Téma: Smallville

10/10
Sheila85 2010 febr. 15. - 18:15:13 10/10
(2325/3565)
******SPOILER*******

Persuasion Webclip

http://www.youtube.com/watch?v=0Z3jfLcPhA8
10/10
g413qi2 2010 febr. 14. - 09:39:20 10/10 Előzmény nikomin
(2324/3565)
Talán még annyit érdemes tudni, hogy WW meglasszózta, ami azt jelenti, hogy igazat kell mondania, és azt mondta, hogy nem fogja békén hagyni Szupit, legközelebb megölet vele vkit, ezért mondhatjuk, hogy az emberiség és Szupi érdekében ölte meg.
10/10
Sheila85 2010 febr. 14. - 01:11:28 10/10
(2323/3565)
*******Spoiler******

9x18 Upgrade
This episode will involve Red Kryptonite.
9/10
nikomin 2010 febr. 13. - 17:40:59 9/10 Előzmény g413qi2
(2322/3565)
Én Maxwell Lordot annyira ismerem amennyire a Sacrifice storyline-ban meg lehetett ismerni és hogy végül Wonder Woman kitörte a nyakát így szabadítva fel Clarkot/Superman-t a teljes kontroll/befolyás alól, és van egy olyan gyanúm hogy a 19-ben való feltûnése és a 20. rész Sacrifice címe nem véletlen.
10/10
Sheila85 2010 febr. 13. - 16:22:21 10/10
(2321/3565)
***********9x12 Warrior**************

Olvasva az elõttem szólókat, úgy tûnik egyedül nekem nem jött be az epizód; egyáltalán nem tudott lekötni, unalmas volt még a helyenként elejtett poénok ellenére is. Tipikus töltelékrész, még annak is gyenge. Semmi elõrehaladás sem Zod, sem Clois téren. Már a képregényes alapsztorit is baromságnak tartottam, így aztán nem is igazán érdekelt Chloe és a béna Superman-utánzat ügyködése. Bosszantó, hogy még a klasszikusnak számító Superman/Lois-repülés jelenetet is lekoppintották.

A Lois/Clark/Zatanna sztori is hidegen hagyott, és mint ahogy elõre sejtettem mindhármukra rossz fényt vetett. Nem hiszem el, hogy Clark akkora idióta, hogy nem jött rá mi Zatanna szándéka, amikor az meggyújtotta a gyertyákat a szobában, és ahelyett, hogy idõben leállította volna, csak állt ott mint egy szobor… Lois viselkedése sem tetszett, amikor megcsókolta azt a pasast, csak azért, hogy megleckéztesse Clarkot. Szerintem ez elég éretlen és gyerekes volt a részérõl, ráadásul karakteridegen is. Zatannaról pedig ne is beszéljünk; amennyire bírtam a Hex-ben, most legalább akkorát csalódtam benne. Mágiát használt azért, hogy lesmárolja Clarkot, ráadásul úgy, hogy tudta, hogy Lois barátja?! Ráadásul még azután is nyomult rá, hogy Clark visszautasította. Inkább nem írom le, hogy minek is nevezném a viselkedése alapján, mert az nem lenne túl hízelgõ rá nézve. Komolyan mondom nem értem a készítõket; miért kell egy kedvelt DC karaktert ilyen negatív fényben feltüntetni, amikor erre a célra tökéletesen megfelel bármelyik egy epizódos jelentéktelen mellékszereplõ is?!
Ugyancsak nem tetszett az, hogy már boldog-boldogtalan tudja Clark titkát. Mégis mi a csudáért kellett elmondani a kissrácnak? Ha így halad, akkor mire eljutunk oda, hogy Superman lesz, már a DP takarítónõje is tudni fogja. Ilyenkor mindig nosztalgiával gondolok vissza a korábbi évadokra, amikor csak a szülei tudták.

