Téma: John Wick

mate2003 2015 jan. 16. - 14:46:50
(42/222)
Szerintem az a baj sok csalódott nézõvel, hogy rossz filmre ültek be.
Én mielõtt megnéztem volna a filmet, elolvastam mit ír az IMDd: "An ex-hitman comes out of retirement to track down the gangsters that took everything from him." http://www.imdb.com/title/tt2911666/?ref_=nv_sr_1
Pont annyit kaptam a filmtõl, mint amennyire felcsigázott ez a mondat...
A sztori, az alakítások, a realitás mind-mind ebben az egy mondatban benne voltak. Én nem csalódtam!
Ez a toposz (magányos, visszavonult pro killer, aranyos barátokkal), meg kifejezetten kelendõnek tûnik (pl. The Equalizer, Taken1-3, stb stb). Szerintem, ahogy 10-15 éve imádtuk a JCVD, SS, AS, stb. filmeket, a mostani agresszióra vágyó fiatalok meg ezeket nézik, csak a rajongás kisebb, mert eloszlik a nagyobb mennyiségû film és videójáték dömpingben...
Az, meg hogy hányszor lehetett volna menet közben kinyírni, meg hogy hol van a rendõrség, stb-stb. fogadjuk már el, hogy ez nem egy valóságábrázoló dokufilm!

SPOILER:
Egynek jó volt, örültem volna, ha a végén nem kel fel! Mégiscsak szinte tömegeket gyilkolt!!!!
5/10
Steel89 2015 jan. 15. - 20:58:01 5/10
(41/222)
SPOILER ALERT!

John Wick semmi újat nem mutatott, a bosszú szomjas "igazságosztó" ámokfutása ismerõs lehet már jó pár Sylvester Stallone és Steven Seagal filmbõl. Keanu Reeves a szokásos "fényembert" alakítja, aki egyszerre testesíti meg az érzékeny férfit és a brutális kivégzõgépet.
A film közepéig megy a legendagyártás,2 mondat után mindenki iszonyatos nagy valakinek van beállítva, majd a karaktereket egymásnak eresztik.Ismerõs valahonnan?Guy Ritchie,Tarantino filmek? (Csak azok "kicsit" ütõsebbek, meg vannak dialógusok.) Kétszer is ellövik a szokásos hollywoodi klisét, miszerint a fõhõs már majdnem meghal, mikor nem hal meg...mert még az esküdt ellenségének szüksége van egy filozofikus monológra.
Az akciójelenetektõl se voltam elájulva, néhol bizony látszott, hogy már Neo is elmúlt 50 éves.
Összességében valamiért jobbnak éreztem, mint a szokásos gagyi Jason Statham filmeket, de ettõl még egy elég középszerû "alkotás".

5/10
8/10
ammok001 2015 jan. 12. - 17:06:56 8/10
(40/222)
Hát én megszakadok azokon akik lehuzzák a filmet,meg kérnék vissza a mozijegy árát xd Nem tudtátok mire ültök be,és most mérgesek vagytok,mert nem kaptatok Nolan féle életbölcsességet? :D
Az összes trailerrõl üvöltött,hogy ebben a filmben nem lesz story,hanem kõkemény akció lesz.Baromi jó film lett 8/10
10/10
nerok 2015 jan. 11. - 13:16:47 10/10
(39/222)
Nem értem az embereket ez a tökéletes kiválóan kivitelezett munka nem tetszik az embereknek az Elrabolva 3-at pedig milyen nagyra tartják.
2/10
KeyConcept 2015 jan. 03. - 01:10:17 2/10
(38/222)
Végtelen ostoba és elcsépelt klisék, a dialógusok a legrosszabb "zs" kategóriás filmeket idézik.
A történet pedig, hát az nem volt! Azaz de, a visszavonult gyilkológépnek ellopják a verdáját, meg leölik a kutyáját, az meg fogja magát és ízekre kaszabolja akit csak lehet. Hát mit mondjak? Ez párját ritkítja!
Én tudom, hogy rengeteg sz@r filmet kell megnézni, hogy egy-egy megfelelõt találjon az ember, de azért mégis van egy határ..., ahol már az ember visszakéri a jegy árát.
1/10
benvenuto1 2015 jan. 02. - 19:24:25 1/10
(37/222)
Ilyen pocsék filmek nem szoktak itt hét ponton állni.
2/10
pepeninho 2014 dec. 31. - 02:44:38 2/10
(36/222)
Csatlakozom az étrtetlenkedõk klubjába és lehúzom a filmet. Illetve nem is lehúzom, egyszerûen csak elsorolom, hogy nekem mi nem tetszett.

