Téma: Smallville

10/10
Sheila85 2010 márc. 06. - 20:27:29 10/10
(2385/3565)
Egyetértek, még belegondolni is szörnyû, mi lett volna, ha a 7. évad az utolsó. Az összes évad közül az a legpocsékabb, számomra abszolút élvezhetetlen. Az egyetlen emlékezetes pillanat az, amikor Lex megöli Lionelt. Szerintem az Arctic méltatlanul gyenge befejezése lett volna a sorozatnak.

*****Spoiler*****

A trailerben észrevettem, hogy Metallo az erõdben van. Vajon, hogy került oda? Ha jól emlékszem ebben az epizódban (Upgrade) kerül elõ ismét a vörös kriptonit. Kíváncsian várom, hogy ezúttal milyen formában jelenik meg, mivel a trailert elnézve Metallo szíve helyén még mindig zöld meteorkõ van.
Mekkora poén lenne már, ha ezúttal a vörös kõ nemcsak Clarkra, hanem Zodra is hatna…:)
10/10
g413qi2 2010 márc. 06. - 19:06:01 10/10
(2384/3565)
Nyilván újjáépítették, a kriptoni kõmûvesek dolga rendkívül nehéz, csak egy kristályt kell a földre dobni. De a 7. évad eseményeit nem kell túl komolyan venni, fedje csak jótékony homály, ne bolygassuk. A hozzászólásod miatt jutott eszembe, amit már régebben is meg akartam jegyezni, hogy milyen jó, hogy nem a 7. évad felénél vagy végén hagyták abba a sorozatot, mint ahogyan az nem tudom milyen komolysággal felmerült, mert az azóta leadott másfél évadban nagyon megszaladt a történet.
Lillith Morgan 2010 márc. 06. - 15:31:41
(2383/3565)
Chloe-val spec semmi bajom, azt viszont nem értem, mi a fenének kellett egy ilyen Chole&Oliver szálat behozni. Bár az tény, hogy Chole egyre inkább viselkedik/lesz olyan mint Tess, és Ollie-nak vele is volt dolga, de ez akkor se tetszik. Más... ha Kandor már 20 évvel a Kripton elpusztulása elõtt felrobbant, akkor hogy-hogy Zor-El azzal tuszkolta be lánykáját az ûrhajóba, hogy õ nem mehet, mert neki védenie kell Kandort? Közben újjáépítették vagy mi?
pigibang 2010 márc. 06. - 12:31:47
(2382/3565)
A tv2 lessz egy hónap múlva?
10/10
g413qi2 2010 márc. 06. - 08:13:26 10/10
(2381/3565)
Durva dolgokat láthat az ember, ha kikockázza, ráadásul mindezt vicces köntösben. Még egy hónap az új részig.
9/10
nikomin 2010 márc. 06. - 05:13:40 9/10
(2380/3565)
10/10
g413qi2 2010 márc. 05. - 21:38:03 10/10
(2379/3565)
Egy ezres önkényesen hozzáadtam, ténylegesen csak 3100-nél tartunk, még.
10/10
g413qi2 2010 márc. 05. - 21:35:31 10/10
(2378/3565)
Már 4100 hozzászólásnál tartunk.
Superman, vagy Clark Kent igazából soha nem a nagyon bonyolult nyomozómunkáról volt híres. Az alapvetõ kutatási munkát el tudta végezni, személyes találkozások során a szuperképességekkel plusz információkat tudott szerezni, és így tudott egy szintre kerülni Lois-szal, akinek az nyomozói képességei sokkal jobbak. Clark kognitív képességei, vagy lexikális tudása lehetnek erõsek, bár ez sem mindig jellemzõ, a Smallville-ben pont nem jellemzõ, bár itt Lex sem zseni, ez inkább Chloe jellemzõje; de a nyomozómunka intuitív jellegéhez soha nem ért, ebben Batman a mester. A Smallville-ben Batman híján megoszlik mindenki között ez a feladat.

Az milyen érdekes lesz, amikor Tess találkozik majd Lex-szel. Vajon eltelik majd egy-két rész, mire behódol neki?

