Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2009 okt. 25. - 22:32:57 10/10
(1805/3565)
OFF téma

Marvel és Disney
Talán még nem ment végbe az üzlet, egyébként 4 milliárd dollár a vételár. Végül is én is megvenném, ha lenne annyi pénzem, vagy valaki adna kölcsön, vagy nem kérnének érte annyit. Nem nagyon örülök a hírnek, mint gyakorló képregény-olvasó, kicsit félek, hogy család-barátosítják (viszlát t+ rate, helló kisgyerekek), és elkezdik nyomatni a Spider-Man Loves Mary Jane típusú ötleteket. Bár tény, hogy egy kis quality control néha nem ártana (The Sinister Spider-Man). És ezután minden Spider-Man filmben is énekelnének? A Marvel-filmek többségével már amúgy is elégedetlen vagyok, az már nem zavarna, ha tovább rontanának rajtuk.

Tényleg vannak idõsödõ sármos férfiak, az egyikük például éppen gépeli ezt a szöveget (a különbözõ vicces beszólásokat megelõzendõ, igen, én).

Ilyen összhatás volt tegnap is, a Roulette kapcsán mind a négyünknek szinte ugyanazok a dolgok tetszettek és nem tetszettek, igaz nem volt monitorköpködés és gépgyilkolás.

Már régen szúrtam be képet képregénybõl, itt egy kis Superman-es képregény-földrajz.
9/10
nikomin 2009 okt. 25. - 21:20:13 9/10
(1804/3565)
Az biztos hogy van egy pár érdekes hozzászólás,nálam a favorit még mindig az aminek megfejtéséhez 2 ember kellett és nem erre (---)gondolok.Egyszer majd csak valaki összegyûjti õket.Nekem ez tegyük hozzá jókor jött mert egy vadbarom sikeresen feldühített, mert írt egy "kis" szösszenetet ahol nagy vonalakban alkoholista ribancnak titulálta Lois Lane-t,ED-t meg egy agyonplasztikázott/botoxozott ribancnak aki a legrosszabb színésznõ a földön......és így tovább,míg Chloe egy szent,és a sorozat a Clois miatt fog elbukni.Na ez is egy kis gyöngyszem.Még életemben nem találkoztam ilyen fanatikussal,jó én is fan vagyok különben nem lennék itt de ez azért már túlzás,és beteges,egy pszichiátriai gyógykezelés nem ártana az illetõnek az fix.

*Disney+Marvel: tényleg érdekesen hangzik.
9/10
nikomin 2009 okt. 25. - 19:54:59 9/10
(1803/3565)
Én a monitoromat terítettem be teával. :) De ha jól rémlik van róla "jobb" kép is ami még gyerekriogatónak is elmegy.

Sreka:További szép álmokat kívánok neked. :)
10/10
g413qi2 2009 okt. 25. - 18:42:25 10/10 Előzmény sreka
(1802/3565)
???
10/10
sreka 2009 okt. 25. - 18:27:34 10/10
(1801/3565)
Imádom John Glovert (és Lionel Luthort is) Ó mindennek a sava borsa.Még álmodom is Vele. Ez már egy igazi reménytelen szerelem.
10/10
Sheila85 2009 okt. 24. - 23:22:01 10/10
(1800/3565)
Sajnos valószínûbb, hogy inkább csökkenni fog a nézettség, mert valami olyasmit olvastam, hogy állítólag a Smallville helyett ismét baseball-t vetítenek, ezúttal Chicago-ban, és a FOX-on pedig a House-t fogják ismételni, amirõl köztudott, hogy az egyik legsikeresebb sorozat az USA-ban, így gondolom az ismétlést is elég sokan nézik. Mindenesetre azért remélem, hogy a Smallville 2 millió fölött tud maradni.

