Téma: Smallville

10/10
g413qi2 2009 ápr. 03. - 18:53:19 10/10
(1345/3565)
Azt tudom, hogy kicserélték a fiatal Lex-et egy másikra, a "jól bevágták az új Lexet a régi helyére" mondatodat értelmeztem úgy, hogy az új fiatal Lex-szel újra leforgatták a kukoricamezõs jelenetet, erre mondtam, hogy nem tudom, hogy ez újraforgatott jelenet, vagy az eredeti.
10/10
g413qi2 2009 ápr. 03. - 18:44:41 10/10
(1344/3565)
Chloé-val kapcsolatban már egy ideje az az érzésem, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, ezért tippeltem korábban, hogy õ lesz az egyik halott, vagyis hogy távozik a sorozatból. Lassan átáll a sötét oldalra, így nem fog annyira fájni a rajongóknak a távozása.

Tess piros-kék paca rajongó lett, azt szeretné, ha Clark komolyan „hõsködne” naponta megmentené a világot, reményt adna az embereknek és ilyenek. Ugyanolyan megszállott lett, mint Lionel volt és õ is azt hiszi, hogy jobban tudja Clark-nál, hogy mi jó Clark-nak. Nála van a kristály, de nem tudjuk, hogy õ tudja-e, hogy a kristállyal (az erõd segítségével) irányítani lehet Clark-ot, vagy egyáltalán mennyit tud. Talán még nem tudja a kristály titkát, csak gyönyörködött benne, vagy gyanítja, hogy vmi köze van Clark-hoz, azért nem biztos, mert a kristállyal Lex játszott és nem Lionel. Amikor megláttam a naplón a veritas jelet egy pillanatra megállt bennem az ütõ és felkészültem a legrosszabbra.
9/10
nikomin 2009 ápr. 03. - 18:10:01 9/10
(1343/3565)
Végre sikerült megnéznem a mai részt. Tetszett de,szerintem látszik hogy Chloe-nak kifele áll a szénája a sorozatból, nem mondom hogy meg fog halni,sõt szerintem nem fog,de el fogja hagyni Smallville-t az évad végén /attól függ ki lesz a másik halott/.

SPOILER/ Davis 100% hogy nem marad a 9.évadra, ha nem április 1. tréfa volt a hír /SPOILER vége