Szerintem nem olyan ördögien rossz Chloe, azzal semmi bajom sincs, hogy B és C terveket készít arra az esetre, ha Clark nem tudja domesztikálni a kandoriakat. A háttértervekkel nincs bajom, a kamerázást fenntartásokkal, de még épphogy el tudom fogadni, a rulettes rész nekem is sok volt.
10/10
Sheila85 2010 márc. 05. - 21:11:36 10/10
(2377/3565)
Látta már valaki ezt a videót? Greg Beeman (õ fogja rendezni az évadzáró epizódot) imitálja Lana Reckoning-beli autóbalesetét. Szerintem baromira vicces:)

http://www.youtube.com/watch?v=BPiWToQVePY
9/10
nikomin 2010 márc. 05. - 20:21:11 9/10
(2376/3565)
Chloe-val kapcsolatban mélységesen egyetértek sajnos.Bár azzal is egyetértek hogy valamilyen szinten Chloe-ra is szükség van igaz én se látok rá semmilyen szilárd indokot hacsaknem a megszokás hogy mindig jelen van/volt az évadok folyamán.
Clark kiképzésérõl még a készítõk is azt nyilatkozták hogy folyamatosan zajlik az évad folyamán,csak offscreen.
10/10
Sheila85 2010 márc. 05. - 19:01:33 10/10
(2375/3565)
„Chloe akkor válik teljesen feleslegessé Clark életében, amikor Lois megtudja a titkot, vagy Clark megkapja a kiképzést. Addig az egyetlen igazi barátja Chloe marad az összes hibáival együtt.”

Chloe Clark egyetlen igaz barátja? Hát én nem nevezném annak, ez igaz volt rá a korábbi évadokban, de most már nem. Egy hazug, képmutató áruló, aki mást se tesz mint folyton Clark döntéseit kritizálja; és teszi mindezt úgy, hogy még a saját tetteiért sem képes vállalni a felelõsséget, hanem inkább másra hárítja azt. A Conspiracy-ban is láthattuk, hogy vélekedik Clarkról; nem bízik benne, ezért inkább megint a háta mögött cselekszik. Szép kis barátság, nem mondom… Olivernek teljes mértékben igaza volt, amikor azt mondta, kettõs mércével mér.
Jesszusom…. ilyen barát mellett mint Chloe, az embernek nincs szüksége ellenségekre.

És igenis felesleges abból a szempontból, hogy amit a WT-ben csinál, azt könnyûszerrel megtehetné Dr. Hamilton és MM, sõt még Clark is. Igen, CLARK is. A kriptoniak sokkal okosabbak, intelligensebbek mint az emberek, ez nyilvánvaló, ha létre tudtak hozni egy olyan fejlett technológiát, mint Brainiac vagy Jor-El erõdje. A civilizációjuk is fejlettebb volt. Zod is megmondta Tessnek, hogy soha egyetlen ember sem kerülhet egy szintre egy kandorival. És ezek után higgyem is el, hogy egy átlagember, aki nem rendelkezik semmiféle számítástechnikai képesítéssel, hanem csupán azzal a tudással, ami az évek során ráragadt, okosabb mint a leendõ Superman; hogy Clark, ha nagyon akarná, nem tudná megtenni ugyanezt. Hát sajnálom, de én ezt nem veszem be. Ki nem állhatom, amikor Chloet úgy próbálják meg beállítani, mint aki sokkal intelligensebb Clarknál.
Az már más lapra tartozik, hogy a készítõk nemegyszer inkább lebutították Clarkot annak érdekében, hogy Chloenak legyen helye a sztoriban.

A kiképzésrõl csak annyit, hogy az Echo-ban történtekbõl (Clark és Jor-El beszélgetése az erõdben) én úgy szûrtem le, hogy az jelenleg is folyamatban van (offscreen), ezért nem úgy lesz mint a mozifilmben, hogy Clark eltûnik néhány évre, majd visszatér Supermanként. Bár, ki tudja?
Lex visszatérését a 200. epizódban remek ötletnek tartom. Remélem ha Lexet visszahozzák, akkor valamilyen módon a Checkmate sztorihoz fogják kötni. Továbbá kíváncsi lennék egy Lex és Tess jelenetre is. De visszatérhetne akár Perry White is, akit kinevezhetnének fõszerkesztõnek, és végre elõléptethetnék Loist és Clarkot az alagsorból. Vagy akár néhány JL tagot is visszahozhatnának egy újabb Justice-hoz (6x11) hasonló epizódra.
10/10
Sheila85 2010 márc. 05. - 16:14:59 10/10
(2374/3565)
Biztos, hogy a sorozat veszítene pár nézõt Chloe távozásával, de azt is túlélné, ahogy KK és MR távozását is túlélte. Továbbá, ha AM helyett sikerülne MR-t 8-10 epizódra visszacsábítani, azzal még nézõket is nyernének. És mivel nagy valószínûséggel a 10. lesz az utolsó évad, kétlem, hogy évad közben cancel-t kapna a sorozat, az „esetleg” alacsonyabb nézõszám miatt (lásd Melrose Place – pocsék nézettség, mégis lemegy belõle egy egész évad).
Szerintem csupán egy érv szól Chloe megtartása mellett; az, hogy a kezdetektõl fogva jelen van. Számomra ez nem elég nyomós ok, fõleg nem akkor, ha a jelenléte észrevehetõen hátráltatja Clark fejlõdését.