A Chlollie páros teljesen hidegen hagy, erõltetettnek érzem az egészet, és úgy vélem, hogy esetükben szó sincs komoly érzelmekrõl. Nagyon úgy tûnik, hogy Chloe tulajdonképpen Oliver vigaszdíja és ez fordítva is igaz, de amíg az évad második fele nem az õ románcukról fog szólni, addig felõlem csináljanak velük, amit akarnak.

Azért, hogy pozitívumot is említsek, tetszettek az aláfestõ zenék az epizódban, illetve a speciális effektekkel sem volt probléma. Így mindent összevetve szerintem gyenge epizód volt, töltelékrészbõl láthattunk már jobbat is.
Mindenestre hála az égnek túl vagyunk rajta, és már alig várom a jövõ hetit, mert az ígéretesnek tûnik a spoilerek alapján.
10/10
g413qi2 2010 febr. 13. - 15:28:42 10/10
(2320/3565)
Ha eleve felnõttként hozták volna vissza Chloe Apocalypse-beli barátját, azt nagyon-nagyra értékeltem volna, így ez még gesztusnak is kevés volt, maradjunk egyszerû véletlennél. Kis csalódás. A Star Wars a dc egyik üzleti riválisáé, igaz, hogy a marvel-hez és dc-hez képest csak kishal, de mégis rivális. Ilyen erõvel pókemberek is sétálhattak volna, ha nem ragaszkodtak ahhoz, hogy minden fiktív legyen. Lois még Zatanna felbukkanása elõtt rendelte meg Clark-tól az új ruhát, de Zatanna ellen jól jött neki. Tartom magam azon álláspontomhoz, hogy sokkal szexisebb ruhát kellett volna Lois-ra adniuk, valahol félúton a sztripper és a WW ruha között. Kis csalódás. Chloé-t jó volt látni mosolyogni, és úgy tûnik, hogy a lassan véget ér számára az elõzõ évadban kezdõdött emós drámázás. A warrior angel jelenetek jól indultak, a tükör és kávé nálam még rendben voltak, az xbox és a hirtelen Chloe-reptetés kicsit sántított, a kissrác megmentése nagyon béna volt. Ha már összetrombitáltak ennyi embert, akkor több jelenet is játszódhatott volna a con-on. Csalódás. Összességében közepes rész volt számomra, de az egyik oldalon a néhány elrontott és kihagyott dolog, valamint a hiányérzet nem húzza le annyira az értékelést, mint amennyire felemeli a Zatanna-Clark-Lois jelenetek. Egészen frissnek, újnak (és jónak) hatott a fásultságos beszélgetés, a Lois-Clark beszélgetések dettó. Most kicsit értettebnek, felnõttesebbnek tûntek ezek is, Lois bosszúja ellenére is. Régebben az ilyenek következménye négy rész mosolyszünet és látnisemakarlak lett volna, fejlõdnek a sorozat készítõi is.
10/10
g413qi2 2010 febr. 13. - 09:41:03 10/10
(2319/3565)
Jó ötlet, de csak akkor, ha tényleg telepata lesz. Nem kell sok speciális effekt a megvalósításhoz, ezért javasoltam én is telepata szereplõnek Manchester Black-et még a kilencedik évad elõtt, amikor a fõ szempont a pénz volt.
9/10
nikomin 2010 febr. 13. - 09:10:13 9/10
(2318/3565)
**********Spoiler*************
9/19:Charade: Maxwell Lord will be appearing in this season's 19th episode
In several of the comics, Maxwell Lord has exhibited limited mind control powers, and for a time he even infiltrated Superman's psyche. It is unknown if his character will have these same powers on Smallville and casting for the role has not yet been announced.
9/20:Sacrifice

Csak nehogy úgy járjon Oliver/Green Arrow mint Batman.
10/10
g413qi2 2010 febr. 13. - 08:38:38 10/10
(2317/3565)
Továbbá zavart az is, hogy nem sikerült Lois jelmezével megragadniuk Wonder Woman lényegét, amihez egy kis segítség a mellékelt kép, és úgy megnéztem volna a feszengõ jelmezes Clark-ot a vidám jelmezes Lois-szal az oldalán.
10/10
g413qi2 2010 febr. 13. - 08:35:48 10/10
(2316/3565)
9x12 Warrior, a dupla részt egynek veszem, késõbb ebbõl még óriási kavarodás lehet, ahonnan töltöm is 9x12-nek veszi, ezért én is maradok 9x12-nél

