10/10
convar 2012 máj. 16. - 01:40:21 10/10 Előzmény olahmiki1959
(181/401)
Lehet hogy otthon kapott volna érte, ezért nem merte ;D

Ez persze hülyeség, mert a Beugróban Liát rendesen meg szokták mindannyian tapperolni :D

Akkor talán mindössze annyi van, hogy Szonja mint nõ nem jön be neki :D
3/10
greghouse 2012 máj. 13. - 17:39:08 3/10 Előzmény Akosh
(180/401)
Most olvasom, hogy Földes Esztike csak 2009 óta színész, 87-es születésû.
Szerintem született komikus, de lehet hogy több is. Fõleg ha valaki a hóna alá nyúl, mert már Dunát lehet rekeszteni a színészekkel is, és még ki sem áradna (a sorzat"színészekre" gondolok elsõsorban).
...Rudolf Petirõl nem hiszem, de egy Árpa Attila aki a krumplit is, ha el nem gurulna...gondolom, szívesen a hóna vagy micsodája alá nyúlna.
..és igen, Szonja nagyon kellemes csalódás, Pokorny nagyon sótlan és kellemetlen, NK Eszter sem brilliáns, marad a két csaj, és Földes Eszter úgy tud játszani, rögtönözni, mozogni (na jó, balettáncosnak indult), mintha évtizedes gyakorlata lenne. Nem gondoltam volna, hogy ennyire újonc.
...valamit nagyon tudhat a csaj. Talán a színészetet???
Miért? Hallottam már olyat, hogy valaki azér lett híres színész mert tehetséges volt...tudom, manapság nem ez a divat, de higyjétek el, van ilyen. (Mondom most, szegény Dajka Margit zseniális Fekete Macskája után)....
3/10
greghouse 2012 máj. 13. - 17:33:20 3/10
(179/401)
Mindkettõtöknek igaza van. A németek a Gorbatschew nevet védették le, de nem ám mást. Az amcsik meg a peresztrojka, ill az azt követõ cárdinasztia-váltás után rafináltan piacra dobták a Gorbachev néven (jól mondod, Nyikolaj Nyikolajevics, én írtam rosszul), de a lényeg az. Egyébként még a nyolcvanas években is az orosz vodka számított mérvadónak az US of A ban, dehát ott a barnacimkés "barack"-ért is aranyat adtak (nem igazán, de majdnem), és nem hitték el, hogy nálunk ez a legolcsóbb. "Gazdagok lehettek ti..." mondogatták, és szódát akartak beletölteni, mire én közöltem velük, hogy nálunk megbüntetik a korcsmárost ha vízzel meri illetni az pájinkát. Akkor meg csak meresztgették a szemüket, mikor tisztán ittuk, se jég, se szóda...csak a britek, fõleg a skótok tudtak követni. (Oroszok még nem voltak ott).
...ez a nemzetközi védettség mehet a márka nevére, vagy az eljárásra, vagy másra, és úgy tûnik, a németek a Gorbatchew nevet védették le, eszükbe sem jutott, hogy az amcsik másként írják. Lásd: a románok ráírhatják, hogy Palinca, de azt nem hogy pálinka. Viszont a szlovákokkal már hadilábon állunk, mert kötik az ebet a karóhoz, hogy a tokaji bor a tokaji hegyvidékhez tartozik, ami átnyúlik Tótországba. Most ezen megy a vita, addig is Tokai néven forgalmaznak bort (mellesleg az olaszok is gyártanak hasonló névvel, hát elég nagy a Tokaji hegyvidék, de azért Olaszország...Visszaköveteljük az Utolsó Vacsora nevû freskót cserébe. Ja bocs, azt már hazahozta az akasztói juhász futball guru.
...Az aranybika nagyon jó tapasztalat volt ám....csak ott is volt olyan íratlan szabály, hogy "ami Vegasban történik az Vegasban is marad".
..no ennyit a mûsorról.
Akosh 2012 máj. 12. - 19:43:35
(178/401)
Oroszlán Szonja meg a Földes Eszter megint brilliroztak, szeretem ezt a mûsort!
olahmiki1959 2012 máj. 12. - 14:28:41
(177/401)
A tegnapi mûsor megint nagyon jó volt. A fülhallgatókba kapott utasításokat mos már szinte mindig elfelejtik, és a saját fejük után mennek, de ez nem is baj.
