Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2009 okt. 31. - 19:04:43 10/10
(1865/3565)
"Excel Visual Basic bõvítményével szerkesztek binomiális függvényt" ja én is mindig ezt csinálom, ha van egy kis szabadidõm :)
Szerintem kimondhatjuk, hogy félideig biztos tartani fogja ezt a magas nézõszámot, nagyon érik a 10. évad.
10/10
Sheila85 2009 okt. 31. - 17:18:43 10/10
(1864/3565)
A Crossfire nézettsége:

For The CW's "Smallville" (2.6 million viewers, 1.2), the rating is a season high, representing additional growth over recent weeks and a rising likelihood the veteran series will stick around for another year despite being jettisoned to TV Siberia.

Forrás: http://www.thrfeed.com/2009/10/smallville-grows-again-ugly-betty-doesnt.html

Ezek nem a végleges számok. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit fog majd csökkeni, mivel ezek az adatok azokat a nézõk is tartalmazzák, akik Chicago-ban a kosárlabdameccset nézték.
10/10
g413qi2 2009 okt. 31. - 13:50:44 10/10
(1863/3565)
OFF
Neked, aki Sony Vegas-t használsz, mi a véleményed a Windows Movie Maker-rõl? Szerintem a lányok azért használják a wmp-t, mert rózsaszínûre lehet állítani(már bocsi).
10/10
g413qi2 2009 okt. 31. - 11:39:54 10/10
(1862/3565)
Nem hiszem el, hogy windows media player a lejátszód. Basszus.
Akkor úgy tûnik, hogy a rész értékelését illetõen a lányok leszavaztak.
Nekem a rész legfontosabb jelenete az volt, amikor Clark megmentette Lois-t és Olit. Teljesen, 100%-osan olyan hangulat áradt a jelenetbõl, mint a legjobb képregényes pillanatok, õszintén szólva nem igazán számítottam arra, hogy a Smallville-ben lesz egy ilyen intenzív és originál jelenet. Biztos vagyok benne, ha Oli ellenség lett volna, akkor Clark vörösen izzó szemekkel nézet volna rá, ahogy illik.
10/10
g413qi2 2009 okt. 31. - 10:17:51 10/10
(1861/3565)
Nekem az volt a bajom ezzel a résszel, hogy nem volt elég tartalmas. Ha visszagondolok, hogy mirõl szólt, hát randiztak egyet és kész.
Megnéztem a Raó-t, a kriptoni piros Napot hívják így, ami egyben a napistenük is.
A Clark és Lois jelenetek már egy idõ óta mindig jók és viccesek, és a párbeszédek is tele vannak poénokkal, lassan már meg sem kell ezt külön említenünk.
10/10
Sheila85 2009 okt. 31. - 10:04:10 10/10
(1860/3565)
***********9x06 Crossfire***************

Megnéztem az epizódot, szerintem remekül sikerült, ebbõl az évadból idáig ez tetszett a legjobban. Jó volt a sztori ezúttal minden egyes szereplõnél. Végre Chloe sem idegesített, sõt kifejezetten vicces volt az a jelenete Stuarttal és a tûzfalakkal. Ki tudja talán õ az a romantikus szál Chloenak, amirõl Souders-ék beszéltek. Szerintem aranyosak lennének együtt.
Örülök, hogy végre láthattuk Zodot és Tesst is, ahogy próbálják a másikat rábírni az együttmûködésre. Jó húzás volt Tesstõl, ahogy elküldte Zodnak a véres dögcédulát. Ahogy elnézem, várható, hogy lassan elkezd csökkenni a kandoriak száma.
Az nekem is feltûnt, hogy Mia megkapta Lana parókáját, de maga a karakter szerintem jól el lett találva. Az Oliver/Lois kapcsolatot is szépen lezárták, bár én ott egy kicsit sajnáltam Ollie-t. Amikor Clark elkapta a golyót épp Oliver szeme elõtt egy kicsit Superman Returns érzésem volt, de szerintem jól valósították meg, és tetszett Clark arckifejezése.
Mindenesetre nálam most is a Lois és Clark jelenetek vitték a pálmát. Szerintem baromira szórakoztatóak együtt, remélem ez a továbbiakban is így marad. Lois beszólásai Clark vakrandija során állatiak voltak. Na és persze az epizód zárójelenete!!! Egyszerûen szuper volt, bírtam, ahogy Lois egyre csak mondja a magáét, aztán Clark szépen elhallgattatja:)
9/10
nikomin 2009 okt. 31. - 09:52:05 9/10
(1859/3565)
Én úgy tudom alapjában is 2 Speedy van az újabb Mia a HIV fertõzött (ex) gyermek prosti.Szerintem nem egy részes karakter lesz.Gondolom idõnként fel fog bukkanni Oliver-el.Nekem a Smallvilles Cat Grant-el nem volt bajom a szerepét betöltötte és kész(én nem is vártam,hogy hasonlítani fog az eredetire).Hát ami igaz az igaz ezt a régi öreg Clark nem tette volna meg(és én nem csak a csókra gondolok,úgy egészében),ezért is bírjuk az új Clarkot.

