offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 22:01:01
(958/1158)
Jah, s persze mint ahogy a filmekbõl van rosszabb-jobb, úgy a mesékbõl is. A népzenébõl is többet tanulsz, mint a popzenébõl vagy éppen a komolyzenébõl, mégse mondjuk mindegyikre, hogy kiváló, mert van közte rettentõ rossz is. (Bocs a dupla postért, de ez késõn jutott eszembe.)
offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 21:59:20
(957/1158)
Négyévesen persze, hogy nem tudtad felfogni, mert az agyad még nem úgy mûködött. A gyerek agya és képzelete nem olyan, mint egy felnõtté. De a mese mindenkire ugyanolyan hatással van, mert a gyerek egyszerûen úgy mûködik, ahogy mondtam. Ez pszichológia, biológia, fejlõdéslélektan, nem pedig eldöntöm, hogy közvetített-e nekem értéket, vagy nem, tanultam-e belõle valamit, vagy nem. Tanultál, hidd el nekem. Nem véletlenül vannak mesék. Nemhogy azt hidd, hogy a világ a te kizárólagos szórakoztatásodra lett kitalálva. Ne légy ilyen önhitt, mert az önhitt ember pórul jár!
offtopic
idõjós1010 2008 nov. 28. - 21:28:14
(956/1158)
A kockásfülû nyúl, Mazsola és Tádé, valamint hason mesékbõl el nem tudom képzelni mi hasznos jöhetett át a gyerekeknek(persze nem is ismerem ezeket a meséket).
Viszont egyrészt saját magamból is kiindulva, az a korosztály akinek szóltak ezek a mesék nem igen fogták m fel amit néznek, szinte semmilyen szinten. Csak néztek ki a fejükbõl null értelem nélkül.
Én 10 évesen már sorozatokat, filmeket(horror,akció) néztem, de fogalmam nem volt azok teljes sztoriáról. Pont mint 4,5 évesen a mesékrõl.
Így semmilyen értéket nem közvetítettek számomra.
offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 21:06:57
(955/1158)
Generálta magát ez a kereskedelmi csatorna dolog. A propagandáról szóló részt elfogadom, így rendben van. :)
1/10
offtopic
feketevipera 2008 nov. 28. - 21:02:12 1/10
(954/1158)
Végül is szerintem azért nem egyszerre jött be az összes kereskedelmi csatorna, szóval egy idõ után biztosan volt valami tapasztalat. És akkor esetleg mondhatták volna, hogy kösz, elég.Még talán most se lenne késõ, ha a többség azt mondaná, hogy vége, ennyi volt. De szerinted a reklám mi, ha nem propaganda? Napjában ezerszer sulykolják beléd, hogy vásárolj, vásárolj, és a jónép elhiszi, hogy X termék tényleg jobb, mint a másik, mert ez egy hét alatt fehéríti ki a fogakat, míg a másik két hét alatt. És tkp. propagandának lehet venni mindent, amivel a nézõt be lehet etetni. Így pl. szerintem a Mónika-show is propaganda valamilyen szinten, mert sokan elhiszik, hogy ott nem betanult szöveget mondanak el a szereplõk. Szóval az én olvasatomban a propaganda nem korlátozódik arra, amit pl. Hitler csinált, hanem minden olyasmire, amit megnézve az emberek elhiszik, hogy az valódi, hogy az tényleg úgy van. Mert mi is a propaganda lényege? A valóságosnál szebbnek, jobbnak, valódibbnak mutatni valamit. A meséket illetõen pedig teljes mértékben igazad van.
offtopic
Rahel 2008 nov. 28. - 20:59:48
(953/1158)
-Volt karácsony, amikor egész Szent este adták folyamatosan!!!
offtopic
norton15 2008 nov. 28. - 20:56:40
(952/1158)
Hitlerrõl jut eszembe, hogy õ meg akarta alkotni (Göbbels ötletébõl) az elsõ valóságshowt. A fõszereplõje egy tökéletes árja család lett volna, akiken keresztül bemutatták volna, hogyan kell viselkedni különbözõ szituációkban a tökéletes fajnak.
offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 20:56:16
(951/1158)
Igen, az jó volt, lásd, ott a "macska-egér harc".
offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 20:55:06
(950/1158)
Nem tudták. Ez egyértelmû. Új volt, nálunk nem volt, nem volt hol felmérni, nem volt hivatkozási alap, igazi nagy ugrás volt, s ez lett belõle. Bánhatjuk.