„az ifjú Superman kalandjaiból a középkorú Blur kalandjai lesznek” – Hát igen, nekem is valami hasonló jutott eszembe:) Ha így halad Clark nagypapa korú lesz mire végre felhúzza a Superman ruhát:)

Amúgy a 10. évad 4. része lesz a 200. epizód. Kíváncsi vagyok, vajon milyen nagyszabású dolog történik majd benne? Talán Clark végre repülni fog?
10/10
g413qi2 2010 márc. 05. - 15:25:50 10/10
(2373/3565)
Chloé-ra azért van szükség, mert ha nem lenne, talán veszítenénk valamennyi nézõt. Ennyi az értelme. Ha nem most, akkor a következõ évad végén valószínû úgyis kivezetik a sorozatból, mert nincsen Chloe Sullivan nevû dc-s karakter. Tényleg elhasználódott a karakter, de mivel nincs ilyen dc-s karakter, ezért nagyjából azt kezdenek vele, amit akarnak. Én is azt szeretném, ha a 10. évad lenne az utolsó, tovább húzni már tényleg értelmetlen, különben az ifjú Superman kalandjaiból a középkorú Blur kalandjai lesznek.
10/10
Sheila85 2010 márc. 05. - 11:13:31 10/10
(2372/3565)
******SPOILER******

Epizódcímek:
9x21 Hostage
9x22 Salvation

Hát, én Chloet egyáltalán nem akarom viszontlátni. Mi szükség van rá? Azért, hogy újabb 22 epizódon keresztül azt lássam, ahogy a számítógép elõtt ül, vagy hallgassam, ahogy Clarkot cseszegeti. Köszönöm szépen, de erre nem vagyok vevõ. Inkább költsék értelmesebb dolgokra AM gázsiját pl. jobb speciális effektekre, vagy hozzák vissza néhány részre Lexet, Perryt, Martian Manhunter-t, Amanda Wallert stb. Velük legalább lehet még kezdeni valamit.
Szerintem Chloe karaktere elhasználódott, az írók semmi olyat nem tudnak mutatni vele kapcsolatban, ami csak egy kicsit is érdekelne. Max. vendégszereplõként tudom elképzelni 3-4 epizód erejéig, de egy teljes évadra visszahozni felesleges.

Furcsállom, hogy nem úgy jelentették be a 10. évadot, hogy egyben az lesz az utolsó is. Mindenesetre remélem, hogy a készítõk ennél tovább azért már nem nyújtják a sorozatot.
10/10
g413qi2 2010 márc. 05. - 07:20:38 10/10
(2371/3565)
Ideje volt már, hogy bejelentsék, még megmondhatták volna azt is, hogy mi lesz az a határ, ameddig eljut Clark (repülés? ruha? Superman?). Had maradjon Chloe, csak Allison és Tom van ott a kezdetektõl, csak neki is írjanak jó történetet.
10/10
Sheila85 2010 márc. 05. - 00:20:37 10/10
(2370/3565)
Szuper!!!! Lesz 10. ÉVAD!!!!!!

Ennél már csak akkor leszek boldogabb, ha Chloe nem szerepel benne.:)
9/10
nikomin 2010 márc. 04. - 23:46:36 9/10
(2369/3565)
10.ÉVAD

This Just In: The CW renews 'Smallville'

It’s a bird, it’s a plane, it’s the news Smallville fans have been waiting for: The CW has renewed the show for a 10th season!

The news hardly comes as a surprise given how well the show has been performing in its new Friday timeslot. As The CW points out, the drama has “dramatically improved” the network’s performance on the night in all major demo categories, including adults 18-34 (up 67 percent) men 18-34 (up 200 percent), adults 18-49 (up 75 percent), men 18-49 (183 percent) and total viewers (74 percent).

http://ausiellofiles.ew.com/2010/03/04/this-just-in-the-cw-renews-smallville/
Eddyy 2010 márc. 04. - 11:12:53
(2368/3565)
Susiel, megkérdezhetem, milyen progit használsz a videóidhoz? Én is most kezdtem el kísérletezgetni, és próbálom megtalálni a számomra legmegfelelõbb progit.

Már csináltam egy videót, effekt mondjuk nem nagyon van benne, de kíváncsi lennék a véleményedre.

http://www.youtube.com/watch?v=cq6RrXysN94
Eddyy 2010 márc. 04. - 11:09:42
(2367/3565)
Ha már képregény... :D
Eddyy 2010 márc. 04. - 00:08:34
(2366/3565)
Nagyon jó lett a képregényed! :)