Kanada-i Trailer (pocsék hangminõséggel)
http://www.youtube.com/watch?v=G1rnu5tLh0E

***********SPOILER***********
Lois a következõ részben állítólag nem lesz.Állítólag az Idolban is lesz egy hasonló jelenet mint itt a záró csak az egy kis rövidzárlatot okoz Lois agyában.
10/10
g413qi2 2009 okt. 31. - 09:00:57 10/10
(1858/3565)
9x06 Crossfire

****SPOILER****

A kezdésen én is meglepõdtem kicsit, azt hittem, hogy nem vágták le az elejérõl a reklámot, de végül is miután jött a felirat megnyugodtam, jó kezdés volt. Az utcalányok manapság már két fronton keresnek pénzt, mi értelme volt Mia verekedésének az elején? Másik, hogy szerepelhetne Mia pár részben még, különben mi értelme volt, hogy egy mellékszereplõ mellékszereplõje legyen. Magából a karakterbõl ki lehet hozni néhány érdekes dolgot, a képregényben egyébként Speedy férfi volt. Feltûnt a színen Catherine Grant is, azon kívül, hogy szõke volt, semmiben nem felelt meg az én CG elvárásaimnak. Lois randi-ûrlapját csinálhatták volna úgy is, hogy el lehessen olvasni a válaszait. R.A.O. vállalat, Rao egy kriptoni isten, asszem a napisten. Kicsit furi volt, hogy a vakrandinál elõre beállított kamerák voltak, azt hittem, az ilyeneket emberek szokták tartani. Lois vakrandiját szerintem elrontották, hozhattak volna neki egy ismeretlen pasit, aztán betoppanhatott volna Oliver, és félbeszakíthatta volna a randit, a mikrofon miatt így is lejött volna a lényeg Clark-nak, a félrevonult beszélgetésüket azt hittem ki fogja hallgatni a szuperfülekkel. Stuart fiú, egy idõ után arra tippeltem, hogy õ lesz Chloe új barátja, nem tudom, miért találkozott vele, hacsak nem azért, hogy lebeszélje a tûzfalak végtelen telepítésérõl. Ez a hello hand dolog vicces volt, nem a terminátor 3-ból való? Tess felbõszítette a kis õrnagyot, ideje volt, végre visszavágott egy kicsit. A végén volt a két legfontosabb jelenet, a csók és a mentési akció. A mentési akció teljesen Superman-es volt, a ruhát leszámítva mint az igazi Superman, pont úgy oldották meg, nagyon jó lett (a szemkontaktusból nekem az jött le, hogy mit akarsz te kis emberi lény, isteni hatalmamhoz képest te egy pondró vagy). Ezután a következõ lépés már az lesz, ha megüti valami ágrólszakadt kicsit szupererõs bûnözõ, akkor nem száll el, hanem rezzenetlenül áll, esetleg lesajnálólag néz, mégiscsak õ lenne a numero uno legerõsebb a Földön, vagy mifene. A csók, ilyet Clark nem szokott csinálni, lehet, hogy Bizarro visszatért? Tuti az lesz, hogy a kövi rész felénél, mert addig úgy tesznek, mintha mi sem történt volna, az egyikük kiböki: akarsz beszélni róla?

Szerintem ez amolyan közepes rész, kevés feszültség és izgalom, de már megint a Lois-Clark dolog simán elvisz a hátán bármilyen más sallangot, tényleg bármit. Akármit.
9/10
nikomin 2009 okt. 31. - 05:28:09 9/10
(1857/3565)
********9.06 Crossfire*******

A rész végére mindenki talált magának új játszópajtást. (bár csak Tess és Zod játszanak véres játékot) :)