Rengeteget röhögtünk, mindenki tetszett, Pokorny Lia pedig, - a legnagyobb sajnálatomra, de ki kell mondanom, - abszolút nem hiányzott.
(Amikor Oroszlán Szonja odatartotta a fenekét Rudolf Péternek, mutatva, hogy milyen feszes, én Rudolf helyében megfogtam volna az említett testrészt. De meg ám!)
offtopic
fredi60 2012 máj. 12. - 09:11:08 Előzmény olahmiki1959
(176/401)
Van Gorbacsov vodka (ám nem amerikai, hanem német), 1921 óta készítik.
http://de.wikipedia.org/wiki/Wodka_Gorbatschow
olahmiki1959 2012 máj. 11. - 23:29:01
(175/401)
Miután feltápászkodtam, és leporoltam magam azután, hogy dobtam egy hátast attól a rendkívül alapos elemzéstõl, amit iderittyentettél nekünk a különbözõ szeszes italok dolgában, dolgozni kezdett bennem a kis ördög, a little devil, hogy láttam-e én olyan feliratot alkoholtartalmú nedût tartalmazó flaska oldalán, miszerint aszondja, hogy Gorbachov vodka. Már hogy az amerikánusoknak az õ hazájábul jõne az ide minálunk, ugyi.
Hát, komám, az a szituáció, hogy illen itókára a fene se' emlékezik se közel, se távol a vidéken. Pedig hát körbe kérdezõsködék akkurátusan a cimborák között, de alaposan az ábrázatomra estem. Hangos derültség, és gúny tárgya lettem, nagy szégyenletemre.
Aztán megszánt éngem az én egyik kebelbéli pajtásom, akivel együtt rágcsáltuk még a régi szép idõkbe' az emigránsok keserû kenyerét, és õ világosított fel, hogy talán csak nem a Gorbachev vodkára gondút az én kedves írótársam onnan a messzi távolbúl? Már hogy az Internet kifürkészhetetlen messzeségibûl?
Én megvilágosulva a homlokomra csapék, összeölelkezénk a pajtásommal, aztán gyorsan elfoglalám az helyemet a furfangos, csalafinta szerkezet elõtt, ami egy nagyon ravasz masina, úgy is hijják, hogy számítógép, a rosseb, aki van! Üzeneteket visz ide-oda a nagyvilágba, segít kutakodni mások titkaiban, meg olyan fotográfiákat is megmutat, amikbe az ember ábrázatja úgy belepirul, mintha ártatlan leánykák orcája lenne.
Úgyhogy nem Gorbachov, hanem Gorbachev vodka helyesen annak a piának a neve, amit az italok terén kétségtelenül meglévõ felkészültségedet fitogtatva ideírtál, de elkövettél egy apró hibát, amire én rögtön, kárörvendõen lecsaptam.
Az eset tanulságát remélem, levontad. Az orosz nyelv terén meglévõ jártasságodra a bennem lévõ szemérem okán nem kérdezek rá, a Golden Bull hotelben eltöltött szolgálatod hírére viszont elismerõen füttyentettem.
Én a nyolcvanas években a kuvaiti Hilton szállóban töltöttem el némi kis idõt, nagy élmény volt, és még fizettek is érte. Bátyuska - mondanám humorosan, de ez elég hülyén hangzana.
Úgyhogy ezt most kihagyom.
3/10
greghouse 2012 máj. 11. - 20:54:38 3/10 Előzmény Dolphus Lundgrennus
(174/401)
Én úgy gondolom, Kozák Kozákovics Lundgrenov, hogy mégiscsak Vinyakov volt a neve Alfonsonak...majd megnézem, mert le van töltve. Ha nem az volt, akkor szerintem kevésbé poén, mert a Vinyakovnak van jelentése, a Vinyovnak nincs. A vinyak oroszul (és sok szláv nyelven) a konyak helyettesítõje volt, mikor a franciák kezdték levédetni a konyak nevet (nálunk sem szabad volt Cognac-nak írni, csak magyarosan konyaknak, most már azt sem szabad, csak "konyak ízû szeszesital"-nak).
