Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2009 okt. 14. - 17:03:56 10/10 Előzmény nikomin
(1765/3565)
Holy cow!

Valahogy van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog sokáig tartani, Clark-nak eddig nem voltak csak néhány részes kapcsolatai. Több emléktörlést és amnéziát és idõvisszapörgetést már akarok, egy olyan dolgot esetleg el tudnék képzelni, hogy Lois a Blur-be jobban szerelmes lesz, mint Clark-ba, és emiatt nem folytatják együtt. Vagy valami jó indokot kitalálhatnak, esetleg a jövõbeli látomásokkal kapcsolatban, ami miatt egy idõre szétmennek, vagy valami nagyon jó ürügyet (kozmikus félreértések sorozata vagy Lois óvodás szerelmének megjelenése vagy Clark fölött átveszik az irányítást a nanobotok vagy valamelyikük nemi betegsége miatt vagy valamin nagyon összekapnak), az évad derekán mindkettõjüknek beiktathatnának egy-egy képregényben is szereplõ szerelmet pár rész erejéig, hogy aztán végleg összejöjjenek. Clark abbahagyta a lanázást, végre.
10/10
Sheila85 2009 okt. 14. - 14:52:33 10/10
(1764/3565)
Nekem is az a véleményem, hogyha már összehozták õket, akkor maradjanak is együtt. Számomra épp az lenne a lényeg, hogy az írók megmutassák a nézõknek, hogy Clark számára miért Lois az igazi, a kapcsolatuk miért mûködik olyan jól, ellentétben a Clana kapcsolattal, ami soha nem volt életképes hosszútávon.

Hát igen ez a felejtõs sztori szerintem is elég gázos lenne. Van egy olyan érzésem, hogy Lois fejében az évad végére összeáll a kép, és rájön Clark titkára. Engem ez egyáltalán nem zavarna, mert vagy megtudja a titkot, vagy memóriatörlés lesz a dologból. Hiszen elég csupán arra gondolni, hogy Clark amikor már Superman szemüveget fog viselni. Márpedig eléggé furcsa lenne, ha Lois nem ismerné fel egy szemüvegben. Az egyetlen módja annak, hogy ez hitelesnek tûnjön, az lenne, ha Lois egyáltalán nem emlékezne Clarkra. Szerintem pedig ez az elképzelhetõ lehetõ legrosszabb megoldás, ezért remélem Lois inkább megtudja a titkot, mintsem egy memóriatörlés. Lex is megtudta a 7. évad végén, pedig Clark még nem volt Superman, úgyhogy Lois esetében sem jelenthet gondot az, ha idõ elõtt rájön.
9/10
nikomin 2009 okt. 14. - 13:45:35 9/10
(1763/3565)
Ha elõveszik megint a felejtõs kártyát akkor fix,hogy falnak megyek. Akkor már inkább Lois gondolja azt magáról,hogy látnok vagy valami hasonló,és akkor még Clark titkára sem jön rá,habár az infó ott lehet valahol a zûrzavarban. :)
9/10
nikomin 2009 okt. 14. - 12:41:03 9/10 Előzmény Sheila85
(1762/3565)
Hasonló a véleményem,a korait leszámítva hiszen már felnõtt emberekrõl van szó,tehát ha mindkettõ tudja mit akar akkor rajta ne csak kerülgessék egymást.Meg ha tényleg ez lesz az utolsó évad,akkor bizony muszáj Lois-t is a "helyére tenni",ha már jóval elõbb be is hozták a történetbe illetve Clark életébe.

Tartom magam ahhoz,hogy ha összehozzák õket akkor ne is robbantsák szét a párt,(de már ezt lejjebb írtam) szerintem nem lehetetlen egy jó sztorit írni nekik mint háttérszál ami néha-néha elõtérbe kerül,galibát okoz de ugyanakkor elég sok mókás pillanatot is eredményez mint Lois mint Clark életében. Senki se akar újabb Clana szenvedést végignézni + még a Clois fanatikusokat ismerve talán még az írókat is meglincselnék érte. :)
10/10
Sheila85 2009 okt. 14. - 10:45:14 10/10
(1761/3565)
(Spoileres!!!)

