Téma: Smallville

10/10
Sheila85 2009 okt. 06. - 21:53:40 10/10
(1725/3565)
Van egy olyan érzésem, hogy az Echo egy szórakoztató rész lesz, amin majd jókat lehet nevetni. Ha jól tudom ugyanaz az írója, aki az elõzõ évadban a Hex-nek, és emlékszem az is mennyire vicces volt.
9/10
nikomin 2009 okt. 06. - 21:33:36 9/10
(1724/3565)
*****Spoiler******
Echo (twitter)

Echo""There are great moments of comedy you get to see how crazy Lois' thought process is" ez vicces lesz.
9/10
nikomin 2009 okt. 06. - 21:22:00 9/10
(1723/3565)
Egyetértek. Meg tegyük hozzá azt is hogy szerintem a színészek között is eltûnt az "vonzódás,kémia" az évadok során és csak két színészt kaptunk akik próbálják eljátszani a szerelmes párt,nem mindig hitelesen.

Értelmetlen lenne visszahozni Lana-t hiszen a spoilerek ismeretében már Clark "közelébe" sem tudna jutni és nemcsak a páncél miatt. :)

*Tudom Superman univerzum meg minden de ha tényleg meglépik idén a Clark+Lois (és az utolsó pillanatban nem teszik az egészet semmisé) dolgot remélem semmiképpen sem csinálnak belõle Clana 2.0-át.Hanem egy fûszeres, csipkelõdésekkel ,ugratásokkal teli valódi és egyáltalán nem unalmas kapcsolatot hoznak össze nekik az idén,amit persze nem dörgölnek az orrunk alá félpercenként,miután már egy pár lettek. A lényeg amit ki akartam hozni ebbõl az az hogy vagy hozzák össze õket vagy egyáltalán NE. Szerintem a Lanas huzavonából már mindenkinek elege van, "jaj szeretlek de nem lehetek veled blablabla".
10/10
g413qi2 2009 okt. 06. - 20:32:16 10/10
(1722/3565)
Bocsi, nem akartalak bökölõdni, csak találtam azt a jó képet [egyébként aquasexy néven mentettem el :)], amit muszáj volt közzé tennem, és te épp nemrég írtad, hogy mennyire nem szereted. Így adta magát a dolog.
Véletlenül tudom (nem teljesen véletlen, az adatlapon meg lehet nézni), hogy szoktad nézni a Dallas-t.
10/10
Sheila85 2009 okt. 06. - 20:30:26 10/10
(1721/3565)
„Nemrég olvastam valahol hogy a Clark Lana kapcsolatot is megkötötte a DC anno, mégpedig úgy hogy Clark normális körülmények közt semmiképpen sem fekhetett le Lana-val(azt majd csak Lois teheti),ezért hol Clark lett "ember", hol Lana lett Super Lana.”

Errõl én is hallottam. Amúgy Clark Lana iránti érzelmeit én is inkább egyfajta beteges megszállottságnak tartom, mintsem szerelemnek. Clark olyan volt mit egy óvodás, aki ha nem kapja meg azt a játékot, amit szeretne, teli torokból ordít, hogy már pedig õ akkor is azt akarja, bármi áron. Egyébként az egész kapcsolat egészségtelen volt, mivel állandón titkokra és hazugságokra épült, ezért nem mûködött soha. Gyakorlatilag soha nem voltak boldogok, legfeljebb akkor, ha valamelyikük nem volt önmaga. Idegesítõ volt, hogy Clark mindig mindent elnéz neki, holott, ha valaki más tette volna azt, amit Lana, annak még a fejét is leordította volna. A 7. évadban inkább kollégiumi szobatársaknak tûntek, mintsem szerelmespárnak.
Mindenesetre én úgy érzem, hogy Lanatól már jó néhány évaddal korábban meg kellett volna szabadulni, jobb lett volna, ha a 3. évad végén elküldik Párizsba, és otthagyják.

