eltalálták az epizódszereplõket, nekem leginkább Hawkman jött be
- Oliver és Hawkman jelenetei
- Amanda Waller karaktere érdekesnek ígérkezik, remélem mielõbb visszatér
- a Tess-szel kapcsolatos váratlan fordulat a rész végén (nem gondoltam volna, hogy a Checkmate-nek dolgozik)
- végre megemlítették Lexet, bár szerintem mindenki tudta, hogy életben van
- tetszett, ahogy Lois utánajárt a dolgoknak
- eleinte egy kicsit tartottam attól, hogy a jelmezek nevetségesek lesznek, de szerencsére nem ez történt

Negatívumok:
- kissé lassan indultak be az események, az elsõ fél óra nem igazán tudott lekötni
- számomra szintén csalódást okozott, hogy Clark részérõl szinte semmilyen akciót nem láthattunk, holott õ a legerõsebb a szuperhõsök között, és szerintem az õ képességeivel fél perc alatt elintézhette volna a rosszfiút, ehelyett azt láthattuk, ahogy az vágja földhöz õt
- túl sok Chloe; az epizód során végig olyan érzésem volt, hogy Chloet beleerõszakolták számos olyan jelenetbe, ahol semmi keresnivalója nem volt
- kár, hogy megölték Dr. Fate-t, õszintén remélem nem azért tették, hogy majd Chloe a helyébe léphessen

Már alig várom a Persuasion-t, de sajnos elõször még túl kell esnünk az eléggé gagyinak ígérkezõ Warrior-on.
9/10
nikomin 2010 febr. 06. - 10:29:11 9/10 Előzmény g413qi2
(2295/3565)
*************SPOILER***************

**********Smallville Absolute Justice 9/11-12************

A úgy alapjában az egész rész nekem tetszett de,Clark részérõl nézve viszont csalódott vagyok.100%-ig egyetértek amit írtál vele kapcsolatban.
-Martian Mahunter visszakapta az erejét és láthattuk egy pillanatra az igazi alakját.
-Hivatalos Lex életben van,tegye fel a kezét aki nem tudta/sejtette...
-Tess Checkmate ügynõk itt azért néztem egy nagyot.
-Amanda Waller már most nem szimpi(és ez jóóó)
-Hawkman úgy ahogy van bejött,és imádtam bár én elfogult vagyok.
-Dr.Fate/Kent Nelson is tetszett nekem,nem volt tökéletes de tetszett.
-Stargirl aranyos volt inkább.

-Amúgy Clark újfajta pózolásától mikor "megfagy a kép" az egyenesen kiborít.
-Túl sok Chloe bár azon jót nevettem mikor meglátta a J.S.A. számítógépét.
10/10
g413qi2 2010 febr. 06. - 09:44:37 10/10
(2294/3565)
9x11 Absolute Justice
****SPOILER****

Elõzetesen fogadást mertem volna kötni, hogy a destiny szó legalább 48-szor el fog hangzódni, de végül is csak egyszer használták, a mai nyerõ szó a generation volt. A rész erõssége abban rejlett, hogy volt idõ a kapcsolatok kiépítésére a szereplõk között, és tényleg irányjelzõ tábla rész volt, ami új út felé irányíthatja néhány szereplõ életét. A technikai részletek: Oliver zseniális volt, ha mindig így szerepelne, akkor felõlem maradhatna a sorozatban, Hawkman szintén zseniális volt, õ volt a legjobban felépített epizódszereplõ, ezért okos döntés volt olyan sokat a képernyõn tartani. Dr Fate sisakját csinálhatták volna úgy is, hogy a fül alatt is takarjon, és valami fémes hatású festésnek is jobban örültem volna. Gondom volt még a testtartásával is, kicsit jobban kihúzhatta volna magát, és a kezével nem tudott mit kezdeni. Jégcsap esetében olyan apróságokat hiányoltam, mint pl ha megfog valamit, az zúzmarás lesz, vagy a végén, a piros fény alatt leönthették volna vízzel, mintha olvadna. A többi karakter nagyjából rendben volt, kivéve Clark-ot. Vele rendkívül elégedetlen voltam. A kamera mintha az orrára ragadt volna, és nagyon, rendkívül zavart, sõt, idegesített, hogy a legnagyobb szuperpotenciállal rendelkezõ hõs, aki ráadásul a fõszereplõ, szinte semmit nem mutatott az egész rész alatt. Míg a rész második felét fõleg Dr Fate jövendölései uralták, addig az elsõ felét a két csapat közti ellentét, ez a feszültség a második félidõre kicsit alábbhagyott sajnos, itt úgy vártam volna, hogy Clark bizonyítja, hogy õ az alfa hím. A verekedések B kategóriások voltak, kéne egy másik sponzor még a microsoft mellé.
9/10
nikomin 2010 febr. 06. - 04:15:37 9/10
(2293/3565)
10/10
Sheila85 2010 febr. 05. - 09:31:36 10/10
(2292/3565)
Eddyy 2010 febr. 04. - 23:48:03
(2291/3565)
9.15 - Conspiracy leírás

ZOD IS SHOT — Bernard Chisholm (guest star J.R. Bourne), a doctor who died and was brought back to life by the Kandorians so they can experiment on him, escapes and kidnaps some Kandorians in order to prove aliens have invaded Earth. Bernard tries to get Lois (Erica Durance) to write a story validating his claim, but when Lois refuses, he kidnaps her too. In an effort to save his people, Zod (Callum Blue) poses as a reporter from the Daily Planet and uncovers Bernard’s secret lab. Clark (Tom Welling) arrives at the lab just in time to see Zod get shot. Posted on KryptonSite. Turi Meyer directed the episode written by Al Septian & Turi Meyer
9/10
nikomin 2010 febr. 04. - 06:25:41 9/10
(2290/3565)
*******Spoiler Ausiello-tól************