FOX Schedule:

Friday, October 23
8:00/7:00c – “Brothers”
8:30/7:30c – “‘Til Death”
9:00/8:00c – “Dollhouse”

Friday, October 30
8:00/7:00c – “House: Broken” (Two-Hour Repeat)

Fridays (as of November 6)
8:00/7:00c – “House” (Repeat)
9:00/8:00c – “Bones” (Repeat)

Fridays (December 4-18)
8:00/7:00c – “Dollhouse”
9:00/8:00c – “Dollhouse”

Forrás: http://tvbythenumbers.com/2009/10/21/will-fox-bench-dollhouse-for-november-sweeps-after-all/31184
9/10
nikomin 2009 okt. 24. - 20:16:16 9/10
(1799/3565)
9/10
nikomin 2009 okt. 24. - 17:46:22 9/10
(1798/3565)
Nézettség:"Smallville" (2.5 million, 1.1)
10/10
Sheila85 2009 okt. 24. - 14:03:37 10/10
(1797/3565)
9x05 Roulette

*******SPOILER***********

Megnéztem az epizódot. Szerintem átlagos volt, túlságosan Oliver-centrikus.
Ami tetszett:
- Clois jelenet a farmon – vicces volt, ahogy Clark mindenféle ürügyet kitalál, hogy titokban leléphessen embereket menteni:)
- Roulette – szerintem nagyon eltalálták a karaktert, különösen a tetoválása jött be (csak az volt furcsa, hogy mintha olyasmit olvastam volna, hogy ez tulajdonképpen egy negatív karakter, de itt egyáltalán nem volt az)
- a csajok bunyója – hála az égnek ez nem volt olyan nevetséges, mint korábban a Tess-Lana kung-fu
- Clark megtudta, hogy vannak más kriptoniak is a Földön
- Oliver végre befejezte az önpusztítást és észhez tért
- Clark-Oliver jelenet a tetõn
Negatívum:
- Clois jelenet Oliver irodájában – bár megértem, hogy Lois kiakadt Clark-ra, amiért az elhallgatta elõle az Oliverrel történteket, mert azért lássuk be egy öngyilkossági kísérlet elég komoly dolog, de ennek ellenére valahogy az egész párbeszéd olyan Clana-szerûre sikeredett (lehet, hogy rosszul volt megírva, nem tudom)
- Zod hiánya – az eddigi 5 epizódból csupán 2-ben szerepelt, és szerintem már ideje lenne, hogy egy kicsit többet foglalkozzanak ezzel a szállal
- az egész „játék” – végig eléggé kiszámítható volt átlátszó trükkökkel (pl. Oliver adja meg a jelszavát a bankszámlájához stb.), és sajnos beigazolódott a feltevésem, miszerint végig Chloe állt a háttérben:(, mondjuk ez már a koporsós jelenetnél elég egyértelmû volt, mivel csak õ és Clark tudott a Lex-szel történtekrõl, és ugyebár Clark nem jöhetett számításba, így csak õ maradt.

Nekem nagyon nem tetszik, amit Chloe-val mûvelnek. Úgy tûnik, hogy „a cél szentesíti az eszközt” elvet vallja, és egyre inkább olyan lesz mint Tess, aki a háttérbõl manipulálja a dolgokat. Értem én, hogy a jó szándék vezérelte, és csak segíteni akart, de amit tett az elég kockázatos volt. Mi lett volna, ha ismét kicsúszik a kezébõl az irányítás, és mondjuk Roulette önállósítja magát? Hiszen, ahogy nem tudhatta azt, hogy Lois belekeveredik az ügybe, úgy ezt sem láthatta volna elõre. Márpedig ebben az esetben veszélybe került volna Oliver és Lois élete is. Nekem úgy tûnik, hogy semmit nem tanult a Davis-szel történtekbõl, mert ha jól emlékszem, ott is azt mondta, hogy mindent ellenõrzés alatt tart, aztán a Doomsday-ben láthattuk, hogy mi lett a végeredménye az okoskodásának. Egyik nagy problémám vele kapcsolatban, hogy minden egyes alkalommal megpróbálják hõsnek beállítani, pedig nem az. Ezt a szerepet inkább hagyják meg Clarknak, és esetenként Olivernek.
10/10
g413qi2 2009 okt. 24. - 09:18:49 10/10
(1796/3565)
9x5 Roulette