Amúgy olvastam valahol, hogy állítólag Gough-ék azért erõltették ennyire a Clark/Lana kapcsolatot, mert nagyon kedvelték a színésznõt. Nyilvánvalóan nem érdekelte õket az sem, hogy a nézõknek már elegük van belõle, és az sem, hogy ez az egész mennyire rossz fényt vet Clarkra. Komolyan mondom én azt hittem hányni fogok, amikor Clark Lex és Lana esküvõjének napján azt tervezte, hogy megkéri a kezét egy olyan nõnek, aki összeállt a legnagyobb ellenségével, elárulta, és akirõl úgy tudta hogy másvalaki gyerekét várja. Ez lenne a leendõ Superman, akit Jonathan és Martha Kent neveltek fel? Hol vannak azok a szigorú erkölcsi elvek, amire a szülei tanították? Még nézni is szörnyû volt ahogy Clark egy másik férfi felesége után epekedik, szánalmas. Számomra Clark még soha nem állt olyan messze Superman karakterétõl, mint akkor. Egyértelmû azonban, hogy Gough-ékat ez sem érdekelte. Mindenesetre én úgy érzem, hogy az írók nagyon sokszor feláldozták Clark karakterét Lana miatt, és nem érdekelte õket, hogy ez az egész Clana szappanopera milyen negatív színben tünteti fel õt. Többek között ezért is utálom Lanat, és õszintén remélem soha nem tér vissza Smallville-be.
9/10
nikomin 2009 okt. 06. - 18:30:57 9/10
(1720/3565)
A 7. évad tényleg a legrosszabb évad ez tény, de azért voltak jó momentumai is kár hogy per pillanat egy se ugrik be.Kivétel az Apocalypse. :)

Mi lett volna ha 8.-ban is végig marad Lana? Akkor talán még Doomsday is felkerülhetett volna a listára,vagy Toyman,esetleg Tess?Vagy olyan sótlan pár lettek volna mint a 7. évadban.

Az ami köztük volt már inkább beteges dolog volt. Clark részérõl mindenképpen, mindenáron ragaszkodni Lana-hoz akkor is ha az éppen elõzõ este a gonosz klónjával hancúrozott a saját ágyában.

Felesleges hülyeség:
*Nemrég olvastam valahol hogy a Clark Lana kapcsolatot is megkötötte a DC anno, mégpedig úgy hogy Clark normális körülmények közt semmiképpen sem fekhetett le Lana-val(azt majd csak Lois teheti),ezért hol Clark lett "ember", hol Lana lett Super Lana.
10/10
g413qi2 2009 okt. 06. - 17:15:41 10/10
(1719/3565)
Akkor most azt csinálom, mint a nyugdíjas írók, válogatást adok ki. Következzen egy BEST OF 7. évad by g413qi2

