10/10
convar 2012 márc. 18. - 00:31:55 10/10 Előzmény greghouse
(141/401)
Lehet. Én úgy láttam hogy most is nagyon élt mindenki. Vagy... tényleg jó színészek és csak becsaptak :D
3/10
greghouse 2012 márc. 17. - 21:47:30 3/10 Előzmény Eruanno
(140/401)
Oké, meglehet, most vettem észre, hogy tényleg nézettséget írtál, nem pontozást. Jól lenne "meg hack-elni" a Nielsent (mert a hivatalos adatai nem nyilvánosak, hiszen abból élnek, hogy elõfizetnek rá a csatornák), mert így csak azt lehet tudni, amit kiszivárogtatnak. A szivárogtatással az a gond, hogy mindig valakinek az érdekében áll, hogy kiszivárogjon valami. Egyébként az 5 százalék hét végén fõmûsorban nem rossz még mindig a közszolg. nak. Mondjuk a Marslakók már csak három körül tartanak, és a következõ félévben állítólag hétfõ estére teszik...ez is jelez valamit, megéri majd a kedd hajnalt is, ha így megy, de ott is veszít a Jackie nõvérrel szemben...De az más. ezért a mûsorért viszont kár lenne.
Eruanno 2012 márc. 17. - 10:06:35 Előzmény greghouse
(139/401)
Az AGB Nielsen méréseire gondoltam. Ahhoz képest hogy november vége és február eleje között a négyszázezer közeli nézettség sem volt ritka, most a 250 tûnik a normálisnak, de a kereskedelmi célcsoportban is elég ingadozó, százezer nézõ, 5%-os share körül mozog a nézettség. A csatornaátlagot is csak azért hozza, mert a Marslakók lehúzza a többi mûsor nézettségét is :D.

Amúgy annak örültem, hogy Klem Viktor, Szatory Dávid, Scherer Péter, Oroszlán Szonja és Földes Eszter is bekerült a fõcímbe.
3/10
greghouse 2012 márc. 16. - 22:04:07 3/10 Előzmény Eruanno
(138/401)
Nem tudom, milyen nézettségre gondolsz, mert ha a Port pontjaira, az nem jelent semmit, ezt épp most egy másik topicon leírtam. Statisztikailag semmi, több okból is. (Akik eddig szavaztak, már nem tudják megváltoztatni, akik most kapcsolódnak be, valószínûleg maga a téma kevésbé érdekli õket, tehát értelemszerû a csökkenés. De mondom, nem reprezentatív néhány száz szavazat, és fõleg az torzít, hogy sorozat létére nem lehet megváltoztatni ha egyszer leadtad, pedig valójában éppen hogy a törzs-nézõk értékelése a fontos, nem pedig az egyszer odakapcsolódóké. A csatornák a Nielsen AGB hivatalos, percrõl percre eredményeit nézik, és ahhoz igazítják a reklámdíjat.) ...Egyébként tényleg kezd laposodni. Néha egészen leül, néha van új ötlet (ma Scherer felhívta a közönséget, fogalmam sincs, ez mennyire spontán. Egy valamire való producer nem bíz semmit a véletlenre, csak hagyja, hogy úgy tûnjön.) R.P. élvezi, de egyre inkább rutinnak tûnik, talán Földes Eszter az, aki határozottan élvezi amit csinál és látszik is rajta. De lehet, hogy tévedek.
Eruanno 2012 márc. 15. - 14:36:58 Előzmény greghouse
(137/401)
Vasárnap esténként van egy új kezdeményezés, a Munkaügyek. Elsõ nekifutásra egész jónak tûnik.