****SPOILER****

Összességében egy felsõ-középkategóriás rész volt, néhány hibával, néhány pozitívummal, néhány meglepõ dologgal és néhány hiányossággal. A con-on érdekes jelmezek voltak, pl eredeti rbb ruha, vagy Oli zöld Robin Hood jelmeze, amiben a jótékonysági bálra anno elvitte Lois-t. Ami meglepõ volt, hogy tényleg rohamosztagosnak öltözött Lois, és volt Star Wars stand, a Star Wars képregények nem a dc családba tartoznak (hanem Dark Horse) ezért fura volt, hogy engedték feltûnni a képernyõn. Swift gyerekes viselkedését nem sikerült jól végigvezetni, a hõsiesre írt viselkedése sem igazán tetszett, és az is zavart, hogy Clark elvitte a pajtába. Csak azért, hogy szerepeljen a pajta is egy fél percet, vagy más értelme volt, nem tudom, de hiba volt. Clark mindenki elõtt kényszeresen titkolja, hogy kicsoda, és mindenki elõtt kényszeresen felfedi magát. A tetõn még rendben van, hogy meglátják az arcát, mert nagyváros néhány millió lakossal, könnyen elvegyül és egy gyerek hamar elfelejti a pontos kinézetét, kivéve, ha elmondod a neved és elviszed a farmodra. Warrior Angel-nél egy kis Captain Marvel áthallást véltem felfedezni, aki civilben szintén gyerek és varázslat hatására felnõtt szuperhõs lesz belõle. Ami nagyon tetszett, a Zatanna-Clark-Lois szerelmi háromszög. Serinda Swan különösebb nehézségek nélkül hozta a szerepet, Lois minden mondata aranyat ér, vagy legalábbis nagyon vicces, és jók voltak a beszélgetések Zatanna és Clark között a monoton superhero bizniszrõl, illetve Lois és Clark között a kapcsolatukról. Love is in the air.
9/10
nikomin 2010 febr. 13. - 08:13:18 9/10
(2315/3565)
********Spoiler*********
Warrior