"Nekem az egész 7. évad nem tetszett annyira, volt pár jó rész (pl a Black Canary-s ), de mást és jobbat vártam. A 6. évadhoz képest egyértelmûen csalódás, vagy mondhatnám, hogy visszalépés, reméljük a 8.-ra újra összeszedik magukat."
"Szerintem Gabriel Grant a sorozat legidegesítõbb karaktere/színésze, eredeti angol nyelven a hangja valami borzalom, szinte elviselhetetlen. Viszont jó példa a kritikámra"
"A 7. évadról már sokszor elmondtam a véleményem, summásan: közepes kezdés után erõs visszaesés (sikerült káromkodásmentesen megúszni, micsoda önuralmam van)."
"A 7. évadban viszont rengeteg olyan rész és cselekményszál volt, amit jobban szét kellett volna húzniuk pl Clark anyja és Kara apja 1 db részben szerepelt."
"A hetedik szezon: az elején még néhány kicsúszással, de tartani tudta az elõzõ évadok tempóját, de félúton elkezdték cserélgetni a sofõrt és a kocsi is elromlott(felrobbant, kiégett, beszippantotta egy fekete-lyuk, majd visszaköpte olyan állapotban, hogy már inkább a Gyõzi-show-t nézném, mint ebbõl a minõségbõl még öt részt). Amilyen pazar részek voltak a korábbi években, többet vártunk vártunk volna. Egyes szereplõk kifejezetten kaotikusra sikerültek, de ez a készítõket kevésbé zavarta, mint a sorozat rajongóit, akikenk ezidõtájt egyre nagyobbra dagadtak az erek a homlokukon. Azután bekövetkezett a forgatókönyvíró-sztárjk, onnantól kezdve mintha majmokkal iratták volna a történetet, mondhatnám, hogy minden elsz@ródott. Szerintem ott volt a mélypont, amikor Clark kiemelte az álkõ-szenteltvíztartót. Az egyetlen!!! normális, sõt, egész jó rész az Apocalypse volt, ami segített abban, hogy a következõ pénteken is letöltsem az aktuális részt és a megnézésével kidobjak 40 értékes percet az életembõl."
"Hogy miért nem tetszik? Sok összetevõje van. Most ez a néhány jut eszembe:
[1]Égbekiáltó színvonalkülönbség van a megelõzõ évadok és a 7. évad között, és ez a megelõzõ 4-5-6. évad miatt nagyon élesen jött ki, de aki nem ilyen „megszállott”, mint én és itt még néhányan, annak ez talán kevésbé tûnt fel a szünet miatt, amit a TV2 beiktatott a 7. évad elé. Ha pl. a 2. és 3. évad után jött volna ez a szezon én biztosan nem értékelném ilyen rosszra, talán adnék neki egy 5/2-t, vagy max 5/3-at. [2]Az egész 7. évad alatt nem tudtak egyetlen egy kiemelkedõen jó részt sem produkálni, hogy két év múlva, amikor vége lesz a Smallville-nek, és visszagondolsz a 7. évadra, rögtön eszedbe jusson, hogy tényleg, az a 07/x rész milyen jó volt (én a 4-5-6-8 évadokból több ilyet is tudnék, három fok nem is lenne elég a dobogóra). Az egész évadot csak közepes és rossz részek alkotják. [3]Több újonnan megjelenõ karakter (pl. Kara) és eseményvonulat (pl. kriptoni örökség, Lionel szektája) esetében nem éreztem konzekvensnek a kezdõ gondolatok átvitelét egyik részrõl a másikra (pl. üvegablak vagy Kara karaktere), vagy csak egyszerûen rossz ötletek voltak ráadásul még rosszul is megvalósítva (itt a többször is citált szívfájdalmam a példa, Clark kiemeli a mûkõ-szenteltvíztartót). [4]Sokat számít az is, hogy egy évadon belül hogyan változik a színvonal, ha közepes/rossz részekkel kezdõdik, és nagyon jókkal ér véget, akkor az ember hajlamos jobb szájízzel visszaemlékezni arra az évadra, jobbra értékeli, viszont a 7. évadban az eleje felé voltak a közepesek, a vége meredek lejtmenet volt (kivéve azt az egy what if részt). [5]Lana Lang, akinek Clark mindent megbocsát, pedig az ember azt hinné, hogy Clark támaszt bizonyos kritériumokat élete szerelmével kapcsolatban, és most hagyjuk, hogy a 6. évadig Lana barátai arrogáns focista-tolvaj, halott zseni-pszichopata gyilkos, milliárdos anyuka erkölcstelen fia-pszichopata gyilkos, mert Clark-nak is voltak egy-két rész erejéig tartó afférjai, de hogy Lex és Bizarro sem verte ki nála a biztosítékot?"
"A 8. szezon minõségét illetõen bizakodó vagyok, ugyanis a 7. második felénél nehéz lenne rosszabbat összehozni"
"de még így is jobbak a 7. szezonnál, ami borzalom"
"Habár minden erõmmel azon vagyok, hogy elfelejtsem a 7. évadot, néhány dologra azért emlékszem"
"Szerencsére már itt tartanak, akkor talán már csak 5 rész van hátra a 7. szezonból. Áldom az égieket, amiért a következõ részbõl csak a hírhedt "sokáig éltem az árnyékodban..." monológ jut eszembe, meg az, hogy a következõ rész még roszabb lesz :( , a Jimmy Bond-os rész"
"Én arra lennék kíváncsi, hogy miközben a 7. évad részeit brainstormingolták, mit szívtak közben?"
"A 7. diszkvalifikálva."
"Ez a 7. évad, nem szabad alapvetõ dolgokat számonkérni."
"Hihetetlen, hogy ugyanazok készítik a 8. évadot, mint akik a 7.-et annyira elb***ták."
"A 7. évadnak hálistennek vége, nyugodjon békében, sajnos vszínû még egyszer találkozunk vele a TV2-n"
"Engem még mindig kísért a 7. évad szelleme"
10/10
g413qi2 2009 okt. 06. - 17:06:25 10/10
(1718/3565)
A Te hibád, minek nézel ilyeneket. Elõször azt hittem, hogy egy vicces videót forgatnak az AI-ról, és mindenki forgatókönyv szerint hülyéskedik, csak a vége felé kezdtem gyanakodni, hogy ez tényleg nem elõre megbeszélt, hanem a valóság.
9/10
nikomin 2009 okt. 06. - 15:51:32 9/10
(1717/3565)
Szerintem muszáj volt váltani Clark nem lehet örökké gimis,és nem epekedhet állandóan Lana után. Ahogy egyre idõsebb egyre jobban távolodik el a családi háztól a városától stb. addig lehet Smallville-nek hívni míg Clark Smallville-be tér haza kivétel a mostani 3 hét amit az erõdben töltött, de még akkor is hazajárt megetetni a kutyát.Tehát míg Clark Kent otthona a Kent Farm addig nyugodtan lehet hívni Smallville-nek majd ha beköltözik Metropolisba na onnantól már nem,de az egy másik történet lenne mégpedig Superman-é.
9/10
nikomin 2009 okt. 06. - 15:39:24 9/10
(1716/3565)
A vége elõtt lelõttem a videót felállt a hátamon a szõr tõle.