Ami érdekel de nagyon, mit akar Tess Clark-tól? Hiszen nála van a kristály amivel irányítani lehet Clarkot.Mindent tud róla,most azt várja hogy majd odamegy hozzá és elmondja amit már úgyis tud és aztán mi lenne? Valószínûleg megint én szõkültem be,vagy nem értettem valamit.
Egyetlen dolog zavart igazán Lionel naplója kb. mint amikor a semmibõl elõjött a Veritas társaság.
10/10
g413qi2 2009 ápr. 03. - 17:22:00 10/10
(1342/3565)
Majd a következõ rész elõtt megadom a címet, ahonnan mostanában szoktam tölteni (remélem addig nem zárják be az oldalt) és akkor 30 perc alatt le tudod tölteni :)
A Pilot-ból pár jelenet tényleg felesleges volt, valamint kicsit éles volt a váltás Chloe lakása és a mezõ között, és ami még zavar, hogy miért hagyják bekapcsolva a számítógépet, legalább az ablakot bezárhatnák, amit utoljára böngésztek, vagy legalább letehetnék a tálcára. Arra nem emlékszem, hogy a kukoricában fekvõ Lex az elsõ részbõl való-e, vagy kicserélték.
Sam egyre jobban belejön a szerepbe, az elsõ szereplésekor (8/2 Plastique) még elég béna volt, most már nagyon jó, ugyanez vonatkozik Cassidy-re is. Személy szerint nem bánnám, ha az évad végén Doomsday fûbe harapna, ha a 9. évadra kitalálnának a helyére 1-2 legalább ilyen jó karaktert.
10/10
g413qi2 2009 ápr. 03. - 10:11:28 10/10
(1341/3565)
8/18 Eternal 5/5 hasonló rész volt, mint a 8/13 Power, legalábbis alapkoncepciójában, amolyan felvezetõ epizód volt a szezonzárásra (még 4 rész van hátra), sok új dolgot tudhattunk meg a múlttal kapcsolatban, de olyan jól megcsinálták ezt a részt is, egyáltalán nem érzõdött rajta, hogy csak töltelék rész volt. Nagyon tetsztett az eleje is, amikor a 89-es meteoresõ jeleneteit kicsit bõvítve újra leadták, és tele volt nagyon jó mondatokkal, és tele volt nagyon jó mondatokkal, és tele volt nagyon jó mondatokkal. Tele volt nagyon jó mondatokkal. A mai rész alapján lehet, hogy Tess varrja meg Clark ruháját. A végére jöjjön egy rossz hír, három hét szünet következik a következõ részig, amikor is Lois interjút akar csinálni a piros-kék pacával.
10/10
g413qi2 2009 ápr. 03. - 00:11:39 10/10
(1340/3565)
A Lois varrja a ruhát nem tipp volt, akkor azt írtam volna, hogy ezt tippelem az utolsó jelenetnek, de én azt írtam, hogy mit látnék szívesen. Akkor annyit változtatok a kedvedért, hogy Clark varrta, Lois csak tervezte a ruhát és felügyelte a varrónõ Clark-ot.
10/10
g413qi2 2009 ápr. 02. - 21:22:16 10/10
(1339/3565)
Lex már igazán gonosz lett, és nem feltétlenül kell neki lennie Superman fõellenségének, ott van Zod, Darkseid, Brainiac, stb. már ha kell neki egyáltalán fõellenség. Szerintem az igazi Lex robbant fel, de ha vissza akarják hozni, akkor azt mondják, hogy egy klón volt, és kész.