****SPOILER****

Elõzetesen attól féltem, hogy csak Oliverrõl fog szólni, és azért nem fog tetszeni ez a rész, végül is csak kicsit szerepelt többet, mint a többiek együttvéve, nem ezen csúszott el a rész, hanem azon a hülye élet-halál játékon. Próbálom nagyjából sorban felidézni:
- Roulette bevonulása jó volt, egészen addig, amíg egy hirtelen vágással le nem zárták a sétát és a zenét (egy hibapont)
- Clark és Lois a Kent házban, tökéletes Clark-Lois momentumok, szokás szerint. A beállítás koszosan, az alibi eltûnések, ahogy várható volt fehérnemû, stb-stb. Ekkor azt hittem, hogy felváltva lesz egy Oliver jelenet, egy Clark-Lois jelenet, és a végén Clark, amikor pl édesség ürügyén szalad el, menti meg Olivert.
- Az élet-halál játék sz@r volt, bugyuta, az rontotta el az egész részt. A hülye és egyszerû csapdák, amiknek sorban bedõlt ( kilencven hibapont), meg olyan dolgok, mint a rendõr elektromos fegyvere, vagy Roulett egyik kezét védekezésül felemelve futott a golyók elõl, és itt ráadásul a mesterlövész is simán lelõhette volna Olivert, ha akarta volna. Oli részérõl semmi out-of-box thinking. Egyetlen talán apró pozitív dolog a visszabeszélõ vicces telefonközpont volt.
- Oli lakása jelenet a fõhõs párossal közepes volt, Clark egy kicsit igyekezhetett volna megharagítani Lois-t, hogy hamarabb mehessen keresni Olivert, amúgy Lois "gatyákat fel" beköszönése viszi a pálmát :)
- Lois és Roulette verekedése érdekesen hatott, eddig megszokhattuk, hogy a Smallville-es verekedések többsége, fõleg ha a résztvevõk között van lány, erõltetett, darabos ál-karatézós mozdulatokban merülnek ki, ez már a második verekedés, ami kicsit életszerûbbnek hatott (a elsõ a Lois vs Tess volt a 8. évadzáróban), egyszerûen furcsa és szokatlan.
- Szegény Lois egészségének nagyon nem tesz jót ez a sorozat, már attól is elájul, ha székestõl feldöntik (tíz hibapont).
- Tetszett, hogy Chloe volt az egész mögött és már látom lelki szemeimmel, ahogy készül a sok choliver videó.
- A végén jó volt a pózolás a tetõn, és Oli hogy leszólta Clark ruháját :)
Nagyjából ennyi, Clark már tud a kriptoniakról és Green Arrow is visszatért. 101 hibapont, túl sok.

A trailer remélem nem lett összevágva, nagyon jó volt Clark "I'm Sorry"-ja.
9/10
nikomin 2009 okt. 24. - 06:20:48 9/10
(1795/3565)
*******9x05*******
-Lois és Clark "Movie Night" tetszett az a része mikor Clark minden hülyeséget (kaját) összehordott hogy közben embereket menthessen.
-Vagy amikor hazaért a Blur szerkóban és míg Lois megfordult arra tisztán és utcai szerkóban állt elõtte.
-Lois indoka viszont nem jött be,még az is jobb lett volna ha egyszerûen unatkozik vagy nem akar aludni az álmai miatt.
-Lois kiakadása Clark-ra és ahogy tálalta egy kicsit Lanasra sikeredett szerintem.Még szerencse hogy Clark nem rohant utána.
-Roulette tetszett (bár én sárkány és tetoválás (még ha nem is igazi) mániás vagyok szóval nálam már azzal nyertek)bár elméletileg nem gonosznak kellene lennie?
-Sheila85 bejött a megérzésed/ötleted Chloe volt az egész mögött. :)
-Csak tudnám mi a nyavalyát keresett a partin Alia,Tess-t tartotta szemmel?De az jó hogy legalább Clark rájött van "pár" Kandori a földön.
-Oliver meg Oliver volt míg magához nem tért onnantól már oké volt.De jó hogy van tartalékban Green Arrow jelmez.

