CsengoZoli 2009 ápr. 20. - 07:56:15
(137/197)
Jó,akkor ne nézd,kit érdekel?
Legközelebb meg mielõtt ebédelsz, majd kérdezd meg a csirkét,hogy mit szólna hozzá ha megennéd.
Szegény ló,futni kell neki,borzasztóóóóóóóóóóóóóóó
JungleBunny 2009 ápr. 20. - 07:55:58
(136/197)
Szép jó-reg-gelt!
Kedves Petrapetrus! Nyugi, én melletted állok, értem, hová akarsz kilyukadni, aki meg röhögni akar, hát csak röhögjön, Õt minõsíti.
Szerintem teljesen rendben van, hogy szereted a lovakat, az is, hogy próbálsz "melléjük állni", képviselni az érdekeiket. Hozzád hasonlóan én is laikus vagyok eme "sporthoz" (szigorúan idézõjelben), de azt azért látom és érzem, amit látok és érzek...
Szerintem itt sem Te, sem én, sem senki NEM ÁLLÍTOTTA, hogy a ló nem szeret futni. Sõt, tény, hogy szeret, imád, futni. Ez rendben is van. De amit az ember mûvel, az nem korrekt. 1-1,5 perc igen. De vannak elõtte utána más dolgok is. Jelzem, nem Overdose-ra gondolok most, de számos olyan eset van, ahol a versenylovat veréssel, ütlegeléssel, mindenféle szteroidokkal és egyebekkel ösztönzik, fejlesztik. Ebben viszont már semmi természetes nincsen!
Mondhat bárki bármit, egy ló akkor a legszebb és a legboldogabb, ha szabad és független. Szép dolog, hogy sok ember szereti ezeket az állatokat, ápolja, meg minden, de a ló is tulajdonképpen egy vadállat. (gondoljunk csak a betörésre)
Régen szükség volt rájuk, nem voltak jármûvek. Oké. De ma? Miért kell ezeket a szegény állatokat "tárgyként kezelni"?
Ami a lóversenyeket illeti, az is az ember hülye agyszüleménye, találmánya. Ha még úgy futnak a lovak, hogy nincs a hátán senki, az egy remek, naturisztikus futam lenne, és még megbocsájtanám.
Ez az én véleményem errõl az egészrõl. És szerintem Petrapetrusnak is, csak nem biztos, hogy megtalálta a megfelelõ szavakat...
Petrapetrus 2009 ápr. 20. - 07:03:01
(135/197)
Miért hangozna hülyén az, hogy Túladagolás? Az angol nyelvet nap, mint nap használóknak éppen ugyan azt jelenti, mintha nálunk úgy hívnák, hogy Túladagolás. Ami engem illet, még nekem is jobban tetszene...
Az Imperial még oké, mert ezt a szót a magyarban is szokták néha használni, de ezt... :-)
Petrapetrus 2009 ápr. 20. - 07:01:14
(134/197)
Én nem az állatot nem kedvelem. Nekem a ló az egyik kedvenc állatom, bocs.
Az embert utálom a legjobban, mint állatfajt, tisztelet a kivételnek. :-/ (ilyesmi is volt már korábban...)
norton15 2009 ápr. 20. - 06:59:10
(133/197)
A fogadásokat és a versenyeket nem lehet szétválasztani. És bizony részben az emberek kedvéért fut, mert több olyan "hibája" is van, ami miatt megmondták korábban, hogy nem lehetne versenyló.
norton15 2009 ápr. 20. - 06:57:17
(132/197)
Azt vettem észre, hogy akik nem kedvelik eme állatot, kétféle, a legostobább "érvet" találják ellene: belekötnek a nevébe (mé' Overdose? Mé' nem Túladagolás? Vajon miért, nem hangzik hülyén az utóbbi?), vagy azt kifogásolják, hogy egy versenylovat futtatni mernek (a ló igenis szeret futni, szegény állatot halálra futattják havonta egyszer, jaj). Gondolkozzatok már el néha.
Petrapetrus 2009 ápr. 20. - 06:56:17
(131/197)
Oké, fusson. Jó. De ne az emberek kedvéért, ne miattuk, ne azért, hogy Õk (ahogy egy korábbi hozzászóló írta), 'genya módon' megtömjék a zsebüket. Ezek a versenyek mind gusztustalan dolgok. Egyrészt a hasznonszerzés szempontjából, másrészt ne az ember "cukkolja" már azt a lovat ilyen dolgokon, nem szeretem a lóversenyeket és kééééész. :-/
Petrapetrus 2009 ápr. 20. - 06:52:53 Előzmény leopard26
(130/197)
Osztom a véleményed.
norton15 2009 ápr. 20. - 06:45:15
(129/197)
De miért szegény a ló? Overdose kifutkározza magát, kis túlzással meg sem izzad. Akkor mi itt a gond? Ez nem állatkínzás, az lenne az állatkínzás, ha eltiltanák a futástól.

