10/10
Évia 2008 febr. 15. - 17:49:25 10/10
(4481/9721)
Szerintem ez azért (is) egy nagyon jó sorozat, mert a szereplõk olyanok, mint az emberek többsége a való életben: alapvetõen szimpatikusak vagy unszimpatikusak, de elõfordul hogy a "jók" egy kicsit "rosszak" lesznek - áskálódnak, megbántják a másikat, meggondolatlanul pletykálnak, önzõkké válnak egy rész erejéig,hibákat követnek el stb. A mindig jó kislány Colleen is mit mûvelt ma... :) És forditva, a "rosszak" is jók néha, mint pl. pont Hank - aki, annak ellenére hogy általában milyen, egy múltkori részben nagyon meghatóan megnyugtatta Myra babáját. Nagyon jó, hogy igy csinálták meg, mert igy kiszámithatatlan a cselekmény, a szereplõk reakciója a történésekre- persze annak, aki még nem látta. Én pl. szeretek meglepõdni egy-egy szereplõn, hogy jé, õ ilyen is tud lenni...? Nem szeretem az olyan Dallas-tipusú sorozatokat, ahol Jockey az örökös gonosz és bajkeverõ, Pamela meg a mindig helyesen cselekvõ, hibátlan tündérke :D.
Zsul 2008 febr. 15. - 16:52:38
(4480/9721)
Hát igen Preston az utoló részben...:)
A filmben Preston karaktere testesíti meg a "fejlõdõ világgazdaságot és a befektetõ bankárokat".
Ami az utolsó részt illeti, nos az a szituáció még egyszer nem fordulhat elõ, fõleg napjainkban nem. Erre találták fel a tartalékráta törvényt, nomeg a ravasz - egyébként bûnös - módon kifejlesztett két színtû bankrendszert. Amerikában nem véletlenül kapta az amerikai központi bank a Federal Reserve System nevet. Ebbõl a Reserve a lényeg. A tartalékráta arra az õsi büncselekményre "hajaz", amikor régen a rablótámadások miatt az emberek az aranyukat beváltották az akkori bankokba. Rájöttek az uzsorások akkori õsei, hogy mi van akkor, ha egy aranyrúdra több váltót adnak?:) Ez a mai rendszerben úgy néz ki, hogy ha nekem, mint banknak van 100 forintja, mert ennyit gyûjtöttem össze, akkor valójában én nem 100 forintot kölcsönözhetek ki, hanem - magyar rendszer szerint 100 forint szorozva hússzal összeget. Ez abból adódik, hogy Magyarországon 2002 óta 5% a tartalékráta mértéke. Így a 100 forintot tekintik 5%-nak, s ezen fellül még kikölcsönözhetnek 95%-ot, úgy hogy nyitnak egy számlát s ráírják a megfelelõ számokat. Tételezzük fel, hogy egy mai helyzetben úgy jár egy bank, mint mindnyájunk Prestona. Ebben az esetben képbe jön az, hogy a bankok a nemlétezõ pénzeikkel körbetartoznak egymásnak. Tegyük fel ezt is végiggöngyölítik, mert a mérges betétesek szeretnék visszakapni a pénzeiket. Ha elõállna ez a végletes helyzet ismét, akkor jön a bankrendszer elsõ szintja, a központi bank, Magyarország esetében az MNB, majd kibocsátana ennek a banknak annyi pénzt, amennyit ki kell fizetnie a betéteseknek. Minden ország központi bankja felvállal a kereskedelmi bankok felé egy last reserve, azaz egy végsõ menedék, tartalék állást. Ja, hogy ez az egész csalás (a csalás egyik része)? Nem baj, ezt közgazdaságként tanítjuk az egyetemen.:) Preston idejéban még nem volt ilyen központi bank, ill. nem volt ilyen egységes bankrendszer, késõbb ezért is mentek a háborúk, hogy ráerõszakoklják ezt a rendszert amerikára is. Úgyhogy kedvenc jelenetem, amikor Preston kínosan elmagyarázza az embereknek, hogy a ti pénzetek biza nincs már itt fizikálisan.:)
10/10
Panni:) 2008 febr. 15. - 16:32:54 10/10
(4479/9721)
Elõször is hagy mondjak még pár szót ehhez a témához. Hát lehet hogy ezért nem fogtok szeretni de azért a Hank "vállalkozását" nézve szerintem lehetetlen érzõ szívet feltételezni róla. Persze ez egy rózsaszín sorozat és ezért is szeretjük, de én ennyire nem tudok elrugaszkodni a valóságtól hogy aki ennyire kihasználja az "üzletben" a másikat annak érzõ szíve legyen. Szerintem pusztán arról van szó mikor pozitívan nyilvánul meg hogy meg-meg csillan benne a lelkiismeret szikrája, de attól még nem jó ember. Nekem ez a véleményem.