...Namost. Más népek idõ elõtt kitaláltak valamit a borpárlatra, a legrégibb ilyen az angol Brandy, ami ugyanaz a borpárlat csak nem a franciaországi Cognac városka területén készítik. Az oroszok peniglen rafinált módon a "vinyak" szót találták ki (ahogy a Champagne, a pezsgõ kivédésére a "sampanszkoje" helyett az "igrisztoje" terjedt el, ami ugyanaz, csak nem lehet belekötni.)
...az albánok tettek az egészre, és konyakként forgalmazták az (akkor, és szerintem) világ egyik legjobb konyakját, a Skenderbejt (Szkander bég). Azóta is csak méregdrágán lehet kapni külföldön.
...ugyanezt játszák most el velünk a románok, akik le akarták védetni a Pálinka szót mint román szót, csak a magyarok most (kivételesen, ellentétben a Rubik kockával és másokkal) gyorsabbak voltak, miénk lett a Pálinka, õk viszont Palinca ként adhatják, de valamelyik a fölött írásban valami "karát" írásjel áll.
...Szóval mindenki védi a "nemzeti italát", amik közt valójában nincs nagy különbség, csak az, hol termelik. A Slivovica az mint a Slivova, vagy a magyar Szatmári szilva, csak máshol készítik (ne menjünk bele ízbeli vitákba).
...Etimolótiailag tehát a Vinyakovnak több értelme van.
..Az egyetlen, amin nem tudtak változtatni, mert mindenütt elterjedt, a vodka. Nincs mit tenni vele, a világ legegyszerûbb szeszesitala, amit a szegények ittak eredetileg, mert krumpliból készítették, ami gyakorlatilag mindenütt megterem.
...Az, hogy az orosz a legjobb, részben a hagyománynak, részben a sznobizmusnak köszönhetõl. Az orosz Sztolicsnaja, de akár a Moszkovszkaja, vagy a Krepkaja is ma már baromi drága, az én tinikoromban olcsó volt. (a krepkaja a hatvan fokos volt). Nem beszélve a finn Finlandiáról a svéd Absolut ról, vagy az amerikai (!!!) Gorbachov-ról.
...Most ment a tévében a "Két pasi..." sorozat, Charlie Sheen éppen Stolichnaya orosz vodkát iszik.
A jó vodkának egy abszolút mércéje van: az ég világon SEMMI íze nem szabad lenni, sem közben, sem utána, csak az ereje. (A kotyvasztott vodkának rossz íze van). (Dolgoztam a vendéglátásban, és az Arany Bika szállóban is, Isten nyugosztalja, két egyetem közt).
..Nazdrovje, Vinyakov.
3/10
greghouse 2012 máj. 11. - 20:33:48 3/10
(173/401)
Bog znájet, de rosszul mondod te azt, Nyikolaj Nyikolajevics Nyikolajev. Biz én ugyan nem, dehát már az oroszlánok sem a régiek manapság...Mintha csak magam mondtam volna, de Galaluska Galagonyovna mondta (nem érte meg, dadus), hogy még voltak szép napok. De már a szép napok sem szépek. Szonja Oroszlanovna is olyan, mint a versenyló a Novoszibirovoszovoszivoszojszkiji versenypályán, egy nyerget dobnál rá felnyerítene. Aztán megnyerné a derbit. Vagy ahogy másként mondaná az én ük déd nagyonszépapám aki a bojárok nacsalnyikja volt innenn alig negyvenezer versztányira, hogy bizony, Szonja Oroszlanovna kiharapná a sarokból a Pókot. Anélkül, hogy stokkedlire állna.
Azér ez egy jó kis tyiáter, Nyikoláj Nyikolajevics.
olahmiki1959 2012 máj. 11. - 18:32:07 Előzmény greghouse
(172/401)
Gregor Gregorovics Grigorjev! (Jó sokáig tartott, amíg kitaláltam ezt a baromságot).
Nem vagy te véletlenül egy egészen picit szerelmes Oroszlán Szonjába?...
10/10
convar 2012 máj. 09. - 02:25:55 10/10 Előzmény greghouse
(171/401)
"Nem tudom, Rudolf meddig bírja, szerintem nem sokáig, mert eszméletlen leterhelt. Próbálja átadni a szerepet, próbálkozik (Scherer, vagy Debreczeny, stb.,), de nehéz lesz. "

Bizony, nekem is feltûnt. Most legutoljára már kétség kívül Scherer vitte a prímet.