Na akkor jöjjön egy kis spoiler
******Zombi Lois ************A kanadai promo-ból van a kép.
http://www.smallvillepodcast.com/2009/10/05/exclusive-sneak-peek-at-zombie-lois/
10/10
Sheila85 2009 okt. 06. - 14:48:17 10/10 Előzmény g413qi2
(1715/3565)
Hát igen a 7. évad szerintem is szörnyû volt, talán a sorozat történetében a legrosszabb évad. Az elején egymástól teljesen független epizódok követték egymást, nem volt semmilyen egész évadon átívelõ történetszál, majd jött a Veritas, ami gyakorlatilag a történet megerõszakolását jelentette. Az évad egyetlen pozitívuma számomra az, ahogy végül Lex megölte Lionelt, mert az a jelenet nagyon el lett találva. Ezzel szemben a negatívumokat vég nélkül sorolhatnám:
- az egész Veritas történet
- Clark részérõl semmi elõrelépés, még mindig a farmon szenved Lanaval, ahelyett, hogy a Wrath-ban történtek és a Bizarro incidens után kirúgta volna, és irány a DP
- „dark” Lana (úgy, ahogy van az egész, mert nem hiteles, és értelmetlen) – az évad során bebizonyította, hogy milyen hataloméhes, õrült pszichopata, a 7. évadban a jelenlétét már teljesen feleslegesnek éreztem, nem kellett volna visszahozni
- Chloe/Jimmy kapcsolata az állandó drámázással, és Jimmy, mint James Bond
- Lois/Grant kapcsolata
- klónozos sztori
- Kara amnéziája elcsépelt
- Lara és Zor-El történetszál (a mai napig nem értem mi célt szolgált a történet elõrehaladása szempontjából)