A mai részhez annyit hogy Brian ismét cuki volt mikor elhanyagolva érezte magát. Szegénykém :) A legjobban az tetszett mikor felrótta Sullyéknak hogy este bezárják az ajtót :D
10/10
Wild Flower 2008 febr. 15. - 14:29:33 10/10
(4478/9721)
érzékeny búcsút veszek Tõletek! elkezdõdik a munkám, így nem tudom tovább nézni a sorozatot. természetesen továbbra is naponta benézek majd, de nem ígérem, hogy minden egyes részhez hozzá fogok tudni szólni. a talin találkozunk:)
puszi Mindenkinek:WF
10/10
chriszti 2008 febr. 15. - 12:55:07 10/10 Előzmény Bazsarózsa
(4477/9721)
Én szívesen segítek neked, megvannak azok a részek, sõt, ha érdekel, van már legalább 10 kazettám, átlag 4-5 résszel. Vidoóval veszem fel, bár most beruháztunk egy DVD-be. Nem vagyok egy nagy mûszaki zseni, de majd megkérdezem a gyermekemet, hogy estleg meg lehet -e oldani a kazettákat átvenni DVD-re.
Teljesen átérzem a helyzetedet, nekem hiányzik a teljes elsõ évad és szívesen megnézném a két nagyfilmet, ebben az ügyben már érdeklõdtem itt a fórumon és sajnos eddig még nem kaptam semmilyen visszajelzést.
10/10
chriszti 2008 febr. 15. - 12:38:28 10/10
(4476/9721)
Ez az utóbbi 5-6 rész nagyon jó volt (azért vannak olyanok, amik nem tetszenek túlzottan). Tényleg kár, hogy a nászútról nem volt semmi, mindig tetszenek azok az epizódok, amik a városon kivül játszódnak. Hiányoltam azt, hogy a beköltözés estéjén az ágyban megbeszéljék, milyen szuper, hogy együtt élnek. Viszont amikor a költözködéskor Sully kinézett az ablakon, abban minden érzése benne volt (pedig általában Michaela szemével láthatjuk a dolgokat).Ja, és milyen jól állt neki a fehér ing mellénnyel!
A mai részben viszont volt ágyjelenet bõven, a nõi rajongóknak levetkõztették párszor a mi kis kedvencünket.
És persze mint minden házasságban, már jönnek elõ a gondok.
(Brian nagyon aranyos volt, mikor megkérdezte Sullytól:"már anyuval alszol?".)
10/10
borzi84 2008 febr. 15. - 12:14:00 10/10
(4475/9721)
Szia! Egyetértek Veled Prestonnal kapcsolatban. Öntelt, felfuvalkodott, kísértetiesen emlékeztet egyik rokonomra.
:(
Hank szerintem is tipikusan az az eset, amikor közhellyel szólva "a durva külsõ mögött érzõ szív lakozik". Nem akarja kimutatni a valódi érzelmeit, az szerinte "gyengeség" lenne. Morog, "kemény"-nek akar látszani, de sokszor "elõbújik" a valódi énje.

Évia! "Táncoló Felhõ"-vel kapcsolatban egyetértünk, tanulhatnának tõle a városlakók. Õ tudja, mi az a keresztényi megbocsátás, pedig nem is vallja Krisztus tanait.
10/10
Évia 2008 febr. 15. - 11:23:27 10/10
(4474/9721)
Nekem is Táncoló Felhõ tetszett benne a legjobban, annyira aranyos volt! :) De a pluszt azt az üzenet adta, hogy bármennyire is távolt állt tõle az a sport, annak ellenére, hogy õ egy teljesen más világ, derûsen beállt játszani, csak hogy segithessen a barátainak... és azoknak a városiaknak is, akik õt emberszámba se veszik :(.
10/10
Nannyfan 2008 febr. 15. - 11:18:37 10/10
(4473/9721)
Az tény, hogy ügyesen kitanulták a játék minden részletét. ;) Én imádtam. Bár az tény, hogy egy profink mondott csapat ellen egy kezdõ csapat hogy nyerhet... Kezdõk szerencséje?

Táncoló Felhõ ügye nekem is furcsa. Én arra tudok gondolni, hogy mivel rezervátumba vonult önkéntesen, lekerült a körözöttek listájáról. Más ötletem nics.

A kisebbik öcsém reakcióján nevettem megint egy jót! :D
Sérelmezte, hogy már megint Sully az, aki kitûnik a tömegbõl. Itt fortyogott egy darabig, hogy már megint miért õ az aki jól tud baseball-ozni és miért kell elájulni, ha õ üt? :D
Közöltem vele, hogy azért mert a nõi nézõk ezt akarják látni. ;)
10/10
Nannyfan 2008 febr. 15. - 11:12:52 10/10
(4472/9721)
Én is bele szoktam eni a bba a hibába, hogy megsajnálom.

Hank és Preston ég és föld. Hank tud faragatlan lenni, de sokszor bebizonyítja, hogy a nyers felszín alatt neki is nagy szíve van. :) Neki fontos a nagyon kemény vagyok látszat fenntartása. Szerintem a munkája is megkívánja. Muszáj veszélyesnek és érzéketlennek mutatkoznia, mert másképp nem tudná csiálni. Persze õ is szokott butaságokat csinálni...