Õszintén szólva olyan lovat nem láttam, ami nem szeretett volna futni. A lovakban ez benne van, lásd a musztángokat. Õk is túlélték azt, hogy futniuk kellett mindennap.
Petrapetrus 2009 ápr. 20. - 06:44:39
(128/197)
:-D
leopard26 2009 ápr. 20. - 06:44:06
(127/197)
Mondjuk a nevén én is röhögtem!Ennyi erõbõl hívhatnák Sztálinnak vagy Leninnek is:) hogy tartsunk egy kis kommunista szálat
Petrapetrus 2009 ápr. 20. - 06:38:54
(126/197)
Hát röhögjél. Az a Te bajod. Egyébként nem csak egy versenyrõl szóltam, vagy nem csak errõl, hanem úgy összességében errõl a mûfajról...
Egyébként attól, hogy nem szóltam hozzá, még olvastam, amiket írtatok...
JungleBunny rátapintott a lényegre...
Crazy Horse 2009 ápr. 20. - 00:01:08
(125/197)
Én nem látok problémát se az alsó, se a felsõ bekezdéseddel kapcsolatban.
leopard26 2009 ápr. 19. - 23:48:55
(124/197)
Szerintem sokan emlékeznek hogy a kis nagyorrú:)(inkább így illetem ezt a bizonyos népcsoportot) Baumgartnerünket mennyi pénzel is támogatta az állam hogy bejusson a Forma 1 legrosszabb csapatába,akit úgy istenítettünk ,mintha õ lenne az új Senna és ráadásul még az eredményei sem voltak olyanok hogy akár a közelébe kerülhessen.Ha alapból vesszük csak úgy tudott a kicsike eredményt elérni ha kiestek elõle:)hehe!De mi kifizettük neki azt a 6-7 milliárdot hogy bekerüljön!Höhö!Milyen jól szórakoznak páran odafönn a magyarok pénzén!!!

Na szóval!Ez egy ló!!!Ne szenteljünk azért ekkora figyelmet neki,mert ez is csak azért fut,mert a tulajdonosa zsebét tágítja!De az élsportolóink (kivéve a focistákat:))otthon ülnek és rágják a kefét hogy egy ló több figyelmet(és persze pénzt) kap mint õk
norton15 2009 ápr. 19. - 23:44:34
(123/197)
Nem azért mondom, de ez a ló 12 versenybõl 12-õt megnyert, de akkora elõnnyel, hogy csak na. Igenis beszélni kell az ilyenekrõl, legyünk rá büszkék. Ez nem egy Baumgartner féle pénzes állat. Elvileg nem is lehetne versenyló, elmondták már valahol, hogy miért (pl a lába nem elég hosszú, stb).
leopard26 2009 ápr. 19. - 23:40:48
(122/197)
Most senki se haragudjon meg rám ezért!Már le lettem cseszve valamikor hogy nagyon negatív vagyok:)!Lehet hogy majd ez a ló faca eredményeket fog alkotni,de most ez olyan mint egy jó pár sportoló,akikben megvan a tehetség és pénz hiányában csak ülnek a kispadon.Nem tudom kellemes e nekik az hogy egy LÓ,több figyelmet kap,mint õk.Félre ne értse senki,imádom az állatokat,de azért lehetne különbséget tenni a sport és a szerencsejáték között.
A lóverseny inkább a pénzrõl szól,akkor is,ha díjakat adnak az eredményekért.
leopard26 2009 ápr. 19. - 23:34:12
(121/197)
Jaj istenem!Hogy ez egy ló?

Már megint kezdõdik a Baumgartner effektus?

Van valami,ami a világon 1. helyû és magyar,mondjuk egy negyed évszázadban egyszer:),és rögtön hõõõõõõõõ,hééééééééé,megvertük angliát fociban,lett sofõrünk a forma-1-ben,van egy lovunk ami gyors és most akkor ünnepeljünk mint az állat.

Nem kellene kinõni már ebbõl?Tele vagyunk energiával és csak ilyenen tudjuk kiélni?Ez a hülye ló is kb. 1 hónapig lesz téma,aztán megy a feledés homályába.De most legalább el tudnak adni több újságot,megjelenik róla egy könyv,sõõõõt,maga a ló fog könyvet írni.Lesz majd lovas film is.A ló magyar hangja Stohl András:)

Szerintem a meglévõ és alakítható kincseinkre kellene figyelnünk és nem ilyen hullócsillagokra.
ondok 2009 ápr. 19. - 20:44:26
(120/197)
Igen ez ahülye juppi mûlelkesedés,ahogy a Tv2 ezt felvezette majdnem elvette a kedvem az egésztõl.Demcsák mint lószakértõ,fenomenális.Mondjuk a lóverseny Szepesije se volt kutya ,ahogy lökte a frázisokat.
ondok 2009 ápr. 19. - 20:39:07
(119/197)
Cukipofa ,de azért a nyaka nem is olyan kicsi:)
norton15 2009 ápr. 19. - 20:20:13
(118/197)
Nem volt rossz, tetszett Overdose rohanása.:) Csak kár, hogy olyan rövid volt, az egész nem volt fél percnél több. Remélem többször is fog így gyõzni, egyszerûen tényleg csodálatosan ment.