Brian Peterson interjú
http://www.daemonstv.com/2009/10/23/smallvilles-executive-producer-brian-peterson-exclusive-interview/

Canadai Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=K4VGQLXhnwc
9/10
nikomin 2009 okt. 24. - 03:14:54 9/10
(1794/3565)
9/10
nikomin 2009 okt. 23. - 23:59:29 9/10
(1793/3565)
Béke poraira PattyLaurie. Hogy ki volt Õ,kiderül a post-ból. A Chloe vs. Lois harc áldozatára. :D

In a rather sour move, some disgruntled Chloe fans ratted pattylaurie out to the CW's PR team. And by ratting out, I mean they actually dug up an age-old post made by pattylaurie where she accidentally said who she was (which she then deleted), and forwarded her info to the CW's presswoman on Twitter.
pattylaurie was Erica Durance's on-set hairdresser, and friend, which is how we got all the info we did. Now she's out of a job.
I'm not going to name the forum member who did this, because if you really want to know you can find out pretty easily on Twitter, but I will say she should be completely ashamed of herself.-by Dizagaox Ksite forum.
9/10
nikomin 2009 okt. 23. - 14:17:14 9/10
(1792/3565)
*Geoff Johns
9/10
nikomin 2009 okt. 23. - 14:16:07 9/10
(1791/3565)
Megoldás (szerintem):
-jövõben mindenki (Lois-t és Alia-t kivéve)
-jelenben talán Chloe

Ja és a 11-12 es kavarodás is tisztázódott Geoff Jhons Twittelte:
*Yes, my "Society" episode of SMALLVILLE is actually an insane DCU infused two-part epic. Part I is "Society" and Part II is "Legends."
*Glen Winter is directing "Society" and Tom Welling is directing "Legends." They both brought so much to Legion.
*Brian Peterson and Kelly Souders made this happen. They wanted it to be HUGE and they wanted Hawkman, Dr. Fate and Stargirl done right.
*Ez a kedvencem:if you see Hawkman, tell him he shouldn't mess with Clark. Really.

+1: PattyLaurie-t úgy néz ki seggbe rúgták,mivel minden commentjét törölte az IMDb-on.
9/10
nikomin 2009 okt. 23. - 04:12:23 9/10
(1790/3565)
No comment.Még egy darabig biztos.
!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Who's Going to Die?

http://www.tvguide.com/News/Smallville-Going-Die-1011174.aspx
9/10
nikomin 2009 okt. 22. - 21:08:38 9/10
(1789/3565)
Lehet hogy kislányként kezdte,azaz már nyugodtan "nyugdíjba" is vonulhatott azóta. :)
9/10
nikomin 2009 okt. 22. - 19:33:18 9/10
(1788/3565)
A Society azért jön vissza hogy megnézze hogy muzsikál az új csapat-ebbõl következtettem(és még sokan mások is) arra hogy akkor várhatóan lesz pár tag a JL-bõl.
Mert én õszintén per pillanat semmilyen ligát sem látok,Oliver-t jobban érdekli a pohár feneke mint az íjászkodás vagy a liga irányítása,Chloe meg csak kukkolja õket Watchtower ide vagy oda.
Hát én remélem a Roulette végén fog elindulni Oliver a "gyógyulás útján" és a Disciple-ben már Green Arrow-t kapjuk vissza.
9/10
nikomin 2009 okt. 22. - 17:33:57 9/10 Előzmény Sheila85
(1787/3565)
Sõt késõbb azt is hozzátette,hogy ED nem lesz a 11-ben de a 12-ben már igen illetve a 13,14-ben is.

Devoted értesülései szerint TW nem a Persuasion-t fogja rendezni hanem a Society part 2-t. Na és közben az én fejem lassan megfájdul. :)

Arra azért kíváncsi vagyok ki lesznek benne JL oldalról.
10/10
Sheila85 2009 okt. 22. - 08:20:07 10/10
(1786/3565)
*********Spoiler PattyLaurie-tól***********

"Sudden changes likely to bump "Persuasion" to ep 13, adjusting for a double episode of "Society", ep 11 and 12!"

Egyenlõre ezt még nem erõsítették meg, de mivel PL eddig megbízhatónak bizonyult, ezért igaz lehet.