Dolphus Lundgrennus 2012 máj. 05. - 19:19:06 Előzmény greghouse
(170/401)
ha jól emlékszem, az abszolút zseniális Alfonso jelenetben, VV Vinyov és nem Vinyakov...
3/10
greghouse 2012 máj. 04. - 23:03:36 3/10
(169/401)
Csak elõzõ véleményemet tudnám ismételni, nincs sok értelme. Rudolf Peti viszi a hátán az egészet (nem tudom miért van az az érzésem, hogy nem sokáig bírja, jegyezzétek fel mikor írom ezt), és - számomra is óriási pozitív meglepetésként - Oroszlán Szonja. Õ az, akit pl. egy (általam nem különösebben kedvelt, de elfogadott mûfajban - az operettben el tudok képzelni.
Mea Culpa, mea maxima culpa, ms.Oroszlán. Én Önt buta szõkének könyveltem el. Most látom, hogy tehetséges, csak meg kell találnia a saját mûfaját. és azt is látom, hogy Önnél sokkal többre becsült emberek sokkal kevésbé tudnak olyan dolgokat, amiket Ön sokkal jobban tud.
Szonja, Ön komédiás a legjobb értelemben. Ne hagyja el ezt a pályát, ne menjen belek Haction-be, és hasonlókba, Ön a magyar komédi sztárja lehet, csak egy baj van - Ön még ezt nem meri vállalni.
szerintem vállalja, jót fog tenni, Önnek is, és a nézõknek is.
Ne szégyellje, hogy szórakoztatni tud magas fokon.
3/10
greghouse 2012 máj. 04. - 22:15:53 3/10
(168/401)
Furcsák az átváltozások. Földes Esztert imádom, de kezd elmenni a ripacskodás felé, túl sok a gesztikuláció, a testbeszéd, kevesebb a verbális humor.
Ugyanakkor, ahogy "...Ványadt Ványadtovics Vinyakov bácsi" megállapította, vannak mûvészek, akik késõbb találják meg
a nekik való mûfajt (nekik való alatt azt értem, amit a közönség is szeret, nem csak a kritikusok).
Oroszlán Szonja abszolút pozitív. Ez a csaj vállalja a skatulyáját, a buta szõkét, és eszméletlen jól, kiváló öniróniával adja elõ..
Földes Eszter még mindig jó, de mára nekem úgy tûnik - javítsatok ki, ha másként látjátok - kicsit elszállt vele a ló. Túl sokan dicsértük, ebben én is ludas vagyok.
A mai mûsorban már szinte csak a mimikájára, a gesztusaira, a kézmozdulataira, az ugra bugráira épít mindent, pedig eredetileg nagyon jó a karaktere. Szonja viszont tartja a rágógumizó ostoba szõkét, és nem tiltakozik ellene, sõt, mindig van jó ötlete.
...Ha én színigazgató lennék, az ilyen produkciókat nagyon figyelembe venném. Ugyanis itt derül ki, hogy ki az, aki legjobban tud "hozni" egy figurát...
...Nem tudom, Rudolf meddig bírja, szerintem nem sokáig, mert eszméletlen leterhelt. Próbálja átadni a szerepet, próbálkozik (Scherer, vagy Debreczeny, stb.,), de nehéz lesz.

...Oroszlán Szonja már rég átvette a vezetõ csaj szerepét NKEsztertõl. Szonját utáltam eddig. Folyton bombázó buta szõke.
....Namost...most is ugyanaz. Csak nagyon hiteles.
És még valami Oroszlán Szonjáról.
Õ az a csaj, akit szívesen látnék egy póker partira, egy baráti összejövetelre.

(Földes Eszti is jó, de kevesebbet gesztikuláljon.)
3/10
greghouse 2012 máj. 04. - 14:32:13 3/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(167/401)
neked ugyan jogod van hozzá, de nem értem, mi a francért magyarázol bele mindenbe politikát...ez humor és kész.