A nyitáson egy kicsit meglepõdtem, hogy most mit is nézek éppen de tetszett,a vakrandi szintúgy.Már megijedtem,hogy Clark megint megkezdi a hisztit vagyis el is kezdte,de hála a magasságosnak jött Chloe és megmentette a napot mármint Clarkot az önfeláldozós mániájától,de jó lenne ha Chloe végig ilyen maradna mint ebben a részben volt a régi Chloe-ra emlékeztetett (aki annak idején nagy kedvencem volt)+nagyon bejött a fogócskája a Stuart-al.Oliver szegényem egy kicsit rácseszett.Lois végre másnak is elismerte,hogy õ bizony Clarky boy-t akarja.Na meg amit azok ketten levágtak Oliver megjelenéséig,egyre kíváncsibb vagyok mi lesz akkor,ha egy pár lesznek(szerelem vagy háború vagy inkább mindkettõ).Tess "ajándéka" Zod-nak nagyon bejött,Zod is elszámította magát egy kicsit nemcsak Oliver.Na meg ahogy Clark elkapta azt a golyót pont Oliver "orra" elõtt,ami plusz poén hogy nem attól nyelt egy nagyot hanem, ahogyan Clark rá nézett.Mia-ra meg ráadták Lana 7.évados parókáját,meg azt a szörnyû göncöt.Plusz tetszett hogy nem felejtették el a Kandoriakat sem.Ami pedig az utolsó jelenetet illeti hát mit is mondjak rá:!!!!! VÉGRE!!!! Ez az!! a tinilányos ujjongást félretéve tetszett hogy azzal zárták magát a részt is.

+Poén:a rész után a K.Site fórum behalt vagy egy 10-15 percig (túlterhelõdött) :)
9/10
nikomin 2009 okt. 31. - 02:12:20 9/10
(1856/3565)
Kandor Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=MQ7Yi5OS1JQ&feature=player_embedded

Én mondtam,hogy Clark egyszer elkapja Tess nyakát. :)
10/10
g413qi2 2009 okt. 30. - 22:19:43 10/10
(1855/3565)
:)
Amikor Clark megtudja, hogy mi van Lois fejében elrejtve, és nem maradna oka a DP-ben maradni, akkor egy kis nemzöld színû kriptonit, és máris úgy viselkedne, hogy Lois jó ideig nem akarná újra látni.
10/10
g413qi2 2009 okt. 30. - 21:41:20 10/10
(1854/3565)
OFF
Még az egész szõke haj mizéria legelején én is megkérdeztem egy ismerõsömet (magas átlagú ismerõsömet), aki hasonló dologgal foglalkozik, mint a te ismerõsöd, és õ azt mondta, hogy ez hülyeség, mert a haj színéért több gén felelõs, és ha ilyen egyszerû lenne, akkor nem vizsgálnák bogarak szemének színét. Mint nagyon amatõr genetikus, ami annyit jelent, hogy nem vagyok genetikus, pusztán csak ötös voltam bioszból, és elkezdtem keresgélni a neten, hogy akkor most hogy is van ez, olyasmiket találtam, hogy a hajszín nem allélikus génkölcsönhatás, meg hogy a hajszín a fekete és vörös festék keverési arányától függ. Ezzel most okosabbak lettünk? Én nem.
9/10
nikomin 2009 okt. 30. - 21:38:41 9/10
(1853/3565)
Itt Michael Shanks interjú./Hawkman/ ebbõl pár apróság kiderûl
http://www.huffingtonpost.com/jenna-busch/michael-shanks-on-smallvi_b_339282.html

Nem hiszem hogy otthagyja a DP-t.Az viszont fix neki nem 24 órából áll egy nap (Blur+Kiképzés+DP+Lois+Farm)

RedK Clark(Õrült Clark nagy kedvenc) meg most mit csinálna? Azon kívül,hogy 2 perc alatt kinyírná Zod-ot, illetve Lois-t bár õt más módszerrel és nem 2 perc alatt :)ja és esetleg Oliver-t is falhoz vágná párszor ha elsütné a cserkész beszólását.
10/10
g413qi2 2009 okt. 30. - 21:18:04 10/10
(1852/3565)
A 8. évad elsõ felében lehetett volna egy rész az üvegezõs, rajzolós kislánnyal, aki visszatér tiniként és fülig szerelmes Clark-ba, de már nem lenne idõszerû. A lehetséges visszatérõk nagy részét már mi is megbeszéltük százszor, hogy jó lenne ha visszatérnének. Egyedüli újdonság azóta Metallo volt, nem bánnám, ha az évad vége felé kicsit upgrade-olva visszatérne.
Az jutott eszembe, hogy (1) az évad derekán kiderül Lois látomásainak lényege, akkor Clark otthagyja majd a DP-t, azt mondta, hogy elsõként kell megtudnia, és akkor a második félidõben megint magánzó lesz? (2) Mi a francot fog csinálni egymással fél tucat szuperhõs két részen keresztül, elméletileg mind jó, nem kellene valamiféle szuperellenség (vagy multicég)?
Hogy mit látnék újra szívesen? Ezüst vagy piros kriptonitot, már régen õrült meg Clarky.
9/10
nikomin 2009 okt. 30. - 10:45:30 9/10
(1851/3565)
1,Martha
2,Perry
3,Sam Lane
4,Metallo
Nekem Lex személy szerint egyáltalán nem hiányzik jelen pillanatban, a sori végén oké de én addig is megvagyok nélküle.
10/10
Sheila85 2009 okt. 30. - 10:08:48 10/10
(1850/3565)
Kelly Souders - Who's Returning to Smallville?

