Téma: Nõk

5/10
The Cortez márc. 08. 00:45:11 5/10
(76/76)
Ősrégi színdarabból és egy szintén régi filmből készített remake, valamiért Mick Jaggerrel a háttérben. Az alkotás olyannyira feminista, hogy férfiak nem is láthatóak benne, csak egyetlen egy a végén. Ettől függetlenül nem lehet feminácizmussal vádolni, mivel férfiutáló üzenettel aligha rendelkezik (már ha minimális elszólásokat nem veszünk annak), sokkal inkább a félrebaszást, a házassági válságot, valamint az önmegvalósítást helyezi a középpontba.
Többféle nőtípust mutat be, így a karrierépítés meg a törtetés ugyancsak terítékre kerül, de mindkettő kritikával illetve. A mozi legnagyobb hibája valójában a semmilyensége, a röhejessége, a bénasága plusz az időnkénti, rossz értelemben vett színpadiassága. A poénok legtöbbje erőltetett, maximum pár beszóláson lehet vigyorogni.
A színészi alakítások erőteljesen felemásak: van, aki nagyon szarul ripacskodik, páran hullámzó teljesítményt nyújtanak (pl: Bening) néhányan korrektek (pl: Meg Ryan), ketten pedig meglepően színvonalas játékot tolnak (Carrie Fisher & Bette Midler).
1/10
Közlekedési Morál 2024 jan. 01. - 16:08:59 1/10
(75/76)
Borzasztó rossz film. A szülés jelenetet csak hang nélkül bírtam nézni. Senkinek nem ajánlom a filmet!
Joseph Barbera 2023 jan. 14. - 20:02:29 Előzmény DUNAWÖLD
(74/76)
Ez így van. Sajnos a kultúra és az ízlésformálás kiveszőben van, és identitás nélküli majmolós nemzetünk erre a kificamodott trendre fogékony. Oktatásunk egyre színvonaltalanabb, nevelésünket szóba sem hozom. Ettől függetlenül épp az imént néztem meg a Szerelem hullámhosszán-t, ahol Meg még üde szépség...
10/10
DUNAWÖLD 2023 jan. 08. - 15:20:27 10/10 Előzmény Joseph Barbera
(73/76)
A pesti utcán nem ilyenek futkosnak talán❓‼️❓

Amikor hamvas tizenéves a homlokàra rajzoltatja a szemöldökét filctollal (ez biztosan nagyítja a szemet) és hurkàra pumpàltatja az ajkait...
Ugyanez 40 évvel későbbi kiadàsban.
Nem ma kezdődött ez a trend.
10/10
DUNAWÖLD 2023 jan. 08. - 15:08:48 10/10
(72/76)
Márpedig a nők ilyenek 😔
Talán kellene egy hasonló bemutatás egy budapesti munkahelyi környezetről, legyen az tanintézmêny vagy ***** belvárosi dunaparti luxushotel. A passzív vagy nyílt agresszivitàs alaphelyzet, pénzért átharapnàk egymàs torkàt, és ha még férfiak is vannak a kêpben (vagy csak egyszerű hímneműek), az nagyot csavar a helyzeten, a búgócsiga sebességéig meg ürességéig.
10/10
DUNAWÖLD 2023 jan. 08. - 14:46:46 10/10
(71/76)
Vízer, vízer... * Kora vígjàtékainak*. Birtokost nem halmozunk.
8/10
dandelion83 2020 nov. 16. - 16:09:25 8/10
(70/76)
Nagyon sok évvel ezelőtt láttam először ezt a filmet, de már akkor is nagyon tetszett. Szigorúan eredeti hanggal érdemes megnézni, én is felirattal néztem, mert sajnos a magyar szinkron itt eléggé gyengére sikerült, és ráadásul sokszor idegesítő is.
Én szeretem ezt a filmet, mert életszagú. Jól ábrázolja, milyenek is vagyunk, mi nők: a küzdelmeinket, a fájdalmainkat, a kapcsolatainkat a férfiakkal, barátnőkkel, nőtársakkal, szülőkkel, gyerekekkel, önmagunkkal. Sokféle nőtípust mutat be. Kicsit sem vígjáték, inkább drámának mondanám. Ha túl tudunk lépni a felszínes, anyagi dolgokon, meg a botoxolt arcokon, akkor egy igazán jó kis filmet láthatunk.
szookedorina 2018 máj. 12. - 18:32:28 Előzmény Dolphus Lundgrennus
(69/76)
Nálad ez valami genetikai rendellenesség embertársaid ballépései felett "siránkozni", kárörvendeni?
Dolphus Lundgrennus 2018 máj. 12. - 17:35:26 Előzmény Joseph Barbera
(68/76)
Ha igazán sírni akarsz, nézd meg, hogy néz ki most Meg Ryan...holy f..king shit, she's become a really frighthening mama...:)
10/10
vcse 2018 febr. 11. - 19:01:35 10/10
(67/76)
Jó kis vígjáték!
Joseph Barbera 2017 máj. 09. - 23:30:24
(66/76)
Sajnos épp csak belenéztem, és annyira elszörnyedtem a sok mûanyag nõn, hogy nem tudtam sokáig nézni. Meg Ryant alig ismertem meg, úgyhogy mitán kiszörnyülködtem magamat a mimika nélküli arcán, elkapcsoltam egy másik csatornára.
10/10
offtopic
mókamuki76 2016 febr. 29. - 09:42:05 10/10
(65/76)
Nekem nagyon tetszett a film. Könnyed, szórakoztató volt. Ennél nem is kell több! :)
Teréz anyu 2014 júl. 20. - 21:28:13
(64/76)
Gáz. Iszonyúan zavaró az a kép, ahogy a terhességet beállítják, mintha az egy halálosan gusztustalan dolog lenne, a szülésrõl nem is beszélve.
Agyonmûtött színésznõk ripacskodása. Nulla magyarázattal, hogy mit keres egymás mellett a 4 gyerekes fiatal bohém nõci olyanokkal, akik sznoboskodnak és az anyja és a nagyanyja lehetne, a fiatal nõnek. Hogy kerül a képbe a feka még fiatalabb leszbi csaj???WTF?
Miért kell egy szutykos házvezetõnõnek ekkora szerepet adni?