Nem tudom, van-e aki figyeli a mûsor nézettségét, de mostanában egész gyengén muzsikál a Mindenbõl egy van. Szerintem ez a szerializáltság miatt lehet. Minél több az átívelés, annál kevesebben maradnak a képernyõ elõtt, amikor odakapcsolnak. Pedig én örülök, hogy történik valami :).
3/10
greghouse 2012 márc. 13. - 13:20:24 3/10
(136/401)
Ja, és a sok újból a Marslakókat csak azért nem említettem, mert nem hiszem, hogy bárkit érdekelne.
3/10
greghouse 2012 márc. 13. - 13:18:28 3/10
(135/401)
Teljesen igazad van, bocs, ha nem jött át, a "buta szõkét..." én itt pont arra értettem, hogy õt beskatulyázták, és most vállalta ezt a szerepkört, és nagyon jól csinálja. Pozitívumként próbáltam említeni. Eszter nevét mindig elfelejtem, tudom, meg lehet nézni a szereposztást, kösz.
...Ceterum Censeo, a Port hibája továbbra is az, hogy az egyszer leadott csillagot nem lehet megváltoztatni, ha piros hó esik akkor sem. Pedig úgy megnövelném az én kevés csillagomat, tényleg.
...Az m1 "új" kezdeményezései sajnos nem jönnek át, a Maradj Talpon maradt egyértelmûen talpon, aztán talán ez a mûsor. A DTK tovább döcög, Fábry sem húzza sokáig, a síri hangulatóan komor Szövetséget már nem is említem. Ezen kívül messze a legjobb ötlet a nagy filmek reklám nélküli bemutatása, és a sportkedvelõknek bizonyos sportesemények megvétele.
10/10
convar 2012 márc. 13. - 12:23:39 10/10
(134/401)
"Kellemes meglepetés Oroszlán Szonja (bár itt is a buta szõke szerepét kapja...)"

De ha 1x az áll jól neki :D

A "fifti bácsizóst" különben Földes Eszternek hívják ;)
10/10
convar 2012 márc. 13. - 12:21:13 10/10 Előzmény Eruanno
(133/401)
Jó kérdés. Sztem nagy dolgokban nem kellene változtatni semmin. Max. annyi hogy legyen még több meglepetésvendég, pl. 1x 1x benézhetne a többi beugrós is, vagy képzeljétek el Mucsi Zoltánt, fõleg ha Scherer Péter is épp ott lenne :D

A másik meg annyi lenne hogy kevesebb olyan instrukciót amellyel idiótát csinálnak magukból (fõleg szegény Klem Viktornak adnak ilyeneket nagy-nagy szeretettel), és több olyat amely a cselekményt viszi vagy legalábbis viheti elõre.

