Téma: Smallville

9/10
nikomin 2009 márc. 27. - 10:20:25 9/10
(1325/3565)
A hangulattal egyetértek,nem volt rossz rész. Na és végre Oliver se a repülõn volt /bár az egy kicsit nehéz lenne :)/Bár nekem jobban tetszett volna talán, ha marad mind a két Lois egy azon városban.Clark foghatta volna a fejét. Nem tudom de csak nekem tûnt úgy ,hogy egyre nagyobb lesz a szakadék Clark és Chloe között?
10/10
g413qi2 2009 márc. 27. - 09:58:22 10/10
(1324/3565)
Ennek a kínai hatóságok nem fognak örülni :)
10/10
g413qi2 2009 márc. 27. - 09:56:49 10/10
(1323/3565)
8/17 Hex Nem tudom, nekem valahogy a hangulata nem illett ehhez az évadhoz, sokkal inkább a 4-5-6 évadok vicces hangulatát idézte, amúgy 4/5-ös rész.
Question: Zatana miért a DP tetején hajtotta végre a varázslatát?
Statement: Találtak Chloé-nak egy jó kis állást/szerepet, ez értelmes lépés volt (Watchtower is officially online).
bandi892 2009 márc. 25. - 18:16:05
(1322/3565)
oké rákerestem egyszerûbb lett volna mondjuk ezzel kezdeni ((:, de lesz (:
bandi892 2009 márc. 25. - 17:45:45
(1321/3565)
nem tudja valaki lesz-e 9. évad :D bocs ha bárki is írta már ezt az infot, de nincs kedvem végigolvasni ennyi kommentet :D
10/10
g413qi2 2009 márc. 24. - 15:28:53 10/10
(1320/3565)
Március 8.-án a 7. évad zárórésze ment, 15.-én nem volt rész, 22.-én pedig a 4. évad elsõ része ment.
rencsu 2009 márc. 24. - 13:35:05
(1319/3565)
Valaki megtudná nekem mondani, hogy most ugyan "újra" kezdték a Smallville-t a Tv2-ön, de ami márc. 8-án ment rész az hanyadik évadnak volt a záró epizódja?
Tenki elõre is!
10/10
g413qi2 2009 márc. 24. - 08:41:47 10/10
(1318/3565)
"mivel alapjáraton tartom baromságnak a jóslatokat és az asztrológiát" Akkor ez közös benned, bennem és Harry Potter-ben. Bár az egyik kedvenc reklámom a "ne bízza sorsát a véletlenre, hívja a telejósdát".
A kézikamaerás felvételek ötletét lehet, hogy a Superman Doomsday-ból vették, nem tudom, a lényeg, hogy nagyon jó volt, és az is, hogy az elejétõl fogva forgott a kézikamera, nem csak a pajtai mészárlás során.
Doomsday a rajzfilm elõtt már szerepelt a képregényben is, a kinézete nagyjából mindenhol (képregény, rajzfilm, Smallville) ugyanolyan, csak megrajzolni valamit sokkal könnyebb, mint egy emberre gumiruhát adni és utánna számítógéppel még csinosítani rajta. Doomy viselkedése pedig eltérõ a Smallville-ben, mint máshol, itt van emberi oldala, ez pedig már a történet része a dolognak.
10/10
g413qi2 2009 márc. 23. - 22:51:30 10/10
(1317/3565)
Most csak azért fogok kekeckedni, mert fáradt vagyok, szóval ha azt mondta volna Teague papa, hogy lehetsz megmentõ vagy!!! pusztító, az kevésbé fájt volna, de nem azt mondta. Valami olyasmit mondott, mint amit írtam, hogy a kriptoni jóslatok szerint te [Clark] leszel a Föld megmentõje, de a jóslatot lehet úgy is értelmezni, hogy te pusztítod el a Földet. Namármost a két mondat megeggyezik mindenben, kivéve az állítmányt, hogy Clark mit csinál a Földdel, megmenti vagy elpusztítja. Vagyis ugyanazt a kriptoni szót lehetett kétféleképpen értelmezni, na ez a kriptoni telejósda. Mikor kihúzza a koponyás figurát a kaszával és erre jön a jós megnyugtató válasza, hogy nem kell aggódni, ez bármit jelenthet. Az világos, hogy Jor-El azt szerette volna, ha a fia "jó" és nem "gonosz" és ezért volt a gömb, de ez azt a problémát veti fel, hogy ugyanúgy irányítható a "jó" Clark is a gömbbel, mint a "gonosz", ezért végül mégsem volt jó megoldás a gömb.
Szerintem Davis esetében mindegy, hogy ki nevelte, Kent-ként is benne lenne és ki akarna törni Doomy és Bloom-ként is küzd ellene, de Kent-ként nem engedné ki így a gõzt.
A Doomsday rajzfilmet azért nem vetettem fel, mert szerintem igencsak egyoldalú beszélgetést kellett volna folytatnom a témáról magammal, másrészt szerintem legfeljebb a történet szempontjából hasonlítható össze a Smallville-lel, mert két külön kategória a kettõ.
Asszem nem Lex semmisítette meg az erõdöt, hanem Jor-El, hogy Lex-nek ne legyen egy saját szuperszolgája. Vagy csak Clark erejét vette el? Már nem is emlékszem.
10/10
g413qi2 2009 márc. 23. - 00:11:38 10/10
(1316/3565)
Talán azért is olyan zseniálisan jó a 8. évad, mert az ilyen mellékszereplõk a fõszerepben részek is hihetetlenül jók (kivéve a Power-t), alapesetben én sem örülnék egy olyan résznek, aminek a Jimmy-Chloe-Davis háromszög a témája, de ezt a részt nagyszerûen összehozták.
Tess karaktere is egyre jobb lesz, neki elméletileg egy co-fõgonosz szerepe van, és mégsem olyan negatív figura, mint Lex. A csel, amit bevetett is Lex-szerû volt, de mégsem keltett olyan érzetet, mintha Lex karakterét egyszerûen behelyettesítették volna Tess karakterével. Az évad elején kicsit féltem, hogy Tess Lex nõi megfelelõje lesz, és minden második részben majd az õ machinációja okozza a konfliktust, de ez a félelmem eddig szerencsére nem igazolódott be.
Van egy olyan érzésem, hogy Clark a 9. évadban már megtanul repülni, most ez az egyik fõ topic (a Lana téma mellett) és ha nem kapja meg a felszállási engedélyt, akkor a CW-t elsöpri a népharag :)