Zavaró volt, hogy sztív sosem került a képbe, tudom, tudom, ebben a filmben csak nõk szerepelhettek...

Gagyi...
Edmond Dantes 2014 máj. 21. - 09:50:17
(63/76)
Egy idõ múlva már csak az kötött le h figyeltem: tényleg "csak" Nõk. Vagy "csak" nélkül. Mármint a komplett gárda. Még a statisztéria, járókelõk, áruházi vásárlók, kórházlátogatók stb. is. Ez lenne a film nagy durranása? Így elõbb-utóbb kihal egész New York! A last minute megszül(etet)t fiú is csak jó sokára lesz ivarérett, különben is: "egyedül nem megy". Viccet félre-nem-téve: kb. ennyit ér ez a valami. Szót se.
OFF
Na de: hogy került Mick Jagger a producerek közé? Ennyi (mellesleg többnyire hervadó/hervadt) nõvel még õ se...
agnyieszka 2014 máj. 17. - 01:42:35
(62/76)
Javítás : Candice Bergen .
agnyieszka 2014 máj. 17. - 01:39:04
(61/76)
Engem leginkább ez az abszolút szélsõséges megítélés lepett meg, amit más filmeknél nem nagyon tapasztaltam még.Végigolvastam a hozzászólásokat, 1-10 ig mindenféle van.Vessetek meg , én a 10/10-es tábort erõsítem , igenis rengeteg szellemes beszólás van benne , amin több ízben szétröhögtem magam./ Candis Bergen : plasztikai mûtétje kapcsán: " én vagyok az utolsó hatvan éves nõ " / vagy valami ilyesmi/.
Britt 2014 máj. 16. - 20:55:40
(60/76)
Ok, hogy szar a film, de nem azért szar mert rosszul lett "kitalálva", hanem azért a mert a tipikus hülye nõkrõl szól.
Ez a film egy görbe tükör. Parodizálja a nõket úgy általánosságban és pont ez a baj vele hogy általánosít.Meg az hogy sajnos igenis léteznek ilyen nõk. :)
Rókatündér 2014 jan. 20. - 11:17:53 Előzmény Estudante
(59/76)
Nekem épp a szülési jelenet volt vicces. Az elsõ olyan filmbeli szülés volt, amit végig bírtam nézni és nem kapcsoltam el. :)) Persze, eltúlzott - de épp ettõl nem bírja már ki az ember röhögés nélkül. Nem kell várni a filmtõl semmit és akkor tényleg felnevetsz párszor. Azért hívják vígjátéknak, mert máshova nem sorolható. Mi legyen a kasztja? Szatíra?
Amúgy a plasztikai sebészet lábadozóinak jelenete is jó, fõleg az anya szövegével.. :)
Estudante 2014 jan. 19. - 18:56:03 Előzmény Cinderella23
(58/76)
Nálam ott kiesik egy film legtöbbször, ha azt olvasom, hogy vígjáték, mert ezek többnyire a viccesnek szánt erõlködés kategóriáját merítik ki, ez a film mégis tetszett. Persze, kiszámítható, néhol eltúlzott jelenetekkel (ebben pl. a szülés), de képes nevettetni 1-1 jókor beszúrt szóval, mondattal vagy képpel és ennél nem is kell több.
1/10
papageno 2014 jan. 19. - 18:28:57 1/10
(57/76)
Sokáig gondolkodtam a megfelelõ jelzõn, sajnos a nyomdafesték ill. az oldal etikája nem engedi azok használatát: ez a film sz..r, f..s vagy valami erõsebb. Senkinek nem javaslom megnézni (pedig Meg Ryan a kedvenceim közé tartozik).