Téma: Nosferatu

7/10
Ildikó Nóra jan. 31. 12:47:20 7/10
(43/43)
A történet, a képi világ, a film hangulata, az operatőri munka, a smink/maszk, kosztümök, filmzene is tetszett. A színészi alakítások viszont nem tetszettek (kivéve Willem D. alakítása). Nekem kicsit hosszú volt/annak tűnt.
7/10
APBT jan. 30. 08:59:11 7/10
(42/43)
Érdekes film volt, de engem inkább untatott mintsem szórakoztatott. Először is szerintem Lily-Rose Depp nem volt a legjobb választás, valahogy idegesítő jelenség (attól függetlenül, hogy nagyot alakított). Másodszor sok elnyújtott, művészieskedő jelenetsor van. Az 1992-es Bram Stoker's Dracula sokkal érdekesebb volt.
A helyszínekért, jelmezekért és a komor hangulatért viszont nagy tisztelet jár. Bill Skarsgård alkatilag nem illet a szerephez, jobban el tudtam volna képzelni egy Joe Manganiello-t pl. Ez a bajuszos gróf is furcsa volt, bár értem, hogy III. Vlad ihlette, de ezt elengedtem volna, így cseppet mókás.
9/10
CinemaWerse jan. 27. 21:20:00 9/10
(41/43)
Szerintünk nem a rendező legerősebb alkotása (nálunk egyértelműen a Világítótorony viszi), de kicsivel lemaradva követi ez a klasszikus. Érződik a filmen, hogy a nagyközönségnek (is) készült ez a mozi, ellentétben a korábbi műveivel. Emiatt persze nem veszít az értékéből, csak egy megjegyzés.
7/10
Tudom jan. 27. 19:46:38 7/10 Előzmény zsolt_vassary
(40/43)
Attól mert valami szándékos, még nem feltétlenül jó. Egyébként nem hiszem, hogy akik nem ájultak el teljes egészében a filmtől az azért van mert ők tudatlanok (vagy "mezei mozibajárók" - ahogy te nevezted őket)...
8/10
Scorpion82 jan. 27. 08:28:12 8/10 Előzmény metzj
(39/43)
Sosem értettem, hogy egy film hogy lehet túlértékelt. Azért túlértékelt, mert sokkal többeknek tetszik, mint nem, és a kisebbség szerint nem kellene tetsszen?
Az teljesen rendben van, hogy sokaknak nem tetszik, és leírják, szerintük miért nem jó. De ez a "túlértékelt", hogy megpróbálják a saját véleményüket valahogy abszolutizálni és ezzel a másik tábort is minősítik, egy vicc....
10/10
zsolt_vassary jan. 26. 19:32:56 10/10
(38/43)
Nagyszerű film, nagyszerű rendezés. A színészi játék néhol helyen nagyon színpadias, élő színházba illő, túl van “játszva”, Eggers ezt direkt rendezte így, direkt instruálta a színészeket így. Ami szerintem a normál “mezei” moziba járó embernek lehet hogy egy adott ponton értelmezhetetlen/élvezhetetlen lesz. Unalmas/erőltetett tónusúnak tűnhet. De pont ez a szépsége. Ajánlom egyébként többszöri nézésre, hagyni kell leülepedni, elsőre nekem is csak 8 pontos lett, de a második menet nagyobbat szólt.
7/10
Tudom jan. 25. 21:24:33 7/10
(37/43)
Imádtam a látványvilágot és a fényképezést. A film első fele magába szippantott és aggódtam is a karakterek sorsáért, ahogy kell. A film második fele viszont már nem tudott a hatása alatt tartani - elkezdett zavarni a sokszor teátrális színészi játék és az erőltetett vitákkal nyakon öntött jelenetek, amiket sokszor időhúzásnak éreztem. A film hatása elgyengült és a történet csúcspontjakor sajnos már is nem érdekelt kinek mi lesz a sorsa...
1/10
Tominsane34 jan. 25. 19:47:18 1/10
(36/43)
Hat ez egy kalap szar. Period
5/10
metzj jan. 25. 15:36:05 5/10
(35/43)
Nagyon vártam de, hogy most már láttam az a véleményem, hogy egy túlértékelt film. A sztori az eredeti Drakula történetet követi csak más nevekkel, időnként vontatottan... A látvány rendben volt.
10/10
Fecó79 jan. 25. 12:21:58 10/10
(34/43)
Bomba film, nem csoda, hogy 4 Oscarra jelölték
gyereamozibabe jan. 25. 03:42:23
(33/43)
Aki életében először lát vámpírfilmet, az talán nem fogja unni.
10/10
Wildflower. jan. 21. 03:47:20 10/10
(31/43)
Hát én imádtam minden percét!