Ja, egy fontos változtatásnak mégiscsak örülnék: ha Fifti bezárná a konditermet és helyette sztriptízbárt nyitna :D A cukrászda maradhat :D
3/10
greghouse 2012 márc. 13. - 11:10:56 3/10 Előzmény Eruanno
(132/401)
Változtatni mindig lehet. Ez még fiatal sorozat (nem csak az amerikaiakhoz hasonlítva, de akár magyarokhoz is), így lesz is változtatás. A producereknek az (is) a dolguk, hogy adásról adásra figyeljék a Nielsen nézettséget, a tetszést, és aszerint alakítsák a sorozatot, ez mindenütt így van. (Pl. a House-ban mikor harminc jelentkezõ közül választja ki House a végül megmaradó négyet/hármat, az igazi casting volt, a közönségen adásban tesztelték, ki tetszik.).
A legutóbbi szerintem kicsit lapos volt, néha teljesen leült, nem igazán tudtak mit kezdeni a szereppel. Talán gyakrabban kellene a fülesbe súgni, mi a karakter, ideje beszólni. Ki kell próbálni újakat, a két alap nagyon jó, Rudolf Péter fantasztikus, de a felesége is. Kellemes meglepetés Oroszlán Szonja (bár itt is a buta szõke szerepét kapja...), és a kis csak akinek sosem jut eszembe a neve, aki "fifti bácsizik" meg "anikó nénizik" sõt, "pálma néni", nagyon jól alkalmazkodik, én több szerepet adnék neki.
Bejött vendégként Csuja Imre, nagyon jó volt, visszahívnám többször, akár állandóra is.
Summa summárum, ki kell próbálni embereket, és figyelni a nézettséget. Meg kell hívni epizódra nagy neveket, mint a Beugróban is megjelent Udvaros Dorottya, vagy Cserhalmi György.
Tehát ne csak a szinészek improvizáljanak, a producerek is vágjanak néha újba, és igen, némelyik nem fog sikerülni, de ami sikerül, az nagyon jó lesz.
...És - lábjegyzet, ez már a csatornának szól, nem a producereknek - inkább a Rudolf Pétert és csapatát fizessék meg sokkal jobban, mint hogy a Jáksó produkciónak adjanak látatlanban, hozomra 3 milliárdot egy vacakért ami még az m1 saját átlagát is alulmúlja nézettségben.
Uff.
offtopic
Eruanno 2012 márc. 10. - 21:23:20
(131/401)
Ó, ezt erõsen kétlem.
olahmiki1959 2012 márc. 10. - 19:30:49
(130/401)
Szerintem mi ketten alkothatnánk egy párost.
Én lennék a csetlõ-botló, szerencsétlenkedõ figura, aki megpróbálna szellemeskedni, de csak szánalmas erõlködésre futná az erejébõl, te pedig a bölcs tanító, aki rosszalló arckifejezéssel, ujjadat figyelmeztetõen felemelve, de retardált tanítványod iránti szeretettel a hangodban, megpróbálnál engem visszaterelni a helyes útra, miközben belül éreznéd, hogy minden erõfeszítésed hiábavaló.
A közönség pedig fetrengene a röhögéstõl.
Eruanno 2012 márc. 10. - 18:32:39
(129/401)
Azt hiszem, tényleg túlzás már, amit véghezvittem és véghezvittünk.
Így hát offtopic off, élvezzük a mûsort, helyesírásra tekintet nélkül. :)

Amúgy kíváncsi lennék, hogy azok, akik élvezik a mûsort, változtatnának-e rajta valamit, hogy még jobb legyen? Mit?
olahmiki1959 2012 márc. 10. - 16:26:37
(128/401)
Convar és én, - szerintem - abszolút jó hangulatban váltottunk néhány üzenetet egymással, õ megköszönte az én észrevételemet, és itt körülbelül véget is ért a mûsorról való, néhol valóban kissé bõ lére eresztett beszélgetésünk.
Azért fogadtam némileg értetlenül a te közbevetésedet, mert úgy nézett ki, mintha neked kellett volna convart megvédened éntõlem. Ha egy apró helyesírási hibát kijavító szándék ilyen következményekkel jár, akkor én kérek elnézést.
Magamról annyit, - nagyképûségnek tûnhet, nem annak szánom, - én már annyit olvastam életemben, hogy egyszerûen zavarja a szememet a helyesírási hiba. Itt a fórumon rengeteg a melléütés, valószínûleg a gyors válaszok miatt sokan nem figyelnek eléggé a külalakra, mert nem az a lényeg. Az nem is érdekelt soha, nem is szóltam érte senkinek.
Most elõször bátorkodtam kijavítani egy apró, konkrét hibát, ez lett belõle. Bocsánatot kérek, ennyit nem ért az egész.
Itt akartam befejezni ezt a hozzászólást, de még hozzáfûzök valamit.
Úgy vettem észre, igényes ember vagy, meglátsz dolgokat, észrevételeidre érdemes odafigyelni. Ha csak annyi haszna volt ennek az egész dolognak, hogy váltottunk néhány értelmes mondatot, már nem dolgoztunk hiába.
offtopic
Eruanno 2012 márc. 10. - 14:28:26
(127/401)
Ismételten bocsánatodat kell kérnem, olybá tûnik abszolút félreérthetõen fogalmaztam :). Azt akartam írni, hogy amikor convart kijavítottad, az gonoszkodásnak hatott, de azok alapján amit válaszoltál nekem minden bizonnyal tévedtem. Szerintem ezt is írtam. Kérlek olvasd el ismét elõzõ üzenetem, és mondd meg hol rontottam el, hogy ennyire ellentétes üzenet ért célba nálad.