3/10
greghouse 2012 máj. 04. - 14:31:13 3/10 Előzmény olahmiki1959
(166/401)
"Így van, így van, Ványadt Ványadtovics Vinyakov...Mintha csak magam mondtam volna...Már a Pokorny sem a régi...":-D
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 máj. 03. - 16:00:55
(165/401)
A sorozat címe a pártrendszer sokszínûségét is kifejezi? :)
10/10
convar 2012 ápr. 28. - 19:17:19 10/10
(164/401)
Sztem tegnap már egyértelmûen Szonja volt a legjobb. Még Rudit is felülmúlta. Ami pedig... ugye nem kis szó :)

Liával kapcs. is egyetértek veletek. Ebben a mûsorban vhogy "nem érzi az ütõtávot", hogy egy sportszakmai kifejezéssel éljek :)
olahmiki1959 2012 ápr. 28. - 18:43:43 Előzmény greghouse
(163/401)
Megmondom õszintén, én Pokorny Lián csodálkozom a legjobban. Amennyire tetszett a Beugróban, elõször nem akartam véleményt mondani, de most már néhány adás elteltével azt kell mondjam, elég nagy csalódás a játéka, ill. a jelenléte. Szomorúan mondom ezt, mert egyébként izgalmas egyéniség, jó színésznõ, de itt borzasztó mesterkéltnek hat.
Amilyen elképesztõen természetes és a szituációkban felszabadultan bolondozni tudó például Scherer Péter, Pokorny annyira merev, néha tisztára olyan, mintha felolvasná, felmondaná a szöveget.
A Beugróban majdnem mindig egyedül szerepelt mint nõ, ott ez talán elõny volt a számára, rá irányult a figyelem, a többiek a tenyerükön hordozták, vigyáztak rá, itt viszont lehet, hogy a többi nõ feszélyezi.
Különösen egy olyan nagyágyú jelenléte, mint Nagy-Kálózy Eszteré, viszont akkor azt nem értem, hogy Oroszlán Szonja miért olyan sziporkázóan jó, hogy tudott így kinyílni, és valósággal lubickolni a helyzetekben? Õt úgy látszik, nem zavarja a többi nagynevû színész jelenléte, sõt, talán inspirálóan hat rá.
Szonja egyébként számomra az egyik legkellemesebb csalódás. A kissé nyafka, affektáló hangja, szeleburdi egyénisége kifejezetten beleillik ebbe az alaphelyzetbe, és meglepõen jól vág az agya, a legtöbbször poénnal, valami jó bemondással reagál a váratlan történésekre.
Földes Eszter is nagyon jó, kifejezetten hiányzik, amikor nem szerepel. Neki abszolút bevált ez a rögtönzõs mûsor, természetes, cserfes, önfeledten bolondozik, nagyon sokszor hangosan nevet a közönség, amikor mond valamit.
Pokorny Lia merevségét nem nagyon értem, de ha nem változik meg a hozzáállása, lehet, hogy szép lassan kiírják a sorozatból.
Rudolf Péter meg továbbra is a hátán viszi a mûsort.
3/10
greghouse 2012 ápr. 27. - 22:37:04 3/10
(162/401)
Tényleg hullámzó, ez a mûfaj természete. Ma Pokorny nagyon szürke volt, gyakorlatilag Rudolf és Oroszlán vitték az egészet, ami kellemes meglepetés, Rudolf Péter mindig jó ebben, Oroszlán Szonját õszintén szólva nem sokra tartottam eddig, de ez az õ mûfaja. Lejátszotta a többieket. Nagy-Kálózy Eszter nagyon jó színésznõ, de mindig az az érzésem (és egyre inkább), hogy egy Csehov drámából lép elõ egy kicsit (csak éppen azt nem mondja, hogy "Tengerparton áll egy fûzfa...miért mondom én ezt mindig...nem tudom tovább (Márkus László, Három nõvér paródia)), õ más, õ tényleg csehovi hõsnõ. Pokorny meg vagy teljesen betanult szöveget mond, vagy jellegtelen dolgokat, nem tudom, hova lett a Beugrós színvonala. Oroszlán Szonja a legkellemesebb meglepetés, mindenre van reakciója, poénja. Persze Rudolf viszi a hátán, ha kis szünet van, mindig bedob valamit (ha õ nem ma Oroszlán, vagy máskor, ha jelen van, Földes Eszter). Pokorny rossz csalódás, NK Eszter pedig egyszerûen mûfajt tévesztett nagyon jó színésznõ itt.