SPOILERVESZÉLY!!!

- A szereplõk, a szereplõk alakítása (igaz, csak szinkronosan néztem, ez lehet, hogy levont az élvezeti értékbõl)
- Az érzelmi szál, ami miatt kinyírt egy falut, egyszerûen nem volt eléggé elültetve a nézõben
- Igazán fos párbeszédek
- Általános iskola 2. illetve 3. osztályában használatos szófordulatok, "életbölcsességek". Mindent vitt az "Aki A-t mond, mondjon B-t is!" szöveg. Mennyire rossz már. xD
- Hihetetlen amatõr húzások Keanutól. 3szor lett volna esélye pofán lõni a kis surmót

Sok van még, de a film tényleg nem ér annyit sem, hogy koptassam a klaviatúrát. Az én torkomon sok szart le lehet nyomnni, de ez most visszajött és itt nyilvánosságra is talál. Csak az ellenségeimnek ajánlom!
7/10
kazama90 2014 dec. 20. - 03:08:39 7/10 Előzmény nerok
(35/222)
egyszer nézhetõ, átlagos akció film ostoba sztorival +jó akció jelenetekkel de semmi több.10/7.
10/10
nerok 2014 dec. 18. - 21:25:51 10/10
(34/222)
Legjobb akció film a világon! Imádommmmm!!!!!!!!!!!
VagoDurbints 2014 dec. 14. - 14:15:16 Előzmény fanni_85
(33/222)
sokatmondó adat, ha egy film IMDB-n több pontot kap, mint port-on.
Az általában azt sugallja, hogy a film agyatlan és\vagy logikai hibák vannak benne, de látványos.
1/10
fanni_85 2014 dec. 09. - 01:41:13 1/10
(32/222)
Éljen, még egy semmitmondó film!!!

Kik adtak az IMDB-n erre 7 meg 8 pontokat???? Kik???
A lövészegylet?

Aki meg fennakadt a kutyán:::: az ügyvéd szerezte a kutyát, mint a Breaking BAd-ben Saul.
/Zárójelben, aki akar látni egy jó kis maffiás sorozatot, utóbbit nézze meg!!! - 5 évad alatt sincs benne ennyi lövöldözés, de van tartalom!!! /

Apropó, a végrendeletébe mindenki beleírhatja, hogy kutyák vitessenek a halála napján a szerelmének. Ennyi.
Mellesleg ez volt az egész film csúcspontja.... utána jön a lövöldözés.
És ebben ki is merült....

Moziból ki.
2/10
offtopic
torkild 2014 dec. 07. - 12:04:41 2/10
(31/222)
Bocs...még valami, mert a film után ismét ellátogattam a rottentomatoes-ra.
Ez a "film" 85%-ot kapott a kritikusoktól!!! Arról zeng mindenki, hogy Keanu nagy visszatérésének lehetünk szemtanúi, egy tökéletes akciófilmben...

SZÁNALMAS!!!
2/10
torkild 2014 dec. 07. - 11:43:44 2/10 Előzmény benc96
(30/222)
Nem hiszem, hogy a felfogásommal volna a probléma...csak épp a film készítõi nyilvánvalóan amatõrök, mind a dramaturgia, mind a vágás terén.
A film elején kb. annyi idõ volt azonosulni a fõszereplõ lelki állapotával, mint a trailer-ben. Kutyáról volt 2 snitt, oszt el van intézve...másnap meg már ment is a darálóba... Nagyon hihetõ, hogy ezután 84 embernek meg kellett halnia....
Belõlem ez nem, hogy együttérzést/haragot/bosszúvágyat váltott ki, hanem sokkal inkább szánalmasnak találtam (ebben a témában ajánlom Hallström "Hacsi" címû filmjét Gere Ricsi bácsi fõszereplésével...na ott van kutyás érzelmi szál bõven).
Ms. Perkins halálával kapcsolatban meg nem az a bajom, hogy nem értem miért (ennyire ne nézzél már faéknek!), hanem, hogy a vágószobában vakon használtátk a centit és az ollót...semmi felvezetés, semmi feszültségkeltés, csak úgy kidobták a filmbõl.

Röviden összefoglalva pont az hiányzik ebbõl a filmbõl, mint amivel reklámozzák: a hangulat és a stílus. A harci jelenetektõl sem voltam elájulva. Voltak jó részek és kevésbé jó részek. Nekem mindig is jobban bejöttek a Jason Bourne féle verekedések, mint a nyugati színészek keleti harcmûvészetre hajazó erõlködései.

