Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2009 máj. 20. - 20:00:38 10/10
(1445/3565)
"A Jimmy-húzással az is felmerülhet sok rajongóban, hogy tök mindegy, hogy mit nézünk 3 évig a végén egy tollvonással átírhatják a lényeget." Emiatt kellene talán a készítõknek most már világosan megmondani, hogy hol/mi lesz az a pont, ameddig elmennek, hogy a rajongók ne érezzék magukat mégegyszer így átverve. Meg kellene mondaniuk, hogy lesz-e repülés, ruha, szerelem, munka. Ezzel talán kicsit kiengesztelhetnék az érthetõen dúlt lelkû rajongókat.
Ez a bizonytalanság most megakadályoz minket a tippelgetéstõl, hogy mi lesz az új évadban. Két állandó szereplõ otthagyta a sorozatot (nem hiszem, hogy Zod lesz az egyik új állandó), ezért új szereplõk fognak jönni. Ha rámennek a DP-s vonalra, akkor gondolom újságnál dolgozó munkatársak lesznek az újak, de simán el tudom képzelni, hogy Clark most otthagyja az újságot, és esetleg visszaköltöztetik Smallville-be, akkor talán néhány falusi lesz az új állandó (talán szomszéd), de lehet, hogy a gömbbõl újabb emberek szabadulnak ki, vagy még nagyon sok megoldást választhatnak. Rossz ez a bizonytalanság.
10/10
g413qi2 2009 máj. 19. - 21:54:36 10/10
(1444/3565)
Nem tudjuk, ezeket a dolgokat nem szokták nagyon reklámozni.
10/10
balfiviz 2009 máj. 19. - 21:46:12 10/10
(1443/3565)
DC milyen engedményeket adott Lois és Clark kapcsolatában? Meddig mehetnek el?
10/10
g413qi2 2009 máj. 19. - 21:16:26 10/10
(1442/3565)
Oda nem kell regisztrálni, ha hozzá akarsz szólni.
Végül is használtad a címet, amit emailben írtam pár hete?
10/10
g413qi2 2009 máj. 19. - 16:16:33 10/10
(1441/3565)
A sorozajunkie-n van már 8. évad finálé értékelõ, nézzétek meg, és kommentáljátok, majd késõbb valószínû én is írok pár sort.
8/10
Iceman87 2009 máj. 18. - 19:03:01 8/10
(1440/3565)
Köszi szépen!
10/10
g413qi2 2009 máj. 18. - 18:34:42 10/10
(1439/3565)
Ezt a ruhát 2005 decemberében hegesztette magának (akkor jelent meg benne) és elég hamar le is tépték róla (csak néhány részben volt eddig rajta), eddig semmi extrát nem csinált vele. Van benne beépített hologrammos rádió adó-vevõ és sugárvetõ fegyver a kezében. Ja, és az egyik legbénább (legrosszabb) minitörténetben volt rajta.
10/10
g413qi2 2009 máj. 18. - 18:30:52 10/10
(1438/3565)
Nem tudjuk, a TV2 honlapján sem írnak semmit, talán még kicsit korai errõl beszélni.
8/10
Iceman87 2009 máj. 18. - 16:29:31 8/10
(1437/3565)
Szerintetek kb mikorra fog a tv2-höz kerülni a Smallville 8.évada? vagy errõl még nagyon korai beszélni?
10/10
Marky21 2009 máj. 17. - 15:06:34 10/10
(1436/3565)
Ennél jobb fináléra számítottam :(
10/10
g413qi2 2009 máj. 16. - 21:47:12 10/10
(1435/3565)
Nekem nincs bajom a részek közötti kiigazodással, az a baj, hogy egy-egy témához, ha nem nagyon speciális, akkor túl sok a rész. Például, ha akarnék egy Chloe+Clark szerelmes videót, akkor át kellene néznem az összes részt, kiválogatni azokat a jeleneteket, amiben kettesben vannak és meghitt a hangulat, valamint néhány olyan jelenetet, amiben egyedül szerepelnek és szépen/bánatosan néznek. Legalábbis ez az én módszerem (ami már 4 videó esetében bevállt, és elég megrögzött és kényszeres vagyok ahhoz, hogy ne változtassak). Önmagban a részek végignézése is óriási feladat.
10/10
g413qi2 2009 máj. 16. - 17:53:27 10/10
(1434/3565)
A rész végén lehetett volna egy 10 perces verekedésük, azt nem bántam volna. Minimum egy olyan szintû verekedést vártam, mint a Combat-ban volt.
Én is gondolkodtam már néhány videótémán, csak az a baj, hogy szeretem az aprólékos, precíz munkát, és a sorozat 174 résznél tart, és ha kitalálnék valami jó témát, akkor annyi részt kellene átnézni, hogy az simán elriasztana bármilyen ötlettõl (egyébként most kb 120 Smallville rész van a gépemen).