Az utolsó Smallville-es jelenetként mit látnék szívesen: a tv-ben mutatnak egy természeti katasztrófát, Lois csókot lehel Clark ajkaira, azt suttogja a fülébe, hogy menj, mentsd meg õket Smallville, Clark felveszi 1 másodperc alatt a Lois által frissen varrott Superman ruhát, búcsúcsók, Clark elrepül elsõ bevetésére, mint Superman, közben a kamera a földön marad Lois-szal. Ez volt az elsõ gondolatom, aztán eszembe jutott a sorozat címe, és arra jutottam, hogy a helyszín nem egy metropoliszi lakás, ami elõször az eszembe jutott, hanem a Kent farm, esetleg a jó öreg pajta.
10/10
g413qi2 2009 ápr. 01. - 23:01:24 10/10
(1338/3565)
Lex a Superman sztori szerves része volt a Smallville-ben is, hét évadon keresztül állandó- és egy évadban félig :) vendégszereplõ volt.
Lex szerepe a superman-sztoriban, bár médiumonként változik, talán két dologban foglalható össze, és nem mind a két vonás jellemzõ minden Lex Luthor-ra. Az egyik jellemzõ dolog, hogy Lex Superman ellentéte, és itt nem a haj dologra gondolok, hanem inkább ilyesmire: jó-rossz, becsületes-gonosz, kisember-cégvezér, párkapcsolatban él-magányos, emberfeletti-hétköznapi, stb. és minél inkább kileng az inga az egyik oldalra, annál messzebbre lendül a másik oldalon is. Ebben a tekintetben Lex oldalán az inga sokkal messzebbre kilengett a Smallville-ben, ezért talán nem is baj annyira, ha a Smallville-es fõellenség nem Lex, a gonoszság non plusz ultrája, hanem csak annak egy csatlósa (Tess) lett. Lex karakterének egy másik aspektusa, hogy õ képviseli az emberiséget, olyan értelemben, hogy van egy félisteni lény (Superman), aki szupererõs, szupergyors, repül, tüzet lõ, stb, és vele áll szemben a ring másik sarkában az emberiség képviseletében Sanyi, akinek egyetlen fegyvere a „maximális” emberi ész. Ez a második vonás nem jellemzõ a Smallville Lex-jére. Eleve minden jött-ment meteorfertõzött megszívatta a Smallville-es Clark-ot (fõleg a kezdeti idõszakban), vagyis hatalma még nem teljesedett ki, a Smallville-es Lex csak egy semi-Jockey Ewing szintû konspirátor és nem egy észlény. Nem feltétlenül kell egy fõellenségnek lennie, sõt, nem feltétlenül kell fõellenségnek lennie, illetve ne azért legyen fõellenség, mert fõellenségnek lennie kell, hanem mert az írók jó történeteket találtak ki hozzá.
Még nem gondolkodtam el rajta, hogy az én utolsó Smallville-es jelenetem milyen lenne, majd eltöprengek a témán.
Láttam a 8/18-ról a director’s cut-ot és a sneak peak-et, hát nem vagyok túl optimista, van egy olyan érzésem, hogy a rész végére megint néhányan amnéziásak lesznek, vagy annak tettetik magukat :(
10/10
g413qi2 2009 ápr. 01. - 19:06:18 10/10
(1337/3565)
Ezer és egy módon tudnak valakit visszahozni a halálból, bár nekem nem hiányzik Lex. Szerintem Oliver nem direkt vár Lex felrobbantásával, abban a részben tudta meg õ is Lex rejtekkocsijának helyét, nem volt semmi oka hagyni Lex-et robbantgatni, ezért szerintem egyszerûen csak kicsit késõn ért oda.
10/10
g413qi2 2009 márc. 31. - 16:07:42 10/10
(1336/3565)
Oliver fejében meg sem fordult, hogy visszaadja a könyvet és kívánjon. Azért akarta megszerezni a könyvet, hogy elpusztítsa, fenyegetést látott benne, mert a könyv segítségével fel lehetett volna támasztani Lex-et.
10/10
Sacamura 2009 márc. 31. - 14:26:08 10/10
(1335/3565)
Na megnéztem a 17. részt is. Tetszett, hogy olyan laza rész volt. Örültem, hogy erre a részre pihentették Davist. Valahogy kellett egy kis pihenõ belõle. Ami még nagyon tetszett az Erica Durance alakítása, ahogy Chloét játszotta. Zatanna is bejött. Külsõleg is nagyon ott volt, de a karakter is tetszett és szerintem akár helye lehetne a szuper csapatba is. Jó volt, hogy ebben az epizódban nem egy teljesen gonosz ellenséget kellett legyõzniük, hanem egy kétségbe esett lánynak kellett csak pár szót szólni és szuper képesség nélkül is megoldották az ügyet. Vagyis majdnem, mert azért volt ott egy nagy ugrás is ami szerintem egész jól sikerült. Persze kár hogy nem repült, de a kameraállás amibõl mutatták már-már repüléses volt. Oliver se volt rossz a részben.
DE... Na tudtam, hogy ez lesz. Clark kezd rájönni, hogy huh van még csaj a világon Lanán kívül és eljött az amit lemertem volna fogadni. Megyek randira, mert múltkor kib@sztál velem szöveg és Clark erre már nem tud mit mondani. Na evel jól elfogják húzni még a kettõjük kapcsolatát.
Amúgy lehet csak nekem nem esett le vagy elvonta valami a figyelmem, de mit kívánt volna Oliver a könyvért cserébe?
10/10
g413qi2 2009 márc. 29. - 16:04:28 10/10
(1334/3565)
Letöltjük.
GyusziP20 2009 márc. 29. - 15:01:02
(1333/3565)
Sziasztok!
Látom itt már sokan látták a 8. évad nagy részét. Valahol vetítik vagy letöltöttétek?
sznúp 2009 márc. 29. - 14:22:08
(1332/3565)
Nekem nagy csalódás volt a 7. évad befejezése :S
Unalmas volt és hiába dõlt rájuk a cuccos , semmi zgalom nem volt benne , mivel úgyis tudni h nem hal meg egyik sem .
Meg a rész 2/3 - a arról szólt h beszélgettek meg a számítógép elött ültek Chloéval :S
Bár az uccsó részek mind errõl szóltak .
A nagy ellenség Brainiac - et is egykét szóból lerendezték . Õ lett volna olyan nagyon erõs ? :D
Meg Lex - el a nagy találkozás , amikor végre rájön Clark titkára , húde meglepõdött :S Aztán egybõl elpusztítja igen , Clark meg semmit nem tud tenni , ennyi a finálé :D
Remélem lesz még ennél jobb is ..
10/10
g413qi2 2009 márc. 28. - 20:12:30 10/10
(1331/3565)
A "He is Superman"-es rész nagyon tetszik, nagyon jól összevégtad a köpenyes Oliver tarzan-hintázással.
10/10
g413qi2 2009 márc. 27. - 21:21:23 10/10
(1330/3565)
Mivel a TV2-n majd valamikor elérnek addig, ezért az új nézõk kedvéért jöjjön egy figyelmeztetés:

****SPOILER****

Talán már tartasz a 3/14-nél (Obsession) ha legelõrõl kezdted, Alicia felbukkanásánál, na õ visszatér a 4. évadban is két részben 4/11 (Unsafe) és 4/12 (Pariah), a 4/12-ben Alicia úgy dönt, hogy Clark-nak vállalnia kellene az igazi önmagát, ezért csapdát állít neki, Chloé-val együtt elbújnak és szemtanúi lesznek Clark erejének. Azért viszi magával Alicia Chloé-t, hogy Chloe írja meg a Fáklyában Clark igaz történetét, de Chloe nem árulja el senkinek a titkot, majd az 5. évad elsõ részében Chloe életveszélybe kerül, és kéri Clark-ot, hogy használja a szupererejét és mentse meg, ne aggódjon, már régóta tudja a titkát. Végül is így tudja meg Chloe Clark titkát.
8/10
Iceman87 2009 márc. 27. - 20:52:06 8/10
(1329/3565)
Üdvözletem!
Most kezdtem el bedarálni a smalville évadot elõrõl mivel nagyon megkedveltem. egy kérdésem lenne: Mikor mondja el Clark Chloenak a titkát? elõre is köszi:)
9/10
nikomin 2009 márc. 27. - 15:30:51 9/10
(1328/3565)
Lehet hogy emiatt van ilyen érzésem.Vagy a spoilerek miatt belelátok olyat ami nincs.
Az a Dalai Lámás kép engem egy kicsit zavart,mikor lett Lois ekkora nagyágyú riporter?
10/10
g413qi2 2009 márc. 27. - 15:02:24 10/10
(1327/3565)
A Prey-ben veszekedtek egy kicsit és most a nem válaszolt hívások miatt Chloe kicsit megbántódott. Talán attól tûnik rosszabbnak a kapcsolatuk, hogy már nem szerepelnek együtt annyi jelenetben, és hogy Chloe annyit törõdik Davis-szel, aki elõbb-utóbb összecsap majd Clark-kal.
10/10
g413qi2 2009 márc. 27. - 14:58:41 10/10
(1326/3565)
A tetõt simán el tudnám képzelni egy randi helyszíneként is, egy kis asztal és egy három fõs zenekar kérdése az egész. Egyébként Lex bombája is a tetõn volt.
"ketlekolta" ezt elírtad, én nem ismerem ezt a szót, vagy külföldiül van?
Az ugráshoz az elrugaszkodás jól volt megcsinálva, de nálam rontotta az effekt értékét, hogy nem mutatták a landolást.
Nekem nem hiányzott, hogy Clark két Lois után szaladgáljon egyszerre, ha mindketten a városban lettek volna, akkor szerintem még több poént raktak volna ebbe a részbe, és mint írtam, szerintem ebbe az évadba valahogy nem illett bele ez a viccesre vett epizód.