Engem még mindig kísért a 7. évad szelleme, nem tudom kiverni a fejembõl (ezért megpróblom kiírni) azt a jelenetet, amikor az utolsó elõtti részben Teague papa fel akarja áldozni Clark-ot, aki ennek nyilvánvalóan nem örül és kérdõre vonja Teague papát, aki valahogy így indokolja a döntését:
- A kriptoni jóslatok szerint te leszel a Föld megmentõje. De a jóslatot lehet úgy is értelmezni, hogy te pusztítod el a Földet.
Ezt a hülyeséget mégis ki találta ki? Hogy lehetett valakinek ennyire hülye ötlete és a többiek miért engedték neki, hogy megcsinálja. Ha ennyire kétértelmû a kriptoni nyelv, akkor kíváncsi lennék a kriptoni kresz táblákra.
10/10
Sacamura 2009 márc. 22. - 23:31:30 10/10
(1315/3565)
Na megnéztem én is a részt. Elõször angolul majd magyar felirattal is. Rájöttem, hogy jobban megéri türelmesen várni a feliratot, mert így elrontja nekem az élményt.
Hát nem volt rossz rész, de õszintén engem nem annyira foglalt le. Nekem ez a Chloe Jimmy kapcsolat is kicsit fura, de ez a szerelmi vita már kicsit sok. Amúgy Jimmy nagyon jól játszott és a történet se volt rossz, csak nekem fura volt. Ami viszont nagyon tetszett az a Tess Clark kapcsolat alakulása. Tess tényleg egy nagyon ügyes nõ. Jó manipulatív képességei vannak. Clarkot jól hülyíti. Clark szinte elgondolkozott, hogy el kéne neki mondani a titkot. Ahogy ezt a repülõs dolgot eltervezte ez tipikus Luthor stílus. Nem sajnál milliókat se, hogy pici közelebb kerüljön a titokhoz. Olvastam sok helyen, hogy mennyire nem szimpatikus Tess karaktere. Nekem se tetszett az elsõ részben az a túl kemény fellépése, de most már egyre jobban tetszik.
Clark kár, hogy nem repült, de szinte biztos voltam benne, hogy nem fog, mert akkor minden részbe repülnie kéne már.
Na összesítésben tetszett a rész, de én nem éreztem olyan izgalmasnak bár lehet azért, mert nekem ez a Jimmy Chloe Davis téma nem olyan izgalmas.
Bog;) 2009 márc. 22. - 20:28:15
(1314/3565)
Nagyon köszönöm,de rájöttem mi volt a baj.A hogy véget ért az éved és most újra kezdték.
És én ezt nem tudtam.
De tényleg nagyon köszi
fricsi 2009 márc. 22. - 13:33:00
(1313/3565)
Szóval 2 héttel ezelõtt az a 7. évad befejezõ része volt. Na fasza. Nem tudja valaki, hogy a tv2 mikor kezdi el leadni az (új) 8. évadot? Úgy utálom az ismétléseket. Miért pont a 4. évadtól például? Lehet, hogy annyi ideig nem lesz új évad, hogy le tudják adni 4.-7. évadot? Hát én mindjárt morci leszek! :)
10/10
g413qi2 2009 márc. 22. - 12:09:34 10/10
(1312/3565)
Halihó! Van ott valaki?
Nem kekeckedésbõl kérdezem:

(1) két hete a TV2-n véget ért a 7. évad, ezért gondolhatsz erre a részre is

(2) múlt héten az ünnepi mûsorrend miatt nem volt Smallville, de én nem tudhatom, hogy errõl tudtál-e, szóval gondolhatsz erre is

(3) a TV2 a 4. évad részeit kezdi ismételni, ezért gondolhatsz a 3. évad utolsó részére is, amit utoljára a viasaton láthattunk

(4) Te is követed live az amerikai megjelenést, csak az utolsó (8/16) részt nem láttad, ezért gondolhatsz erre is
10/10
g413qi2 2009 márc. 22. - 11:31:26 10/10
(1311/3565)
Egy kicsit pontosítsd, hogy melyik elõzõ részre gondolsz. Melyik csatornán volt, mikor, melyik évad volt, ilyesmik.
Bog;) 2009 márc. 22. - 10:39:30
(1310/3565)
Segítene vki!!!Nem láttam az elõzõ részt. És nagyon érdekelne.
Nagyon köszönöm.
xido 2009 márc. 21. - 18:27:57
(1309/3565)
Kedves Port.hu!

Jó lenne levenni a megtévesztõ megrendelhetõ dvd-n linket a sorozat mindenkori adatlapjáról,mert rohadtul megtévesztõ,hogy az 1 évad van belinkelve,sõt mi több,ez már a 4.évad és itthon csak az elsõ 3.jelent meg--
10/10
g413qi2 2009 márc. 20. - 22:00:22 10/10
(1308/3565)
Szuper rész volt, csak két kifogásom lenne. Egy, az elején, amikor Clark divatbemutatót tartott Chloé-nak, akkor én a szupersebességet úgy oldottam volna meg, mint ahogyan Lana látta a 6/16-ban. Kettõ, amikor Chloe lenyugtatta Davis-t Jimmy kis akciója után, én nem alakítottam volna át annyira Davis-t, max csak vörös szem és éppen elkezdtek volna kinõni a tüskék.
Tess nagyon jó volt, simán az ujja köré csavarta Clark-ot és most Jimmy sem volt idegesítõ, épp ellenkezõleg, most az õ karakterét is nagyon eltalálták. (Ha már az eltalálásról van szó, szívesen eltalálnám egy vascsõvel negyvenhatszor azt, aki a múlt heti részt annyira elb*szta)
Talán azért is volt annyira jó ez a rész, mert az összes mellékszereplõ (Jimmy, Tess, Davis és talán Chloe is tekinthetõ mellékszereplõnek) brillírozott.

Azt hittem a 6/17 címe Combat és nem 127.
9/10
nikomin 2009 márc. 20. - 20:53:42 9/10
(1307/3565)
Repülésrõl: Szerettem volna ha lett volna.Ha nincs ,nincs.különösképpen nem izgat a dolog /még/.
Nekem még a Clark és Tess részek is tetszettek.A nõ jól keveri a kártyáit azt meg kell hagyni.Kiiktattatni egy repülõt,eljátszani a rossz gyermekkor kártyát,majd a régi filmek manipulatív nõi szereplõjeként /lehet hogy a pongyola vagy mi volt rajta miatt/ elrebesgetni hogy melletted biztonságban érzem magam,és én nem vagyok Lex bennem bízhatsz szöveget, csillagos ötöst érdemel.Legalábbis szerintem.
9/10
nikomin 2009 márc. 20. - 11:37:37 9/10
(1306/3565)
8/16 Nekem tetszett a rész. 8-9/10-es a Jimmy bedurvul szállal se volt semmi bajom. Hát azért én reménykedtem egy kicsit ,hogy repülés lesz de nem csak egy nagy ugrás lett.:(