10/10
léna2 2007 szept. 08. - 13:28:46 10/10
(2301/9721)
Szervusztok kedve fórumozók és rajongók!
Jó pár hete fedezte fel a fórumot, de eddig csak olvasta.Swenn javaslatára írok most, ha nagy butaságokat, ne õt szidjátok.A lényeg, hogy imádom a dr.Quinn sorozatot.Mert van benne romantika, szerelem (amit végig lehet izgulni, hogy mikor veszik már egymást észre), lehet néha pityeregni, egy ici-picit beleszeretni valamelyik karakterbe, van benne humor, igazi emberi érzések, vadnyugat és persze indiánok, akiket szeretek és tisztelek.(F.T.-nak köszönhetõen most már rajongok is.)Nekem is az a véleményem, hogy igenis, szükség van az ilyen karakterû filmekre.Olyan jó néha elábrándozni egy más világról.Olyan jó volt C.S. lakói között élni, ha csak gondolatban is.Látni lehetett egy jó kis közösséget, akik néha utálják egymást, összevesznek, megsértõdnek, de amikor szükségük van segítségre, mindíg számíthatnak valakire.Nagyon sajnálom, hogy befelyezõdött a sorozat.Az utolsó rész elejérõl természetesen én is lemaradtam.
10/10
szürke bagoly 2007 szept. 08. - 12:38:52 10/10
(2300/9721)
Hozhattad volna a vendéget is !
10/10
SWENN 2007 szept. 08. - 10:57:11 10/10
(2299/9721)
Elmondom, hogy készültünk menni a férjemmel, de egy olyan kedves ismerõs jelentkeztt be estére aki nem-mindennapi vendég, ritkán van Bp környékén és így inkább otthon maradtunk.
Nem mondom, hogy sajnos, mert ez nem igaz, régi jó-barát õ is. (az Illés is)
Meg akartunk lepni de ez most nem sikerült.
Legközelebb már nem lesz meglepi, de lesz más...
Biztos vagyok benne hogy jó volt!
10/10
szürke bagoly 2007 szept. 08. - 10:49:49 10/10
(2298/9721)
Elmondom , hogy az Illés klub már megint nagyon jó vplt.
10/10
SWENN 2007 szept. 08. - 10:23:28 10/10
(2297/9721)
Szia Zsul! mindig nagyon jól megfogalmazod a gondolataim, mintha csak elõre megbeszélnénk.
Nézem én is a BK mert igaz, hogy néha nagyon nyújtják mint a rétes tésztát, de igenis sokszor van ésszerû mondanivalója. Több ilyen is volt már a sorozatban, amit "intõ jelnek" bemutattak, mert így van az sok ember életében is, legutóbb pl az autóbaleset.
A fiatalok miatt sok fiatal rajongója is van a sorozatnak és láthatták, hogy friss jogsival, rutin nélkül, nem figyelve...sajnos velük is megtörténhet.
Mint ahogy biztos voltam benne, mikor a doki elöször kimondta Miklósnak, hogy a fiúk agyhalott - mondtam a férjemnek, hogy biztos kérik donornak - mert ez is egy példa.
(vagy amikor Laci csõdbe jutott: lehet pár évig próbálkozni trükkökel de elõbb-utóbb mindenért benyújtják a számlát..., tartok tõle, hogy ezzel az uzsorással sem lesz másképp, hiszem elrettentõ példa kell legyen)

