Propofol 2024 szept. 26. - 15:48:27 Előzmény Edmond Dantes
(7/27)
A 2002-es verziót jobban ajánlod?
Edmond Dantes 2024 szept. 25. - 18:05:34
(6/27)
Mivel nickemet sok éve a regény címszereplőjétől kölcsönöztem és betéve ismerem a művet, kötelességemnek éreztem, hogy megnézzem a filmet és kötelességemnek érzem, hogy hosszabb idő után hozzászóljak a fórumon. Előrebocsátom: nem vártam a regény még csak hozzávetőlegesen pontos feldolgozását sem, mert két és fél órába nem fér bele. De: akik erről a filmről azt írják, hogy "remek" és "szinte tökéletes" feldolgozás (ld. itt lejjebb), azok szimplán lebuknak: nem olvasták a regényt. Úgy a film 1/3-áig elviselhető a cselekmény, néhány kihagyható esemény nélkülözhető is, bár már a legelején megjelenik egy sohasem volt szereplő. Ezt követően felgyorsul, nem a cselekmény, hanem a valós történet totális eltorzítása, kiforgatása. Fontos személyek sokasága egyáltalán nincs a filmben, egy regénybeli ördögből, a legfőbb rosszfiúból angyalt csinálnak, összehoznak egy szerelmespárt, ami nem csak nem történik meg a regényben, de teljességgel elképzelhetetlen is. A film vége pedig egészen eltér a regényétől. Ami változatlan, az a regény és a film egyazon utolsó mondata: "Várni és remélni!" Sokat vártam és reméltem és keveset, nagyon keveset kaptam. Bosszúságot annál többet. Nem folytatom, aki akarja, nézze meg .. csak el ne olvassa a könyvet! Vagy inkább fordítva, bár az tovább tart.
korpetike 2024 szept. 23. - 19:39:14
(5/27)
Igazság szerint a 2002 es feldolgozás sokkal jobb. Ebben a főszereplő választás nem jó, elég szerencsétlen a figura és emiatt kicsit hiteltelen a dolog. Másrészt nagyon elnagyolták az If várában lévő történéseket és azt, hogy az Abbe tanítja. Elég sok unalmas jelenet is van. A mostani technikával ezerszer jobban meg lehetett volna csinálni ezt a történetet, a 2002 és feldolgozás nagyságrendekkel jobb. Egyszer nézhető a film, néha kicsit unatkozva.
lunwenhelp 2024 szept. 23. - 03:13:13
(4/27)
我们的Essay代写团队的成员都有着扎实的学术背景、相关专业的资格证书以及丰富的Essay写作 https://www.essayghostwriting.com/ 经验, 所以无论您就读哪个专业, 您可以放心把Essay写作任务交给我们
9/10
orbana33 2024 szept. 22. - 09:54:28 9/10
(3/27)
Nagyon jó film, szinte tökéletes feldolgozás.
10/10
film_ez 2024 szept. 21. - 22:31:37 10/10
(2/27)
Egy igazan remek feldolgozas.
Pimpalini 2024 szept. 20. - 21:00:32
(1/27)
Végre egy újabb kosztümös kalandfilm, még akkor is, ha egy klasszikus sokadik feldolgozása...