http://www.tvguide.com/News/Whos-Returning-Smallville-1011386.aspx

Én a legjobban Lex visszatérésének örülnék, bár nem látok rá sok esélyt, legfeljebb a sorozat zárásakor néhány rész erejéig. Akit még látni szeretnék az Martha, Metallo, Perry és Sam Lane.
9/10
nikomin 2009 okt. 30. - 07:05:42 9/10
(1849/3565)
A Marketing Image egy kicsit másként(fanmade)+ mindenki rajta van.

http://i163.photobucket.com/albums/t288/Traitors_Stead/S9%20Posters/SM04-AM-0001-group2.jpg
10/10
g413qi2 2009 okt. 29. - 23:42:11 10/10
(1848/3565)
A haj színéért nem egy darab gén felelõs, de ha azt mondod, hogy ezt neked egy genetikus vagy professzor 100%-ra veszi az életére letett esküvel megerõsítve, akkor elfogadom, de kétségeim továbbra is fenntartom (de nem hangoztatom).
10/10
Sheila85 2009 okt. 29. - 22:52:40 10/10
(1847/3565)
A hajszínnel kapcsolatban itt van némi magyarázat:

Minden génbõl két darabot hordozunk, egyiket az édesapánktól, másikat az édesanyánktól kapjuk. Megkülönböztetünk egy domináns és egy recesszív allélt. Az ember esetében a barna hajszín a domináns, vagyis akkor is láthatóvá válik, ha a két allélból, amit hordozunk csak az egyik a barna hajszínt kódoló gén.
A szõke hajszín recesszív, azaz csak akkor válik láthatóvá, ha mindkét allél a szõke hajszínt kódolja. Az ilyenkor szokásos jelölés:
A – barna allél (domináns)
a – szõke allél (recesszív)

Tehát:
AA – barna hajú ember
Aa – barna hajú ember (azért, mert a barna allél a domináns és elnyomja a szõkét)
aa – szõke hajú ember

Szõke hajú szülõknek azért nem lehet barna hajú gyermeke, mert egyikük sem, hordozza a domináns allélt (ha hordoznák barnák lennének) így azt nem adhatják tovább gyermekeiknek sem. Tehát ebben az esetben, mivel a szülõk szõkék:
Anya: aa (szõke)
Apa: aa (szõke)
A gyerek egyet örököl az anyától, egyet az apától, így õ is csak aa lehet.
Ez nem zárja ki azt a lehetõséget, hogy két barna hajú embernek szõke hajú gyermeke szülessen, mert õk vagy hordozzák a recesszív allélt, vagy nem, ez a hajuk színén nem látszik. Tehát ha az anya: Aa (barna) és az apa: Aa (barna), akkor a gyerek lehet AA (barna) vagy Aa (barna) vagy aa (szõke).
Ha viszont az anya és az apa is AA (barna), akkor a gyerek is csak AA (barna) lehet.
9/10
nikomin 2009 okt. 29. - 22:30:12 9/10
(1846/3565)
Én a képek megjelenésétõl fogva gondolom azt,hogy a közös képek Jor-El és Zod között még Kandorban játszódnak.Legalábbis amiket eddig láttunk.A klónokkal az az egy bajom van,hogy megölhetõek még Jor-El is(kb. mint a Blue-ban Lara) és Clark-nak még az hiányzik az életébõl,hogy klón papát kinyírja Zod.Az interjú azért is érdekes mert legalább kiderült itt fog találkozni elõször Zod és Clark igaz nem váltanak egy szót se egymással.

A haj szín:alapvetõen nem ismerjük a kriptoni genetikát tehát lehet,hogy lehetséges bár ez sem magyarázza meg a (Relic) sörétbõl való ki szõkülést.De ha a rész olyan jó lesz mint amilyennek ígérkezik akkor szerintem szemet hunyhatunk a hajszín felett.

Kandor: szerintem lehetnek "fekete kristályok" mert ha jól emlékszem akkor voltak fekete kristályok mér a 7.évadban Kara emlékeiben is ráadásul ott a piros+fekete volt a domináns.