A képregényvadászatban nem a letöltés a nehéz, az benne a legkönnyebb, hanem egy történet összerakása. Úgy képzeld el, hogy van 4 féle képregény (pl Action Comics, Superman, Man of Steel és Adventures of Superman), és egy történetet nem az egyik féle képregényen vezetik végig, hanem próbálják szétszórni a 4 között, hogy szegény baleknak mindet meg kelljen venni, és sokszor nem írják oda a rész vége után, hogy melyikben folytatják a történetet.
10/10
g413qi2 2009 máj. 16. - 00:35:58 10/10
(1433/3565)
A 8/8 vége elõtt két és fél perccel Kara indoka a távozásra: a zónában hallott pletykákat arról, hogy Kandor (egy kriptoni város) létezik valahol (vagyis megmenekült valahogy a Kripton pusztulása elõtt), megy és megkeresi.
10/10
g413qi2 2009 máj. 15. - 23:22:51 10/10
(1432/3565)
Egy smiley neked és egy a kép miatt.
10/10
g413qi2 2009 máj. 15. - 23:09:26 10/10
(1431/3565)
Azt nem tudom, mit csinál ott, próbálok Lois-ra és Clark-ra, valamint az értelmesebb dolgokra koncentrálni, évente kb 50 képregény mennyiséget képzelj el, 1987-tõl kezdtem, most tartok 2003-nál. Egyébként megtaláltam Persuader-t is, a Legion rész egyik fõellenségét. Késõbb megjelent egy másik is, egy asszem erõmûben dolgozó szakszervezeti vezetõ rajongó/másoló.
10/10
g413qi2 2009 máj. 15. - 21:56:24 10/10
(1430/3565)
Szerintem sem az idõutazás veszi el Lois emlékeit, hanem mondjuk Saturn Girl, vagy bármelyik másik telepata. Szeretnél látni egy time skip-et az egész sorozat végén? Szerinted mi fog történni Lois-szal a jövõben, vagy ha nem oda kerül, akkor hová? Bírnám, ha úgy kezdõdne a 9/1, hogy Lois megérkezik a jövõbe, ahol épp 30 légiós készül rávetni magát. Ezek után csak törlik az emlékezetét. Aktuális projektem, hogy átnézem az utóbbi 20 év Superman képregényeit, és azt nézem, hogy azokból kb mit (melyik karaktert és történetszálat) lehetne megvalósítani a Smallville-ben. Vannak vicces dolgok, pl Zod megjelent a Földön és a Pokolistan nevû Csehország melletti kis európai ország vezetõje lett. Talán ez az egyik legkirívóbb sületlenség. A képregényben is megcsinálták, hogy Lex indult a választásokon (a Smallville-ben ez még csak távlati terv volt, kivéve a 7/18-at), és a képregényben meg is nyeri a választást.
10/10
g413qi2 2009 máj. 15. - 19:35:57 10/10
(1429/3565)
8/22 Doomsday
Egy kicsit vontatottan kezdõdött a beszélgetés a tetõn, de hamar felvették a tempót, kivéve a szokásos maybe this is my true destiny, aztán jött a mitológialecke Davis-tõl, már Lex-tõl sem hiányzott.
Clark búcsúja Lois-tól és a búcsúlevél tökéletes volt, Clark és Lois jelenetei a legjobbak a 8. évadban, ezt kellene folytatniuk a 9. évadban is. A búcsúzás elején azt hittem, hogy az epizód végére Clark talán halott lesz, Lois átnézi a számítógépét és megtalálja az üzenetet, ez már jó indítás lett volna a következõ évadra. Elsõ verzió: Lois ebbõl rájön, hogy Clark a rbb; második verzió: még nem jön rá és a búcsúüzenettel megvalósul az eredeti képregényes felállás, vagyis hogy az elsõ (komolyabb interjúszerû) rbb cikket Clark írja, megelõzve Lois-t.
Aztán, miért kell minden elektronikai eszköznek pittyegnie? Miért tárol Tess videót a számítógépén vallatásokról? Ennyire csak nem beteg/perverz. Lois találkozása Tess-szel, nem tudom észrevettétek-e, de egy jó kis utalással kezdõdött a 8/1-re (maid costume). Viszont nem tudom eldönteni, hogy Lois mennyit tud a gömbrõl, meglepõ volt, hogy Tess verekedést kezdeményezett, szinte vártam, hogy Todd (Scrubs) mikor bukkan fel. Kicsit béna volt a verekedésük, Lois-t szerintem a 9/1 elején rögtön visszaküldik kicsit kitörölt elmével, kérdés, hogy fog-e emlékezni arra, hogy Clark egy gyûrût hordott magával, és hogy ebbõl milyen következtetést fog levonni.
Jimmy jelenetérõl már írtam, Clark sebérõl az alvadt vérnek nem lenne szabad eltûnnie. Ekkor azért még egy kicsi esélyt adtam volna Jimmy-nek, a képregényben sem mindig dolgozott a DP-nél, és nem mindig dolgozott, de mikorra Clark otthagyta, már újra biztos voltam benne, hogy nem éri meg a következõ évadot, mert nem vonta ki magát a történések alól.