Preston viszont teljesen más jellem. Õ tipikusan olyan személy, akit messzirõl el kell kerülni. Önzõ, törtetõ és beképzelt. Senki és semmi nem számít neki. Én egyedül az utolsó részben éreztem iránta szánalmat.
Rettenetesen felemelõ érzés lesz, amikor Sully nem is olyan sokára bepancsol neki! :D
10/10
anankhe 2008 febr. 15. - 08:19:16 10/10
(4471/9721)
Sziasztok!
Nekem ez a tegnapi rész a cirkuszosra hajaz. Ott is pár nap alatt kész trapézmûvész lett Mikeból és Sullyból. Itt meg profi játékos az egész csapatból:-)
Lehet, hogy lemaradtam valamirõl de én még úgy tudtam hogy Táncoló Felhõt éppen körözik. Az esküvõnél még biztosan így volt. Aztán nem láttam egy részt, most meg Jake városlakónak nyilvánítja:-)))
Amúgy hogy ilyen alaposan átnézi a szabálykönyvet, ez a karakter tipikus jellemzõje. Maximalista bármit csinál.engem az elsõ meccs lep meg, hiszen ott is csak 1 ponttal vesztettek. Akkor az eredmény 13-14 volt itt meg 7-8 talán. Lehetnek ekkora különbségek a megszerzett pontok között? Nem értek a játékhoz, ezek tûntek fel.
10/10
Panni:) 2008 febr. 14. - 18:13:53 10/10
(4470/9721)
Sziasztok!

Henett, nagyon-nagyon örülök a jó hírnek!

A héten ugye mivel már suli van nem mindegyik részt láttam de szerencsémre az esküvõrõl nem maradtam le. Mikor tegnap néztem felkaptam a fejem hogy már ott járunk hogy ismét Preston itt van a színen és fogja okozni a galibákat :) Azt hittem hogy õ késõbbi szereplõ. Egyébként vele is úgy vaqyok mint Hankel nem tudok rajta kiigazodni van amikor nagyon nem szimpi és van amikor kifejezetten sajnálom szegényt.
Bazsarózsa 2008 febr. 14. - 17:55:52
(4469/9721)
Sziasztok

Senki nem tud segíteni ? :-(
10/10
Nannyfan 2008 febr. 14. - 16:17:58 10/10
(4468/9721)
Veva!

Nézegettem a hozzászólásokat és feltûnt, hogy jóideje nem írtál. :( Szoktál még erre járni?

Jó lenne ha megint aktív fórumozó lennél! :)

Annyira bánt, hogy a kezdõ csoportból jópáran eltünedeztek. :(
10/10
Nannyfan 2008 febr. 14. - 16:10:34 10/10
(4467/9721)
Nagyon sok filmben szinkronizált. Miközben olvastam a listát, folyamatosan ez járt a fejemben, hogy jé tényleg, ez is õ volt...
10/10
Nannyfan 2008 febr. 14. - 16:08:41 10/10
(4466/9721)
Ez a mai rész számomra olyan , mintha nem is a sorozathoz tartozna. Az egész hangulata teljesen más. Én személy szerint nagyon imádom!! A testvéreim is ezt a rész emlegetik, amikor szóba kerül a sorozat. :D Humoros volt és rettenetesen jópofa. :D

Preston: "Gyerünk RobertE! Mutassa meg, hogy mit tud!!
Nem sokat......" :D :D :D :D :D
10/10
Nannyfan 2008 febr. 14. - 16:05:17 10/10 Előzmény henett
(4465/9721)
Örülök, hogy mostmár jobb a helyzet nálatok! :)
10/10
Wild Flower 2008 febr. 14. - 15:55:38 10/10
(4464/9721)
nekem meg olyan érzésem volt, mintha már láttam volna ezt valahol (csak más szereplõkkel-a pilot-ban. de lehet, hogy tévedek...)

viszont arra emlékszem, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett a sorozat innen-onnan hozzájutásáról ne értekezzünk ( csak priviben)
10/10
evacili 2008 febr. 14. - 12:41:34 10/10 Előzmény Nannyfan
(4463/9721)
Nagyon jól fogalmaztad meg,az ember szívét-lelkét melegség hatotta át, ahogy a város ébredezett. Ugyanez az érzés volt bennem a költözésnél. Csodálatos volt látni,ahogy a városlakók költöztették Sullyékat. Örömmel,boldogan.Ilyesmit éreztünk a 70-es években,80-as évek elején,amikor az emberek odafigyeltek egymásra.Segítették egymást,legyen az költözés,vagy építkezés,stb.A mai ember nem törödik a másikkal-persze kivételek mindig akadnak. Miért jutottunk ide?
10/10
Wild Flower 2008 febr. 14. - 11:45:48 10/10
(4462/9721)
OFF-------------------
most nézzük a fiúkkal a Skorpiókirály-t . THe Rock magyar hangja (is) Selmeczi Roland RIP
én ilyet kerestem:
http://www.freeweb.hu/szinkronhangok/iszdb/?oldal=bng_ember&embssz=9253&lap=magyarhang