Azt mondják hollywoodnak rossz éve volt...
Nem csoda. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az átverõs reklám és az erre alapozott gyors bevétel már nem elég a profittermeléshez...ahhoz jó mozifilmek is kellenek.
10/10
Bigpapa 2014 dec. 06. - 21:47:29 10/10
(29/222)
Már a bemutató alapján tudtam,mit várjak, és kb. mit fogok kapni a filmtõl és bevallom, többet kaptam!

A szereplõvel nagyon tudtam azonosulni. Hogy miért, az részletkérdés! De tudtam. Ha valaki ártana annak, akit szeretek, vagy annak az emléknek,ami ahhoz köt, akit szerettem, nos...

Vannak hibái a filmnek,de melyiknek nincsenek. Leginkább azt emelném ki, hogy néha pont akkor hibázik a fõhõs, amikor nem szabadna, mert amatõr dolgot vét. De ezt is lehet a nagy számok törvényének hívni, aki dolgozik, hibázik is.
Kíváncsi lennék a Hotel történetére, egy elõzmény filmnek nagyon tudnék örülni, szerintem elég sokan itt! Amit a szerepekbõl ki lehet hozni, azt szerintem megtették, a sztori annyi,amennyi, nem kell Shakespeare mûre számítani. :) Keanu végre csinált egy jó filmet, az utóbbi évek trágyái után. Remélem, visszatér az "A" kategóriába.

9 pontos a film,de mivel van pár "filmesztéta", aki képes erre 1-3 pontot adni, én nyomtam egy 10-est!
8/10
Mojzer 2014 dec. 04. - 22:45:24 8/10
(28/222)
Nem kell sokat várni a filmtõl.De akciófilmnek egészen jó.Mozgalmas,pörgõs,véres és jó sokat lõnek.
10/7,5
3/10
baz00kahu 2014 dec. 02. - 14:53:00 3/10 Előzmény torkild
(27/222)
Megnéztem....
Minden úgy van, ahogy írtátok... 3/10
...de tényleg
Nem több
mapk 2014 dec. 01. - 21:20:59
(26/222)
Jól indul, unalmassá válik(sok gyilok, ami viszont ugyanolyan. Mint egy elsz*rt pc játékot nézne az ember), majd húzzák a végtelenségig az egészet. Azért pár poén akad benne.
Akinek sok pénze és ideje van, nézze meg moziban, tv-ben nagy valószínûséggel úgy is elkapcsolná.
10/5
logixxxxx99@gmail.com 2014 dec. 01. - 09:41:30 Előzmény kistejes23
(25/222)
Tegnap ültem végig, én azt gondolom róla, hogy:

ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ, ROSSZ,

{Spoiler - aki meg akarja nézni, lapozzon}

Én ezt láttam: Egy kutya miatt a kezdõ képsorokban szuper-érzékenynek bemutatott könnyezõ, gyászoló fõhõs, egy kisállatba beleszeretõ ember hidegvérrel, szenvtelenül legyilkol 48 embert, és ezt még cinikus poénokkal is megtûzdelik. Ja, és a hatodik válldobás után megkérdõjelezhetõ a fõszereplõ közelharci jelenetekre való felkészítése is...

Azt gondolom, hogy : Gagyi, gagyi, gagyi, gagyi, gagyi, gagyi, gagyi, gagyi, gagyi

{Spoiler vége }
10/10
ikarus62 2014 nov. 29. - 23:05:34 10/10
(24/222)
Nekem tetszett, nem vártam tõle többet mint amit egy akciófilm tud adni. Jó volt és kész. Akinek nem tetszett az nézze a Bûn és bûnhõdést.
10/10
Miami Vice 2014 nov. 29. - 22:12:55 10/10
(23/222)
Ma megnéztem … már másodszor … és újra megnézném bármikor. Szeretem az akció filmeket , szuper kocsik, jó bunyók. Stallone, Schwarzenegger összes filmjét láttam. De ez a film most kiüti a többit. Véleményem szerint pont ilyennek kell lenni egy igazi leszámolós akciófilmnek. Egy percig sem unatkoztam … vitt a lendület magával ... és még humor is volt benne, olyan módon ami pont ide passzolt. Szuper színészi alakítások … Keanu Reeves tökéletes, mint mindig. Benne még sosem csalódtam. És ahogy itt leszámolt mindenkivel … hát … nagy volt. Hatalmas film, amit látni kell. 10/10 !!!