Nekem tetszett az a nyugodt kisvárosi élet. A régi ruhák! Egymás ismerése, segítése,
a fõtéri mulatságok, a fenyõfa állítás... (ja, meg Sully!)
10/10
Veva 2007 szept. 08. - 10:18:59 10/10
(2296/9721)
Hú, te én örülnék, ha ott élhetnék, ahol ilyen családias a légkör a kisvárosban, és nincs se tévé, se számítógép. Tévét évek óta egyáltalán nem nézek, csak ezzel a sorozattal tettem kivételt, ezt is csak véletlenül szúrtam ki. A netre se lenne szükségem, ha a közvetlen közelemben ilyen társaság lenne, mint ott. Az igaz, hogy én is hozzászoktam némi komforthoz, ezért nehezemre esne a jéghideg patakban fürdés stb, de ha az ember így nõ fel, akkor ez a természetes. Takarítani se kéne annyit a természet közelségében, nem lenne probléma néhány pók vagy lepke.
Zsul 2007 szept. 07. - 21:47:23
(2295/9721)
Azért oriási a különbség! Sorozat és szappanopera nem teljesen ugyanaz.:)
A barátok közt pedig más célból készült. A legtöbb ember - én is - azért nézi, mert kikapcsol... rágógumi... Míg a Quinn doktornõt azért néztem mert csodálatos érzelmeket gerjesztett bennem, ill. jó volt beleélnem magam abba a világba. Egyébként ha már itt tartunk, én nem kívántam magam oda, mert se net se számítógép se TV.:D A fõ ok pedig az, hogy én már elszoktam a természet ilyen "ilyesztõ" közelségétõl. Errõl van is egy sztorym, ahol megijesztettem saját magamat, azzal, hogy hogyan is viselkedtem az erdõben egy gyalogtúra során... hihetetlen érzés volt... Rajtakaptam magam, hogy félek az erdõtöl... féltem, mert nem volt mesterségesen kiépített út, csak sziklák, kövek és egy nagy patak, amin többször át kellett kelni keresztben. Nem, nem a víztõl féltem, hanem attól, hogy nem volt semmi kapaszkodó, s úgy elcsúszom, hogy még meg is sérülhetek... így leírva ez igen viccesen hangzik.:) A bátyám meg akikkel voltak õk játéknak tekintették ezt. A bátyám, mikor észrevette, hogy félek kinevetett, de ez amolyan "bátyám féle" szeretõ kinevetés volt. A vége az lett a dolognak, hogy hiába a sok félelem és az elszigetelt érzés (nem volt mibe kapaszkodni mikor kõrõl kõre ugráltunk) végülis az én lábam maradt száraz, a többiek nagy részének zoknit és cipõt kellett szárítani, mikor "haza" érkeztünk a kisvároska iskolájának koleszába. Ha ott, akkor így éreztam magam, hogyan érzeném magam az 1870-es évek környékén a filmünk kisvárosában? Az persze tény, hogy a városban beugronék Grész kávézójába, ill. ennék is egy jót, ha lehet.:D
A végéra csak annyit, hogy a bankárt nem sajnálom, mert gondolom valamennyire beletartozott a bankári körbe, tehát a válság után szerintem folytathatta tovább, amit elkezdett... persze ha nagyon kis hal és "leszakadt" akkor nem biztos... de õ nem adta fel, mert halhattátok a - szinte - utolsó mondatát, hogy õ ezt nem hagyja ennyiben. És mint már írtam korábban, mi már ismerjük a jövõt: a bankárok és pénzel foglalkozók legyõzték a világot... már õk, ill. a mögöttük állók diktálnak.
10/10
Veva 2007 szept. 07. - 21:01:18 10/10
(2294/9721)
Nekem is úgy tûnt, kicsit összecsapták ezt az utolsó részt. Legjobban annál a jelenetnél éreztem, ahol Grace bejelentette a férjének, hogy terhes. Ahhoz képest, milyen régóta szerettek volna gyermeket, nagyobb szenzációt vártam. Amikor Michaeláról derült ki, hogy a második gyermekét várja, sokkal jobban elõkészítették, és több idõt szenteltek neki. Most meg Grace közli, milyen öröme van, aztán táncolnak tovább. Semmi közös ujjongás, elújságolás a barátoknak stb.
10/10
csiperke 2007 szept. 07. - 20:43:13 10/10
(2293/9721)
Mármint itt az evtv1.com oldalon található videókra gondolok.
Stinky, Te meg tudtan nézni õket?
10/10
Nannyfan 2007 szept. 07. - 20:37:04 10/10
(2292/9721)
Az utolsó részben nekem is van néhány kivetnivalóm. A végén Colleen esküvõjén elvártam volna, hogy mindenki ott táncoljon. Egy kicsit nagyobb figyelmet is megérdemelhettek volna. Én pl azt is el tudtam volna képzelni, hogy Preston ott gubbaszt valamelyik sarokban. Valaki odamegy és táncolni hívja. Meg ilyen apróságok. A szerencsétlen jól tönkrement. Nem volt a kedvenc szereplõm, de ez akkor is a finálé volt és õ is a közösséghez tartozott. Hanktõl is elvártam volna, valamilyen rájellemzõ megjegyzést az ifjú párra. :D
Akkor ott van Daniel... õ szimplán elpárolgott. Horace-t sem láttam táncolni. Kihagytam valakit?
10/10
Nannyfan 2007 szept. 07. - 20:29:59 10/10
(2291/9721)
Én nem szeretem a fanfiction-öket. Nekem azok olyan eröltetettek. Sokan szeretik és ez jó. :) Jó, hogy ilyen élénk a fantáziájuk.
Nekem ez nem megy. Nekem a történetnek ott van vége, ahol vége van.
10/10
henett 2007 szept. 07. - 20:26:49 10/10
(2290/9721)
Kérlek Csiperke!
Olyan jó lenne, ha le tudnánk fordítani!Segítek a "magyarításban", a húgomnak is szoktam, mikor fordít. De õ most a negyedik gyermekét várja, nem akarom ezzel zavarni! :D
10/10
SWENN 2007 szept. 07. - 18:49:52 10/10
(2289/9721)
HAHÓ! AKKOR ÚGYE MINDENKINEK MEG VAN A TEL.SZÁMOM ?
AKINEK MÉGSEM, AZ IRJON PRIVÁT.