Akkor a reklámot meg ne írd propagandának! ;)
offtopic
Rahel 2008 nov. 28. - 20:53:12
(949/1158)
-Bár a mostani mesefigurákból egyet kettõt már fel sem ismerek!!:DD

-Nekem a Tom & Jerry volt a kedvencem!!!
-Az még igazi mese volt!!!!
1/10
offtopic
feketevipera 2008 nov. 28. - 20:52:03 1/10
(948/1158)
Mondjuk nem ilyenfajta propagandára gondoltam, de végül is egyetértünk. Olyanokra gondoltam a propaganda címszó alatt pl., hogy "vedd meg ezt és ezt", meg hasonlók. De azért Hitler idejében még nem sok tévé volt, szóval õ inkább a rádióhallgatóknak beszélt. Meg szerintem azért a közönség részérõl is kellett az igény arra, hogy ilyen szenny mûsorokkal legyen tele a tévé. Ha akarnák, most sem kellene ilyeneket nézniük, és annak idején is mondhatták volna azt, hogy köszönjük, de nem kérünk több hasonló csatornát. Persze a kérdés az, hogy tudták-e, hogy mi vár rájuk a kereskedelmi tévék beözönlésével.
offtopic
Rahel 2008 nov. 28. - 20:50:28
(947/1158)
-Igazad van!!
offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 20:49:17
(946/1158)
Nincs jobb a mesénél. Nem azért, mert jópofa, vagy önfeledt perceket szerez a gyereknek, hanem mert megtanítja az életre, és olyan hõsöket használ hozzá, amelyekkel a gyerek tud azonosulni, tud valamelyik oldalra állni, megküzd az ellenséggel (sárkányokkal, óriásokkal stb), és mikor felnõ, már lesz egyfajta rutinja a nehézségekkel való harcban.

Na igen, nem vagy jártas, de így most már igen. :)
offtopic
Rahel 2008 nov. 28. - 20:48:07
(945/1158)
-De akkor meg az atombomba hajigálók lesznek protekciósok!!:DDD
offtopic
Lady Marian 2008 nov. 28. - 20:46:41
(944/1158)
Természetesen nem a nézõk igénye és ízlése hozta a kereskedelmi csatornák szennyét. Mint ahogy mondottam, az ötvenes évektõl kezdve egészen a nyolcvanas évekig értelmet és normális mûsorokat sugárzott a tévé, legalábbis Magyarországon. Persze a tévé eleve a tömegkultúra hozadéka, szóval elvetélt ötlet volt a magaskultúra színterévé tenni, de évtizedekig mûködött, meglepõen jól. Csak ki kellene próbálni, hogy leveszik mûsorról ezeket, amelyek most mennek, mi lenne. Nem sírnának utána, erre a nyakamat tenném.

Egyébként pedig nem "késõbb felfedezték", hogy a tévé jó a propagandára. Hitler se véletlenül szónokolt annyit kamera elõtt és mikrofonba a rádiónak.
1/10
offtopic
feketevipera 2008 nov. 28. - 20:44:47 1/10
(943/1158)
Az atomháború utáni...
offtopic
idõjós1010 2008 nov. 28. - 20:39:10
(942/1158)
A kínálattal, semmi gond, alábbi hozzászólásaim egyikében több hasznos mûsorokkal szolgáló csatornát is felsoroltam. Ezen csatornákat a legtöbb tvnézõ bármikor szabadon választhatja a kereskedelmi csatornák által kínált szemetek helyett.
Leegyszerûsítve azt kérdezed vajon a kereskedelmi csatornák mindenképp az efféle manapság adásba kerülõ szennyet sugároznák-e( nézõtáboruk ízlésétõl függetlenül).(?) Szerintem erre egyértelmû, és egyszerû a válasz: NEM.
A kereskedelmi csatorna a nézõkbõl él.
Ha a nézõk szívesebben választják a Gyõzikét, mint a színházi közvetítést, akkor eleget kell tenniük a keresletnek, megélhetésül érdekében.
offtopic
Rahel 2008 nov. 28. - 20:37:12
(941/1158)
-Hát igen!
-Apuci elintézi!!
-Esetleg lesz olyan Világ is, ami nem a protekcióról fog szólni??
1/10
offtopic
feketevipera 2008 nov. 28. - 20:32:58 1/10
(940/1158)
Lehet, hogy van olyan jó hangja, mint F. Ádám bácsinak. Apuci majd benyomja, utána a szépségversenyekbe is. :)))
offtopic
Rahel 2008 nov. 28. - 20:31:22 Előzmény Giada
(939/1158)
-Fúúúúú!!!!!
-Itt valaki nagyon tud!!:DDDDD