Nem értem miért kell Olivert ebbe az egészbe belekeverni. Az évad elején még a klasszikus Lois/Clark/Blur szerelmi háromszögrõl volt szó, habár azt megemlítették, hogy Oliver Lois iránti érzelmei egy rövid idõre ismét fellángolnak, de ha jól emlékszem, akkor azt is mondták, hogy ez részérõl egyoldalú lesz. Akkor pedig nem értem, hogy miért nem zárják le ezt a szálat a Crossfire-ben, miért kell még a Disciple-ben is ezzel foglalkozni.

A Lois/Clark kapcsolatot fenntartásokkal fogadom, mert egy kicsit még túl korainak érzem. Az egy dolog, hogy összejönnek, de kérdés, hogy vajon meddig maradnak együtt. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy az alkotók nem képesek egy normális, jól mûködõ kapcsolatot bemutatni (kivétel Martha/Jonathan) – nem tudom miért, talán unalmasnak tartják? – mivel csak akkor elégedettek, ha folyton drámázhatnak és Clark depressziós. Ezt pedig már mindenki látta a Clana során, és szerintem az több mint elég volt. Mindenesetre remélem, hogy nem követik el újra ugyanazt a hibát.
9/10
nikomin 2009 okt. 14. - 00:50:35 9/10
(1760/3565)
!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!(Tényleg csak az nézze/olvassa el akit nem zavar)

Képek 9.06(Crossfire)

http://www.kryptonsite.com/crossfiregallery1.htm

!!!!!!PattyLaurie Spoiler (Pandora)!!!!!!

"Lois/Clark do agree to become a couple in Pandora, after Lois first clarifies her terms, and more importantly, after Clark discovers the forboding malevolent truth about her dream sequence. Their coupledom is continued into Disciple, an episode about the Dark Arrow, adding another Oli into the mix."

Hát ez már nem a Lana-s szöszmötölés az tény.Na majd meglátjuk mi lesz ebbõl egyenlõre szkeptikus vagyok.
10/10
g413qi2 2009 okt. 12. - 23:30:43 10/10
(1759/3565)
Hát ez a Brokeback Smallville ötlet nem éppen a legfényesebb idea volt, és még olyan hsz-eket is kapott, hogy epic awesomeness. Inkább nem is néztem végig. És valaki(k) ilyenek készítésére pazarolja az idejét. Ez azért elég hátborzongató.

Az elõzetesek érdekesek, de egy részbe összehozni a Toyman vs Züllött Oliver második menetet és a gondolatolvasó Clark-ot Lois-szal (helló tengerész) a közelében, nem is kétséges, hogy melyiket várja mindenki. De azt azért fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Smallville Toyman-je sokkal-sokkal jobb, mint a képregényes Toyman, és ez nem kis teljesítmény.
9/10
nikomin 2009 okt. 12. - 23:06:01 9/10
(1758/3565)
Clark:-Thanks dad :) Ez tetszik.
10/10
Sheila85 2009 okt. 12. - 22:54:20 10/10
(1757/3565)
9/10
nikomin 2009 okt. 12. - 22:22:09 9/10
(1756/3565)
Kösz a videót tetszik szokás szerint.

A Clex videóhoz csak annyit érdekes perspektíva, a hozzászólóknak legalább bejött.Csodálom hogy még nem született meg az Oliver/Clark verzió (ha igen nem szeretnék tudni róla) :)
9/10
nikomin 2009 okt. 12. - 20:04:32 9/10
(1755/3565)
Kanadai promo (nem a legjobb minõség,meg szerintem hiányos is.)
http://www.youtube.com/watch?v=I2-0MnMnQ6s
9/10
nikomin 2009 okt. 12. - 19:32:11 9/10
(1754/3565)
Most találtam DVR.

According to Nielsen data released today, both "Dollhouse" and "Smallville" added 50 percent more adults 18-49 from DVR viewership (live plus same day vs. live plus seven day). "Melrose" was up 37.5 percent.
9/10
nikomin 2009 okt. 12. - 19:07:03 9/10
(1753/3565)
Már a gyülekeznek a Chlemil rajongók.( aztán majd összecsapnak a Chlollie rajongókkal.Ahogy a Clois fanok a Chlark vagy a Clana rajongókkal szoktak néhanapján,vagy fordítva.) A Clex-en meg még mindig nevetnem kell.