Hát,hát,hát....
Az Alec/Steven/WA szál az inkább a Segítség Felnõttem címû film Smallville változata volt hõssel,gonosszal és Chloe-val.
Lois&Clark: most a bizonytalanságuk volt napirenden.Azért örültem hogy a végén megbeszélték a dolgokat és Clark bocsánatot kért és elmondta a Zatanna-val történteket szerintem ez is kell,nem lehet minden happy és rózsaszínfelhõs ködbe burkolni,persze voltak aranyos és jó pillanataik mint mindig.
Zatanna szerintem Clarkkal jó csapatot alkotna szakmai/baráti téren.Bár azt meg kell hagyni Clark kimondottan vak?/béna? a rá beinduló nõk terén,annyira nehéz lett volna kapcsolni hogy egy szoba tele gyertyával,hogy ez jót nem jelenthet(szégyen a futás de hasznos,ha már alig tudott megszólalni) még szerencse hogy Zatanna varázslata idõben megtört és remélem a Lois iránti érzelmeinek köszönhetõen.
Régen volt a pajta na õ is bemutatkozott hogy még "életben van".
Oké hogy kijelentették/mondták hogy Lois a Smallville folyamán nem nagyon valószínû hogy megtudja Clark titkát és nekem nincs is ezzel semmi bajom,de hogy egy jöttment kölyök is már tudja az azért egy kicsit sok,a végén még az egész bolygó fogja tudni kivéve Loist.
9/10
nikomin 2010 febr. 13. - 03:15:03 9/10
(2314/3565)
*********Spoiler*********
Persuasion Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=Zm5IN9JztIs
9/10
nikomin 2010 febr. 12. - 09:08:29 9/10
(2313/3565)
Eddyy 2010 febr. 10. - 22:57:31
(2312/3565)
Szerintem csak elsõ ránézésre tûnik marhaságnak a köv. rész, mert a kisfiú csak elõször lesz Warrior Angel, aztán átváltozik Devilicus-sá (a Warrior Angel fõgonosza). Legalábbis a trailer szerint...
http://www.youtube.com/watch?v=G2rFzyQ7ee0
10/10
g413qi2 2010 febr. 10. - 22:26:23 10/10
(2311/3565)
Én észrevettem, ezért visszafogtam magam. Irány a 4000!
"Arra kíváncsi lennék, hogy Dr Fate hogy értette, hogy Chloe ugyanazt az utat járja, mint õ." Szerintem arra gondolt Dr Fate, hogy Chloe is magányos, hiába van mellette egy csapattársa, akkor is egyedül érzi magát.
"Õszintén szólva én tartok egy kicsit ettõl az epizódtól, mivel az alapsztorit (egy kissrác ellop egy elvarázsolt képregényt, aminek hatására szuperhõs lesz) eléggé idétlennek tartom." Ugyanettõl féltem a zombik, a gondolatolvasás vagy az ikrek esetében is, most már nem félek.
9/10
nikomin 2010 febr. 10. - 22:01:04 9/10
(2310/3565)
Megint elértünk egy "1000red" fordulót és észre sem vettük azaz a 3000.-ik hozzászólás is megszületett(sajna megint én) receptcserélgetés és kötés minták megvitatása nélkül. :)
10/10
g413qi2 2010 febr. 10. - 21:57:51 10/10
(2309/3565)
Egy kifejezést értettél félre, a szelet torta magyarul kb pofonegyszerû-t, sima ügyet, ilyesmiket jelent. De azért még nem baj az absztrakt fantázia.
Eddyy 2010 febr. 10. - 16:37:03
(2308/3565)
Szerintem az egész édesem/aranyom/stb. majd a Persuasion-ben lesz jövõ héten. Mindenesetre érdekes lesz a pénteki rész szerintem.

(Bírnám ha lenne egy ilyen Blur-Wonder Lane dolog is:D)
10/10
Sheila85 2010 febr. 10. - 13:13:21 10/10
(2307/3565)
Õszintén szólva én tartok egy kicsit ettõl az epizódtól, mivel az alapsztorit (egy kissrác ellop egy elvarázsolt képregényt, aminek hatására szuperhõs lesz) eléggé idétlennek tartom. Mindenesetre, ha másért nem is, de legalább a vicces Lois és Clark jelenetek miatt érdemes megnézni. Velük még egy önmagában gyenge részt is nézhetõvé lehet tenni, sõt ha jól tudom, ugyanaz írta ezt az epizódot, aki tavaly a Committed-et és a Hex-t, azok pedig szerintem egész jól sikerültek.

Kíváncsi vagyok vajon Zod szerepel-e a Warriorban. Mivel ha jól tudom CB-nak 16 epizódra szól a szerzõdése, és eddig csupán 6-ban szerepelt. Ez pedig azt jelenti, hogy elméletileg a hátralevõ részek mindegyikében benne kell, hogy legyen.
9/10
nikomin 2010 febr. 10. - 12:20:31 9/10
(2306/3565)
Na ez is Clark Kent sokoldalúságát bizonyítja,telefonon beszélni Loissal és közben egy gyönyörû dobással kiütni a rosszfiút az éppen talált konzervdobozzal egyszerûen megfizethetetlen élmény + hozzáadni a régi jelmezek közti válogatást. :D

*bocsi de Clark azt mondta a telefonbeszélgetés végén hogy Piece of Cake és nem Lois új megszólítás volt...bár érdekes lenne ha elkezdenék egymást ilyen neveken hívni az biztos. :D