Question: I am dying (of boredom) and my final wish is for a juicy Smallville spoiler. —Sarita
Ausiello: I hope you survive long enough to catch the Valentine’s Day-themed episode on Feb. 19, because it features two things no Smallville fan should miss: Lois dancing in a wedding dress and a catfight between Chloe and Tess!

http://ausiellofiles.ew.com/2010/02/03/ask-ausiello-spoilers-on-glee-chuck/
Eddyy 2010 febr. 01. - 23:13:13
(2289/3565)
10/10
Sheila85 2010 jan. 31. - 22:22:36 10/10
(2288/3565)
**********9.10 Disciple**********

Szerintem egész tûrhetõ rész volt. A legjobban Lois és Clark valamint Zod jelenetei tetszettek. A Dark Archer történetszál is egész elfogadhatóra sikeredett, fõleg ha azt veszzük, hogy engem általában nem érdekelnek az Oliver-centrikus sztorik. Akit viszont hiányoltam, az Tess. Úgy tûnik, mintha ebben az évadban egy kicsit mellõznék õt a készítõk, amit igazán sajnálok.
Amúgy felfedeztem egy nagy hibát az epizóddal kapcsolatban: a rész végén látni, hogy a tornyok már szinte teljesen elkészültek, holott Tess a Pandoraban említette, hogy a terveket még nem is hozták nyilvánosságra. A kivitelezéshez pedig szerintem legalább másfél év kellene. Hogy lehetséges akkor, hogy néhány hét alatt szinte teljesen felépítették õket?

Az epizód nézése kapcsán felmerült bennem a kérdés: mi szükség van még egyáltalán Chloera?
Az egész szerepe mindössze annyiból áll, hogy a WT-ben ül a számítógép elõtt. Dögunalom, és ráadásul totál felesleges is, mert mindezeket a kutatásokat Clark is el tudná végezni a DP-ben, hiszen újságíró. Én szívesebben látnám, ha önállóan járna utána a dolgoknak, és közben láthatnánk, ahogy a riporter énje fejlõdik, ahelyett, hogy állandóan Chloe deríti ki mindent, és oldja meg a problémát.
Remélem, ha lesz 10. évad, abban Chloe már nem fog szerepelni, mert a jelenléte erõsen hátráltatja Clark fejlõdését. Amíg õ ott van, addig Clarkból soha az életben nem lesz Superman. Belefáradtam már, hogy folyton õ végzi a kutatásokat, amikor Clark is könnyûszerrel megtehetné ugyanezt. Szerintem egyértelmûen látszik, hogy a készítõk sem tudnak mit kezdeni vele, ezért az évad végén igazán megszabadulhatnának tõle. Nekem biztos nem fog hiányozni, az már biztos.
Eddyy 2010 jan. 30. - 11:23:39
(2287/3565)
Megérte fennmaradni és élõben megnézni. Kisebb hibáktól eltekintve nekem összességében tetszett a rész (nem ragozom el, ti már elmondtátok elõttem).
Az tuti, hogy jövõ héten, az Absolute Justice-on is fennleszek és nézem az amerikaiakkal, csak az a marha sok reklám ne lenne! Az frusztráló volt...
10/10
g413qi2 2010 jan. 30. - 09:41:40 10/10
(2286/3565)
9x10 Disciple
****SPOILER****

Hogyan lehet egy béna filler-részt elviselhetõvé tenni, kezdjenek Clark-Lois randival. A jónép rögtön elkezd reménykedni, hátha más is lesz a részben Oliveren kívül. Clark tényleg arra gondolt, mert repülni még nem tud. Jó volt randikkal keretezni a részt. Lois egy kicsit bénán futott/menekült a lelövés elõl, legalább cikk-cakkban futhatott volna. Oli dojo-s meditálása béna volt, Mia „álruhás” támadása szintén béna és sablonos volt. Miá-ból nem tudtak még közepest sem kihozni az egész részben. Zod a Kent házban már tényleg meggyõzõ volt, és a burkolt fenyegetések is ültek, már csak a haja volt vicces. A kórházban kitalálhatott volna egy álnevet, pl Zodovic, a sima Zod furcsán hat emberi környezetben. Oli tudta a kódot, tudnia kellett, hogy a barátai/barátnõi bajba fognak kerülni, de mégsem szólt nekik, legalább Miá-t követhette volna, miután elküldte. Hiba volt a watchtower számítógépeinek meghackelése, a riasztás utáni áramszünet bõven elég lett volna, így a mesterbérgyilkos jelentet kicsit félrecsúszott. Chloe miért nem kiáltott segítségért, Clark miért nem üldözte DA-t? DA szakállából egy kicsit levághattak volna, úgy jobban nézett volna ki. Jó volt, hogy Chloe vallott Clark-nak, de erre Clark megint csak azt tudta mondani, hogy you should have told me, mint már ezerszer. Amikor Mia leütötte hátulról DA-t, akkor az zavart, hogy Mia nem próbálta meg tönkre tenni a fölre esett íjjat. DA egy évig tanította csak Olivert, nem kellett volna apa-fiú utalás. DA és GA között egy hosszú bullet time leszámolást vártam két tucat repkedõ nyílvesszõvel. A vége is jó volt, amikor Clark megfenyegette Zod-ot, de mikor jut már végre az eszükbe vörös izzást rakni Clark dühös szemeibe. Végül, ami nem fog változni, ezért jobb, ha megbékélünk vele, a szereplõk, fõleg Lois és Chloe részenként átlagban 1,4-szer megsérülnek, ez már sajnos csak így marad.