Röviden: én a 7. évadban jutottam el odáig, hogy köszönöm nekem ennyi elég volt, nem nézem tovább a sorozatot. Aztán olvastam valahol, hogy Gough-ék távoznak és Lana is csak 5 részben fog szerepelni (szokás szerint megint valamilyen h*lye sztorival), így adtam neki még egy esélyt, és nem bántam meg. A 8. évaddal szinte megújult a sorozat: Clark a DP-nél és titokban Blur-ként embereket ment, a kettõs személyazonosság megjelenése, ekkor elõrelépés az elõzõ 3 évadban nem történt. Szerintem kifejezetten jót tett a sorozatnak a producerváltás, már korábban is megtehették volna.
10/10
g413qi2 2009 okt. 06. - 12:01:28 10/10
(1714/3565)
Nesze neked a kedvenc szereplõd :)
10/10
g413qi2 2009 okt. 06. - 09:23:28 10/10
(1713/3565)
Én azt mondom, hogy a sorozat Lois érkeztével éledt újjá, nekem nem hiányzik sem Jonathan, sem Pete, sem Lionel, sem Lex, sem Jimmy, sem Lana és Martha is csak kicsit. Ha Chloe nem szerepelne, talán már õ sem hiányozna.
A Smallville nem a frenetikus szezonzáróiról híres, nekem eddig igazán csak a 2. évad zárója tetszett, a maradék fele közepes, a fele rossz. Viszont már sikerült néhány elég jó évadnyitót összehozniuk.
A 8. évad óta pedig kifejezetten tetszik az irány, amerre haladnak. És csak azért nem írhatom, hogy a 4. évad óta tetszik az irány, mert ott volt az az átkozott bûn rossz 7. évad.
9/10
nikomin 2009 okt. 05. - 23:36:14 9/10
(1712/3565)
Elmondták már a nyáron is hogy mindenképpen két fajta záró epizódot gyártanak egyiket évadzáróként a másikat sorozatzáróként.

SD-1507 :Jonathan csak a Lois és Clark Superman Legújabb Kalandjaiban élt, mindenhol máshol meghalt ha jól tudom,ne érts féltre szerettem Jonathan karakterét de sok esetben csak hátráltatta a fiát mintsem elõremozdította volna.
10/10
Sheila85 2009 okt. 05. - 22:18:18 10/10
(1711/3565)
Én is bízom benne, hogy lesz 10. évad, egyrészt mert az új évad egyelõre nagyon bejön, másrészt mert ez azt jelentené, hogy meglenne a 200. epizód is. TW 2 évre írt alá, és mivel kétlem, hogy mégegyszer hosszabbítana, ez azt jelentené, hogy az írók a 10. évadban adhatnának egy szép kerek lezárást a sorozatnak, és nyugodtan elvarrhatnák a szálakat. Õszintén szólva ha a 9. évad lesz az utolsó egy kicsit tartok attól, hogy a CW ugyanazt teszi majd megint mint a 8. évadban, azaz elrendeli, hogy Sounders-ék olyan befejezést dolgozzanak ki, ami évadzárónak és sorozatfinálénak is elmegy, tehát kétféle megoldást. Ez pedig azt jelentené, hogy kb. az utolsó két részben összecsapnák az egészet, ezt pedig nagyon nem szeretném, ezért inkább legyen 10. évad.
Amúgy én pozitívan állok ehhez, mert úgy vélem, hogy bármit is tenne Ostroff péntekre a Smallville helyére, az rosszabb nézettséget produkálna, így aztán nem sok értelme lenne az egésznek. Bár ki tudja, ettõl a nõtõl minden kitelik.
9/10
nikomin 2009 okt. 05. - 21:14:29 9/10
(1710/3565)
Én is elfogadnám 10.évadot már csak azért is mert egy szép kerek páros számmal búcsúzna a nézõktõl, jobban hangzik a megélt 10 évadot mint a megélt 9 évadot.Bár én a pesszimisták táborát erõsítem azaz érjük csak meg a májust akkor eldõl mi lesz a sorsa,de szerintem a 9.22 lesz a sorozat zárórésze.(Még szerencse hogy kettõt fognak forgatni belõle nem úgy mint tavaly.)