Persze, én is élek hatáskeltõ eszközökkel, ezért sütöttem el az ELTE-t. Nézd el nekem, emberi gyarlóság: ha van fegyverem, miért ne használjam :)?! (Amúgy nem nyelvmûvelõ szak. A bölcsészkarról meg nekem is, akinek a Közgáz az anyaegyeteme, és ELTE-s bölcsész a másodszakja, elég kiforrott véleményem van. :D)
10/10
offtopic
convar 2012 márc. 10. - 14:08:25 10/10
(126/401)
Kár, mert így asszem lesznek még köztünk kommunikációs problémák :D
3/10
greghouse 2012 márc. 10. - 13:01:13 3/10
(125/401)
Esküszöm, nem ismerem az általad írt rövidítést, még csak nem is sejtem. De tudod mit? Egyelõre nem is érdekel.
olahmiki1959 2012 márc. 10. - 12:32:53
(124/401)
Az EETE említísire biztosan hasra kellett vóna esnem. Bevallom, megtörtínt, most ippeg tápászkodok fõfele, aztáá
írok valami butácska választ...
Az ELTE nyelvmûvelõ szakán sok mindent megtanulhattál, elismerem és tiszteletben tartom, olvasás terén érzek némi hiátust a tudásodban. Ugyanis ha figyelmesen elolvasod a neked írott válaszomat, (119), abban pontosan az szerepel, hogy: "convar elkövetett egy apró hibát, amit én kijavítottam, nem kioktatóan, és nem bántóan, csak úgy, ahogy itt a porton már rengetegen megtették egymással".
Ezek után azt leírni, hogy én a "vita hevében, a másik lejáratására" vetettem oda, amit írtam, egyszerûen csacsiság. (azért írtam ezt a kedveskedõ jelzõt, nehogy ezen is megsértõdj, a durvaság egyébként sem kenyerem).
A bölcsészkarról egyébként sokat tudnék neked mesélni, jót és rosszat egyaránt, de az szétfeszítené ennek a fórumnak a kereteit.
Azt az elvedet pedig tartsd fenn, miszerint mindig próbálsz jóindulatot feltételezni, ez nagyon szép dolog, és a mai világban sajnos egyre ritkább. Csak tedd mindezt kicsit lazábban, több humorral, könnyedséggel, és ne bánts meg olyanokat, akik arra nem szolgáltak rá.
Ismeretlenül is üdvözöllek!
offtopic
Eruanno 2012 márc. 10. - 11:14:00 Előzmény olahmiki1959
(123/401)
Hát, bocs, igazán. Amit írtam, azt az ELTE elméleti nyelvészeti alapozója hatására írtam. Úgy tûnik, a bölcsészkar lezülleszt engem. Pedig hajdan szinte betéve tudtam az AkH.-t. Jah, hogy még ma is tudom?! Akkor valami nagyon félrecsúszhatott az életemben :D.

Amit írtál, lényegében kukacoskodásnak hatott, amit a vita hevében vetettél oda a másik lejáratására. Ezért akartam kiállni convar mellett. Tévedtem. Sajnálom. Van egy elvem, miszerint mindig jóindulatot próbálok feltételezni. Nem mindig sikerül. Próbáld ki te is!

(A nyelvmûvelõk és a nyelvészek között egyébként tényleg létezik az említett vita.)
10/10
olang 2012 márc. 09. - 22:35:29 10/10
(122/401)
Nahát, egyre jobbak lesznek! Mekkorákat röhögtem ma! Esküszöm, miattuk maradtam fönn, és nem bántam meg.
Aranyosak!