A képi világ, a rendezés, zene…az atmoszféra amit megteremt, pazar!
Színészi alakítások is kiemelkedőek! Teljesen beszippantott, többször nézős az tuti. :D
Mindenképpen moziban nézzétek meg, ha tehetitek. Olvastam, hogy sokaknak nem tetszik, hogy nincs szinkron. Nem is baj, hogy nem készült hozzá. Higgyétek el, csak rontana rajta. (Mint rengeteg filmen…)
10/10
kajti14 jan. 15. 13:09:13 10/10 Előzmény Shut Up!
(30/43)
Ne haragudj,de ha csak a pontokat vizsgáljuk, akkor nem magasztalta ezt a filmet az egekbe.
8 pontot adott rá, ami az általad említett imdb pontszámoktól nincs messze.
(A te pontszámod távolabb fog esni a Port.hu-s és az imdb-s valódi pontszámtól is,ebben egészen biztos vagyok 😀)
Ettől függetlenül szerintem szíve joga mindenkinek úgy vélekedni egy filmről,ahogyan neki tetszik és gondolja.
Bár nagyjából a kommentjeid alapján megvagyunk.
-A képi világ miatt adtál pontot egyáltalán erre a filmre.
-A Demeter utolsó útja 1000x jobb/izgalmasabb volt.
-Deadpool 3-al veted össze a pontozás alakulását.
Ebből azt gondolnám,hogy más stílusú és fajta filmek lehetnek érdekesek számodra,de ezt csak ebből a kevés infóból szűrtem le,szóval tévedhetek is,akkor viszont elnézésed kérem. 😌
Viszont én “szájtátiként” nyomok egy 10-est erre az alkotásra,mert nekem nagyon tetszett. 😃
Na,további szép napot! 😉
8/10
Scorpion82 jan. 14. 22:09:52 8/10 Előzmény Shut Up!
(29/43)
Egy szóval nem állítottam, hogy tökéletes film. De a te komolyan vehetőségedről sokat elmond, hogy egy deadpool 3-al veted össze, amin ezek szerint te is ott röhögcséltél a többi igénytelennel együtt. " És te szájtátizod meg egymillió legyezed, akiknek tetszeni mer egy igényesen összerakott, noha valóban nem túl eredeti film (hogy a f..ba lehetne mellesleg eredeti egy 1897es sztori, amiből kb átlag 5 évente készül valamilyen feldolgozás?).
Ha rólad valamit nehéz elhinni az íráaaid alapján, hát az, hogy réteg-művészfilmeket nézel. :D
10/10
Kavama jan. 14. 21:31:08 10/10
(28/43)
Nagyon jó lett a film, igazi gótikus horror. Nagyon jó a hangulata, és a színészi játék egytől egyig kiemelkedő: nagyon szép munka. Aki ismeri a műfajt, nem fog csalódni. Aki a klasszikus jump scares horrorra számít, csalódni fog.
10/10
Forge094 jan. 14. 20:55:07 10/10
(27/43)
Második nézésre még jobb volt ez a film, mint elsőre! Csak ajánlani tudom!
danek87 jan. 14. 19:59:10 Előzmény Shut Up!
(26/43)
7.2 -7.3 körül fog beállni kb, 7 alá sztem nem megy... Valami olyasmire számítok mint a Coppolás Drakula, legalábbis trailerből képi világra úgy jött le..
3/10
Shut Up! jan. 14. 17:42:10 3/10 Előzmény Shut Up!
(25/43)
Egyébként már ugyanannyi ponton áll mint a Deadpool 3 pedig az egy kimondott ökörködéses popcorn mozi ami nem veszi magát komolyan és hát lássuk be nem a filmkészítés csúcsa azért. Na az 450 000 szavazatból érte el a 7.6 pontot a Nosferatu meg 76 000 szavazatból hozza ugyanezt a számot. Na körülbelül ennyire nagy eresztés az általad felmegasztalt bajszos moldáv dokkmunkás kinézetű Dracula utánzat.
3/10
Shut Up! jan. 14. 17:33:06 3/10 Előzmény Scorpion82
(24/43)
Ja a legyek is több milliárdan vannak és nagyon szeretnek valamit ugyebár. Akkor az biztos jó is igaz? Hiszen több milliárd légy nem tévedhet. Bocs amúgy nem tudtam hogy ennyire magadra veszed a dolgot. Nem tudhattam hogy te pont a szájtátiak közé tartozol. :) Egyébként már Imdb-n is szépen megy lefelé az értékelése. Azért az értelmesebb réteget úgy tűnik nem fogta meg ez a sokadik lehúzott bőr modern köntösben.