A TEGEZÉSRÕL ISMÉT:
Tegnap Stinkynek már leirtam: Ha felmerült benne a kérdés, hogy ott is tegezhet-e minket, akkor nyilván tudja majd a határokat is. Eddig sem volt és szerintem ezután sem lesz ez probléma.

ÚJ FÓRUMOZÓK, OLVASÓK, CSATLAKOZÓK, MINDENKI:

LEHET MÉG JELENTKEZNI A TALÁLKOZÓRA : swenn@citromail.hu

( fórumnév, rendes név, életkor, tel.szám, honnan jösz)

A K A L A P SZÍNE F E K E T E !!! (bocsi) - még az este megirtam!
10/10
SWENN 2007 szept. 07. - 18:37:36 10/10
(2288/9721)
Én még nem olvastam, most állok (fekszem) neki éjjel.
Elsõre úgy tûnik, hogy jó lesz.

Az pedig igaz, hogy a Quinn-könyv nagyon gyenge a film után...
( és nincs is meg végig )
pm 2007 szept. 07. - 18:36:32
(2287/9721)
Sziasztok!
Én is nagyon szeretem ezt a sorozatot, hihetetlen, de majdnem minden részt megkönnyeztem (pedig nem vagyok egy elérzékenyülõ típus). Kár, hogy vége. Olvastam, hogy van belõle valami könyv is, nagyon érdekelne de inkább csak angolul (összekötve a kellemeset a hasznossal :-)). Ha valaki esetleg meg tudná mondani, hogy hol lehet venni ilyen könyvet, nagyon megköszönném.
10/10
Enci 2007 szept. 07. - 18:25:34 10/10
(2286/9721)
Üdv Mindenkinek!

Ezen a héten elég elfoglalt voltam ezért csak ma tudtam megnézni az utolsó két részt, sajnálattal vettem tudomásul hogy nekem is lemaradt kb15 perc. Olyan sokat írtok hogy több mint fél órámba telt mire az elmúlt három nap hozzászólásait elolvastam. Mariann és Swen Házassági évfordulótok alkalmából sok boldogságot kívánok, és Henett utólag is Isten éltessen! Stinky ezen a tegezés magázás problémán már én is gondolkoztam, de nem sok mindenre jutottam. Swen megkaptam az üzeneted, írtam vissza.
Valaki megmondaná, hogy melyik részben szokott le Grace? Én arról valahogy lemaradtam. Az utlsó részben mikor Brian táncolt Coleennal azon tanakodtam hogy mikor nõt meg ennyire hogy utolérte Coleent. Így hogy csak az utolsó rész felét láttam nekem nagyon gyorsan lezárult a sorozat. Csinálhatták volna két részesre és megmutathatták volna a többi szereplõt is, gondolok itt Davidre, Hankre, Horcera, Myrara. Na abbahagyom végre mert már így is elég hosszúra sikerült.
10/10
Veva 2007 szept. 07. - 18:15:47 10/10
(2285/9721)
Persze a könyv témája más, és nem annyira tanító jellegû, mint a sorozat, inkább betseller, de a nívósabb mûfajból. Nem érdemes a kettõt hasonlítgatni, egyszerûen más céllal készültek, és a filmet nem lehet megtalálni a könyvben. Másként jó.
10/10
Veva 2007 szept. 07. - 18:11:14 10/10
(2284/9721)
Vannak hasonló témák benne, gondolod, hogy az írónõt a film ihlette? Én arra gondoltam, hogy a körülmények voltak hasonlóak abban a korban.
10/10
Veva 2007 szept. 07. - 18:07:14 10/10
(2283/9721)
Most olvastam, jó könyv! Ezerszer jobb, mint a Dr. Quinn könyvalakba ültetése.
10/10
szterke 2007 szept. 07. - 17:06:14 10/10
(2282/9721)
Üdv! :)
OFF És a Váratlan utazás még megy. Nézed néha? :)