Amúgy arra kíváncsi leszek mit kezdenek idén Chloe-val,a WT-ben való tevékenységén kívül,vagy csak onnan fogja mozgatni a szálakat(hõsöket) mint egy bábos a marionett figurákat.Csak azt tudom remélni ha távozik is élve teszi meg, bármennyire is ellenszenves lett a karaktere számomra a tavalyi évadban,mégse szeretném ha Jimmy mellett kötne ki a végén.
10/10
Sheila85 2009 okt. 12. - 00:55:07 10/10
(1752/3565)
*********SPOILER*********

9x03 Rabid
Végre megnéztem az epizódot, és nekem kifejezetten tetszett. Eddig ez az évad szerintem remekül alakul. A hozzászólásokat olvasva a lényeget már elmondták elõttem, így újat én sem mondhatok. A spoilerek alapján mondjuk én arra számítottam, hogy az egész részt végig fogom röhögni, de kellemesen meglepõdtem, amikor nem ez történt.
A legjobban a Clois jelenetek tetszettek. Szerintem állatira jók együtt, mindig is bírtam a közös jeleneteiket, mert általában viccesek és észrevehetõ, hogy amikor Clark Loisszal van, sokkal többet mosolyog. Amikor a rész végén elõkerült a Lana fénykép elõször majdnem frászt kaptam, hogy na ne már, Clark megint elkezd nyûszíteni utána, de hála az égnek nem ez történt. Tetszett, hogy elrakta az albumba, ezzel mintegy jelképesen lezárva életének azt a fejezetét, jelezve, hogy továbblépett. Szerintem sokkal jobb lezárása volt ez, mint a Requiem-ben történtek.
Ami nemigazán jött be az epizódból az Oliver. Komolyan mondom fáj látni, hogy milyen mélyre süllyed, és lassan kezd olyan érzésem lenni, hogy a színészt csak a meztelen felsõteste miatt szerepeltetik a sorozatban. Megértem, hogy Clark kiakadt rá, hiszen csak az az egy feladata volt, hogy ne hagyja Lois elaludni, erre õ azt is elszúrja, mert inkább a tükörben nézegeti magát.

Egyre jobban kedvelem Dr. Hamilton karakterét, bírtam ahogy egybõl rájött arra, hogy mit mûvel Chloe titokban. Remélem még sokat látjuk az évad folyamán. A másik problémám: Chloe. Õszintén szólva egyre ellenszenvesebbnek találom a karaktert. Mégis mit képzel magáról, hogy bekamerázza a JL összes tagját a tudtuk nélkül? Ez etikátlan és teljes mértékben elfogadhatatlan. Ha még csak egy nyomkövetõt rakott volna rájuk, az hagyján, de hogy kamerát a beleegyezésük nélkül?! Nem hallott még arról, hogy magánszféra vagy magánélet? A látottak alapján nyilvánvaló, hogy nem, és most nem érdekel, hogy mi okból tette, de ehhez akkor sem volt joga. Szerintem senki sem szeretné, ha az életének minden egyes percét titokban kamerák rögzítenék. Komolyan mondom Chloe ezen húzása inkább Lex-re jellemzõ. Kezd túlságosan fontoskodóvá válni, ezért egyáltalán nem zavar, hogy kevesebbet szerepel ebben az évadban. Arra azért kíváncsi vagyok, vajon Clark után is kémkedik-e.

Negatívumként talán még azt említhetném, hogy Tess és Zod keveset szerepelt, továbbá azt, hogy számomra néha egy kis nehézséget okozott megérteni Blue-t.
lacko1999 2009 okt. 11. - 19:53:45
(1751/3565)
A legjobb film a vilagon
10/10
g413qi2 2009 okt. 11. - 10:40:42 10/10
(1750/3565)
A TV2 a 7. évaddal bezárólag adta le, most az 5. évadot ismétli, ma adja az 5. évad 7. részét. Nem tudjuk, hogy mikor fogja adni a tv2 a 8. évadot, szerintem ha egyszer meglesz a szinkron, akkor talán nem adja le a maradék kb 50 rész ismétlését, ami egy évig tartana.
Mi a 9. évadról beszélgetünk.
fricsi 2009 okt. 11. - 10:04:20
(1749/3565)
Szevasztok, lenne pár kérdésem.
A TV2 hanyadik évadnál fejezte be?
Most éppen hanyadik évadot ismétlik?
Meddig lesznek még ismétlések, ergo mikortól fognak tv2-n még nem látott részeket vetíteni?
Ti gondolom angolul nézitek valahol a legeslegújabb részeket, mert beleolvasva a hozzászólásokba már eléggé elõreszaladt a történet.