Clark jelenete Doomsday-jel: ez lett volna a nagy, epikus összecsapás, amin a Föld sorsa múlik? Amire az egész évadot kihegyezték? Jó volt, amíg tartott (kivéve Clark kocogását a kislányhoz), mind a másfél perc. Talán az enyhe gúnyból érzõdik, hogy kicsit rövidnek találom a másfél percet. És ennek a „bunyónak” a rész végén kellett volna megtörténni, nem pedig a közepén. Kicsit jobban kétségbe eshetett volna Clark attól, hogy a Lois-szal megbeszélt találkozójuk helyszínén tombolt Doomsy, és Lois-t sehol nem látta. Ajj, de rettenetesen rövid verekedés volt.
Elõször azt hittem, hogy Jimmy egy templomtoronyban akart volna élni Chloé-val. Nem vagyok ebben profi, de szerintem nem olyan könnyû egy vascsõvel átszúrni egy emberi testet.
Az új Jimmy ötlet szerintem jó, de még jó sok idõ, mire elég nagy lesz, hogy a DP-nél dolgozhasson. Furcsa volt Clark hirtelen, minden elõzmény nélküli megjelenése a temetésen, hülyén oldották meg, legalább mutathatták volna, ahogyan kimászik a törmelékek alól, vagy kiszalad, vagy bármi.
Érthetõ Clark elkeseredése is, hogy az ember ölte meg Henry J. Olsen-t, akinek a megmentéséért mindent megtett, nem a szörny. A képregényben is volt olyan, többször is, hogy átadta magát a kriptoni örökségének, és számûzte az érzelmeket az életébõl, ezért számítottam arra, hogy ez majd a Smallville-ben is megtörténik, csak arra nem számítottam, hogy most fog megtörténni. Most ugyanis nincsen túl sok értelme. Ennek a lényege az lenne, hogy a döntést még drámaibbá teszi az, hogy a szeretteit hátrahagyja, amibõl jelenleg nincsen túl sok, és akik idõrõl idõre próbálják visszafordítani. A kriptoni útról az emberi útra a Lois iránt érzett végtelen szerelme téríti vissza, elméletileg, ami most szintén nem tûnik túl valószínûnek, tehát be kell majd érnünk valami kevésbé fenkölt megoldással. Az ajtóból kihalványítás effekt szerintem tök felesleges volt.
A vége: eddigre teljesen elfelejtettem, hogy az elõzetesben szerepelt Zod, ha elõzetesen nem kerül szóba, hogy Davis fogja játszani a következõ szezonban, hát a hátáról nem tudtam volna megmondani, hogy Davis az. Egyébként a végérõl ennyit tudok, minden homályban van a Zod-gömb-Tess vonallal kapcsolatban, hiába is kérdeztek róla. Fogalmam sincs, hogy hogyan került oda és miért és ki. Nem volt igazán lélegzetelállítóan izgalmas befejezés, a sokadik hiba a részben.
Az jó, hogy Tess marad a következõ évadra, de a fõ, hogy a Lois+Clark dolgot folytassák, ez a lényeg ugyanis.
9/10
nikomin 2009 máj. 15. - 15:18:15 9/10
(1428/3565)
8. évad Finálé.

Tetszett mondjuk DE,én több Doomsday vs. Clark bunyóra számítottam/vártam. Oliver és a csapat egy kicsit ostobák voltak. Clark hatalas nagy bûntudatát valamilyen szinten feleslegesnek érzem (és ez fogja belengeni a 9.évadot?).Arról Clark hol tehetett,hogy nemcsak Doomsday gonosz,de még Davis is.Ez a Jimmy nem is a késõbbi Jimmy dolog tetszett.Na és ott van Zod felbukkanása,(fináléról nem olvastam spoilert) én idáig úgy tudtam,hogy a fantom zóna lakóinak táborát erõsítette akkor meg mi a csudát keresett abban a gömbben?Vagy valami fiatalabb kiadás volt a gömbben (Sam Witwer)? De ez így olyan Harry Potter-es,nekem. Jobb volt mint az Arctic,bár ott alig vártam mi lesz szeptemberben. Na most ez az érzés elmaradt,ami miatt izgulhatok esetleg hogy mi lesz Lois-al mikor jön vissza,mit csinált a jövõben.
10/10
g413qi2 2009 máj. 15. - 14:53:38 10/10
(1427/3565)
Akkor legalább valakinek tetszett, ennek örülök. Amikor Jimmy megtalálta Clark-ot (Super...Super...Superguy), akkor már tudtam, hogy szegény nem éri meg a következõ évadot, de ez az új Jimmy végül is elég jó ötlet volt. Majd este felé leírom kicsit részletesebben is, hogy miket kifogásolok ebben a részben.
10/10
g413qi2 2009 máj. 15. - 08:53:28 10/10
(1426/3565)
Nekem nem tûnt fel, hogy ez az évadzáró, olyan volt majdnem, mint egy átlagrész.