*(CB-nak is ha jól tudom 2 éves szerzõdése van,tehát nem egy évados fõ gonosznak szánták)
10/10
Sheila85 2009 okt. 05. - 19:42:53 10/10
(1709/3565)
Ez így igaz. Az elmúlt néhány évben mindig azt mondták, hogy ez az utolsó évad, aztán végül kiderült, hogy mégsem. Lehet, hogy ez most is így lesz, ha a nézettség stabilan 2 millió fölött marad. Mindenesetre az alkotók szeretnének 10. évadot, ez a Comic Con-on is elhangzott, és a SciFi Magazinban egy interjú során Kelly Sounders szintén ezt mondta.
10/10
Sheila85 2009 okt. 05. - 00:29:06 10/10
(1708/3565)
Az tény, hogy a Smallville számára a csütörtök volt az ideális hely, mert szerintem a Supernatural-lel remek párost alkottak. A baj az, hogy nem tudhatjuk, hogy mennyi nézõtõl esett el a sorozat azzal, hogy péntekre került, habár elnézve a CW többi sorozatának a nézettségét (Supernatural – 2,57 millió, 90210 – 2,46 millió, Melrose Place – 1,53 millió, OTH – 2,62 millió, GG – 2,33 millió) nem is teljesít olyan rosszul ahhoz képest, hogy pénteken megy. Mondjuk ésszerûbb megoldásnak tartanám, ha a Supernatural vagy a VD ismétlését adnák a Smallville után pénteken az ANTM helyett.
Amúgy a Melrose Place iszonyú gyengén teljesít, ha valamelyiket elkaszálják remélem az lesz az.
9/10
nikomin 2009 okt. 04. - 23:08:02 9/10
(1707/3565)
Én nem hiszem hogy szerdán a 21:00-es sávban jobban járnánk.A csütörtök kéne vissza, csak mivel a VD 3M fölött hoz így kizárt hogy egy darabig elmozdítsák onnan.Változtatások meg esetleg majd akkor lesznek mikor téli szünetre mennek addig nem,akkor meg majd azért lesz alacsony a nézettsége mert a rajongók megszokták a pénteket.

Az a baj ha valamit kimozdítanak a fix pontjáról oda már nehéz visszarakni,úgy hogy még a nézõk is menjenek,hozzászokjanak az új naphoz.

A Merlose Place úgy ahogy van sz*r ugyanúgy mehetett volna a kukába a TBL-el együtt. Az MP-t azért ismétlik,hogy nézõket toborozzon,ezért is hozzák vissza sorba a régi szereplõket is. Hiszen ez a sori (meg a VD) kapta a legnagyobb csinnadrattát a nyáron, nem engedheti meg a Sorozatnáci hogy bukjon rajta egy hatalmasat.(lehet hogy még az állásába is kerülne szegénykének,amiért szurkolok tegyük hozzá)

Középen a Sorozat Náci Dawn Ostroff (hogy miért nem nyomták inkább össze)
10/10
Sheila85 2009 okt. 04. - 18:01:41 10/10 Előzmény nikomin
(1706/3565)
Én azt nem értem, hogy miért kell a Smallville-t pénteken adni még most is, miután a CW törölte az egyik új sorozatát (The Beautiful Life) ami szerdán ment. Nem értem miért nem rakják át annak a helyére, biztos jobb nézettséget produkálna akkor, mint pénteken. Talán még a 3 millió nézõt is elérné. Ehelyett azok az idióták a keddi Melrose Place-t ismétlik szerdán kb. 1 milliós nézettséggel. Komolyan mondom ez az Ostroff totál hülye, már rég ki kellett volna rúgni a nõt. A helyükben átraknám a Smallville-t a szerdán megüresedett helyre, és az ismétléseket vetíteném pénteken.