Elõre is kösz a válaszokat.
9/10
nikomin 2009 okt. 10. - 18:19:14 9/10
(1748/3565)
Nézettség 2.30M
10/10
g413qi2 2009 okt. 10. - 17:27:19 10/10
(1747/3565)
Tényleg kicsit nehéz megmagyarázni, hogy a kriptoni bioterrorista hogyan szerezte meg Clark vérét, legfeljebb azt következtethette volna ki, hogy valamelyik kriptoni vérébõl csinálták az ellenszert, de azt pl már nem tudhatta volna, hogy valaki önként adta, vagy valaki erõvel szerezte meg valaki a vért.
Az ellenszert a felhõkbe akarták belejuttatni, nem lelocsolni vele mindenkit, egyébként szimbolikusan is jól mutatott, ahogy az esõ megtisztítja a fertõzötteket.
Oliver-t én nem hibáztatom, hogy nem sikerült ébren tartani Lois-t, szerintem fel lehet úgy is fogni, hogy a direkt fertõzés miatt alvás nélkül is átalakulhat, lehet hogy ez hülyeség, de zombiszabályként szerintem elfogadható.
A ruhaelégetõs jelenetét én sem így képzeltem el, azt hittem, hogy egy hajléktalan égõ kukájába fogja dobni. Így sem volt olyan rossz, nélkülözött minden nagyságot, fennköltséget, és ha ezután alkesz lesz, akkor az is megállja a helyét, hogy lelocsolja piával, hogy el tudja égeti (megsemmisíteni).
A Z fejlevágós jelenet azért nem tetszett, mert kommersz, a napokban láttam egy majdnem ugyanilyen jelenetet, de már arra sem emlékszem, hogy melyik filmben.
A kávéfújás: mikor is használta utoljára a szupertüdõket? Már nem is emlékszem. Csak ért valamit az a kiképzés.
Apropó kiképzés, ebben a részben teljesen elfeledkezett róla, hogy õ tulajdonképpen most csak kényszerbõl van az emberek között.
Tess szerepelehetett volna egy picit többet, eddig ijesztõen keveset szerepelt ebben az évadban.
Amikor Clark letépett egy darabot a pólójából, hogy bekösse Lois sebét, na ilyenkor a tipikus horrorfilmben a macsó fõhõs a póló ujját tépi le, hogy szíve hölgye láthassa hatalmas bicepszét, ezt Clark-tól is elvártam volna, elvégre õ most egy lány szívéért versenyzik egy szuperhõssel, és minden kis elõnyre szüksége van.
A Kent házban, amikor Lois mondta neki, hogy új oldaláról ismerte meg, "h"-val kezdõdik, és "ero"-val végzõdik, na ott elnevettem magam, egy japán remekmûbõl véletlenül tudom, hogy az ero japán szó perverzet jelent.
A részben nem követték el a tinihorror filmek tipikus hibáját, miszerint ha zombik vagy gyilkosok vadásznak rád, akkor menj sétálni a sötét épületben, ez pozitív.
Jó volt látni, hogy Chloe aggódik Clark-ért, és egy kicsit rosszul esik neki, ha Clark nem õt utaztatja.
A vérvételnél talán megtehették volna, hogy Clark ül, amikor elkezdik, és a fájdalomtól hanyatt dobhatta volna magát.
Attól félek, hogy a következõ részre Metropolisz polgárai el fogják felejteni, hogy zombik rótták az utakat és vadásztak ártatlanokra.
9/10
nikomin 2009 okt. 10. - 16:06:26 9/10
(1746/3565)
Azt elfejtettem hogy tetszett még ahogy megoldották a vérvétel dolgot. Az esõs jelenetnél meg tényleg úgy látszott,ahogy írtad.Meg amikor elkapta Clark Lois karját,mikor Lois a vállába akart bokszolni egyet.